Здравейте , мисля че имам някакви сили ..

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот nachinaesht » 20 Юли 2010, 20:52

Здравейте на всички :)

Иксма да се извиня ако темата ми нее за тука , сега се регистрирах и не намирам друго място за моя въпрос .

Така може да ви прозвучи , че се майтапя или че съм луд , но се кълна че говоря истината .

Започвам:

Много пъти примерно как си седя удома и гледам телевизия и сменям различните канали и изведнъж в главата ми минава някаква мисъл която е незъзнателна ( имам предвид че не се осещам че мисла за това нещо , просто мисля за него ) и след няколко секунди намирам канал на който дават това което ми е минло през ума .

Пример :
Търса си нещо интересно и сменям каналите и изведнуж в главата ми почва да звучи някаква мелодийка от песен ( несузнателно ) и след няколко секунди намирам канал и точно тази песен я дават .. това ми се е случвало много пъти .

Друг пример :

Бях с един приятел и си седяхме при нас , и на мен пак несъзнателно почва да ми тече някаква мелодийка в главата , аз не го осъзнавам , но си я " тананикам " на ум .. и след няколко секунди приятеля ми почва да си я тананика на глас .. СЪЩАТА ПЕСЕН .. това ми се е случвало много пъти .

Друг пример :

Той стана преди около 1 или 2 години ..

Около една седмица в главата ми и пред очите ми се явяваха вратите на гробищата ( се едно ще минавам през вретите ) .. отново несъзнателно по цял ден тази мисал ме измъчваше , не ме оставяше на мира .. просто неможих да си я избия от главата .. а нямаше никакав повод да си мисла за такива работи .. това продалжи около една седмица , най страшното беше че понякога както си мисла за " входа на гробището " ми минаваше и образ на бащами който примерно е на работа ( представям си го в дрехете с който е на работа ) ..
и така след непрекъснати " мъки " над моето съснание се случи нещо много лошо . едно момиче с което съм бил близак като малак и е живяла в нашият квартал почина от катастрофа ;x , но непрекъснатите мисли за вратите на гробището не напускаха ума ми .. след няколко дни почина наш роднина , от страна на баба ми .. и от тогава напрежението падна от мен и се успокоих някакси , спрях да мисля за вратите на гробището и такива работи ..
сега като се сетя роднинската връзка е от страна на бабами която е майка на баща ми който се казва като роднината който си замина .. и затова е можело от време на време да ми се явява след " портите " много странна история беше това .. Цяла седмица непрекъснато да мислиш за нещо което не осъзнаваш в началото че го мислиш , и накрая да се случи нещо каде има логика ..

Друга случка :

наш близак роднина обича да си попиива от време на време ( аз много мраза възрастни хора да пият , под 30 години може :D ) аз бях при един приятел и се прибирах , щом отворих вратата на къщата , тази която е на улицата .. почуствах че нещо нее наред , имах някакво вътрешно неспокоиствие .. и ми мина през ум че може да е нещо такова , като влязох вътре и хоп беше това което си мислих .

Имам и други подобни примери но тези са по интересни .

Искам още нещо да споделя

Като сам близо до някой човек или дори като го видя само , осещам как се чуства ( това става почти винаги , докато при " несъснателноте мисли " се появяват от нишото " ) .. осещам емоциите му , дори и га не ги показва .. но някак разбирам как се чувства .

И нещо което ще ви се стори глупаво .. винаги съм мислил че не съм туко така на този свят , осещам че има нещо в мене , но незнам какво . е понякога се колебая , но накрая пак го чуствам ..

Понякога се опитвам да използвам " свръх сили " но е без успех .. но през това време чуствам леко напрежение в главата си , най силно мисля че при слепоочието и челото можеби .. осещам и нещо като енергия / емоция в областа на корема и гардите си , най вече при лажичката / жлъчката ..

Зодияте ми е телец ако това има значение .

Искам да ви попитам как мога да развия това което е в мен и което се проявява когато си иска , моляви помогнете ми :)
Аватар
nachinaesht

Мнениеот StellaMorgana » 21 Юли 2010, 18:42

Имам чувството, че тази история съм я чела и на друго място... Както и да е.
Препоръчвам четене, четене и пак четене. Може да започнеш с някоя граматика, след което да прегледаш библиотеката на МГ, там има книги, които вероятно ще представляват интерес. Мисля, че ще те заинтересува "Книга на медиумите", но вероятно е добре и някой по - вещ да се изкаже по въпроса.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 21 Юли 2010, 19:28

Да, една българска граматика не би била лоша идея, като за начало. След това, предвид описаното в първия пост, бих препоръчал на Уилям(Бил) Хюит книгата "Развиване на психичните сили"- дава поне стабилна основа, върху която да може да се изградят, да се равият въпросните умения, а и упражненията в книгата са доста лесни- наистина е за начинаещи.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот nachinaesht » 21 Юли 2010, 19:58

да знам , че граматиката ми куца .. има време и за нея :) благодаря за имената на книгите който ми дадохте ..
а можете ли да ми кажете някакви опражнения за това което сам обяснил по горе :) книгата ще я потърса още утре .
Аватар
nachinaesht

Мнениеот eXPerience » 21 Юли 2010, 20:27

Не знам защо някои от описаните ситуации ми приличат на случайно привличане на Хаос. Аз лично започнах да чета книги на Хаос тематика, когато при мен започнаха да се появяват подобни "симптоми"...
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 21 Юли 2010, 20:33

ох-ле-ле-мале :)
Честно казано, куца ти не само граматиката и никога не е твърде рано човек да се захване с нея(макар, че според правилата на форума трябва да имаш определена възраст, за да пишеш тук- всички се съгласяват с това при регистрацията си, и на тази възраст най-малкото човек би трябвало да има доста по-добра писмена култура- няколко правописни грешки поради бързане е едно, но тотално сгрешен правопис е нещо друго)- както и да е, не сме тук да си преподаваме родна реч.

Това, което описваш, се нарича емпатия, овладяването на което иска доста време- именно затова препоръчах и тази книга, тъй като ти трябват основите за упражнения- дори само защото в момента и да ти кажа "тренирай съзнателно влизане в тета"(състояние, в което всъщност се развива емпатията) за теб това не би означавало нищо. Най-общо казано, емпатия се овладява с контрол, с осъзнаване на променените състояния на съзнанието и работа под тях- както в началото, така и при напредване това си става основно чрез медитации.

@eXPerience: Това има толкова общо със "случайно привличане на Хаос" толкова, колкото и баба Мара с квантова физика.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот nachinaesht » 22 Юли 2010, 09:18

eXPerience написа:Не знам защо някои от описаните ситуации ми приличат на случайно привличане на Хаос. Аз лично започнах да чета книги на Хаос тематика, когато при мен започнаха да се появяват подобни "симптоми"...

Би ли ми обяснил каква е тази книга :)
Аватар
nachinaesht

Мнениеот StellaMorgana » 22 Юли 2010, 10:15

Ами не виждам споменато заглавие, затова ще си позволя да препоръчам "Либер МММ", мисля, че и можеш да я намериш на адрес: http://www.magicgatebg.com/ , долу вдясно има бутонче "вход към МГ библиотеката", но трябва преди това да се регистрираш!!!
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел

Мнениеот eXPerience » 22 Юли 2010, 12:35

Добре, ето цитат от Oven - Ready Chaos - Фил хайн:

8. Привличащите Хаос Случайно са добра цел, зад чиито задник да се мъкнете постоянно. Очевидно имат някаква способност да привличат Хаос, но в повечето случаи си нямат и ни най- малко представа за това или са леко запознати със случайните неща, които се случват около тях. Изучете ги внимателно и има вероятност да научите един- два трика.

Имам познат, който отговаря на това описание. Споделял ми е много подобни "съвпадения", но не дава и дума да стане за магия, магьосници и т.н. пред него. Той няма някакви особени психически сили - съвсем обикновен човек. Не ми е ясно ако не тези съвпадения, то кое е "случайно привличане на Хаос".
А ако искаш Хаос книги, мисля, че някъде в този форум (не съм сигурен) видях като мнение, че "Сгъстен Хаос" на Фил Хайн е подходяща за начинаещи...
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Delirio » 27 Юли 2010, 10:16

Книгата на Уилям Хюит я имам и определено върщи работа, ако си от Пловдив мога да ти я дам. :D
Аватар
Delirio

Мнениеот nachinaesht » 29 Юли 2010, 11:40

Delirio написа:Книгата на Уилям Хюит я имам и определено върщи работа, ако си от Пловдив мога да ти я дам. :D

Благодаря ти :) но не съм от пловдив , от много по далече съм .. а може ли да ми дадеш skype или какав то и да е метод за незабавно писане .. искам да те питам нещо :)
Аватар
nachinaesht

Назад към Самоусъвършенстване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор