Магическите приложения на билките

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот fly^spirit » 18 Авг 2004, 19:53

Амарант(щир):лекува разбито сърце
Ябълки:лечение и любов
Босилек:любов,богатство и защита
Дафиново дърво:мъдрост,защита психични сили
Бреза:пречистване
Карамфил:защита и лечение
Кедър:пречистване и лечение
Канела:духовност и лечение,пречистване
Карамфил(подправка):пари и закрила,пречистване
Детелина:пари,любов,късмет
Метличина:психични сили
Чесън:защита и лечение
Джинджифил:пари,успех,власт
Джел(кошличар):съновна магия и равновесие
Ирис:мъдрост
Бръшлян:закрила и лечение
Люляк:защита,красота и любов
Невен:сънища,служебни или законови дела
Майоран:закрила,любов и лечение
Мента:пари,късмет и пътуване
Имел:закрила,плодородие,лечение и психични способности
Корен от перуника:гадателство
Роза:любов,психични сили и гадателство
Розмарин:любов,сила,лечение,сън
Градински чай:закрила и мъдрост
Мащерка:лечение и психични сили
Върба:любов и гадателство
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunichkata » 24 Авг 2004, 08:35

А как по-точно мога да се възползвам от качествата на тези растения?В смисъл...ако искам например любов и гадателство да си взема едно,две клончета върба и да си ги сложа някъде в стаята ли или нещо друго трябва да направя.Защото мисля че наистина има основание да вярваме в силата на някои разстения.
В живота пътища много и никой от тях не е лек,но най-труден е този,по който се става човек!
Аватар
Lunichkata

Мнениеот fly^spirit » 25 Авг 2004, 07:25

Здравей!Ами не става толкова просто "да откъснеш "билката и готово!Брането на билките си е цял ритуал.Берат с определена ръка,по определено време.А използването им е част от магията.Така че -не е толкова просто!
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunichkata » 25 Авг 2004, 07:47

Ами тогава ,моля те кажи ми как!Как точно се берат ,с коя ръка,и въобще всичко което трябва да направя и всичко ,което трябва да знам за да успея ;) Защото скоро ще ходя в планината за няколко дни и смятам ,което си намеря там,от там да си го взема .Педполагам че така ще е най-добрия вариант.
А имам и още един въпрос...нужно ли е да се съберат всички билки за да подеиства тяхната магия или е достатъчно тези които намериш или тези от които най-много се нуждаеш?
В живота пътища много и никой от тях не е лек,но най-труден е този,по който се става човек!
Аватар
Lunichkata

Мнениеот fly^spirit » 25 Авг 2004, 08:32

Ами виж сега,погледни другите теми за билките.Там съм написала че се берат с лявата ръка.Най-голяма сила имат при бране на Еньов ден.При всяка магия билкте са различни както забеляза.Има доста да се пише за тях така,че най-добре вземи да прочетеш специализирана литература.А и да отидеш ж планината,имам въпрос?Ти познаваш ли билките,знаеш ли каде растат и кака изглеждат?
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunichkata » 25 Авг 2004, 17:10

За жалост знам само за някои от тях.А други дори и не съм ги чувала.Но предполагам ако поразпитам тук там ще посъбера малко информация.
Аватар
Lunichkata

Мнениеот fly^spirit » 26 Авг 2004, 09:46

желая ти успех в брането и събирането на информация,но светът на билките е доста голям.купи си енциклопедия за по лесно.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот MornMeril » 28 Авг 2004, 10:47

Един съвет и от мен - внимавай с лъжливите им двойници ... не само гъбите са опасни... :roll:
MornMeril

Мнениеот Morning Star » 28 Авг 2004, 23:53

А не може ли да си купя от билковата аптека? Съмнявам се, че всеки има възможност да ги бере сам.
Madness in its sweetest form
Аватар
Morning Star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот MornMeril » 29 Авг 2004, 11:49

Здравейте!
Ами, Morning Star, невиждам защо да неможеш да си ги набавиш по най-лесния и бързия начин - от аптека. Всеки сам избира как да се сдобие с тях... ако искаш можеш да си купиш чайче от Лайка от тези в картонените кутии например, и просто изпразни пакетчето :)
Е, разбира се зависи за каква цел е....:)
Аз просто предпочитам да съм брала сама билките. Това си е положено усилие и мисля, че като ги бера сама имат по-голяма сила:)
А и от друга гледна точка... като ги набереш сам просто ги оставяш да исъхнат, а тези, които продават в аптеките ги подлагат на някакав вид обработка..., а и знаеш ли кой се е ровил из тях :)
Един съвет, според моето виждане:
Ако там където живееш има някой билкар или имаш познати които сабират билки по-добре си вземи от тях а не от аптеката :)
Но в крайна сметка има ли значение от каде са билките, след като ти вярваш че са лечебни и ще ти помогнат за каквото и да ги използваш ;) icon_hello
Blessings,
MornMeril
The lips of wisdom are closed except to the ears of understanding...
Аватар
MornMeril
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Medea » 30 Авг 2004, 10:19

Ами ако не мога да си намеря градински чай ще мога ли да го заменя с нещо друго като зелен чай или черен чай, те ще имат ли същите магически приложения ?!?
Akuu [the shapeshiftring master of darkness]
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Medea » 30 Авг 2004, 10:24

има ли разлика м/у защита и закрила (в описанието на билките) и каква е тя?
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Medea » 30 Авг 2004, 10:31

И още нещо....искам да си направя амулет с детелина, но се чудя каква да сложа: трилистна (току-що откъсната) или четирилистна (изсушена), ако не си намеря до тогава?!?
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Morning Star » 31 Авг 2004, 21:49

Медеа, градинският чай може да бъде заместен с всяка билка, притежаваща същите или подобни магически качества.Зависи за какво точно ще го използваш. Аз лично го използвам в ритуалната почистваща вана. Но щом неможеш да намериш градински чай, няма пшроблем да използваш билки със същите магически предназначения.
Аватар
Morning Star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Morning Star » 31 Авг 2004, 21:54

Медеа... за детелината...що за въпрос??? Иска ли питане? Разбира се, че с четирилистната! Та нали тя символизира късмета. какво по-добро от това!
Аватар
Morning Star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Morning Star » 31 Авг 2004, 22:00

И още нещо: ВНИМАВАЙТЕ С ОТРОВНИТЕ БИЛКИ!!! Ето списък на някои от тях:
бучиниш
беладона
самакитка
млечка
кучешко грозде
цикута
олеандър
буника
татул
имел
цветарски грах
джел
Аватар
Morning Star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Medea » 31 Авг 2004, 22:36

1. Но нали 4-листната е изсушена все пак.. (тоя въпрос не го зададох аз а 1 приятелка де ама нищо)
2. Защо имела е в списъка с отровните след като fly^spirit го е написала в своя списък >> Имел:закрила,плодородие,лечение и психични способности ??!?
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 01 Сеп 2004, 11:43

Зависи как го използваш.А и количеството е от значение.За това билкарството си е цяла наука.Билките могат да ти донесат"живот",но и смърт.Трябва да разбираш природата и да я уважаваш.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Morning Star » 03 Сеп 2004, 19:26

Медеа, доколкото знам плодовете на имела са отровни, а останалото растение е безвредно, но за всеки случай, ако ще го използваш се увери със сигурност, за да не се случат неприятни неща.
Аватар
Morning Star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ru » 28 Сеп 2004, 11:39

Моля ви, обяснете как се прилага. Спасете детето ми!
ru

Следваща

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор