Ритуал за подмладяване

Публикуваните от вас ритуали са и трябва да бъдат силно и ефикасно работещи.

Модератор: rain

Мнениеот avanabil » 02 Фев 2008, 00:22

Твърди се, че снимката на човека, върху която е изобразен като млад има целебно и преобразяващо въздействие. Ритуала, даден по-долу се базира на това.
Чрез него се подобрява самочувствието, а подмладяването обхваща не само мислите, но и визията.
Ако сте на 30-40 години трябва да се работи със снимка, която е правена преди 10-15 години. Ако реалната възраст е между 50-70 години, тогава се използва снимка, на която изображението е преди 20-25 години /в този случай може дори да е детска/.
Желателно е на снимката де сте изобразени сами и в поза до кръста. Поставяте снимка пред себе си, а на 15-20 см., а в дясно от снимката поставяте запалена свещ. В течение на 5 до 7 минути наблюдавайте снимката, но не се вглеждате в детайлите. Стремите се да постигнете концентрация върху целия образ. Работата с фотографията трябва да се провежда през деня и на леко гладен стомах /понякога се появява гадене/. Може да се използва и музикален фон, ненатоварващ мислите.
По-нататък, след изтичането на тези 7 минути концентрация, може да си припомните в подробности живота от този период. И никога не трябва да залитате към неприятните моменти. Ако снимката, дори и косвено ви навява отрицателни спомени, потърсете друга, с която това няма да е възможно.
Ритуала се прави не по-често от веднъж на два дни.
За по-нетърпеливите има алтернатива: Направете си албум, в който снимките са подредени в обратен ред - от по-новите, към по- и все по-предишни. Така може да стигнете до снимки, на които сте като невръстни пеленачета. Всяка вечер, преди заспиване разглеждайте тези снимки, докато не достигнете до последната и не заспите с усещането си от нея.
Както прочетох в една моя любима книга на Олга Харитиди: нейна позната по този начин е съумяла да застине на видима възраст 19-години, въпреки реалната си такава над 40.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 02 Фев 2008, 08:07

Много хубав ритуал, Аванабил! Всяко обръщане към себе си е стъпка в правилната посока.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот avanabil » 02 Фев 2008, 10:16

venus написа:Много хубав ритуал, Аванабил! Всяко обръщане към себе си е стъпка в правилната посока.

Странното е, че само след седмица се постига и промяна в качеството на живот - възможно е да се получи и отказване от някои вредни навици, без това да е цел :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот runner413 » 02 Фев 2008, 10:55

avanabil написа:
venus написа:Много хубав ритуал, Аванабил! Всяко обръщане към себе си е стъпка в правилната посока.

Странното е, че само след седмица се постига и промяна в качеството на живот - възможно е да се получи и отказване от някои вредни навици, без това да е цел :)

Да , но това е погледнато от добрата страна , ако може така да се изразя.А дали е възможно някои вредни навици да се върнат??
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот mandragorko » 02 Фев 2008, 11:20

искам и аз да попитам нещо,снимката по принцип може ли и да проиграе роля на енергиен вампир...съжалявам,но ми мина през ума ....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 02 Фев 2008, 11:57

Зависи какво разбираш под енергиен вампир. Реално всяка мисъл, която се поддържа известно време, създава мисъл-форма, която, за да се реализира в материалния сват, има нужда от енергия. Ясно е, че това ще е твоята енергия. Даваш нещо, получаваш нещо - всичко си има цена. Но на практика работиш за себе си. Пробвала съм нещо подобно и без снимка и резултатът беше много добър и доста бърз, както казва и Аванабил - след около 2-3 седмици. Снимката просто подпомага концентрацията и визуализацията.

А за вредните навици - ще се върнат само ако им позволиш :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот mandragorko » 02 Фев 2008, 12:43

аз също съм прилагал,дори и сега го правя,специална техника подобна на тази,но не става дума за физическо подмладяване,а за премахване на отрицателни качества,пороци,както и подобряване на самочувствието.но не се ползва подобен носител,а само въображението ти,представяйки си,че се наблюдаваш отстрани.според мен снимките не са много удачни,все пак самият ритуал е интересен...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 02 Фев 2008, 13:09

runner413 написа:
avanabil написа:

Да , но това е погледнато от добрата страна , ако може така да се изразя.А дали е възможно някои вредни навици да се върнат??

Твърде е вероятно някои вредни навици да се върнат. Всъщност това се отнася не само до вредните навици, но като цяло и до някакви негативни нагласи от "онзи период". Затова предупредих, че е особено важно да се гравитира към ползите и положителните ефекти и да не се използват снимки, които дори косвено нарушават това изискване. От собствен опит мога да кажа, че концентрацията върху целта е начин да се избегне връщане към нещо отрицателно - самият факт, че на дневен ред е процеса "подмладяване и повишаване на самочувствието", естествено е, че при правилна работа, съзнанието и подсъзнанието се обединяват към неговото постигане. По този път започват да отпадат и някои вредни навици, т.е. това е начина, по който тялото реагира на целта. Разбира се, не е задължително, но твърде възможно - така както се случи при мои приятели и при мен самата :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот avanabil » 02 Фев 2008, 13:13

mandragorko написа:искам и аз да попитам нещо,снимката по принцип може ли и да проиграе роля на енергиен вампир...съжалявам,но ми мина през ума ....

В контекста на темата, това с енергийния вампиризъм не го разбрах напълно :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот the_white_knight » 03 Фев 2008, 08:35

Може ли и аз да се включа с въпрос? Въпросът ми е малко смешен, но ми е интересно това. Може ли вместо снимка да се наблюдава образа (снимката) от монитора на компютъра? Т.е. задължително ли е снимката да е на хартия?
Quos deus perdere vult, dementat prius
Аватар
the_white_knight
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 03 Фев 2008, 09:10

Не е задължително, но лично според мен е по-добре.
Компютъра, едно че има разни лъчения и трептения, които колкото и "финни" да са мен ме дразнят и трудно се съсредоточавам.
Второ - ако може да ти създаде нужната нагласа и вътрешно настроение, защо пък не ? На мен ми е необходимо по-различна атмосфера :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 03 Фев 2008, 13:27

avanabil, добра практика, но не е ли по-добре "просто" да се спре биологичния часовник, отколкото да се връща стар образ? Както и сама казваш, връщането може да има и отрицателни ефекти(връщане на навици и настройки от миналото).
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот avanabil » 03 Фев 2008, 16:21

Nemezius написа:avanabil, добра практика, но не е ли по-добре "просто" да се спре биологичния часовник, отколкото да се връща стар образ? Както и сама казваш, връщането може да има и отрицателни ефекти(връщане на навици и настройки от миналото).

Да, но не е задължително да се случи. Малко по-нагоре обясних как може да се избегне това - изчистване на намерението. Личните ми наблюдения ми дават основание да го твърдя. Все пак ритуала е само една алтернатива - нищо по-различно. :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 03 Фев 2008, 17:40

Самото осъзнаване на лошия навик като такъв е вече солиден стоп пред възстановяването му. Това е отминал етап от развитието на човека и не смятам, че може да се върне, поне не със силата и мащаба, който е имал в миналото време.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Nemezius » 03 Фев 2008, 20:01

venus, ако не е достстъчно да бъде осъзнат един вреден навик- дори самото връщане на старо състояние с присъствие на навика в него(знам, аванабил, има как да се избегне) е достатъчна предпоставка за придобиване на същия навик- няма значение силата и мащаба на навика, той си е навик и толкова.. все едно е дали пуша по 1 цигара или 1 кутия цигари на ден- пушенето си е пушене- дозата е нещо друго.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот mandragorko » 03 Фев 2008, 21:12

...това е подобно на изолирането на хора,употребяващи или зависими от наркотици...отделяш младежа/девойката в комуната,при добро стечение на нещата всичко е наред и те са излекувани,НО връщайки се в стария квартал/компания....какво става-среща "приятелите" и в голям процент от случаите отново се връщат в ужаса.тoва означава,че тук играе роля осъзнаването и силата на волята....бих писал още,но нека видя какви ще са вашите постове....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 04 Фев 2008, 05:26

Nemezius написа:venus, ако не е достстъчно да бъде осъзнат един вреден навик- дори самото връщане на старо състояние с присъствие на навика в него(знам, аванабил, има как да се избегне) е достатъчна предпоставка за придобиване на същия навик- няма значение силата и мащаба на навика, той си е навик и толкова.. все едно е дали пуша по 1 цигара или 1 кутия цигари на ден- пушенето си е пушене- дозата е нещо друго.

Съгласна съм. Но тук все пак става дума за физическата промяна - реално казваме на подсъзнанието си какво искаме да направи за нас на физическо ниво и е по-лесно да му покажем, отколкото да си представяме (въпреки че зависи от човека). Не става въпрос за връщане към минал период от живота ни. По-скоро, важно е да изберем снимка, на която сме в пълно здраве и хармония, което пък изключва вредни навици. Почти всеки човек през живота си преминава през период на злоупотреба с храна, алкохол, цигари, наркотици и т.н. и в тези моменти не е бил във върхова форма.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот avanabil » 04 Фев 2008, 08:50

mandragorko написа:...това е подобно на изолирането на хора,употребяващи или зависими от наркотици...отделяш младежа/девойката в комуната,при добро стечение на нещата всичко е наред и те са излекувани,НО връщайки се в стария квартал/компания....какво става-среща "приятелите" и в голям процент от случаите отново се връщат в ужаса.тoва означава,че тук играе роля осъзнаването и силата на волята....бих писал още,но нека видя какви ще са вашите постове....

Да, осъзнаването, силата на волята, личната мотивация и така нататък. Но нерядко е налице и пълно отвръщение към нещата, с които се е злоупотребявало под някаква форма. Зная случаи, при които на малки деца умишлено се предлагат цигари или алкохол. В следствие токсичната реакция, те се отвръщават за цял живот от тези пороци. Разбира се, няма да коментирам отношението, което имам към тази практика. Мисълта ми е, че се създава трайно негативно отношение.
Сега обаче към темата: в началото написах нещо, друго, което много често се постига -
а именно, отказване от вредни навици, без това да е цел. Механизма е прост: Целта е подмладяване, което няма как да стане при воденето на абсолютно нездравословен физически и психически начин на живот, най-общо казано. Например при мен стана така, че преминах към напълно природосъобразен начин на хранене, витамини, минерали, физическа активност...и така нататък. Въобще не съм го искала, но се случи. Вредните ми навици от минал период останаха на заден план. При мои приятели се получи същото....Така че, сега за себе си нямам отговор дали има опасност да се върнат вредни навици или напротив - да се избегнат. Наясно съм и с двете възможности, но мисля, че концентрирането към целта надделява по положителен начин
Аватар
avanabil
Модератор

Назад към Заклинания - Ритуали

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор