Магия,ритуали,морал,самоосъзнаване.....

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Назад към Recycle Bin

Мнениеот Shedinko » 10 Дек 2007, 17:48

Като се има в предвид, как във всяка тема се говори за морал .В следствие на хаотично пускане на ритуали.Как всяко мнение, което е с цел да замисли всеки един преди да даде ритуал първо е оплювано ,хапано ,дъвкано и след това изплювано.Ами не е нормално.Няма да споменавам конкретни теми.Но мнения от рода:"....как може да говорите за морал...не стига ,че и без това не се пускат ритуали...тука трябва се пускат ритуали ,а който го прави да бере последствията си..." .В последствие обаче на спама по темата същите пишат:"...ама ние не го одобряваме....то такова....или онакова..." .Какво означава това ,ами не е мислено. Да това е форум за магия.Да тук трябва да се пускат ритуали и магии ,но трябва да са адекватно избрани според посетителите.
Давам за пример:Ако на едно 2 годишно дете му дадеш нож-ще се пореже ,защото не е достатъчно пораснало да борави с него адекватно и правилно.То не осъзнава последиците.
Сега си представете на момче/момиче във възрастта на пубертета (и някой частни случаи по големи),което в момента преживява "драмата на живота си" ,водени само и единствено от първичното получат ритуал от типа:
любовна магия -(където тя(той) е боклук (примерно) половинката го е осъзнала и си е намерила най-лесното като са се разделили)-тя го прави (няма магия която да не действа,стига да е задействан фактор вяра) в този момент вие замисляли ли сте се какво правите ,за момчето което и представа си няма защо ,но се връща при "онова лудото" и какво ще преживее?!?
Проклятия
- Някой направил проблем на "ТО" и затова трябва да бъде наказан,едва ли не да го качим на кладата.Замисляли ли сте се преди да му дадете ритуала (публично) дали случайно проблема не е в искащия?!?
Има още много примери ,които могат да се дадат ,но мисля че е без смилено и сте ме разбрали.
Искам да питам. Вместо да пускате ритуали на който падне ,каквито ви паднат (особено като става дума за човешки взаимоотношения) не проверите първо дали проблема за събитията не е в искащия ?!?
И втори въпрос.Къде е идеята да се пускат ритуали с които да се вреди на поразия?!?

П.п. Какво е мнението ми.По първия въпрос съм го показал с начина по който питам.По втория въпрос.За мен е неприятно да гледам такива ритуали и да знам че в същото време поне 50 недорасли на акъл ще го прочетат ,веднага ще се сетят на кой да го направят и ще се всеят смут.
Не сте ли забелязали ,колко е мързелив българина и как ако в нещо не му потръгва търси вината навсякъде другаде освен в себе си.Като се има в предвид това и как на поразия се пускат манипулиращи ритуали...Ами както сега се смеем ,че се е филмирал.По-късно самите ние ще сме в филма
......................
Изядете ме яката! ;)
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 10 Дек 2007, 18:34

Примерите не са уместни. Сравнението с детето и ножа е неправилно. Магията не е ритуал, заклинание или проклятие. Магията не е нож, с който всеки може да борави. Магия се прави от магьосник(човек, който прави магия), а не всеки човек е магьосник. Въпреки че мнозина няма да се съгласят, но истината е че магията не е за всеки, не всеки го може. Не всеки има потенциала вътре в себе си, а дори и да го има той трябва да бъде култивиран и развит, иначе закърнява.

Колко всъщност от тези момиченца и момченца, които визираш някога са направили магия? О, да прехласват се по очарованието на ритуали и заклинания, правят струват, но всъщност постигат ли нещо? Колко момиченца са успели да направят магия за любов, колко момченца са успели да си отмъстят на връстниците за причинено унижение или болка? Колко? Николко:) Естествено, някои може и да си въобразяват нещо... но както един познат бе написал "илюзорното е крайно агресивно в битката за оцеляването си"...

Тъйче, истината е че няма проблем в постването на каквито и да е било ритуали, заклинания и т.н. Не всеки Може да ги използва, естествено всеки може да опита, но при повечето няма да има никакъв резултат/ефект.

Отново мнозина няма да се съгласят, но истината отново е че, развитието на човек независи единствено от неговото желание, среда на живот, общество, семейство и прочие. С някои неща човек се ражда, с други не. И както един журналист наскоро прочетох "който го може, го може винаги, който не - никога. :)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 10 Дек 2007, 18:43

Марио много съм съгласна с теб.

Аз не бих си позволила да давам такива техники, по редица причини, но и това го има- не всеки може да ги задейства :)
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Shedinko » 10 Дек 2007, 19:00

Аз не съм съгласен с Вас.
Магията е нож да точно така.Всеки може да борави правилно с него ,но не във всяка ръка ще прави чудеса.
Сега да попитам и как ще ми обясниш факта,че преди има няма 4-5 година ,без въобще да съм чувал за магията ,като начин на живот.Просто ми попадна една статия в ръцете ,реших да я пробвам и ха взе, че се получи.
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Johney » 11 Дек 2007, 16:06

Подкрепям Shedinko!
Магията е нож,но има варианти на използване.
1.С ножа може да си режеш салатата.
2.Може да си побъркан пубер и да ръгаш "враговете си" с него.
3.Може да знаеш много добри бойни техники с този нож,но да си режеш салатата с него,защото съзнаваш последствията.

За това имам предложение.
В един друг форум бяха направили отделна секция,в която пускаха техники,които не са за всеки и само хора с по специални права имаха право да я посещават.Останалите зяпачи,които пускат теми от рода на:
"Как да накарам един човек да се влюби в мен"
"Сънуках еди какво си.Какво значи?"
"Искам да накажа един човек защото ми прави проблем"
И Т.Н. Нямаха достъп до тази секция.

Та идеята ми е.Защо и тук да няма подобна секция. :)
Аватар
Johney
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот mandragorko » 11 Яну 2008, 09:14

оле,току що,май влязох в нечия кухня...какви ножове,какви салати,магически зехтини,билки за стомашни болки,девича кръв....
вие съвсем превъртате лентите си,които скоро може и да се скъсате
така..значи адски много народ проявява интерес към окултното,спор няма!(вчера например,две момичета бяха дошли у нас,ала-бала.бях забравил да прибера една книга(МАГИИ....ЧУДЕСИИ)и едното момиче хоп:може ли да погледна книгата?няма проблем,видяла я е вече.и след малко започнах да чувам ауканиа,мяукания,олелеле-ма т'ва истинско ли е,що ли е.обясних на девойката,че в книгата нещата са за обща култура и че няма нищо по-special,което би могла да пробва ала-бала.тя изкриви лице в отчаяна гримаса.)
на мнение съм,че хората(в частност младежите тук) нямат и 20% необходимата информация за прилагането на ритуали и себеподобни,макар и да са поместени много такива с указания за работа.аз също съм против поместването на "опасни техники,заклинания,щуротии и прочие",но за да има ефект нещо,то се прави на база не само "нужните съставки,лунна фаза,месечен цикъл и.....смятам,че хлапета,дори и докопали ОЛЕЛЕЛЕЕ РИУАЛА,не са в състояние да сторят нищо повече,от това по-късно да спамнат мнение-АМА ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ НИЩО НЕ СТАВА?
дори и поместено нещо по така,едва ли ще бъде използвано така,че да навреди някому,освен да загубим малко време в четене на простотии.......който разбира от магия има много неща,които ползва освен нужните съставки.....оле направо ви се чудя,забавлявате ме но до кога?? Shedi ти защо реши,че магията може да бъде и с твое участие:)
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 11 Яну 2008, 13:10

Марио написа:Въпреки че мнозина няма да се съгласят, но истината е че магията не е за всеки, не всеки го може. Не всеки има потенциала вътре в себе си, а дори и да го има той трябва да бъде култивиран и развит, иначе закърнява.

Да, Марио, не е за всеки.. да, необходимо е да се тренира.... НО за някои това е толкова естествено и вродено, че не са необходими тренировки, освен за утвърждаване на волята и вярата в себе си.

Марио написа:Тъйче, истината е че няма проблем в постването на каквито и да е било ритуали, заклинания и т.н. Не всеки Може да ги използва, естествено всеки може да опита, но при повечето няма да има никакъв резултат/ефект.

Да, при повечето.... при много от тях обаче ще има, макар и малък.. но достатъчен, ако не да отреже глава- то поне да направи дълбока рана... Да не говорим при колкото вземе, че се задейства заложената матрица... Ами ако вземат че я изпуснат от контрол?! Нима тогава няма да "отрежат главата" не от врата, а от глезените....
Магията не е нож... а какво е тогава? Вилица може би?!- с нея може да се храниш, но може и да убиеш някого...

Марио написа:"който го може, го може винаги, който не - никога. :)

Никога?! Силна дума за един хаотик....
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот adam » 11 Яну 2008, 15:41

абсолятно подкрепям идеята за подфорум само за хора с определени права.
Аватар
adam

Мнениеот Марио » 11 Яну 2008, 15:42

Никога?! Силна дума за един хаотик....

Хаотикът често променя своите възгледи и убеждения в съответствие на посоката на развитие по която е поел в даден момент. Той лесно може да приеме едно твърдение за вярно, стига да съответства на сегашната му парадигма, а после когато остарее и вече не му е нужна да я смени. Нали така? :)

Тъйче, аз лично не смятам, че по-горното твърдение е силно за един хаотик, само не разбрах защо ме определи за такъв? icon_color Аз не се.

"който го може, го може винаги, който не - никога."

Сега като го прочитам даже и аз не съм съгласен с това. laughing9
В последно време съм стигнал до извода, че всяка една крайност е ограничение и казва неистина или поне половината от истината, която пък се допълва от нейната противоположност. Не случайно се казва, че истината е по средата, когато се достигне разбиране за отделните й противоположности.

В крайна сметка съм на мнение, че "който го може, го може винаги, който не - никога." е едновременно и вярно и не. :mrgreen:

Иначе като цяло съм съгласен с теб Немезиус. ;)

--

mandragorko, и изводът е???:))) ----> Да се забрани форума за лица под 20-21 год. Да, 80% от активността на форума ще падне:)) но за сметка на това и глупостите ще отпаднат. icon_toothy (можем обаче само да си мечтаем за това laughing9 )
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот mandragorko » 11 Яну 2008, 16:05

ми не става лесно,но все пак.тук нали има администратори.по въпроса с активността,който търси-намира,който задава УМНИ въпроси-получава ясни отговори.сайтове за магии-бол,книжарници и библиотеки-къде ли няма.....проблемът,обаче е къде са хората,навсякъде съзерцавам само ходещи проблеми......продължавам да обиждам,но просто оставам без думи.....пак ми се пие вода...секунда само...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 14 Яну 2008, 04:24

Марио, за мен винаги си бил хаотик в една или друга степен... все пак за пръв път се засякохме именно в такъв форум...

Мандрагорко, няма "умни" и "глупави" въпроси- само отговори от спамери като теб могат да се нарекат такива...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор