от Trismegist » 06 Дек 2005, 09:19
Не знам,ти сигурно доста се инересуваш от Египет.Не знам,за какви доказателства ми говориш.Аз визирам сега конкретно Хеопсовата пирамида,като точка от тази система.Може и хора да са построили пирамиди, със сигурност не са ползвали медни кирки.Гледах едно предаване,където група учени се опитваха да ошлайфат един пирамиден камък с метални кирки.Беше невъзможно,макар да работиха часове-бяха около 5 души.Знае се,че тези блокове са били доста гладки.Има предположения,че са ползвали нещо,като бетон,за да ги отлеят,но аз не знам,как може да не се прави разлика между бетон и скала.
И ще задам няколко въпроса.
-Защо в нито една пирамида не е намерена мумия,а само в гробници до пирамидите?
Защо тази цивилизация е толкова луда,че да хаби огромни усилия,та да строи пирамиди,вместо да ползва силите си за собствени сгради или да си развива икономиката?
Цялата истина не се знае,за пирамидите,но трябва човек да е адски ограничен,за да не направи връзката между необикновенните свойства на пирамидите,между това,че пирамиди има най-малко и в южна Америка,че все пак те са били един вид хрмове или нещо подобно,защото ако са построени от хора,то е било направено заради вярата на хората в някои по-висши сили.Искам да кажа-как може да смятат за толкова първобитни египтяните и да им приписват,такъв абсурден начин на живот и такова ниско ниво на знания,на фона на невероятната им култура.
Кой ограничен тъпак,може да си помисли,че всичко това е дело на заблудена цивилизация,вярваща в несъществуващи богове,задгробен живот и т.н. Как може за една измислица една цивилизация,да прави толкова много неща,да е положила толкова труд.Та не се ли е намерил някой по-умен,който да се досети,че Боговете са измислица и т.н.Толкова ли да са тъпи,че да дават толкова от себе си,за нещо хипотетично.
Има много доказателства,че по онова време,хората са имали изключителни познания за света.