Какво е отношението ви към смъртта?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Гост » 22 Дек 2004, 23:03

корд - Ей, олигофрен ! :)
мислиш ли че се заяждам с теб ?! - да така е.
мислиш ли че те предизвиквам ?! - да така е.
Знам че искаш да ми натриеш носа - направи го.
ако не приемеш това предизвикателство - млъкни, да не съм те чул повече - покрий се там от където си изникнал.

Чакам те, покажи се - всяка "магическа атака" е добре дошла. Ако искаш ела и ми се направи на живо - каквото искаш не ме интересува просто направи нещо, стига си говорил - чакам те
не ми отговаряй на поста - няма нужда това е между мен и теб - няма нужда да се оправдаваш пред останалите "магьосници" - просто направи нещо срещу мен , прати ми някой демон , прати ми някои сервитор, прати ми себе си .... давай

Не го ли направиш млъкни и не ме занимавай повече с жалкия си живот - нито тука нито в IRC
Гост

Мнениеот Cord » 23 Дек 2004, 12:00

Нямам никакво намерение да се занимавам със теб,и ти не се занимавай с мен,прекратявам всякакви взаимоотношения с теб,няма да ти чета постовете,няма да ти отговарям и т.н.Очаквам същото и от теб,да спрем дотук.Ще ме виждаш,понеже от този форум няма да се махна,пък банвай ме и т.н.
Аватар
Cord
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 23 Дек 2004, 12:52

Cord написа:Нямам никакво намерение да се занимавам със теб,и ти не се занимавай с мен,прекратявам всякакви взаимоотношения с теб,няма да ти чета постовете,няма да ти отговарям и т.н.Очаквам същото и от теб,да спрем дотук.Ще ме виждаш,понеже от този форум няма да се махна,пък банвай ме и т.н.

какво ?!? уплаши ли се ? е защо страшен ли съм ? бягаш като опарен - хайде давай чакам те, на думи всеки може да говори направи нещо да те видим

предизвиквам те - не ми излизай с номера няма какво да се занимаваш с мен, не говори, направи нещо - на приказки всички сте много отворени, ама като стане въпрос за действие и "с теб няма се занимавам" е защо занимай се - прося си го
Гост

Мнениеот Марио » 05 Яну 2005, 16:50

Повечето хора мислят че смъртта е краят,че смъртта е нешто лошо и т.н.Хората се страхуват от нея.Този страх според мене е породен от незнанието защото по принцип се страхуваме от непознатото,но все пак не съм съгласен с това.За мене смъртта е път по които всеки трябва да поеме,както някои друг каза смъртта е преход.Според мене като човек умре той се преражда.Преминава от едно ниво на съществуване в друго.Смъртта не е чудовищна,тя е красива и колкото по-бързо хората разберат това,толкова по-добре.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Гост » 05 Яну 2005, 17:48

HELLclan написа:Повечето хора мислят че смъртта е краят,че смъртта е нешто лошо и т.н.Хората се страхуват от нея.Този страх според мене е породен от незнанието защото по принцип се страхуваме от непознатото,но все пак не съм съгласен с това.За мене смъртта е път по които всеки трябва да поеме,както някои друг каза смъртта е преход.Според мене като човек умре той се преражда.Преминава от едно ниво на съществуване в друго.Смъртта не е чудовищна,тя е красива и колкото по-бързо хората разберат това,толкова по-добре.

Има хляб в теб - ще те видим на къде ще поемеш :lol:
Гост

Мнениеот Марио » 05 Яну 2005, 21:29

Mortimus 10x.Но и аз още се чуда на къде ли ще поема;)
е все пак бъдещето е пред мене :mrgreen:
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Marta » 05 Яну 2005, 23:44

HELLclan написа:Смъртта не е чудовищна,тя е красива и колкото по-бързо хората разберат това,толкова по-добре.

HELLclan, мисля, че е еднакво погрешно както да се ужасяваме от смъртта, така и да се прехласваме по нея. Тя нито е чудовищна, нито е прекрасна. Смъртта просто Е. Тя е факт, който трябва да приемем, без да влагаме излишни емоции
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 06 Яну 2005, 11:49

Marta Животът е прекрасен,а смъртта е част от този живот следователно и смъртта е прекрасна.Все пак смъртта е продължението на живота.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Marta » 07 Яну 2005, 02:31

Така погледнато може би си прав. Просто аз не си падам по определенията. И живота, и смъртта за мен просто СА.
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lili » 07 Яну 2005, 22:23

един вит спасение, очакват и се надяват да имат по добър живот
или поне да направят нещо повече от себе си, очакват да се избавят от старостта си и всичките мъки свързани с нея. Затворниците виждат в това единствения ем шанс да са отовно свободни.
очакват смъртта с надеждата, че ще могат отнова да бъдат безгрижни даца, които са случили на добри родители и имат безгрижно и весело
детство ....
...аз изгубих майка си когато бях на 26г. тогава точно имах чуството, че гемите са ми потънали, защото знаех предварително че ще умре само не знаех кога - диагноза..... рак....
след това всичко изгуби смисъл за мен и поговорката
,,ПОСЛИДНАТА РИЗА, С КОЯТО СМЕ ОБЛЕЧЕНИ Е БЕЗ ДЖОБОВЕ,, ми
даде да разбера, че тоя живот ни е даден само за да се учим това е, може би единственото нещо, което има смимъл в земния ни път.....
Lili

Мнениеот ^^Bloody^Kiss^^ » 29 Яну 2005, 15:35

не знам къде бях слушала или чела за мнението на великата Българска Пророчица -Ванга.До колкото помня някой я бе попитал "Какво става след като умреш-къде отива душата ти и въобще вярно ли това понятие "душа" ".Тук отговорът и беше -ще го предам със свои думи защото не помня думите и дословно и тя каза че няма да каже защото ако го направи всички хора ще тръгнат да се самоубиват...
Аватар
^^Bloody^Kiss^^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ^^Bloody^Kiss^^ » 29 Яну 2005, 15:43

иначе моето лично отношение е респективно-смъртта е нещо по висше от нас.Иначе да се надяваме че след смъртта живота продължава ;)
Аватар
^^Bloody^Kiss^^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 30 Яну 2005, 16:17

Живота и смърта са едно и също нещо,няма смърт ако няма живот.Има ли живот ще има и смърт,те са като любовта и омразата,като деня и ноща.Ние умираме,после се раждаме,пак умираме и така докато не научим всички уроци, за да сме готови да се слеем с нашия създател.Ние сме част от Него,духа ни е безмъртен само паметта ни е смъртна.Но остават някой спомени дълбоко в подсазнанието ни,спомени който ни се явяват в сънища,медитация.Например ако ви е страх от водата ,може би в предишния си живот сте се удавили,и подсазнанието ви иска да ви предпази отново да не се удавите,зада продължите напред развитието си,а не да се връщате отново на този етап на развитие на вашата душа. ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 30 Яну 2005, 16:20

Mixael добре го каза.Харесва ми начинът ти на мислене;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот ^^Bloody^Kiss^^ » 31 Яну 2005, 15:10

да наистина е прав :grin:
Аватар
^^Bloody^Kiss^^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vault » 01 Фев 2005, 20:47

Скръбта и щастието са част от нашия живот, смъртта също, но аз не вярвам в съдбата, в предопределеното, всеки сам гради своя път, нищо не е неизбежно, нищо не е невъзможно т.е. всичко е постижимо, така е и със смърта, магията ни освобождава от границите на възмож-ното и невъзможното, постижимото и непостижимото, аз вярвам в смъртта -но не я смятам за неизбежна, - така както и в безсмъртието, в крайна сметка вещерите и вещиците се прераждат след смъртта си, не всичко е математика "Тук е така, защото е така" :lol:! Така мисля аз, вярвам, че всичко е възможно, пътят не е само един!!! icon_angry

П.П.
Последната емоцикон просто ми допада, така че не е свързан текста!!! :smile:
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 03 Фев 2005, 12:55

Смъртта е инициация към едно по духовно ниво.Всяка инициация включва смърт и прераждане .Защо смърта да не е просто една иницация към еволюцията на духовното ти Аз?
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vault » 07 Фев 2005, 07:37

Който учи хората да умират, той ги учи да живеят.

Мишел дьо Монтен, "Опити", книга първа
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 07 Фев 2005, 14:03

Смъртта не е край,а едно начало.Което поражда друго,то по себеси трето .И така нататък.Много ми е любопитно оня гарван какво мисли icon_badgrin
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Duality » 26 Апр 2005, 18:56

Не мога да разбера защо повечето хора се плашкат от смъртта и се стараят да я избегнат по всички възможни начини...В природата нищо не се създава и не се губи,само променя формата си...Смъртта е нещо неизбежно и според мен изобщо не е толко страшна колкото разправят ,в крайна сметка всички ние ще си отидем някой ден...
Аватар
Duality
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор