Татул доза ?

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот FireSun's Viking » 05 Авг 2007, 18:41

А някакво количество на съставките може ли да се каже ...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 05 Авг 2007, 18:43

Това за гадните усещания за натравяне е освен неприятно и разсейващо от халюцинациите . . . Бляна ще трябва да го видя от къде да взема . . . Мерси . Как да се снабдя с блян да знаеш ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 05 Авг 2007, 20:47

http://bg.medipharmwiki.com/wiki/index.php?title=%D0%91%D0%BB%D1%8F%D0%BD

Оказва се, че вирее из цялата страна. След като го видях на снимка, се оказа, че много пъти съм го подминавала като плевел. Иначе за съотношението 1:10 /билки : зехтин/. Разбира се, концентрацията търпи някакви корекции и в двете посоки, в зависимост от индивидуалната поносимост.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот avanabil » 05 Авг 2007, 20:53

http://bg.medipharmwiki.com/wiki/index. ... 1%8F%D0%BD

Предполагам, че лесно може да се намери във всяка аптека, където се продават и билки...
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 05 Авг 2007, 23:07

Ще се търси ... това което постна трябва да се пробва..
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 06 Авг 2007, 04:22

Хм, какъв е този ентусиазъм по халюциногенните билки и растения напоследък. Е, няма лошо, щом е за "окултни експерименти".
Вярно е, че татулът у нас се среща почти на всякъде, но изпозлването му не се описва като приятни изживявания подобно използването на други халюциногенни билки. Има и още една подробност, татулът у нас се различава от този който Кастанеда описва в книгите си като дяволска трева, американският татул е с по високо съдържание на нужните вещества и т.н.
У нас в миналото от стари магьосници се е ползвал блянът и лудото биле (беладоната). Също отровни и силно токсични ако се предозират.
За вещерските мазила avanabil е обяснила много добре.
Това ме подсеща и за мандрагората, също с подобни свойства.
За друго не се сещам...може би въпросната Salvia Divinorum е сравнително добър вариант, но също като останалите трудно се намира.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 06 Авг 2007, 05:59

Аз за блян не мога да се сетя да съм виждал (явно не съм го забелязвал) . Прави ми впечатление че листата на всички такива халюциногенни растения са с почти една и съща форма . Да те питам ако знаеш случайно - а само татул и зехтин ще има ли ефект ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 06 Авг 2007, 06:31

За да го ползваш с зехтин ще ти е необходим маслен извлек от татула, а за ефект немога да кажа, в оригиналните рецепти за вещерски мазила неслучайно се споменават и много други "помощни" съставки.
Принципно е много трудно въпросният мехлем да проникне през кожата за да се усвои в кръвта, затова силно се разтрива до зачервяване и то в участъци на тялото където кожата е най-тънка: слепоочията, под врата, под мишниците, слабините и т.н.
Една от съставките е била и размесена пепел, която помага за по успешното усвояване на маста (мехлема).
А за блян, и аз не съм срещал често, може би само един-два пъти в планински региони.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 06 Авг 2007, 09:07

Тази информация която давате е от наркопедията . За тези които не са я чели ето където е сложена под формата на сайт .
Web Page Name
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 06 Авг 2007, 12:14

B-L-O-T написа:Аз за блян не мога да се сетя да съм виждал (явно не съм го забелязвал) . Прави ми впечатление че листата на всички такива халюциногенни растения са с почти една и съща форма . Да те питам ако знаеш случайно - а само татул и зехтин ще има ли ефект ?

Наистина има голямо сходство, както във външния им вид, така и в един специфичен, само техен аромат. Все пак е логично. Нали бяха от сем. Картофови, ако не се лъжа. Само татул и зехтин би следвало също да се получи. Нали активния алкалоид, извлечен в маслото отново ще е налице, но предполагам, че ще трябва да се увеличи съотносимата част на татула, което обаче не зная как ще бъде изчислено. Аз бих опитала и само с татул, но все пак ти решаваш...
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот rain » 06 Авг 2007, 17:26

Да, от наркопедия е повечето информация, там е обяснено достатъчно кратко и ясно.
За вещерския мехлем има стотици известни рецепти и приготовления, от средновековието до днес, които общо взето са с участието на гореспоменатите билки.
Една от основните съставки на мазилата е била и билката wolfsbane (вълче биле,самакитка, омаяк) която е силно токсична и със смесването и с други растения е давала силен ефект.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 06 Авг 2007, 20:18

За тази wolfsbane нищо не пише . Какво е това вълче биле ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 06 Авг 2007, 22:33

Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот rain » 06 Авг 2007, 23:27

Е, не черпя информация само от един източник.
У нас се срещат няколко разновидности на самакитката (вълчето биле), което е една от най-отровните билки в Европа с високото си съдържание на аконитин.
Иначе го отглеждат и като декоративно растение или поне някои от разновидностите му.
Но е опасно да се експериментира с него, само го споменавам за обща информация.
Други вид халюциногенна билка която се среща (рядко) у нас е блатният аир, среща се по блатни и
мочурливи места.
А по темата за татула - у нас разновидността на татула е datura stramonium L., която също е
токсична, но тези са разновидностите му, които са използвани за навлизане в трансови
състояния: datura metel и datura fetox които се срещат предимно в Азиа и Америка.
Аватар
rain
Модератор

Предишна

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор