Магията и еволюцията на душата

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот GAMBIT » 30 Май 2006, 12:32

Тези дни се позамислих доколко са съвместими тези две неща. В момента съм в труден и гаден момент от живота ми - Съдбата реши, че е време да се науча на един буизуик работи, едно от които е безгранична луибов. Та си мисля, \' любовта ми е несподелена, боли жестоко много, всичко се срутва около мене - защо просто не направя луибовна магия и хоп! - всичко си идва по местата\'. Но как тогава ще си науча урока? Как ще се науча на безгранична луибов? И мисля, че това се отнася до всички проблеми с които се сблъскваме и които могат да се преоделеят с магия. Все пак нищо не става случайно, всяка болка е урок. А с магията... все едно да играеш на някаква игра (живота), но винаги с кодове (магия). Винаги ще спечелиш, но без кодовете си гола-вода, не знаеш как да играеш и ще паднеш. Замисляли сте се върху това?
Бъдете благословенни!
Аватар
GAMBIT
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 30 Май 2006, 16:16

На теб явно не ти се е случвало да си плащаш с лихвите за магията, която си направил...

И не си срещал хора, които са правили любовна магия...
И още си носят последиците...

Магията не е чийт.

Магията е експанжън, който струва скъпо и изисква голяма абонаментна такса.
Няма кулдаун в повечето случаи, но точи мана, а наоколо фонтани няма...
А когато маната свърши или не достига, точи кръв.
^_^
Много приятно, нали?
::сбърчва нос и усмивката се изкривява::

Аз лично съм се справял с по-голямата част от живота си без кодове.
Познах безграничната любов.
И споделената такава и не-споделената.

И повярвай ми, чийтовете само биха изкривили нещата в този аспект...

Но магията води и до познание.
До досег с възвишеното.
До досег с великото.

Да, магията и еволюцията на душата са напълно съвместими.
Защото в един прекрасен миг си даваш сметка, че тя не е код.
И че ако я ползваш си носиш последствията.
И отговорността.

И тъй като и двамата с теб вадим стил на 14-15 годишни лапета, ето един цитат от Spiderman по въпроса.
Последните думи на чичо Бен, които питър помни и никога не ще забравя и не забравя да ни припомни както в анимацията, така и в комикса и във игралния филм:
"With great power comes great responsibility."

Или с други думи- твоето действие или бездействие води до не един резултат и се отразява комплексно на света около теб.

Готов ли си да умреш за своята безгранична любов?
Готов ли си да пожертваш всичко за нея?
Готов ли си да пожертваш самата нея за да е споделена?
Или ще пожертваш всичко останало само за да я съхраниш?

Ти, Гамбит, готов ли си да осмислиш до какво биха довели твоите действие или бездействие?
И дали цената си струва?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот GAMBIT » 30 Май 2006, 18:05

Уау... пффф, добре... направо чувах злокобната и надигаща се музика като фон на отговора ти... :) И смятам, че мнг добър отговор си ми дал... да, така погледнати нещата... но все пак чиит-а си е чиит. Повярвай ми, не съдя никого че използва магия. Но, ОК, направих любовна магия и си ям последсвята... и като всичко свърши се започва оттам където всичко преди е започнало. Няма еволюция, има забавяне. Защото съм направил магия, вместо да се науча, и защото съм си платил за магията - и продължавам без да съм научил, това, което трябваше.
Това за действията и бездействията съм го разбрал вече и все по Gадния начин. Колкото до несподелената ми любов... моля се за нея, за да бъде щастлива.. а ти по-добре се моли за мен, за да преодолея, каквото ме блъска надолу.
Поздрави, о Хаосе.
Аватар
GAMBIT
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 30 Май 2006, 19:31

Нали знаеш старата приказка - който не си научи урока повтаря класа докато изкласи. Та дали сега или после, значението е единствено изгубеното време. А времето е толкова отноително понятие, та има ли някакво значение?

Ама един от най-важните уроци в магията е не как да се направи дадено нещо, а защо го искаме, какво ще стане след като го направим и най-важното - защо точно на нас се е паднала честта или проклятието да го направим /чест или проклятие според личната преценка/.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 31 Май 2006, 07:54

Гамбит, нямаше... Злокобна музика. ^_^
Но се моля за теб.
Като цяло се моля всеки да познае истинската споделена любов и щастието.
"Дано, дано, дано..."

А иначе Сесил е права. Това наистина са едни от най-важните уроци в магията.
Тя не е толкова чийт, колкото програмния език и би трябвало да ти помогне да се вгледаш по-надълбоко.
На първо място- в себе си.
Знаеш ли колко малко са всъщност хората, които познават себе си?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 31 Май 2006, 10:53

Тя не е толкова чийт

баш чийт си е за много хора. единствените, които могат да оценят цената и, са тези които са си платили (в повечето пъти предварително). ако не ми вярваш- огледай се около теб.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот hekata_ehnaton » 31 Май 2006, 11:38

Гамбит,
искаш да кажеш, че обвиняваш магиятра, че сега нищо не си научил, а и резултат няма?!
Аз лично също съм изпитвал несподелената любов, и още я изпитвам де, но все пак - никога няма да съжалявам, че любовта ми е останала несподелена, защото съм благодарен, че я имам и тя е само за мен, и винаги ще си остане перфектна, изящна. Нямам нужда от магия, за да бъда с човека, който обичам, защото вече съм го спечелили като приятел и мога да го съзерцавам с благоговение и радост.
А що се отнася до магията - и магията е урок. Тази, която си напшравил, те е науила, че не всички сърца са подвластни на магиите - те могат да обгръщат човешкото сърце в мъгла, да му посочат друг път, но не могат да го накарат да чувства друго.
Магията няма власт над хорските чувства - те са много по-голяма и по-силна магия, за да може който и да е маг да я развлаи или да й повлиае...
Пожелавам ти любов.
Всичко най-добро...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот МагНаско » 01 Юни 2006, 12:57

кои е казал че всичко се оправя с магия не не е така да не забравяме че магията е вмесателство в личният живот на даден чожек

а що се отнася за любовта тя не се печели с магии те не се взима тя се дава подаряжа показва и доказва
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот GAMBIT » 01 Юни 2006, 13:49

Благодаря на всички за отговорите. Надявам се, че не сте ме разбрали погрешно и сте си помислили, че ви упреквам. Между другото, не съм направил магия за любив на това момиче и никога не бих и направил - дадох го само примернно. Да, разбирам, че магията е винаги урок, винаги едно приближаване до АЗ-а. Дано всички ние наистина да го намерим.
Поздрави
Аватар
GAMBIT
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 01 Юни 2006, 13:51

Поздрави и на теб, Гамбит!
Надявам се и ти си разбрал, че не ти се караме!

И мерси, че ни даде тема, която да ни накара да поразмърдаме сивото си вещество!
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор