Бих се радвала на някакво ограничение, дори и по строго. Въпросът е, че тази превенция няма да окаже голям резултат, защото нито ще промени нагласата на хората, нито ще им размърда сивото вещество.
Дори трити и банвани те отново ще се завръщат, набирайки злоба и хъс. Това, което меже да направи е да ограничи потока на наглите искащи любовни магии и т.н., но ще ограничи и потока на хората, които наистина имат проблеми и нужда да им се помогне.
Ограничение обаче трябва.
Днес станах свидетел, на това как новорегистриран потребител си беше написал мнението в тема, на практика дословно повтаряйки предходните мнения, като да е ново нещо, ненаписано, с което ще ни "светне" понеже сме заблудени. Причината - не беше си направил труда да прочете нищо повече в темата освен заглавието й, просто беше действал с идеята: "аз съм нов, но и аз знам рани неща"
На мен цялото това нещо с "печеленето" на хорскто внимание не ми е понятно или искаш и се занимаш с магия, или - не.
На вскички, които смятат, че хванат ли един спелбук и светът е техен, ще кажа, че това не е начина.
МАГИЯТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ И ПРИЗВАНИЕ. Магията е много труд, практика, четене, учене и собствено развитие. Това е нещо, което не един и двама съфорумници са тръбяли и опитвали да обяснат, резултати - няма особени.
Наслушали сме се и сме се нагледали на капризи, като: "ама трябва ли да е червена свещта", "не може ли да пиша с молив", "защо да е по пълнолуние аз искам още довечера да го направя", "какво е това", "какво е онова". Сетил се някой, че нещо му се приискало и хайде магия. С магията не се дава лесно, дори често обикновените житейски методи ще дадът по-бърз резултат, защто не сте обучени, защто имате още много да разберете, защото най-много да си създадете по-голям проблем.
Никой нищо не получава на готово и няма да получи. Докажете, че имате потенциял за развитие и ще ви се помогне с насоки, с книги, с източници, с обяснения; колкото почвече се развивате, толкова и помощта ще е повече и тя ще идва най-вече от вас самите.
Добре, че модераторите трият.
Все пак напоследък има хора, които са начинаещи и разумни и имат голямо желание да се учат, подхождат с мисъл и не очакват нищо на готово. На такива хора да ти е кеф да подадеш ръка.
Аз имам друго предложение - да се ограничи количеството на постовете, т.е. даден потребител да има право на опредлен брой постове за ден или седмица. Така повечко ще се замислят какво и колко да пишат. Броя на постовете да се определя сплямо спамерското поведение на потребителя. Защото тук има господа и госпожици, които от 200 поста нямат едно смислено мнение, независимо от колко дълго са тук.
Съзнавам напълно неприложимостта на предложението си за ограничения брой постове. Съзнавам трудностите за модераторите и потребителите, които не са тук, за да спамят.
Темата е добра. Дано идеите за контрол на малоумието се множат, пък можем да стигнем и до някаква приемлива превенция, без да намалява потока на новорегистриращите се, посещаващите и пишещите във форума.
Галина, докато изтрещя тоя ферман в постбокса съм сигурна, че първият, който ти е отгворил е виден спамер, съгласен с теб на 100%, защото това него няма да го засегне.
Няма да има много противници на идеята като цяло - нали пишещите ще са от прескочилите трапа.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.