Проблем с късмет и щастие

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот lucky_boy » 07 Ное 2007, 10:11

Моят проблем е много особен и си мисля, че се дължи на проклятие.

До 12 годишна възраст (приблизително) аз бях като почти всички деца - щастлив, весел, имах самочувствие. Но като станах на 13 нещо се пречупи в мен. Станах черноглед, загубих оптимизма си, вярата в доброто, станах нервен и сега се сдухвам от всичко.

Мислех си, че е нещо временно от пубертета, но вече минаха 6 години и не е престанало. Изпитвам страх да излизам сред хора, освен това нищо не ми върви. Започвам да си мисля, че става въпрос за магия.

Искам пак да съм себе си, но каквото и да опитвам не става. Има ли нещо общо с това, че не съм кръстен в църква? Но баща ми също не е, но има повече късмет от мен. Вече нямам нито един приятел, в любовта не ми върви, а до 12 годишна възраст имах много флиртове. А сега хората ме игнорират... аз съм сам, без приятели. А всичко започна само от местене в ново училище. После пък баба ми почина и това още повече задълбочи процеса. Но трябва да е магия, защото аз и преди съм се местил - от детската градина на училище и в училище в нова клас, освен това леля ми почина, когато бях на 8-9, но това не даде такова отражение. Все още живата ми баба разбира от тези неща, но не искам да я питам, защото може да я обидя, понеже магията е нащо съкровено и тайно по принцип.

1. Дали някой не ми е направил магия, и как да се пречистя? Моля, ако знаете, да публикувате линкове към теми с пречиствания във форума.

2. Желяния. Майка ми прави едно нещо, което научила от нейна приятелка албанка:
на какъвто и да е лист пише думата "да" и след нея едни кръгчета, като броят им е на случаен принцип. След това под "да" пише "не" и пак кръгчета. После брои 1-2-3-4-5-6-7 (като 1 е "да") и задрасква седмото кръгче. Спира се като или "да" или "не" е задраскано. Ако е задраскано "не", отговорът на въпроса или желанието е "да" и обратно. Има и подобен вариант с чертички, но без да и не, там свързваш чертичките и ако остане една несвързана с друга беше един отговор, ако са четен - брой друг, но не помня.

Чували ли сте такова гледане на желания? Дали познава наистина?
Аватар
lucky_boy
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот lucky_boy » 07 Ное 2007, 13:42

Още детайли:

Излизам навън от блока си и веднага започвам да се чувствам зле сред чужди хора. Сдухвам се адски много. Пазаруването и пътуването с обществен транспорт за мен са направо ужасни, а преди да получа това състояние си се чувствах добре. Сега само си мисля, че хората ме зяпат и мислят лошо за мен (разбирам, че това не е така, но не мога да се спра) и ме обхваща една тежест в гърдите. Преди не ми ставаше така. По принцип не съм много по астрологията (защото казват, че лъвовете не се разбират с телец, скорпион и водолей, пък най-добрите ми приятели бяха такива.), но си мисля, че тези неща могат да бъдат предречени от нея. А за фобията - странно е как само като имаш страх от публични изяви (говорене с непознати, вървене по оживени улици, страх от магазини и пазари и др.) може да провали живота ти - успехът ми спадна, получих неврози и депресии, не мога да се запознавам с нови хора лесно, нямам приятели вече. А за гаджетата - и там вече не ми върви, а преди не беше така - с едно момиче флиртувахме в детската градина! Иска ми се всичките години от 2002 до сега да не бяха толкова лоши за мен, да беше сън, но не...
А сега ще съм студент в друг град, извън София. Лошото е, че тази социална фобия не е спряла до сега, до 19-тата ми година, а моите връстници като че ли са преминали по-лесно през тинейджърските години, които за мен са си пропилени.

Добре, неспокойството разбрах как да го боря - с валериан един месец и предполагам, че ще съм добре. Една седмица взимах и сега действа и на следващата без да взимам. Но въпреки това нямам самвочувствие, а и няма такова хапче. До колко самонавиването: "Аз съм супер" и т.н. помага в случая? Чувал съм не един и два случая, в които хората са си възвърнали самочувствието по този начин, а и нали думите са магия? Да не би проблемът ми да е, че се самосъжалявам и постоянно си мисля как вече не съм щастлив и нямам късмет? Да не би да трябва да започна да се самонавивам на ум и да си правя комплименти? Защото наистина като го правя се чувствам с по-голямо самочувствие, но лошото е, че обикновено се самонавивам само в къщи, на вън забравям и пак ставам с ниско самочувствие.

Ами като за начало нямам приятели от 6 години (пролетта на 2001). Временно имах през 2005-2007 началото, но всеки пое по пътя си.

Има ли магии за отключване на щастието?
Например днес намерих метална пластинка от телбод и я сложих на една носна кърпичка. От другата страна на кърпичката нарисувах пентаграм. По средата пишеше щастие, петте лъча бяха любов, късмет, приятели, добро здраве, спокойствие и др. Преди това бях написал желанието си (свързано с живота ми). Свих кърпата и я хвърлих в една река, изричайки желанието си на ум.
Как мислите? Това вид заклинание ли е? Надявам се това да подейства.
Аватар
lucky_boy
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 07 Ное 2007, 16:16

Нямаш никаква магия, но имаш сериозен проблем със себе си. Замисли се-кой и с каква цел би ти направил магия. Ти си нормално момче, което се занимава с нормални неща за своята възраст. Няма кой и защо да се занимае да ти прави магии. Не търси оправдание за това, че не искаш да поемеш живота си в ръце в магиите. Няма такова нещо. Проблема при теб е, че си навлязъл в пубертета. Противно на това, което предполагаш, пубертета в много случаи (не съм сигурна за всички) продължава до 21-22 дори и повече годишна възраст. Нещо най-вероятно се е случило отдавна и ти си го приел много лично. Започнал си да си мислиш, че не си добър човек или че не ставаш за нищо и подобни мисли-не мога да знам какви са това ти ще трябва да прецениш и да си спомниш. Този начин на мислене е довел до затворен порочен кръг. Всеки път когато си имал възможности да контактуваш с непознати хора, ти си си мислел, че няма да те харесат, че ще ти се смеят или че ще е неучтиво, или излагане от твоя страна да ги заговориш. После си започвал да се самообвиняваш и си си насаждал още повече самосъжаление и чувство за вина. Ниското ти самочувствие се е снижавало все повече и си стигнал до момент, в който не можеш да преодолееш чувството, че когато някой се смее около теб, например в автобуса той се смее на теб. Приемаш всичко лично и се самоунищожаваш. Валериан и каквито и да било хапчета не са ти начин да бягаш от проблема като си мислиш, че ти помагат. Напротив-така си вредиш още повече. Големия въпрос тук е-консултирал ли си се с психотерапевт-в училище би трябвало да имате такъв, но ти препоръчвам някой специалист поне да определи проблема. А той е на чисто психологическа основа.
Самонавиването е ключовата техника за решаване на този проблем. Трябва да се научиш да обичаш себе си и да се приемаш какъвто си, тогава ще изчезне постепенно всяко отрицателно чувство. 'Излекувай живота си' на авторката Луиз Хей-намери тази книга и я прочети, там ще разбереш много начини за справяне с твоя проблем. Работата с огледало при теб би помогнала много-в продължение на 1 месец всяка сутрин и вечер заставай пред огледалото и си казвай хубави неща за себе си. И едно 'Обичам те' върши работа, но трябва да го кажеш силно и ясно като гледаш право в очите си. Вероятно отначало няма да си вярваш, ще си мислиш 'Да бе говоря глупости.', а може дори да се разплачеш, но трябва да упорстваш докато не дойде момент, в който след тази реплика резултата ще е широка усмивка и коментар 'Е как иначе.' Не трябва да пропускаш нито ден, ако пропуснеш трябва да започнеш отначало обаче без да се самосъжаляваш нито за момент. Самосъжалението е това, което не ти позволява да продължиш напред и да преодолееш страховете си. Научи се да не допускаш лоши мисли в главата си. Всеки път когато се появи такава мисъл започни да си повтаряш нещо положително за себе си. Обучавай ума си докато не стане естествена реакция. Филма ' The Secret' можеш да намериш в Zamunda-обезателно го гледай той ще ти отговори на някои от въпросите ти и ще ти даде идеи за размисъл. От това, което прочетох личи, че си осъзнал, че имаш проблем, дори сам си се насочил в правилната посока за действие-това е много добре, защото си свършил половината работа. Сега остава да я довършиш. Прожелавам ти успех и не забравяй, че имаш силата си да се справиш с всичко, просто си я изоставил за момент. От теб зависи сега да си я върнеш и живота ти да се преобрази в детска игра.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот lucky_boy » 07 Ное 2007, 16:28

А повече сън (не спя от както съм така, някъде по същото време започнах да си недоспивам) + тренировки (прекалено съм слаб, а това не е хубаво, искам мускули, но не заради хората, а имам вътрешна нужда да ги имам и да изглеждам добре) + метода на ластика (много ми помогна, но не съм постоянен, може би трябва цяла година с ластик и после не?) + това което казваш ти добре ли ще ми дойде? Защото май имам нужда от "ударна" доза, само такава ще ме промени и ще ме върне към себе си. Ще трябва да си направя списък просто и да го изпълнявам, че са много неща.
Аватар
lucky_boy
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 07 Ное 2007, 16:31

Ако започнеш с всичко наведнъж няма до никъде да стигнеш. Започни с едно нещо и най-добре с менталната си работа-промени начина си на мислене и възприятието си на себе си. Остави външните неща за след това. Те не са толкова съществени колкото работата с психиката.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот lucky_boy » 07 Ное 2007, 16:43

Ами тогава метода на ластика - лоша мисъл - болка и така ще избягвам това. А за самонавиването - пред огледалато ми е малко смешно или е нормално да е така в началото?
Аватар
lucky_boy
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот lucky_boy » 07 Ное 2007, 16:54

А магия за промяна на характера ми няма ли да ми помогне?
Аватар
lucky_boy
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 07 Ное 2007, 17:10

НЯМА магия за промяна на Характер :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот lucky_boy » 07 Ное 2007, 17:13

Ами аз прочетох в една тема в същия форум, че има?
Аватар
lucky_boy
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 07 Ное 2007, 17:16

В действително какво искаш да постигнеш-внимание или резултат? Ако искаш някой да ти обърне внимание като постваш проблем с цел намиране на решение не мисля, че е добра идея. Ако искаш да видиш резултати, тогава се залавяй за работа и стига се пазари. Има тонове информация за проблема ти в много книги на тема психология и много страници в нета. Ако искаш да си играеш на магиики, това си е твоя работа, но с пазарене и уговорки нищо няма да постигнеш освен губене на време.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот lucky_boy » 07 Ное 2007, 17:18

Не обичам внимание, искам резултат. но магията е нещо каето се прави, не като с философските и психо книгите които изобщо не помагат.
Аватар
lucky_boy
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 07 Ное 2007, 17:31

Както разбирам ти искаш чудо-няма да го получиш. Магии се правят когато няма какво друго да се направи, дори и тогава, често не се прибягва до магия. С ритуали нищо съществено няма да постигнеш-проблема ти не е от такова естество. Нужно е усилие, дисциплина и постоянство, за да се постигне всяко нещо, независимо какво е.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот stanislava » 07 Ное 2007, 20:00

Защо реши да изхвърлиш кърпичката с жиланията по вода,а не я зарови под някое дърво което дава плодове,по вода би било удачно да напишеш нещата от които искаш да се изчистиш-страх,липса на късмет,ниска самоотценка и др.

И още нещо което ми привлече вниманието-Не обичам внимание,искам резултат.

Напиши всички неща които не искаш-освен това,бъди безпристрастен-все едно,правиш това за някой който познаваш добре,но не ти е близък

Сега да видим
Не обичам внимание-затваряш се в къщи и го правиш-нямаш приятели защото не изпитваш потребност да общуваш,поради нежеланието ти да привлечеш вниманието на околните.

Така направи със всичко което не искаш.
Напиши ги на лист с чер молив-срещу него анализирай както направих по горе.
Вземи друг лист и вече като си разбрал какъв е проблема,напиши с цветен молив правилния начин на мислене-в горния случай
Не искам внимание-с цвят който те влече би могъл да напишеш-Привличам вниманието на хората и това е чудесно или радва ме виманието на околните.
Правиш го със всичко което не обичаш.Когато става дума за страх от пътуване в градския транспорт-прекрасно е да пътувам с толкова хора,усмихвам им се и им изпращам любов.
Листа с нещата написани с черния молив можеш да изхвърлиш в река,да накъсаш листа или просто да изтриеш с гума.
А листа с положителните неща запази и си го поглехждай от време на време да си сверяваш часовника как вървят нещата.
Когато постигнеш успех-направи си подарък,почерпи приятели,и най-добре си реши каква да е наградата.И още нещо да допълня-книгата която ти препоръчаха е страхотна,дори и за човек без твоите проблеми.Не измествай фокуса на проблема само върху нещата които са станали преди време-премествания и др,проблема е в нас самите-в начина по който мислим за себе си и за хората около нас.С промяна в мисленето променяш и нещата от живота.Успех
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот n0angel0s » 08 Ное 2007, 18:03

.. Студентски баскетболен отбор бил разделен на 3 групи. Едната от тях имала за задача да тренира всеки ден, 2рата да не тренира, а 3тата всеки ден се сабирали и по половин час на ден тренирали мисленно.След месец се сабрала групата. 1вата група имала 24% подобрение, 2рата почти никакво, а 3тата имала почти същите резултати каквито имала 1вата група.

(Това е съкратен вариант от един цитат от книгата "Под съзнанието може всичко" на Джон Кехоу.. Предполагам сте го чували.) Всичко е чиста нагласа на самия човек и мисленето му, поне в този варянт на проблема..

lucky_boy,
мисля, че тази книжка може малко или много да ти помогне, в момента съм стигнала до глава 3 - Визуализация. Има добри примери как хора като са визуализирали, че притежават дадено нещо (качество или предмет) след време са успели.

А ето на кратко какво пише за Визуализацията:
1. Винаги си предсвавяйте реализирането на своята цел така, сякаш всичко се случва в действителност. Направете го реално в съзнанието си със всичките му подробности. Влезте в ролята и мисленно я изиграйте.
2. Визуализирайте целта си поне веднъж дневно (по-добре всеки ден по 5-10 мин., отколкото 1ч. за 1 седмица).

Надявам се да ти помогне тази книжка :)
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел

Мнениеот lucky_boy » 09 Ное 2007, 16:05

Аз май намерих причината за моите беди - голям нос и изходът - ринопластика.
Аватар
lucky_boy
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот musiclov3r » 25 Май 2010, 12:04

Три години минаха от тогава и си е все същото да ви кажа. Аз съм автора на темата. От както започна всичко това привличам лошата енергия - моите връстници се обръщат срещу мен, а се разбирам само с възрастни хора, явно привличам и просяците, защото на пълна спирка с хора първо при мен идват да искат пари. От няколко години (може би от 2005-та насам) постоянно ме спират хора по улиците да ми искат пари. Преди не го правеха! Явно ми трябва някаква защита? Дали не са се вселили демони в мен, които привличат лошата енергия? Вече не искам да се занимавам с окултното, защото не искам да си натоварвам кармата.
musiclov3r

Мнениеот musiclov3r » 26 Май 2010, 11:20

Дали според вас имам магия? Как мислите?
Така аз съм студент и колегите и колежките ми ме игнорират никой не ще да излиза с мен. Кажете ми как да им направя някаква магия за да ги накарам да ме харесват?
musiclov3r

Мнениеот rain » 26 Май 2010, 12:20

musiclov3r написа:Дали според вас имам магия? Как мислите?
Така аз съм студент и колегите и колежките ми ме игнорират никой не ще да излиза с мен. Кажете ми как да им направя някаква магия за да ги накарам да ме харесват?

Игнорирали го били. В какъв свят си мислиш, че живееш?!
Нека не прозвучи грубо, но ще те игнорират и тук поради простата причина,
че проблемът ти не е от окултно естество, а психологически. Не търси под
вола теле.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот musiclov3r » 26 Май 2010, 12:53

Май в тях е проблема, защото те ме игнорират. Не съм аз надутия, а те. И не аз парадирам с пари и скъпи коли като 99% от тях ясно ли ти е??????????
Ще ида на врачка да им направят магия за много лошо ако продължат в същия дух. И без това вече няма какво да губя. Бял ден да не видят!
Последна промяна musiclov3r на 26 Май 2010, 12:56, променена общо 1 път
musiclov3r

Мнениеот musiclov3r » 26 Май 2010, 12:56

Ало ако беше в мен проблема щях да съм в същата ситуация в училище не мислиш ли. А не бях в същата ситуация.
В училище хората бяха триста пъти по-свястни от тези.
musiclov3r

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор