сила

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот milie » 24 Юни 2006, 23:15

не знам дали е уместно да питам такова нещо в този форум, но все пак-как мога да увелича вътрешната си сила? в смисъл да съм самоуверена и да съм в хармония със себе си... или пък да го нарека вътрешен мир...
Аватар
milie

Мнениеот galina_dim » 24 Юни 2006, 23:23

Има една хватка в тай-чи, наречена тирбушон. Не мога да я обясня в писмен вид, но отговорът в общи линии е, че само един правилен начин и уви, трябва да го откриеш сама. По друг начин казано - пътищата към постигане на вътрешен мир и хармония са строго индивидуални. За мен това е до голяма степен интуитивно, но познавам хора, които го постигат чрез една или друга религия, чрез професионална реализация, чрез пълно отдаване на семейството си и каквото още се сетиш. Опитай се да установиш кое ти доставя най-голяма радост и изобщо - кое те кара да се чувстваш пълноценно. Алтернативно - започни да изчистваш от живота си онези неща, които те потискат, депресират, карат те да се чувстваш зле, да страдаш и така нататък.
Имай предвид обаче, че много неща в човека са направени, за да се преодолеят и ако не разграничаваш реално заложбите от онова, което трябва да преодолееш, рискуваш да се оплетеш много сериозно. За пример - ако ти доставя удоволствие да давиш малки котенца, това не означава, че си призвана за това... Разбери ме както искаш, дано съм ти помогнала icon_occasion

Ако пък си ентусиаст...

Трябват ти: пет свещи - бяла, синя, червена, жълта и зелена. Пълнолуние, в рак или везна. Спокойно място.
Правиш кръг и призоваваш това, с което работиш (елементи или архангели). Поставяш петте свещи пред теб и ги запалваш.
Зелената - "Земни елементи, приближете, търся равновесие, страха ми отнемете."
Жълтата - "Въздушни елементи, приближете, търся равновесие, страха ми отнемете."
Червената - "Огнени елементи, приближете, търся равновесие, страха ми отнемете."
Синята - "Водни елементи, приближете, търся равновесие, страха ми отнемете."
Бялата - "Майко, приближи, дай ми равновесие, страха ми отнеми"
Прегърни се, като си представяш ярка светлина да те обгръща (преминава през ръцете), като се опитваш да балансираш доброто и лошото в себе си, без да се изкарваш по-добра, отколкото си. Кажи три пъти - "На пет елемента говорих, в мене жестоко се борят. Майко, помогни ми, с равновесие дари ме." Отпусни си ръцете и постой поне пет минути спокойно пред горящите свещи като си прехвърляш наум добрите и лошите си страни. Ама честно... Опитай се да се приемеш такава, каквато си с всичките си недостатъци. Визуализирай каквото ти върши работа - барометър, скала, скачени съдове, везни...каквото и да е. Когато приключиш или свещите изгорят, освободи елементите и освободи кръга.

Това съм намирала от нета, но е старо и не съм записала откъде. При мен работи, макар че частта с римуваните думички ми е леко налудничава (гледах да съм сериозна, когато го правих, пък и без друго бях до такава степен мръднала, че вече нищо нямаше кой знае какво значение). Лично аз работя с елементите, не признавам много много различните имена на богинята, затова се обръщам към нея с "Майко" и в ключовия момент визуализирам везни - тъй като това са неща, които работят за мен, те са променливи и можеш да ги адаптираш. Както можеш да адаптираш и думите, но това вече си зависи от теб.
Този ритуал съм правила три пъти в рамките на пет години и не ми е изневелявал. Все пак не го препоръчвам за честа употреба - човек може и да психяса, докато се рови из себе си, особено ако наистина го прави откровено...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 25 Юни 2006, 07:23

За мен личо - медитация.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор