Татул доза ?

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот B-L-O-T » 23 Юли 2007, 17:47

Дайте някаква формула за приемане на татул под формата на напитка че да не се отрови човек и под каква форма се пуши (изсъхнал ли и въобще какви обработки) ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkMagicMaster » 23 Юли 2007, 18:15

Що не пробваш да го пиеш като чай изсуши го хубаво и давай...
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот DarkMagicMaster » 23 Юли 2007, 18:17

Его ако сега имаше edit щях да редактирам мнението си

И забравих да кажа да го изполваш много малко количесва че тва си и егати отровата :D
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 23 Юли 2007, 18:39

и една глътка може да е фатална . . . Трябва ми формула или човек с опит
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 23 Юли 2007, 18:41

и друг въпрос - корена му използва ли се и ако да как ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 23 Юли 2007, 19:01

Ето какво открих :
Спазмолитично и болкоуспокояващо действие, което се дължи на тропановите алкалоиди, кумарините, фенолните киселини.
Прилага се при спастична кашлица, полова свръхвъзбуда, мигрена и по-рядко при бронхиална астма. Листата на татула се използват при главоболие, прилив на кръв в главата, неврастения, парализи, епилепсия, при психични заболявания, сънливост, хълцане.

Външно приложение: Семената, киснати 7 дни в силна ракия (1:10) се използват за мазане при ревматизъм, парализи отоци и за пиене при епилепсия (4-5 броя леко счукани семена).
Вътрешно приложение: 1 чаена лъжичка нарязани листа се заливат с 400 мл вряла вода. Кисне 1 час. Пие се по 1 супена лъжица преди ядене 3 пъти дневно.

Това е дозата при медицинско използване . За окултен план си мисля - два пъти по-концентрирано . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 23 Юли 2007, 19:40

B-L-O-T , много си прав за написаното. Растенията, билките, отровните съставки в тях и т.н...отдавна са ми слабост.
Татулът е отровен за едни, а за други може само леко да предизвика алергични реакции и слаби халюцинации. Тоест... зависи до колко организмът ни би се справил с отровата. Едно дете може да се натрови дори само ако вдишва от аромата на растението, на цветчето. Семената са по-отровни, по-концентрирани. Естествено, това не означава че листата или стеблото не са отровни. Хубавото при татула е че някои билкари го използват за лекуване... в медицината също.
Датурин - , извлечен от татул, е алкалоид който се съдържа в "страмониум", лекарство което се приема от астматици за олекване на бронхиални спазми. татулът има подобряващ ефект и при превъзбудените и при отпадналите... Всичко зависи от физиката и чувсвителността на човека и от дозата. Билкарят, знахарят или магът преценя това с проба. поне аз бих направила това. това обаче не означава да пробваме докато някой реагира опъвайки крака на пода... С тези неща шега не бива. Дори и няколко микрограма в повече могат да доведат до фатален край. Поразява главно нервната система.
Мисля че бих препоръчала листата които водят до оправяне на сънливост...някои психични проблеми... По-слаби са изсушени и след това запарвани за чай. От това, което знам...достатъчни са едно или две малки листа за чай почти за 4 или 5 човека. Ако се прекали....признаците са изсушаване на устата, разширяване на зениците, сърцебиене, халюцинации... Кафето и солта са един вид неутрализатор.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 24 Юли 2007, 17:46

ТОзи чай с колко милилитра вода е?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkMagicMaster » 24 Юли 2007, 18:02

Чувал съм че се вари но незнам колко точно пробвай на 100 мл 1 листенце или 1-вия път сложи повече вода и малко от растението
И така докато намериш точната дозировка за идеалния ефект но трябва много да внимаваш няма да е лошо ако поговориш със някой специялист или билкар зада може да ти каже че все едно сега ти слагам ножа...
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 24 Юли 2007, 19:18

Ама защо употребявате думата "листенце" като почти всички листа на това растение са огромни . . . ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 24 Юли 2007, 20:37

Ето един линк с доста неща, но е на английски :
http://www.botanical.com/botanical/mgmh/t/thorna12.html

Има приложения, дозировки, кои части се използват и т.н.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 25 Юли 2007, 14:02

В една от книгите на Дънов /мисля, че там го прочетох/, се обясняваше, че всекидневното приемане на семена от татул, като се започне с едно зрънце, после с две, три....и т.н., води до привикване, така, че след време организма не проявява белезите на токсикация... Но не съм експериментирала с това растение.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Poison » 26 Юли 2007, 12:18

То излиза че Дънов съветва за употреба на дрога. колко това много ме съмнява. Ама много.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 26 Юли 2007, 18:29

За да не разгорещявам някакъв безсмислен спор, ще се опитам да го намеря.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 01 Авг 2007, 21:17

Ето нещо от което не се халюцинира и се запитвам въобще това с татула дали е мит . Ето какво направиха едни хора и резултат нулев .
1. - В 100мл 1 чаена лъжица листа сварени - нищо
2. - Цели 3 изпушени цигари (нормални ,дори леко дебели) - нищо
Питам се как от такова количество пушене нищо , мит ли е историята за татула ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 01 Авг 2007, 22:07

Както се казваше някъде: "Проблемът на отровата е в количеството." Всъщност, халюцинациите се появяват като реакция на тялото към достигнатото ниво на токсичност. Явно при тях концентрацията е била по-слаба. А пък и този алакалоид датурин се съдържа в по-висока доза именно в семената, а не в листата.
Татула не е по-различно растение от останалите, за които се знае, че са отровни, но в крайна сметка, съдържащи алкалоиди, приложими в медицината: момина сълза, кукряк, жълта акация, рицин и др. Колкото до халюцинациите: наскоро прочетох, че дори семената на магданоза и обелките от бананите, съдържат такива халюциногенни съставки.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот avanabil » 01 Авг 2007, 22:22

http://209.85.135.104/search?q=cache:lM3UAP1KnRMJ:www.psihologia.net/forum/viewtopic.php%3Ft%3D63+%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%B0&hl=bg&ct=clnk&cd=3&gl=bg&lr=lang_bg

Ето, тук пише и за други халюциногенни вещества, съдържащи се например в черния чай, индииското орехче или концентрираната отвара от салвия...
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот EvilOne » 01 Авг 2007, 23:01

Черният чай наистина има леко наркотично действие,когато бъде изпушен.Това е проверено,от мен-води до леко замайване и някак си ти става по весело.Всъщност,ефекта на тревата,но по слаб и не оставя гаден дъх в устата.
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 02 Авг 2007, 09:14

EvilOne - Пушил съм много черен чай и няма такова действите при мен .
avanabil - Всъщност не се определят халюцинациите от токсичността (освен ако не преживяваш клинична смърт) а от халюцигенните съставки . Токсичността е отделно нещо . Но както написах прие се от хора голяма доза и нищо . Вътре в цигарите имаше и доста семки . На човек се падаше общо в 3те цигари да има по 30 семки . При положение че белите дробове имат една от най-големите пропусквателни способности на тялото да изпушиш такова количество и нищо да ти няма започвам много да се съмнявам за ефекта на това растение .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот EvilOne » 02 Авг 2007, 09:24

Внимание! Татулът е силно токсично растение. Всичките части на татула са силно отровни. В по-големи дози приемането му е дори смъртоносно. Съдържа алкалоиди, които водят до халюцинации, когато дребни количества от татул се сваряват на чай, ядат или пушат. Използва се като по-неприятна алтернатива на канабис и други нелегални наркотици,но точната доза семена за постигане на халюцинации не може да бъде определена, тъй като тя е различна за всеки човек. Дори и няколко микрограма в повече могат да доведат до фатален край. Датурин, извлечен от татул, е алкалоид който се съдържа в страмониум, лекарство което се приема от астматици за олекване на бронхиални спазми.-това от уикипедията
А иначе за чая,на доста хора не им действа,аз явно съм от щастливите изключения
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор