Края на света?

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Black_Tiger » 04 Авг 2008, 18:27

Според вас идва ли края на света.Навсякде започнаха някакви приказки за това.По новините казаха че през 2012г. щяло да стане нещо.Ванга е предсказала че през 2014г. ще има ядрена война? Това за края на света дали е вярно според вас.Някой казват:съдейки че през лятото е прекалено топло,а през зимата няма сняг,слънцето се приближавало към земята.И така щяло да настъпи края на света след сблъсъка.Искам мнения а не отговори от рода "тъпа тема,ненужна,изтрийте я" . Благодаря предварително на тези които ще помогнат icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_thanks icon_thanks
Края наближава....
Аватар
Black_Tiger
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Goeyn » 04 Авг 2008, 18:41

Скоро четох за календара на инките и че края ще дойде 2142 ( там някаде). Другаде четох че било тази година декември месец.
Ето ги и предсказанията на Ванга:
2008 - Атентати срещу четирима държавни глави. Конфликт в Индостан (Индия-Пакистан).

2010 - Начало на Третата Световна война. Войната ще започне през 2010 год и ще завърши през 2014. Войната ще започне като конвенционален конфликт, а по-късно ще прерастне в ядрен.

2011 - В резултат от ядрената война в Северното полукълбо ще изчезнат всички растителни и животински видове.

2014 - Повечето хора по планетата ще страдат от рак на кожата и други кожни заболявания.

2016 - Европа ще остане почти безлюдна.

2018 - Новия световен лидер е Китай. Експлоатираните държави се превръщат в експлоататори.

2023 - Лека промяна в орбитата на Земята.

2025 - Европа е все още слабо заселена.

2028 - Създава се нов източник на енергия. (вероятно от контролирана термоядрена реакция). Постепено гладът изчезва. Изтрелва се първият пилотиран космически кораб към Венера.

2033 - Топят се Полярните ледове. Повишава се равнището на световния океан.

2043 - Световната икономика процъфтява. Водеща религия в Европа - Ислям.

2046 - Става възможно подмяната на органи.

2066 - По време на атака върху Рим от страна на ислямски армии, САЩ използват за пръв път климатично оръжия - климатът се променя и захладнява.

2076 - Безкласово общество (комунизъм).

2084 - Природата се възстановява.

2088 - Нова болест - старее се за няколко секунди.

2097 - Новата болест се лекува.

2100 - Изкуствено слънце осветява тъмната страна на Земяна.

2111 - Хората се превръщат в киборги (живи роботи).

2123 - Войни между малки държави.

2125 - В Унгария получават сигнал от Космоса.

2130 - Създават се колонии под водата.

2164 - Хората се превръщат в полухора.

2167 - Нова религия.

2170 - Голямо засушаване.

2183 - Колония на Марс се сдобива с ядрено оръжие и иска незабавна независимост от Земята.

2187 - Изригването на вулканите ще става контролирано от хората.

2195 - Морските колонии са напълно подсигурени от храна и енергия.

2196 - Пълно смесване на етносите.

2201 - Термоядрените процеси в Сълнцето се забавят. Глобално застудяване.

2221 - Хората осъществяват пряк контакт с извънземни същества.

2256 - Космически кораб пренася нов опасен вирус на Земята.

2262 - Постепено се променят орбитите на планетите. Марс е застрашен от комета.

2271 - Наново се изчисляват променените физически константи.

2273 - Човешкият род е една единствена раса.

2279 - Енергия от нищото (вероятно от вакуум или черни дупки).

2288 - Пътуване във времето. Нови срещи с извънземни цивилизации.

2291 - Слънцето угасва. Правят се опити за възстановяване на термоядрените процеси.

2296 - Променя се гравитационното поле в следствие от мощни експлозии на Слънцето. Започват да падат стари спътници и други космически обекти.

2299 - Във Франция възниква партизанско движение срещу исляма.

2302 - Открити са нови важни закони и тайни на Вселената.

2304 - Открита тайната на Луната.

2341 - Нещо страшно се прилижава към Земята.

2354 - Авария на едно от изкуствените слънца на Земята. Засушаване.

2371 - Големия глад.

2378 - Бързо растяща раса.

2480 - Две от изкуствените слънца се сблъскват. Земята е в мрак.

3005 - Война на Марс.

3010 - Комета удря Луната.

3797 - По това време живота на Земята изчезва, но човечество ще може да постави основите на своето оцеляване на други звездни системи.

Атентати срещу четирима държавни глави. Конфликт в Индостан (Индия-Пакистан). - По това мога да кажа че единия от четиримата е мъртъв. Става дума за Беназир Бхуто. Мисля че по рано тази година се говорепе за напрежение в Индостан.
Вярвам на Ванга и не мисля че края ще е скоро :)
Утре ще ставам рано и запова ми са постни аргоментите.
Аватар
Goeyn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mason » 04 Авг 2008, 18:51

"...Господи, прибери си вересиите..."
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот puntina » 04 Авг 2008, 18:53

Mason написа:"...Господи, прибери си вересиите..."
Как няма да измрем бе.. то на природата й писна да я унищожават съществата т.нар.хора.. Един ден ще ни избие всички..
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 04 Авг 2008, 19:03

Пунтина, т.нар. хора, незнам дали знаеш, са част от природата. в един малко по-окултен смисъл са Нейни деца. а майките може да наказват децата си, но не ги подлагат на пълен геноцид.

странно ми е на кого му е нужно да знае годината, деня или часа на смъртта си? смятам, че животът е събитие, на което трябва да се обърне по-голямо внимание.
пък ... да става каквото ще!

силно се съмнявам Ванга, която рядко конкретизира дати и години, да направи подобни изказвания - с прости думи - това са пълни глупости!
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот alana_lire » 04 Авг 2008, 19:16

охххххх...и аз толкова пъти съм се замисляла за тоя край на света.. и на ванга предсказанията съм чела ,и на едгар кейси.....като цяло рано или късно всичко си има край! само че защо все си го представям като нещо тип" Армагедон" или "След утрешния ден"..Ужасс!!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот D'Argo » 04 Авг 2008, 20:19

ооуу като видях предсказанията на Ванга,парвата ми мисал беше "Ние сме по-жилави и от хлебарки!!!". Невярвам това наистина да се случи.Cath,права си! Защо трябва да губим живота си за да разберем кога ще свърши?!Ако почнем такива изчисления,значи сме го пропиляли тотално.Браво на alana_lire! Защо винаги ще е армагедон?Защо не си умрем спокойно? :)
Аватар
D'Argo

Мнениеот serafin » 04 Авг 2008, 20:42

Затова уставете съдбата да си върши работата и се радвайте на утрешния ден без да си мислим кога ще настъпи края.

П.П."Живей днес защото вчера няма да се върне ,а утре може и да недойде."
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Moerin_Elf » 05 Авг 2008, 06:38

По мои наблюдения бих казала едно :Апокалипсиса е едно циклично явление,което е неизбежно и се случва през определен интервал от милиони или хиляди години (или милиарди : )) .Доколкото съм слушала ,ацтеките са били написали,че преди да се появи нашата цивилизация е имало 3 такива периода.
Я се замислете:какво щеше да е на земята ,ако я нямаше войната,чумата?
Нямаше ли малко да е пренаселено?
Сппоред мен края на света ,ако идва,е едно естествено и нормално явление. А що се отнася до това кога ще дойде-когато тогава:) Защо човек да се плаши от края на един свят?Освен ако не си е завършил нещата ,които е трябвало да свърши през този си земен живот.
Затова,живейте пълноценно :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Deathbloom » 05 Авг 2008, 07:40

Според това, което съм чувал за Ванга тя не би направила такива глупави предсказания пък и толкоз напред ли е могла да вижда?

За края на света ще кажа, че край на "света" няма може просто да дойде край на човешката раса или преминаването и в друг вид. според някои теории дълбоко в планините се криятгенните фондове за Земята - атланти, лемурийци и др.Те са населявали земята след големи катаклизми и се смята, че така ще стане пак.

Също така се смята(според някои), че сега по време на ерата на Водолея замята е в упадук -физичен и духовен и всякакъв друг и че като настъпи ерата на Рибите(приблизително 2114) Земята ще навлезе в по благоприятен периоод и всичко пак ще започне да процъфтява.
Аватар
Deathbloom
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот puntina » 05 Авг 2008, 10:28

Deathbloom написа:Според това, което съм чувал за Ванга тя не би направила такива глупави предсказания пък и толкоз напред ли е могла да вижда?

За края на света ще кажа, че край на "света" няма може просто да дойде край на човешката раса или преминаването и в друг вид. според някои теории дълбоко в планините се криятгенните фондове за Земята - атланти, лемурийци и др.Те са населявали земята след големи катаклизми и се смята, че така ще стане пак.

Също така се смята(според някои), че сега по време на ерата на Водолея замята е в упадук -физичен и духовен и всякакъв друг и че като настъпи ерата на Рибите(приблизително 2114) Земята ще навлезе в по благоприятен периоод и всичко пак ще започне да процъфтява.
Дам,мутациите са повече от възможно. То брат ми претърпява егати мутацията в момента ,по висок е от мен ,а е 6 години по-малък,т.е. на 11 .. :? На всичкото от горе е вундеркинд ... бе много интересно..знае повече от мен,бързо схваща и разбира. По-гениялен е от мен ,ако аз съм литературата,той е числата . Много му се кефя..
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 05 Авг 2008, 11:18

лично аз ,а и много бележити учени са на мнение,че няма да си умрем спокойно...ако сте забелязали от началото на юли може да се наблюдава пожълтяване и дори окапване на листата на дърветата..обикновено това става в края на септември,а сега се е почнало от юли....!!! климатът се е променил драстично- горещо лято,сурова зима...полюсите на земята се изместват,множеството земетресения описват раздвижването на земните плочи,които от своя страна предизвикват цунамита...обилни валежи,постепенното топене на ледниците,покачването на температурата на земята средно с 1-2 градуса.....според някои учени земята се намира в преходен период,предхождащ поредния ледников период - с 2 думи- много лошо!!!вярно е че е малко пренаселено на земята, и че още повече ще ставаме,но няма да си отидем ей така,просто по мирния начин- лягаме си една вечер и на сутринта се събуждаме на опашка пред вратите на рая....всичките тези земни процеси малко или много ще ни вземат душата- глад,мизерия,страдания....ей това ни чака...а и с нашето глобално затопляне - гответе си от сега всъпителни9те речи за пред св.петър !
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот cant_smile » 05 Авг 2008, 11:56

Goeyn,твърде наивен/а си.Откъде въобще си сигурен/а,че тези предсказания са изречени от Ванга?! Наистина звучат абсурдно и съвсем не в стила на пророчицата. Още нещо,календар на инките не е съществувал.Първо,огромна част от населението са били селяни,земеделци.Второ,и по-важно инките не са имали писменост.И трето,препоръчвам ти да погледнеш този списък-той е на всички календари,съществували въобще:
* Бахайски календар
* Григориански календар
* Еврейски календар
* Египетски календар
* Индийски граждански календар
* Ислямски календар
* Календар съгласно ISO-8601
* Календар на маите
* Китайски календар
* Персийски календар
* Прабългарски календар
* Римски календар
* Славянски календар
* Фискален календар
* Френски революционен календар
* Юлиански календар
* Японски календар
Източник-Уикипедия.
Както виждаш,тук няма календар на инките по простата причина,че той не е съществувал.
Единствения календар,в който е отбелязан краят на света е календара на маите.В него те разделят врепето на 9 цикъла или епохи,като деветия приключва на 28 ноември 2011 г.След него в календара не е отбелязано нищо и по тази причина учените смятат,че маите са вярвали че след тази дата ще дойде рая на света.Можете да прочетете повече ТУК.За мен тези "предсказания" по-горе са абсурдни.Единственото нещо на което донякъде съм склонна да повярвам относно края на света е календара на маите,смятан за най-точния от всички създадени.Be blessed. icon_bye
I was born in hell
Аватар
cant_smile
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alana_lire » 05 Авг 2008, 12:03

казано накратко- пак ще си отим от тоя свят без значение по кой календар...!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот soul_keeper » 05 Авг 2008, 12:17

:) Точно!Когато трябва,ще стане.А може и да не го доживеем,нали :)
EyEs OnLy
Аватар
soul_keeper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black_Tiger » 05 Авг 2008, 12:20

Благодаря за тези оговори.Надявам се темата да е интересна.Благодаря на всички които се включиха в темата.Ще чакам и други отговори ако имате.... icon_eusa_dance icon_eusa_dance icon_thanks icon_thanks
Края наближава....
Аватар
Black_Tiger
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Ice Angel » 05 Авг 2008, 12:30

Незнам за тези предсказания,но едно е сигурно глобалното затопляне е факт и ако дойде края на света ще е заради него.
Аватар
Ice Angel

Мнениеот Moerin_Elf » 05 Авг 2008, 13:14

Но преди всичко ще бъде заради човешките действия ,спрямо Природата .
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Ice Angel » 05 Авг 2008, 13:24

Moerin_Elf написа:Но преди всичко ще бъде заради човешките действия ,спрямо Природата .

Да ние си причинихме проблемите.
Аватар
Ice Angel

Мнениеот alana_lire » 05 Авг 2008, 13:39

ние си го причинихме и сега ще си сърбаме попарата! толкова егоистичен е човекът - хич не мисли за другите около и след него!!!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор