Ми защото искам.Вярно е искам и малко да се различавам т другите но по важното е че искам да разбера че и аз ставам за нещо и мога да успея в по сериозно начинание
ми искай си... да се самоутвърдиш можеш и без кинези.. ето какво казва един признат Учител:
<<...Никой не може да очаква от истинския окултист указания и съвети за развитието на собствения, егоистичен Аз. Щастието на отделния индивид съвсем не го интересува. Това може да направи всеки сам за себе си...>>
<<...Те[Учителите] не отблъскват никого, защото и най-егоистичното същество подлежи на развитие. Ако обаче някой потърси изгода само за себе си, при окултистите няма да намери нищо. Те съвсем не му отказват своята помощ; напротив, той, търсещият, сам се отказва от тяхната мъдрост и подкрепа...>>
<<...Указанията и съветите на окултните учители водят или към доброто, или никъде. Защото подпомагането на егоистичното щастие и домогването до свръхсетивния свят просто не влиза в техните задачи...>>
<<...Те[съветите] са предварително замислени по такъв начин, че да държат окултния ученик далеч от свръхсетивния свят дотогава, докато той може да пристъпи в него с твърдата воля за безкористна и съвместна работа...>>