Модератор: EliKarim
wolf_kohen написа:Трудно ми е да кажа, защото много трябва да пиша, все едно да трябва да кажеш какви заклинания правиш или какви магии правиш итн....
wolf_kohen написа:Препрограмиране на предмети, например: Приятел вижда гледа астрално към стаята ми и вижда кутия като ракла и снимка в нея която ми пречи. Такава кутия има, тя не е моя. Отварям я и виждам малка иконка, сканирам я с таро и виждам проблем, нещо е вложено в нея, което работи против мен - няма да кажа какво точно....
wolf_kohen написа:Следва отваряне на рунически кръг с меч, на който са изобразени и осветени руните ХАГАЛАЗ и АЛАГИИЗ. С него 3 пъти удрям по иконката, като убивам това което е заложено в нея, (тя е поставена на пентакъла ми - това е важно!) След това влагам в нея ново съдържание - препрограмирам я така, че да работи за мен - в това не съм замесен само аз... и я връщам обратно в кутийката. Сканирам с таро и показва че всичко е ОК..
wolf_kohen написа:За руните както и за всеки древен шрифт, както и за таро, може да се намерят ред тълкувания, но те спазват ОТНОСИТЕЛНО СХОДНА СХЕМА..
wolf_kohen написа:Ето линка за сравнението между ФУТАРК АЛЕФ-БЕТ. Както и още много инфо за руните..
wolf_kohen написа:Тези на андред са свързани с пълнолунието, селена и за това се чертаят на пълнолуние задължително. Не знам много за тях не съм ги ползвал, както казах един приятел ми каза за тях, той работи предимно с тях.
Начинът на изразяване сведен до минимум…Съветвам те да не използваш в речника си думи, чийто значение незнаеш точно, в опит да бъдеш по-красноречив или по-изтъкнат.
FireSun's Viking написа:Иначе финикийските букви визуално много приличат на Футарк... - Ето това са пълни глупости!!!
EliKarim написа:FireSun's Viking написа:Иначе финикийските букви визуално много приличат на Футарк... - Ето това са пълни глупости!!!
Нима?! А ти знаеш ли какво означава “визуална прилика”? Хубаво, че имаш свое мнение и още по-хубаво че се интересуваш…поне това е знак че ще научиш нещо, но…. тук си в грешка. Аргументирай се! Тоест, ако аз греша, то тогава ми кажи в какво и в кое видя "пълни глупости"?!
Говоря за визуална прилика тъй като всички букви са черти и резки, а в по-късен период на Футарк, когато има заобляне на буквата, тогава прилика има повече. Ако човек не е наясно коя азбука от кой период е и каква е, лесно ще ги оприличи. Много лесно. А и не само посочените, но и много други писмености от тези периоди. Както например приликите при брахми и многото подобни разновидности. Ако обаче ще търся прилики в еволюцията, в езиковите и писмени промени - тогава отново ще намеря такива, тъй като има! Финикийското писмо е основата, торс на дървото, а множество езици са клоните, сред които и Футарк. Нима това е глупост?!
Финикийската писменост е станала една от първите в историята системи на фонетическо писане. Освен че финикийците са писали върху камък, кожи, дърво….те са и едни от първите, които използват папирус. Тези древни ливанци са използвали системата на египетски йероглифии.
В еволюцията клинообразната финикийска азбука от 550 знака се заменя с фонетична азбука, основана на отличими звуци, състоейки се от 22 писма. За да стигне до нас, естествено тази азбука търпи изменения от гърците и римляните. Гърците заимствували от финикийците само звуковото писмо. Част от финикийската система е използвана и в Палестина от старите евреи. Няма да се впускам в други разклонявания към Етиопия, към арамейското писмо и т.н…Повечето западни семитски писания, се състоя от сричкови знаци, започващи със съгласна буква. Така е и при футарк, макар че говорим за друга епоха. Финикийският ръкопис е в основата на арабския, еврейския, латински, гръцки. При финикийците, както и повечето древни езици гласните са обикновено пропуснати в системата за писане.
И при FUTHARK в началото е така, а по-късно употребата на гласни се засилва. Въпреки че не отчетен точен брой букви, някои учени определят основия вариянт на FUTHARK като азбука от 24 букви, 18 съгласни букви и 6 гласни.
Заради приликата към средиземноморски скриптове, много е вероятно FUTHARK да е приспособена или от гръцката или от етруската азбука. И ето ти прилика свързана с еволюцията … Другото - най-ранните надписи на FUTHARK са изписвани от ляво на дясно което е отличителна черта на много старинният гръцки и етрусите... и т.н назад….чак до египет.
Няма да се впускам да вадя прилики и разлики между другите германски писмености…или азбуката на готите… и т.н Хвана ли нишката или и това са глупости за теб?!
EliKarim написа:Ами думам....защото има, а и не само визуална.. Отвори си очите и виж начина на изписване на буквите. Това твоето вече е на бялото черно. Това "не думай" аргумента ти ли е?!
![]()
![]()
И не е нужно да ми показваш азбуката...имам доста писмености.... които най-вероятно като гледам, също ще са "глупости" за теб...безмислено е с теб да коментираме различните азбуки и писмености... Това е излишен флууд във форума. виждам че не си наясно.
![]()
AryanSun написа:Честно казано и аз не виждам прилика.Финикийската има близост
в някои случаи с еврейската,както и гръцката,но с футарк наистина
не откривам.Ако греша,поправете ме:)).
FireSun's Viking написа: За да невидиш разликите - визуални между двете азбуки трябва или да си мнго сляп или много тъп!