Кабала се основава върху Дървото на Живота. Общата сума на числата от 1 до 10 и на двадесет и двете букви на староеврейската азбука образуват тридесет и двата тъй наречени Пътища на Мъдростта и представляват Дървото на Живота. "Дървото на Живота" притежава система от десет Сефирот, разделени на три колони.
Двете колони отстрани са с по три Сефирот, а тази по средата - с четири. Дясната колона се нарича Стълб на Милосърдието, а тази в ляво Стълб на Строгостта. Двата стълба са противоположни; единия е бял, а другия черен; единия е положителен, а другия отрицателен. Средната колона символизира "обратния път" (пътят на изкуплението).
Десетте сефирота са:
Кетер - безпределно пространство;
Хохма - безкрайна разумна дейност;
Бина - разумно действие. Тези три сефирота образуват света на Ацилут (светът на сиянието).
Хесед - състраданието или любовта;
Гебура - силата и мъжествеността;
Тиферед - красотата или добротата. Тези три сефирота образуват света на Бриа (светът на законите).
Натцах - стоицизмът или победата;
Ход - сиянието, блясъка, великолепието;
Йесод - основанието, блясъка, великолепието; това е светът на Иецира (светът на формите).
Малкут - царството, животът; това е светът на Асиа (материалния свят). Ето как са разположени на Дървото на Живота:
Първата колона (Бина, Гебура и Ход) образуват Стълба на Милосърдието. Втората колона (Кетер, Тифарет, Йесод и Малкут) образуват "Обратния път", а третата (Хохма, Хесед и Нецах) образуват Стълба на Строгостта.
Кабала също е учение, разкриващо ни скритите страни от значението на числата, както и съставянето на амулети и талисмани, който дял наричаме Теургия.
Текстът е взет от occult.hit.bg
Клетва
Пред вси4ки све666тенни и велики символи се заклевам завинаги,без сянка на съмнение, безусловно да съблюдавам вси4ки пунктове на клетвата, както в цялост така и в 4астност. За нару666аване на кой да е от тях, нека наказанието за мен да бъде не само изклю4ване от Ордена,като негодник, уми666лено нару666ава666т клетвата,ли666ен от вси4ки морални ка4ества и следователно недостоен да бъде 4лен на об666тество състоя666то се от 4естни и достойни хора. Освен изгнанието от Ордена нека ме постигне сурово наказание вклю4ва666то доброволно под4инение на смъртоностният поток на Волята, който 666те насо4ат към мен Вождовете на Ордена и, който 666те ме порази смъртоностно или парализира с невидима сила, както би ме поразила пламтя666та мълния!!!!!
fra.: L. de L. 0'=0'
Текстът е предоставен от Олсонуфваорсаги