ZefaS написа:Ако времето ти е толкова ценно ,це нямаш време да спиш те савтвам да практикуваш "сануване".Чрез него докато спиш можеш да правш каквото пожелаеш.От многото си опити не можах да мина дори 1вото упражнение.Ако искате да научите тази максмално безопасна магия си намерете книгата на Кастанеда"Сънуващият и сЪнуваният".Ето как се прави.
1 Докато сънувате си гледайте дланите пръстите от ватришната страна.Трябва да ги виждате кристално ясно до най-малката жилка.за целта преди да си легнете визуализирайте ръцете си докато запаметите всичко максимално ясно.
2 Движете се.Отидете на място в града ,което познавате перфектно.Като почне да се размива пак се концентррайте върху ръцете си.Повтаряйте това докато можете да отидете на същото място ,но през което време на деня пожелаете.
3 Вече нищо няма да се размива.Можете да отидете кадето пожелаете и да правите каквото искате.
Ако не се получава а го тренирате упорито си направете превръзка от хасе(обикновен чаршаф)и я варжете на челото си така ,че леко да стяга.Дон Хуан е казал ,че хитростта с превръзката върши чудеса.Ще са ви нужни 2,3 години докато успеете ,но резултата си струва.Успех в сънуването!
Това се нарича осъзнато сънуване и можеш да успееш и за 1 седмица, ако имаш нужната мотивация и ентусиазъм. Препоръчвам ти книгата "Светът на осъзнатото сънуване"
http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=2930 , прочети нещо по-различно от Кастанеда
Имаше една серия на "Досиетата Х",а май е била изплагиат
ствувана от Стивън Кинг(за което не съм сигурен).Прави се
експеримент върху група войници,участвували във войната
във Виетнам.Състои се в принудително безсъние.Повечето,
разбира се не издържат,но единият от тях придобива странна
способност-може да предизвиква видения у другите,които в край
на сметка се оказват реални.Ако ти внуши,че пред теб има някой
който стреля по теб,върху тялото ти се появяват същите рани.
Т.е. успява да проектира фантазията си върху реалността.Във
филма беше обяснена с достигане до колективното несъзнавано
на Карл Юнг(което мен лично малко ме оздачава).
Идеята е интересна,макар и твърде мъчителна.Все пак без-
сънието е похват,който се използва от някои окултисти-напри-
мер Борис Золотов.Някои хаотици също го практикуват с цел постигане на различни видове гнозис...
Преди време експериментирах с безсънието.. 5 дни без сън

Че навлезнах в изменено състояние на съзнанието - навлезнах, че имах халюцинации - имах, бях като надрусан.. Но честно казано тази практика няма смисъл, изисква се прекалено много време и опит, и ако се занимаваш и с други неща, ще бъдеш напълно неадекватен.