Кундалини

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Мнениеот raja » 21 Мар 2005, 08:46

Много хора пренебрегват Кундалини и смятат за нея, че е нищо повече от една сексуална енергия. Което е голяма грешка, вярно е, че тя началният центръ на кундалини е в половите органи, но тя е там понеже там е първата чакра на човека. и от там "Извира " към погорните чакри.
Калини това е нашето съзнание което е стигнало развитието си до определена чакра, например ако сме крайни материалисти то Кундалини си седи на първата чакра, ако имаме духовни цели но пак сме предимно материалисти е до слънчевият сплит и т.н.
Кундалини се състои от много финни нишки и е много често срещано явлението ние да вдигнем някоя нишка спуннтанно. като всяка издигната нишка на извисява ни дава повече знание, сила и осъзнатост.
Но най ценното може би от източните учения е точно практиките за Вдигане на кундалини (цялосттно вдигане)
като подготовката за това минава през изчистване на каналите и чакрите което ви уверявам е много трудно и понякога може да е болезнено (особенно ако чистите чакрата в половите органи)
Но ако успеете и вдигнете Кундалини, вие дубивате всички те умения, знания, и ставате един напълно осъзнат човек, човек който вече се е свързал с бога, човек който пред него няма никакви прегради, човек на който никакви магии нему действат, понеже той самият е част то божията енергия вече. Когато човек вдигне Кундалини, след смъртта си, сам може д аизбира дали да се прержда или не. Ще ви дам един прост пример баба джи - многоспособен и велик Йога който и до днес се преражда, но се разкрива само на учениците си.
сигурно ще си кажете, че е много прекрасно, а сигурно повечето от вас това издигане желаят, но ако се вдигне неправилно, на човека ще мус е иска да умре понеже когато човек неуспее да вдигне кундалини до някоя чакра то те започват да се връщат бавно като всички органи по пътят ги унищожават. Казвам ви че това е най лекото, вие сами можете да си представите какви са тежки последиците.
затова ви препоръчвам ако някой реши да се занимава да си намери една книжка на шивананда - Кундалини за запада макар че не съм намерил Йогистка техника която да не дава практики за вдигане на Кундалини :) прятна практика и се пазете
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 21 Мар 2005, 21:55

Това е интересна информация. как точно се казва книгата?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот raja » 23 Мар 2005, 11:26

но запомни първатв днешно време има много книги за кундалини от които повечето са непотребни
най добрите си остават източните книги на авторитети като Шивананда радха и Шивананда Сарасфати
но ако край вас има езотерична книжарница посъветвайте се с жената или отидете в някоя Йога група и говорете с подавателя невярвам да ви откаже ;)
но искам и да добавя
за да се вдигне Кундалини първо търябва да се изчистят каналите от които главният е шушуна нади и чакрите
като с отварянето на всяка чакра вие ще добивате някакви свръх сили
вече те зависят от чакрите но отделно преданоотдадениоя йога не може да бъде убит от каквато и да е черна магия
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 24 Мар 2005, 15:34

Айде ся напиши всички чакри и канали, че аз не съм наясно колко са и как се работи с тях!
Ако обичаш *малко смутено*
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот raja » 26 Мар 2005, 10:42

Poison написа:Айде ся напиши всички чакри и канали, че аз не съм наясно колко са и как се работи с тях!
Ако обичаш *малко смутено*

немаш проблем
Кундалини както писах е нашето съзнание то е едно :)
чакрите са следните:

Мулатхара чакра- първа чакра (върхът на упашката)
Свадхищана чакра - втора чакра (полови органи)
Манипура чакра - трета чакра (слънчев сплит)
Анахата - чакра - четвърта чакра (сърдечната между гърдите)
Вишудха чакра - пета чакра ( гърлото)
Аджна Чакра - шеста чакра (третото око между веждието)
това когато всичките чакри бъдат отворени, тогава вие ще сте станали свръх човек, а когато и каналите се порчистят сте готови тогава да вдигнете Кундалини и нека Капката се върне в океана!
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 26 Мар 2005, 14:47

Мнооого яко! notworthy Как се работи с тях?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 26 Мар 2005, 15:37

Добавих някои неща в поста на raja, за точното местоположение на всяка една от чакрите, за да не се налага пак да ги пише някой друг.

Съществуват още няколко чакри, освен тези за които писа raja, но обикновено с тях работят хора, които са много напреднали в занаята.
След - Аджна Чакра - шеста чакра (третото око между веждието) - следва Седмата чакра, която е добре да бъде включена към тези, които бяха споменати по-горе. Тя се намира на върха на фунтанелата при човека и изглежда във вид на конус, чието дъно е обърнато нагоре. Има наситен лилав цвят и когато е отворена, може да се приема информация, която се черпи от космическата енергия. Това е нещо като своеобразен канал по който тече информацията.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот raja » 27 Мар 2005, 12:41

wizarde прав си но до определена степен :)
тази седма чакра над нея не с еработи понеже тя винаги си е ила отворена просто ние трябва д ая осъзнаем тя ние е връзката с бога :)
тя е мн повече от чакра тя е ключът към успеха но тя не се отваря :)
за тезикоито искат да изследват чакрите ще препоръчам 2 книги:
Кундалини за запада - Шивананда Радха ( стара и много ценна книга тя е злато:) за радост е имам )
чакри и кундалини (незнам авторът) започнете от тези двете или ако искате по авторитетен отговор говорете с някой от Йога асоцияцията на Тодор Захариев
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 27 Мар 2005, 22:39

raja написа:wizarde прав си но до определена степен :)
тази седма чакра над нея не се работи понеже тя винаги си е ила отворена просто ние трябва д ая осъзнаем тя ние е връзката с бога :)
тя е мн повече от чакра тя е ключът към успеха но тя не се отваря :)

Определено не ми се спори за това, дали се работи с тази чакра, дали се отваря или затваря или че е винаги била отворена...
Казвам това, което е вярно за МЕН, проверено е когато съм се обучавал, видял съм го и продължавам да виждам как изглежда тази чакра, но друг е въпросът колко хора умеят да използват своите чакри, НЕ САМО СЕДМА ЧАКРА...

А това, че "ние просто трябва да Я осъзнаем", Ти ми кажи след като си прочетеш мнението, дали е сериозно това, което казваш.
Нещата в магията с осъзнаване и разбиране - не стават...

Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот raja » 28 Мар 2005, 18:14

xax Wizarde недей налага мнението си толкова де :)
1 седмата чакра не е чакра с едноима ще ти докажа това " Шивананда Сарасфати" прочети негови книги за Чакрите и после ще си говорим :) отделно не ми се лсушат някакви рпостотии от западните учения за чакри понеже са толкова несериозни че................няма на къде повече :)
Тайната на Чакрите и Кундалини е в Източните учения от тях а и Wizzard-е :) как можеш да постигнеш нещо ако не го осъзнаеш, и разбереш напълно ?
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 28 Мар 2005, 20:28

Изказвам винаги мнението си, което мога по всяко време да го защитя с докозателства, затова и така говоря. Ако за нещо не съм сигурен и не съм го пробвал, запазвам мълчание...
Не те разбрах какво ми казваш, за седмата чакра, че не било с едно име ли? нещо не си се изказал много ясно.
Тайната на Чакрите и Кундалини е в Източните учения от тях а и Wizzard-е :) как можеш да постигнеш нещо ако не го осъзнаеш, и разбереш напълно ?

Не съм съгласен, че само в Източните учения е истината, но Ок, това си е твоето мнение, не ми се спори. Всеки си има свое право на мнение. Ако си практик, тогава ще бъде важно НЕ КАКВА ТЕОРИЯ ИЛИ УЧЕНИЕ използваш, а какво вкрайна сметка се случва...

между другото книгата за Кундалини, за която си говорихме, е вече в ръцете ми ;)

Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот raja » 29 Мар 2005, 16:20

За всеки е различно вярно е но аз мога по сяко време да ти докажа, че няма едно западно учение с добра система за Кундалини и Чакри :mrgreen: а за книгата не е важно да я държиш важното е дали ще успееш чрез нея да успееш ;)
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 01 Апр 2005, 18:33

А ся де!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот raja » 03 Апр 2005, 09:27

ако някой от вас мисли да вдига Кундалини, заради самата сила и заради хилядите блага, които получаваш по-добре да не се порбва иначе........... лошо
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 03 Апр 2005, 18:41

raja написа:ако някой от вас мисли да вдига Кундалини, заради самата сила и заради хилядите блага, които получаваш по-добре да не се порбва иначе........... лошо

Какво точно имаш предвид?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот raja » 04 Апр 2005, 20:52

Ми че ако вдигаш заради самите блаха а не заради самоусъвършенставнето най лекото което може да ти се случи е да се върне кундалини (да не се изкачи до горе) и всичко по путят на обратно ще бъде унищожено (всички органи). най тежкото лудницата а може и смърт.
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nikoj » 04 Апр 2005, 21:07

raja написа:Ми че ако вдигаш заради самите блаха а не заради самоусъвършенставнето най лекото което може да ти се случи е да се върне кундалини (да не се изкачи до горе) и всичко по путят на обратно ще бъде унищожено (всички органи). най тежкото лудницата а може и смърт.

Гледайте да не се замозапалите докато кундалини се връща. За по-сигурно го правете вав вана със студена вода ;) :lol: :lol: :lol:

raja, имаш ли някаква представа какво е кундалини или само си пишем по форумите за развлечение?
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 05 Апр 2005, 00:36

Сега вече ме объркахте наистина. При мен кундалини се връща, но мисля че нито имам разкъсани органи, нито нещо подобно. :shock:
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот nikoj » 05 Апр 2005, 08:22

Изображение

В основата на гръбначния стълб на всеки човек, в сакралната кост, се намира една фина духовна енергия Кундалини. Събуждането и издигането на Кундалини по Централния енергиен канал се нарича Себереализация. Кундалини се изкачва по Централния нади, пронизва всяка от седемте чакри, разположени в нея, и излиза през фонтанелата на върха на главата като фонтан от хладни вибрации.

Всяка от седемте чакри в нашата фина система има по няколко духовни качества. Тези качества са заложени в нас и въпреки че не винаги са проявени, те никога не могат да бъдат разрушени. Когато Кундалини се събуди, те започват спонтанно да се проявяват в нашия живот. Така чрез редовна медитация ние ставаме динамични, уверени, творчески личности и в същото време смирени, любящи и състрадателни. Това е естествен процес, който се осъществява в нас чрез издигането на Кундалини и захранването на нашите чакри от нея.

Това е от един сайт за сахаджа йога. Не мога да разбера как при някой е възможно да се случи връщане на кундалини. Въобще какво разбирате под това явление?
Кундалини е енергия, която се издига. Три изкачването й по гръбначния стълб, тя променя сетивата на човек. Това го кара той да се самоусъвършенства.
Дори някой да е тръгнал с друга идея при старта, самоусъвършенстването не го е питало как трябва да стане самоусъвършенстването :grin:
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Marta » 10 Апр 2005, 12:33

nikoj, хубаво е, че си дал тази схема, тя дава по-ясна представа за енергийната ситема. Но в нея има една неточност. Двата странични енергийни канала, Ида и Пингала, не вървят така успоредно на централния. Те се преплитат като осморка - прилича на съвременния символ на лечението, Кадуцея. На местата, където се преплитат каналите, се намират чакрите. По принцип енергийните канали в човешкото тяло са много и съответно на местата на тяхното пресичане има чакри - т.е. чакрите са страшно много. Но това са трите основни канала и седемте най-важни чакри. Всяка чакра се изобразява с различен брой листенца - този брой отговаря на броя на второстепенните канали, които излизат от нея.
Издигането на Кундалини събужда чакрите, което не означава, че преди това те изобщо не функционират. Просто не функционират правилно, в повечето случаи. Понеже виждам, че се говори за отваряне на чакрите, трябва да се каже, че прекомерно отворената чакра е също толкова голям проблем, колкото и затворената чакра. Например човек който прекалено много говори и не може да млъкне има прекалено отворена гърлена чакра, която е свързана с комуникацията. В такива случаи също си трябва много работа със съответната чакра.
Работата с чакрите не е свързана задължително с издигането на Кундалини. Когато човек има определени психически проблеми или физически болести е добре да работи със съответната чакра. Всяка чакра е свързана с определени органи в тялото и определни психически сътояния.
Освен това за издигане на Кундалини не е достатъчно само работа с чакрите. Трябва да се прочистят и балансират каналите.
raja, това, което пишеш за връщането на Кундалини надолу, ми звучи меко казано несериозно. Никакви смъртни опасности няма в това връщане, още повече, че издигната само до втора чакра тя обикновено се връща обратно. Елементът на втора чакра е вода и тенденцията й за движение е надолу - така че това връщане от там е нормално. Едва когато достигне тратата чакра може да се смята, че има трайно издигане.
Освен това, raja, Wizard е прав, че се работи с всички чакри, включително и седмата. И точно в източните учения е описано как става това.
Всяко едно търсене винаги започва с Късмета на начинаещия и винаги завършва с Изпитание на завоевателя.
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор