един мит или е истина?

Вещери, вещици, уикани, друиди и всичко, което може да се свърже с практиката на вещерите.

Модератор: Arhimikus

Мнениеот alana_lire » 15 Май 2007, 07:34

sorry, ако тук не му е мястото ,но много ми се иска да попитам за една история ,която с приятелите ми я разисквахме доста време и не успяхме да се разберем.сигурно някой от вас са попадали на един филм за вещицата от блеар- док.филм на едни студенти за тази иманита вещица и последвалото мистериозно изчезване на студентите в хода на разследването им. то аз гледах филмчето-доста страшничко и реалистично ми се стори.порових и в нета и ми стана доста интересно. много ми е интересно дали има някой, който смята че такава личност като вещицата наистина е имало?възможно ли е да е истина ?
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 15 Май 2007, 10:14

да аз съм го гледал този филм. Виждала ли и знаеш ли (естествено че знаеш) какво значи когато артистите почнат да преиграват, ами в този филм точно това става от един момент нататък. Историята от филма е истина на куков ден.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 16 Май 2007, 07:08

може,ама ако влезнеш в официалният сайт на филма ще се покажат и постерите на студентите( същите лица от филма са)със снимката на всеки един от тях и с надпис" издирва се" под всяка снимка.
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 16 Май 2007, 10:09

да много ясно, снимали артистите и ги постнали в сайта уж че са изчезнали. Ти така претърси ли целите щати да видиш дали наистина липсват. Напарави си една екскурзийка до америка и разследвай, успех в начинанието.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот weballergy » 16 Май 2007, 10:19

Това звучи доста ин тересно... Можеш ли да пуснеш сайта тук?
П.С. Не слушай КАТ, той е скептик относно всичко.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 16 Май 2007, 10:28

да бе, аз съм бил скептика - ти що не ми отговори в темата за месото и съставките дето се съдържат само в него или как ще почнат да припкат зайци и прасета около нас ако не ги колим.

И забележи филма е документален ама е правен не след случая, ами са снимали по самото време на случката когато са в пещерата. И аз да ти кажа, не видях даже и следа, тези така наречени студенти да са направили нещо като магия или пък нещо на окултна основа.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Unforgetable » 16 Май 2007, 17:45

Едва ли някой може на 100% да ти отговори с "да" или "не". Ако точно този случай не е истина, то ти гарантирам че има други подобни, в които са замесени огромни сили, които както се казва "не са за всеки"...
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 17 Май 2007, 17:02

ето го и сайта:http://www.blairwitch.com/
абе ,може и да не вярвате ,но пък аз май вярвам,защото все пак има неща без логи4еско обяснение. и във вещици не вярвах ,ама на....има ги.
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 18 Май 2007, 17:50

къде ги има тези вещици, я дай някакво инфо. Някой и да си мисли че е вещица да не мислиш че могат нещо. Знаеш ли какво могат, когато птичките дето хвъркат из небето почнат да цъкат по теб доста често,почваш да разбираш че наистина можеш нещо, иначе цък обикновен балък си.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 18 Май 2007, 21:17

alana_lire написа:ето го и сайта:http://www.blairwitch.com/
абе ,може и да не вярвате ,но пък аз май вярвам,защото все пак има неща без логи4еско обяснение. и във вещици не вярвах ,ама на....има ги.

Моля те , може ли да дадеш точен линк към изчезналите студенти или да постнеш снимките им тук. Много те моля !
Ако не знаеш как да поставиш снимките , пиши ми лс , ще ти обясня !
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 19 Май 2007, 08:15

Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Unforgetable » 19 Май 2007, 14:45

КАТ, има ги вещиците, аз съм ги срещала. Хора (или поне някои от тях) с големи психични и окултни сили. И те живеят измежду нас, а не в скални пещери или астрални замъци. Това че не са си залепили етикет на челото с надпис "Аз съм вещица" не означава че ги няма... alana_lire, защо искаш толкова много да съществува такава вещица и такъв случай като цяло
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 19 Май 2007, 16:01

Unforgetable написа:Хора (или поне някои от тях) с големи психични и окултни сили. И те живеят измежду нас, а не в скални пещери или астрални замъци.

Празни приказки срещу вятъра. И какво могат тези хора с големи психични сили би ли пояснила.

Ще ти кажа направо за какво става дума. Посещавал съм такива хора уж със способности или нещо като екстрасенси и винаги при посещението започвам да усещам въздействие, но не от тяхна страна, а от страна на духовете дето се занимават с тях и им правят магийте.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 19 Май 2007, 19:13

Кат искаш ли да ни обясниш най-накрая какво разбираш под "дух" и от къде толкова информация за тях :) До сега виждам само празно отричане на всяко чуждо мнение и нито една адекватно изнесена теза
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 19 Май 2007, 21:06

ilusia - ще бъда кратък, че стана късно вече. Под дух разбирам енергиен разум. Тялото му или пък той самият духът не е направен от материя, тази дето всички я знаем.

За да добиеш представа какво е дух и какво могат, направи си един експеримент. Просто пробвай да сгънеш някой от пръстите си на коя да е ръка. Така сгъни го пръста поне 3-4 пъти. Сега много важно нещо ще те питам - усещаш ли в главата си мисълта с която изкомандваш пръста ти да се свие. Естествено че не го усещаш, ще кажеш просто искам да си сгъна пръста и той се сгъва. Сега духовете могат да различават такива мисли, да ги усещат, все едно както ти когато четеш и разбираш текста. Правиш ли вече разликата те могат да усещат твоите мисли а ти не можеш да ги различиш. И духовете са да речем както човека са си отделна личност те са си отделно съзнание, понеже има много учения дето пише че били несъзнателни и всякакви глупости, заблудени призраци (то няма такова нещо като призрак).
И духовете владеят телепатията. Целия форум е пълен с изказвания на някои от вас дето викат духове и контактуват с тях. Ами как ги чувате да попитам аз, ако не по телепатичен начин или по мисловен път което е едно и също.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 20 Май 2007, 07:04

"Под дух разбирам енергиен разум. Тялото му или пък той самият духът не е направен от материя, тази дето всички я знаем."
И аз ще бъда кратка , че напоследък не мога да се усмихна , от липса на време...
От къде се е появил и за какво се бори :)
И каква му е целта , че толкова видиш ли си играе с нас :)
И как ти разбра за това :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот rianegra » 20 Май 2007, 07:16

Знаеш ли, че преди време гледах документален филм за филма "Проклятието Блеър". Беше също толкова въздействащ и ужасяващ откъм факти, както самия фил. Много ме впечатли момента, в който откриват камерата на студентите. При претърсването на гората, в която изчезват, тези които издирват студентите откриват една изоставена къща....мисля, че е същата тази, в която са финалните кадри...Самата камера се намира някъде под земята, направо под основите на постройката. Смущаващото е това, че такова закопаване на камерата не би могло да стане, без да са нарушени горните слоеве на земната повърхност и на сградата, а при изследване на мястото се установява, че слягането на повърхността е непокътнато от много години преди това....Мисля, че това не са измислици, монтирани във игрален филм....Най-малкото, при документалния филм вниманието щеше да е насочено към играта на актьорите, към специалните ефекти и разни такива неща, а в документалния филм продължаваха да затрупват зрителите с допълнително смразяващи факти....
Аватар
rianegra
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 20 Май 2007, 07:24

а пък аз казвам че няма смисъл да се интересувате и обсъждате това . . . Това е като да ходиш да носиш вода от 9ти кладенец като може от първият . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 20 Май 2007, 08:16

B-L-O-T написа:а пък аз казвам че няма смисъл да се интересувате и обсъждате това . . . Това е като да ходиш да носиш вода от 9ти кладенец като може от първият . . .

Има.
Първо във всяко мнение би могло да се крие малко истина. Какво ме спира , да открия за себе си нещо полезно във думите на КАТ ?
Второ , не съм свикнала да отричам нещо , което не пасва на моите критерии за "истина" , преди дори да съм се опитала да го разбера.
Третото , ще си го запзя за себе си :) Искам да видя нишката и логиката , по която КАТ е стигнал до този извод. До сега от него виждам само празно отричане на всичко - не е така . Така е ! Ами нека докаже , защо аджеба е така...
Ух окъснях за поредния бал :(
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 20 Май 2007, 09:57

ilusia - гледай сега какво самоизтъкване ще направя. Нали знаеш форумите на clubs.dir.bg и там има клуб "Магия" (също и Окултизъм). И така някъде 2004 и 2005г. аз пишех там доста усилено (ника ми е "some_spirit") и си пишех същите "глупости" дето ги пиша и тук. И мога да ти кажа че в този клуб Магия имаше хора, които бяха наясно с някой неща в областта на псхичните енергии. Положението там беше горе долу същото, всички ми се нахвърляха отгоре какви глупости съм говорел. Но все пак малко по-друго беше. Там поне не пишеха толкова за ритуали и заклинания и някои от посещаващите клуба знаеха, че духовете могат да променят мисловния модел на човека.

И какво стана в един момент всички се раздухаха, двамата модератори се отказаха да са такива и оттогава този клуб прилича на една септична яма за умопобъркани. Който иска и да влезе и да провери. Интересно кой ли дух е разказал игрите на клуба. Естествено ще кажете че това е чисто съвпадение, е голяма работа всеки има право на мнение.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Вещерство - Уика - Паганизъм

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор