от stanislava » 02 Юли 2007, 07:20
Няма идеално положение,ако нещо за мен е добро в същото време за друг е зло-пример-купуваш си кола и и се радваш,обаче комшията до такава степен започва да завижда,че моята кола се превръща за него в нещо не дотам добро поради зависта.Е какво да се прави-всеки решава сам за себе си какъв модел на мислене ще предрриеме-дали ще се дарадва,или ще завижда и от този негов избор са и последствията.Зависта,злобата,омразата,страхът-те разболяват.Как да се борим със страха-спираме да мислим за него и решаваме нещата по начин при който няма как да се провалим ,обмисляме сега ли е момента да предприема дадено действие или да изчакам.Колкото пъти съм действала импулсивно,ей така за идеята винаги съм се разочаровала от резултата,но пък съм се научила да не бързам а да обмислям вариянтите,ако постъпя по този начин ще стане това,по другия-това,и ако не нанаправя нищо-това.Е кое е най-добро за мен?А не за комшията и така,малко поопростих нещата за да е по-лесно за разбиране.Проблемът,страхът го раздробяваш на малки парченца и ги решаваш чрез действие.Това е лично мое мнение,при мен действа.