кафе без сметана

Място за поетично вдъхновение и художествени продукции на магическата ви мисъл... В думите и цветовете се крие Магията!

Назад към Поезия и Арт

Мнениеот ilusia » 01 Юли 2006, 16:43

Здравей , мили мой. Здравей ей ти , човеко който четеш това ....
Днес май те боли... Боли те нали ?
Боли те от края на илюзиите...
Боли те , защото толкова пъти падал на колене , падал от високо , толкова лежал в калта ... вече не можеш да станеш... нали ?
Къде е днес самоувереността ти ? Къде отиде наглата усмивка на лицето ти ?
Гледаше живота от високо.... и за това и той те погледна така....
А сега когато имаш нужда от причина за да се усмихнеш... къде е презрението ти , човеко ? А сега.... когато имаш нужда да сложиш не само мялко , а сметана.... дори мед в кафето си , за да не нагарча толкова... сега къде е смехът ти , от всичко което някога недоумяваше и за това и отхвърляше ?
А сега .... а сега.... къде е сега твоята сляпа реланост ? М ?
Рано ти е още мили , мой... рано ти е...
Но някой ден ти ще проумееш казаното от мене...
Казаното когато онази нощ , прегърнати , смеещи се , презирайки , аз ти казах.... доверих ти твоята съдба....
Не ми повярва ... не ми повярва и се изсмя....
Кажи ми защо ? Защо трябва да те боли мили мой ? Защо просто не ми повярва...
Е , нищо. Някой ден ще разбере...
Не познаваше любовта - докосна се до нея.... срещтна я...
Не познаваше ласка и милувка.... страх те е от тях нали ? Но презрението ти , не може да приеме мисълта , че някой те познава , нали ? А да приеме , че ТЕБ непобедимият , силният те е страх... абсурд. МЪЖЕТЕ НЕ ПЛАЧАТ... нали ? И теб така са те учили.... жалко....
Е мили мой , мили ... .ти който живееше в сляпата си реалност.... точно теб животът ще отнесе в света на мечтите.... и точно там ще се изгубиш.... ще срещнеш нещо красиво , Толкова красиво и толкова силно , че ще те погуби . Присмиваше се на мен.... присмиваше се на онази глупавата , найвната , хлапачката....
Присмиваше се на принципите ми , идеалите ми , желанията и мечтите ми.
НО мили , аз приемам реалността и тя не ме погубва. Аз обръщам света за мечтите си - и те стват...
Коя твоя мечта , о слепи реалисто стана реалност ? Не , не ми казвай !
Не ме лъжи.... зная , че мечтаеш....
Разчиташ на лекарства , антибиотици , на всичко което реалното може да ти предложи за раните ти....
Но какво е това без любов ? Къде отива смисълът на реалността ? Няма го .....
Не го разбираш , нали ?
НО твоята карта ... онази която ме накара да хвърля с презрение... твоята карта , онази която докосна дори...
твоята карта бе обърната мили .....
Оставям те , защото те обичам. Оставям те , да се пребориш сам със страха си да живееш , да мечтаеш.... пиеш кафето си чисто. То няма да горчи ... тогава не...
Някой ден , мили мой.... някой ден ще се върна... ще се върна при тебе ...
Тогава отново ще имаш приятелското ми рамо. Ти , приятелю мой....
ТИ който аз никога не приех за окразшение , с което да се показвам. За цвете на ревера си , с което да гъделичкам егото си...
Ти , който аз обичах 3 години..... Заради тебе , заради личността ти , заради очите ти....
Тебе , който сега имам за толкова близък приятел... Ти който си бил до мен в добро и зло... Ти мъжът който ме пази като зеницата на окото си ....
Ти , мили мой ще бъдеш щастлив. Ще се загубиш и ще се намериш.... ще паднеш и ще станеш....
Ще се изсмееш на всичко което си бил ....
И аз ще съм до тебе и тогава. Ще подадам ръка на тебе и ще те поведа към небето ....
Към небето от където иваш , мили мой Ангеле.....
Обичам те , ще бъда до тебе...
НО не търи любовта ми.... тя се трансформира в най-чистата и красива обич. Обичтта на приятелите. :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 01 Юли 2006, 20:41

Явно е взел много от тебе този "АНГЕЛ". Ще понесеш ли една малка поправка. И МЪЖЕТЕ ПЛАЧАТ НО НЕ ГО ПОКАЗВАТ (его какво да се прави)
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 02 Юли 2006, 07:18

Да де . Това исках да кажа.... ма поняклога...и да знам какво пиша и да не знам.... се са глупости :)
Много ми даде , много ми и взе :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 02 Юли 2006, 08:04

що да са глупости. ами затвори го нейде там във сърцето си, и продължи напред
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 02 Юли 2006, 20:22

Сърцето ми е голямо и не признава затвори и граници...
Обичам д се връщам към миналото и да анализирам стари грешки и да се уча от тях за нови победи :oops:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот alistar » 02 Юли 2006, 21:42

Да любовта винаги много дава,но още повече взима...Сякаш къса части от теб и после се чудиш от къде имаш сили за нова любов? Ти ilusia си само на 18 нали? Няма да ти казвам ,че е бял кахър,защото на мен са ми го казвали и още помня колко боли...Аз съвсем скоро го преживях пак на 38г. Голям резил е на тази възраст да се влюбиш така...Чувството за безвъзвратност и безнадеждност е особено силно,когато и времето е против теб! Не искам да те успокоявам-никой не може да го стори-просто съм съпричастен с мъката ти.Разбирам те и ако можех-бих помогнал,но дори и времето тук е безсилно-казват,че времето лекувало...Грънци-помня всичките си разочарования,като че беше вчера...Вярно,че лошите спомени се размиват във времето,но хубавите спомени и нереализираните мечти и надежди не се изтриват...Последната ми любов ме караше да забравям миналото си-всички лоши спомени изчезваха,е сега си имам такива повече от преди,но съм благодарен,че отново изпитах това неповторимо чувство Любовта....
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 02 Юли 2006, 21:55

Стоях си замислен на бара,
когато при мен ти дойде...
Приличаше ми на изневяра,
аз пиех горещо кафе.

Съдбата преливаше в бялата чашка,
толкова страшна,а беше ми зле,
живота наляво-надясно ме лашка:)
Аз пия кафе след кафе...

И ти ме намираш порцеланово бяла,
очите ти светят-това е добре.
Не искам прощавай любов ослепяла,
до горе си пълна с горчиво кафе...

Малеее това с лашкането го бях забравил-писал съм го преди повече от 10 години...:) Кафето ме подсети...:)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 03 Юли 2006, 07:16

Мисля , че съм леко не разбрана от гледната точка , че...
Това момче присъстваше в живота ми преди 2 години.
Любовта ми към него ( не споделена ) траеше 3 години.
Какво да кажа - малко найвно хлапе , влюбило се в плейбои :oops:
От тогава , критериите и разбитанията ми се завъртяха на 360 градуса .
А това , че ти на тая възраст изпитваш подбона любов... само трябва да благодариш на небесата за това което са ти дарили ;)
Не искам да звуча поучително.... просто споделям.
Обичам до безумие ! Влюбена съм с цялото си сърце.... всичко между нас беше не възможно... Той беше просто мечта... блян , илюзия...
Да , но аз никога не съм умеела да губя ! ВИнаги съм била победителка в собственият си свят и съм побеждавала най-много себе си :)
Е , обърнах света , преборих се със вселената за моето си щастие и мечта.... и сега заминавам :oops: Отивам при него...
Шубе ме е разбира се , заминавам на супер си си , не знам къде отивам , какво ще стане.... сама съм :)
Но и този си страх преборих icon_eusa_dance
Така че ..... ти си БЛАГОСЛОВЕН , че изпитваш онази любов :) На тази възраст испитваш моята всепоглъщаща и горяща любов :)
Не си се превърнал в тлеещ въглен :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 03 Юли 2006, 15:26

ох душичке май доста си се объркала, дано да знаеш какво правиш.
КЪСМЕТ
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 03 Юли 2006, 16:40

Опредлено зная какво правя :)
Борся се за мечтите си ! :oops:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 03 Юли 2006, 18:40

но дали тази реалност ще е твоята мечта, дали няма да се разочароваш . моля се за теб.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 04 Юли 2006, 03:41

Ееех мила,никой и нищо не може да ти гарантира безоблачно бъдеще...Убедил съм се,че чернилката е единственото нещо,което живота никога не ни спестява,до като обратното е възможно и то се случва твърде често...Но каквото и да става следвай сърцето си! Така поне няма един ден да видиш непозната в огледалото-това би било страшно...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 04 Юли 2006, 06:02

В момента на лицето ми е изписана една така усмивка , а очите ми светят с едно особено дяволито пламъче.... дето е готово да ви опари по сладките дупенца :oops: :mrgreen:
Съдбата ни не е каквато искаме , но животът ни е такъв какъвто си го направим !
Живота ми дава лимони- правя си лимонадка :)
Защо мислите ,че след като съм на 18 ( и половина ей :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) аз не зная нищо за света ?АА
мама ме гледа в саксия ама на прозореца :oops:
Днес ми е весело :)
Аз добре зная всичките гадости на тоя свят :) АМа те не ми пречат да виждам и хубавките неща ;)
Ето за тая работа сега , ще работя по 8 часа на ден , един ден ще почивам седмично , вчера си скъсах задника да си търся униформа и обувки каквито искат ....не познавам никого , шефката щото съм й позната , та ще ми такова... таковата :) А пърите са мизерни ;)
И все пак , прекрасното е , че отивам при него , че съм на трудовдоговор с усигоровки , стаж и тн....и си извуювах свободата ;) И мога 5 лв да имам ама мой си ;)
Колко хора могат да се похвалят , че в 11 клас имат трудовакнижка и стаж ?
Е верно , че тва ми излезе през носа с тоя съд и хей ;(
СОФИЯ - ИНСТИТУЦИИИ BangHead BangHead BangHead BangHead
Та отплеснах се ма весело да става icon_flowerface icon_flowerface icon_flowerface
Ай приятен ден иииии ей ;) " сърдитите старчета" :oops: :oops: ( щегувкам се) на пред и порете дните с усмивка ;)
Девствен никой не излиза от тука , живота всеки наe•••• :) Ма дайте и ние да му го върнем де icon_eusa_dance icon_eusa_dance icon_eusa_dance icon_eusa_dance ( непоправим оптимист съм) :oops:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот alistar » 04 Юли 2006, 06:05

то ако е за е•••• и аз не съм чак толкова зает...:) Ама живота трудно се поe•••-той нас да! ама ни е него...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 04 Юли 2006, 06:05

AMON RA написа:но дали тази реалност ще е твоята мечта, дали няма да се разочароваш . моля се за теб.

Какво като се разочаровам ;)
Ами голяма работа , севте ще ми е :P
Важното е , че ще ОПИТАМ и ще съм се БОРИЛА и сама пред себе си ще знам , че не съм се оставила ей така ... и няма след година , месец , седмица нещастна да се питам " ами ако бях направила......"
та така ;)
Провала нека си е мой , а не наложен ми от обстоятелства :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Назад към Поезия и Арт

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор