от къде да намеря тези смоли

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот fenix » 01 Авг 2007, 07:47

от къде мога да се снабдя с бензое, смирна, копал, камфорова смола. Особено важно ми е бензоето. И другото което исках да питам, въглищата, които се използват за горене на благовония къде ги има, мислех за църквите ( понеже се използват и за тамяна) но в нашата църква нямаше
enjoy
Аватар
fenix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 01 Авг 2007, 07:53

ми потърси в някоя друга църва аз от там си копувам,а аз тези неща може да ги има в една книжарница на пиротска 1 ама не съм сигурна аз от там си пазарувам но за тези смоли незнам,но миже да провериш все пак дали ги има
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Child Of Nature » 01 Авг 2007, 12:11

За смолите нямам си и идея, питаш ли ме мен как си намирам подобни неща. Преди седмица имах път към Трявна и там в една изоставена църква си намерих два големи къса тамян. От Етъра има голямо разнообразие на истински етерични масла, но са скъпи, обаче си струва. За въглищата потърси в магазините, където продават наргилета. Въглените за наргилета за точно тези, които ти трябват.
Аватар
Child Of Nature
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 01 Авг 2007, 15:20

Fenix, търсиш благовония които са разпространени предимно в чужбина, при нас трудно биха се намерили.
За щастие има и заместни варианти. Бензоето е подобно на тамяна, само че с по-различен мирис. Вместо
него може да ползваш тамян (зависи и от това какво правиш). За смирната, мисля че съм срещал да се
продава, тя също е на късове/бучки. Копал вече едва ли ще намериш. За камфоровата смола не мога да
кажа, може би по аптеки или специализирани магазини. Относно въглените стават обикновени дървени
въглища за горене. Водят се за барбекю, но са за жар, а има и от самозапалващите се, които се продават
в пакети в повечето големи супермаркети. Аз лично ползвам подобни, от тези които са за наргилета.
Иначе, ако обясниш за какво точно са ти всичките тези благовония, може да се намери компромисен вариант
за целта.
Аватар
rain
Модератор

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор