Против силен стрес

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот Оrchid » 10 Дек 2008, 17:18

Здравейте, мой много близък човек напоследък е изложен на много силен стрес, казва, че нервите му са много обтегнати, започна и да забравя доста, притеснява ме, че напоследък започна да споменава и за алкохол, че това успокоявало. Та това доста ме притеснява, не знам дали точно това е подходящият раздел, но ще съм благодарна ако някой сподели начин да се помогне.
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Оrchid » 10 Дек 2008, 17:21

Още нещо, което търся е някой, който се занимава с алтернативна медицина във Варна. Чувала съм, че акупунктурата е ефикасна, но нямам представа къде да отида, трябва ми някой, който наистина си разбира от работата.
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bellastella » 10 Дек 2008, 23:46

Ea написа:Още нещо, което търся е някой, който се занимава с алтернативна медицина във Варна. Чувала съм, че акупунктурата е ефикасна, но нямам представа къде да отида, трябва ми някой, който наистина си разбира от работата.

Минавам през нещо подобно, да речем. Няма сила, която да ми помогне, докато аз самата не го осъзная. Близките ми какво ли не правят - всичко е без реален резултат. Аз нямам никакво намерение да се отървам от пороците си поне на този етап. Много е сложно - трябва да се атакува ПРИЧИНАТА, а не СИМПТОМАТИКАТА. Причината е вътре в мен и докато аз не я открия, никой външен не би могъл да го направи достатъчно добре. Това е.
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 11 Дек 2008, 08:19

Силният стрес предполага добра почивка или успокоителни - за второто съм много против, но пък винаги можем да се обърнем към природата и в частност билките. във всяка аптека ще намериш хапчета "мента, валериан и глог", което ти спестява цялото ходене по баирите и ровене в книгите и други такива неприятни за съвременния човек дейности (аз ги препоръчвам силно!).

добрата почивка ще знаеш как да му я организираш след като твърдиш, че ти е много близък човек. добрата почивка може да е и един семпъл излет извън града за 5 часа. разходете се малко, излезте от тея апартаменти и кафенета.

колкото до акупунктурата, не мога да ти помогна, но едно посещение при добър масажист ще има също толкова задоволителен ефект.

колкото до алкохола - всеки има нужда понякога да се напие. когато това се превърне в завсимост важи правилото - ако сам си помогнеш, ще ти помогнат и Боговете! друг начин няма.

Белла, за причината съм съгласна, но понякога причината за стреса е шефът, колегите, съпругата, децата, родителите, съседите, държавата, данъците, лошото време, дупките по улицата, предстоящи важни събития и така нататък.
Иначе съм съгласна с теб, ако изключим това, че от мнението ти излиза, че пороците са белег за стрес. може и аз да не съм те разбрала правилно. така като гледам това твоето съвсем, ама съвсем не е стрес.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот bellastella » 11 Дек 2008, 17:38

Cath написа:Силният стрес предполага добра почивка или успокоителни - за второто съм много против, но пък винаги можем да се обърнем към природата и в частност билките. във всяка аптека ще намериш хапчета "мента, валериан и глог", което ти спестява цялото ходене по баирите и ровене в книгите и други такива неприятни за съвременния човек дейности (аз ги препоръчвам силно!).

добрата почивка ще знаеш как да му я организираш след като твърдиш, че ти е много близък човек. добрата почивка може да е и един семпъл излет извън града за 5 часа. разходете се малко, излезте от тея апартаменти и кафенета.

колкото до акупунктурата, не мога да ти помогна, но едно посещение при добър масажист ще има също толкова задоволителен ефект.

колкото до алкохола - всеки има нужда понякога да се напие. когато това се превърне в завсимост важи правилото - ако сам си помогнеш, ще ти помогнат и Боговете! друг начин няма.

Белла, за причината съм съгласна, но понякога причината за стреса е шефът, колегите, съпругата, децата, родителите, съседите, държавата, данъците, лошото време, дупките по улицата, предстоящи важни събития и така нататък.
Иначе съм съгласна с теб, ако изключим това, че от мнението ти излиза, че пороците са белег за стрес. може и аз да не съм те разбрала правилно. така като гледам това твоето съвсем, ама съвсем не е стрес.

Съвършено си права, Cath - моето вече не е стрес.
Стреса беше в началото. Сега вече са пороци в някакъв вид. Съжалявам, че си го признавам, но вече нямам нито силите, нито желанието за промяна.
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Moerin_Elf » 11 Дек 2008, 20:14

bellastella,защо да съжаляваш,че си признаваш за пороците?
Понякога това е първата стъпка към някаква промяна.
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот puntina » 11 Дек 2008, 20:34

О,о,о... напоследък няма човек да не е подложен на един или друг вид стрес,особено,ако живее в малък град и му се налага да пътува постоянно... Всичките сме адски забързани за някъде и хабим нерви наляво и надясно ,и всичко това се отразява върху психиката ни. Пушим повече,пием и т.н.,копнеем за минута почивка,аз лично какво ли не бих дала за една хубава почивка на морето,под лятното слънце,с кола в ръката ми... Мммм божествено! ... Но стига ,че се замечтах. Мисля че, Кат в случая е права,един добър масаж и релакс биха му дошли доста добре,както и билчици :)
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Kotentseto » 12 Дек 2008, 09:22

Само вмятам, че в аптеките има и един чай на филтър "сънчо" или нещо подобно. Той също е мента, глог, валериана, но по-слабичък. Действа доста приятно, особено на приглушена светлина от свещи, с хубава музика.

Иначе "панацеята" на стреса е почивката, чистият въздух, откритите пространства... Дори разходка в парка зарежда съзнанието изключително много след претоварена седмица.

С поздрави icon_flowerface
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Оrchid » 12 Дек 2008, 10:11

Мерси много на всички за отговорите, ще го пробвам това с валериана и ко :)
и специални благодарности Котенце, не за първи път ме съветваш :)
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот edw » 12 Дек 2008, 23:45

Аз лично при стрес пия таблетки хмел... Донесоха ми ги от Германия не знам дали ги има тук... Определено имат ефект...
Аватар
edw

Мнениеот Mason » 13 Дек 2008, 07:15

Силният стрес означава, че се занимаваме с нещо, с което не трябва да се занимаваме.

Истинското лекарство е да открием кои наши сегашни желания са фалшиви и да премахнем действията свързани с тях. Да открием истинските си желания и подходящи за кармата дейности и да се занимаваме с тях.

Как да проверим дали дадено желание е кармично неподходящо? Един пример. Мъж все се влюбва в манекенки. Всеки път се оказва, че не потръгва и е наранен. Извод. Любовта по манекенките е кармично грешна. Трябва да се откаже от тях.

Друго често срещано фалшиво желание е свързано с парите и конкретния начин на получаването им. Тук има и един куп заблуди насадени от обществото. Такава заблуда е, че алкохоля намалява стреса. Обратното е, увеличава го.

Друга заблуда на обществото е, че хапчета и чайове могат да намалят стреса.
Тук видях май само едно добро мнение, че човек трябва да ПРОМЕНИ живота си, за да намали стреса ("почивката, чистият въздух, откритите пространства...").

Но наистина най-дълготрайния резултат е да избягаме от причините за стрес :) Дали ще е смяна на работата, развод, смяна на държавата и т.н. няма значение. Важен е резултата. И не се поддавайте на заблудите на обществото.
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот edw » 13 Дек 2008, 12:27

Mason - не съм напълно съгласна с теб... Понякога е различно. При мен стреса е свързан с външни събития, които не вярвам да са кармични... по скоро са световни :) Просто е въпрос на момент, но когато се нервирам и стресирам не взимам правилни решения и става по лошо... Понякога чая или хапче или ако човек има време за разходки сред природата, масаж успокояват мозъка и много по лесно се намира решението или изхода от ситуацията и не зацикляш в проблема.
Аватар
edw

Мнениеот Оrchid » 17 Дек 2008, 18:53

Да Mason съгласна съм с теб, но в случая, който ти тицираш нещата лесно могат да се променят. В живота е трудно и често невъзможно да премахнеш факторите за стрес, защото те са сметки, липса на работа, липса на достатъчно пари, болести, данъци и прочие. В моя случай става въпрос именно за това - 6 дневна работна седмица и трупащи се всевъможни сметки.
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор