Нелепости!!!

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Shedinko » 19 Дек 2007, 01:19

sanguinary остави кой какво цели и т.н.,ако ти отидеш на личния си лекар и той тръгне да ти [shadow=red]изписва лекарства от брошурите[/shadow] (рекламните имам в предвид) ти би ли се върнал отново при този "специалист"
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 19 Дек 2007, 02:03

Всеки има глава на раменете си и би трябвало да знае кога, на кой може да се довери и за какво. Да, на брошурите също.
Рекламата е тази, която има за цел да ни манипулира. Ти самата, шединко, си подвластна на това. Доктора е образован човек, с медицинско образование, който работи в клиника, лекува хора и поема отговорността, за запазването на тяхното здраве.
Модератор в секция от форум, е съвсем друго.
Представи си , че някой започне да роптае "той не ме излекува, аз ще заема мястото му"? И тогава какво?
Същото е, както на футболен мач някой се завайка "ех, ако бях аз, щях да го вкарам".
Тук и изобщо в интернет, всеки чете неща, които са му интересни и от които може да научи нещо полезно за себе си, или просто за занимавка.
Модератора трябва да е човек, който потдържа този интерес, намира и предлага достатъчно ценен материал, за да задоволи онези, които се интересуват. В случай на въпрос към него, дори и да не знае отговора, той ще го намери. Качествата за такъв пост, не са компетентност и знание, а време, търпение и умение да намира отговорите във възможно най-кратък срок.
И...да, ако един доктор, не е наясно с някоя болест, но има желание да ми помогне и, ще ми е много по-полезен и ще предпочета него, пред онзи, който знае, но действа механично и нехайно.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 19 Дек 2007, 09:41

Обърнете внимание, че Runner нито веднъж не се намеси в тази тема - изглежда е по-мъдър от всички нас, които се изредихме да го одумваме тук...
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Shedinko » 19 Дек 2007, 09:51

sanguinary да те улесня за в бъдеще момче съм ;)
"...И...да, ако един доктор, не е наясно с някоя болест, но има желание да ми помогне и, ще ми е много по-полезен и ще предпочета него, пред онзи, който знае, но действа механично и нехайно....."
[shadow=red]По същия начин почина едно дете на мои познати защото доктора искаше да му помогне ,въпреки не знанието си!!![/shadow]
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 19 Дек 2007, 10:12

Викинг, донякъде съм съгласен с теб, до някъде- не- не само ти имаш лични наблюдения над въпросния модератор.
Защо да не се пробва?! С времето ще се научи...
Относно това до колко е компетентен за раздел "Билки"... лесно е да го пробваш, нали?! Задай му малко позавъртян въпрос и е се разбере дали си разбира от билкологията, или наистина е само копиране без личен опит... май въпрос относно татула може да е подходящ ;)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 19 Дек 2007, 14:05

Действието на Рънер, пак го има,но чрез потребители.
Това не е лично, че да пише. Човек сам избира къде да пише и къде - не.
Имаше една поговорка:
Тъпият мълчи, защото когато си отвори остата ще блесне тъпотията...
(нещо от рода)...
Повтарям: никой да не зима нищо присърце...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 19 Дек 2007, 16:41

Поглеждам и какво виждам - модераторите спамят повече от другите юзъри (не визирам тази тема) . Щом модовете се скъсват да спамят то какво остава за останалите юзъри . . . На рънъра като му махнеш последните 20 теми за билки спами много . Гледам луноход много обича да си говори като на лична с потребителите . Явно е писано на този форум да бъде пълен със спам .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 19 Дек 2007, 18:45

Значи.. някой решава да си направи сайт... Мисли над дизайна, мисли над съдържанието, реализира идеите си. Плаща си домейн, плаща си хостинг - и то всеки месец, търси си единомишленици и съподвижници - хора, с които може да работи в посока на идеите си.

Е, имайте малко уважение към създателите на този сайт и ТЕХНИЯ избор. Знаете поговорката - чувствайте се като у дома си, но не забравяйте, че сте на гости. Е, тук всички сме на гости.

Личността на Рънър няма значение - някой му е гласувал доверие, а основанието за това не е наша работа - важното е, че основание има. Всички приказки по-горе нищо не променят и са напълно безмислени.

Нямаше да си губа времето да пиша това, ако не беше подмятането за Луноход. Моето мнение е, че Луноход е един от малкото хора тук, които знаят за какво става дума и не летят из облаците. Ако всички бяха като Луноход... този сайт щеше да бъде нещо съвсем различно.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Abathor » 19 Дек 2007, 22:32

Аз съм на мнение че един модератор трябва да е опитен в магията.
вярно е че трябва да има някой който да върши черната работа в форума - чистене на спам,забележки за латиница.... да рънър тук ще е полезен
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 20 Дек 2007, 03:30

Шединко, аватарът ти ме е объркал, а може би и нещо друго.
Докторското, а и не само тяхното нехайство е пословично.
Пострадали и опечалени бол, но това не е просто единичен проблем, който ще се разреши с няколко рокади.
Аз по-скоро бих хвърлил вината , в тези случаи и върху родителите, в немалка степен, но ще се въздържа от коментари, тъй като не искам да те обидя, нито близките ти.
Аз не защитавам, нито порицавам някой.
Ако на някой нещо не му харесва, добре, нека сподели, нека посочи по-добър вариант, а не просто да роптае, като стара жена.

Венус, личи си, че не си на 15, но и наивността не ти е чужда, което не казвам , че е лошо, дори в определени случаи - точно обратното.
Ако рънер е видял темата и умишлено не е опитал да опровергае или да се съгласи с нечии твърдения, то по-скоро бих го отдал на несигурността му, да не кажа страх от светлината, която неминуемо ще избистри образа му. Демек... айде не с думите на господин викинг, но нещо такова.
Абатор, това е интернет - място за комуникации и обмен на информация, а не аптека. Кой от тук има фармацефтично образование, нека вдигне ръка и просто да седне на стола на този прословут Рънер.
За мен лично няма никакво значение това, така че не ме бройте в гласоподавателите. icon_salut
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 20 Дек 2007, 07:40

venus
До някъде имаш право , но само до някъде. Сайта се създава за хората , този форум без нас , потребителите ще е кръгла нула. Ние сме взаимно зависими едни от други и като такива имаме правото да знаем каква информация достига до нас. Тука има два модератора и двата от мъжки пол , които когато пуснат тема зная , че мога да им вярвам в по-голяма степен от колкото на останалите. Имам си собствени принципи в практиките , но пък харесвам билки и си купувам , разбира се зная свойствата на всяка купена по отделно , но начин на приготвяне и тн - понякога човек няма време да експериментира и иска нещо на готово.... как аз да имам доверие , че тва написано на готово е истина като зная от кого идва ? Честно казано не гледам заклинанията , а авторите :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Abathor » 20 Дек 2007, 08:27

sanguinary написа:..........Ако на някой нещо не му харесва, добре, нека сподели, нека посочи по-добър вариант, а не просто да роптае, като стара жена.
............
Абатор, това е интернет - място за комуникации и обмен на информация, а не аптека. Кой от тук има фармацефтично образование, нека вдигне ръка и просто да седне на стола на този прословут Рънер.
За мен лично няма никакво значение това, така че не ме бройте в гласоподавателите. icon_salut

Аз по принцип уважавам думата на модератора защото смятам че е човек с повече опит от мен най вече във въпросния раздел.Всеки може да препише заклинания или билкови рецепти от книга.Но ако не са изпитани... да кажем че си има тънкости.
Една инвокация примерно - има си заклинанието и подобни по учебник.Но ето преди година може би аз направих една грешка като поисках божеството да покаже с физически феномен присъствието си.Показа го и после като говорих за работата си приятели ми казаха че съм късметлия и направя ли го още веднъж нищо чудно да свърша в болницата с изгаряния.
Та и билките много рядко и почти никога не се варят а се прави запарка защото при варенето температурата е много висока и биологично активните вещества се разпадат....

Нямам фармацефтично образование но надявам се след 2 години да завърша специалност биология - има курсове по билкарство там наред с другите предмети.

Извод : така или иначе рънър е избран.Да си остане на поста но да се образова и по често да практикува написаното.Ще е грешка ако му се отнеме титлата а и така ще бъдат злепоставени хората сложили го на този пост.

нямам претенции към модераторско място.причини:
-неискам да се набивам на очи - виждам постоянните кавги между "вещите" в изкуството
-ежедневието ми е достатъчно заето за да отделям много време на сайта.

По здрави щастливи и с пари въшливи през новата година :mrgreen:
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 20 Дек 2007, 08:51

Специално за билките моето мнение е, че дори ботаниците, фармацевтите и фармаколозите не ги познават. Непрекъснато се откриват в тях нови вещества, които променят изцяло концепцията за приложението им. Преди две години например ми попадна статия за грейпфрута, който за повечето хора е плод като всички останали, а се оказва, че повлиява мощно активността на чернодробните ензими и при съвместната му консумация с някои медикаменти може да понижи ефекта им, а с други - да доведе до интоксикация. И след поредица такива открития официалната наука днес препоръчва изобщо да не се употребяват натурални билкови препарати при хора, които приемат лекарства, защото не е ясно какво може да се съдържа в тях и какви ефекти може да окаже.

А вие очаквате от Рънър да знае - е, аз не го очаквам.

Съгласна с теб, Илюзия, че е добре да имаш доверие на модератора - но и ти сама казваш, че имаш доверие на двама - а на останалите не. Сама виждаш, че няма значение дали човек е модератор или не. Като цяло, и поради естеството на този форум, тук повечето от писанията са на принципа copy/paste - всеки споделя какво е намерил като инфо и всички много се пазят да споделят собствен опит. А пък аз си мисля, че много малко хора имат реални резултати, а когато човек ги има, той започва да вярва в себе си и да пречупва писанията на другите през собствения си опит. За себе си мога да кажа, че не вярвам на нищо преди да съм го проверила, дори от Учителя да съм го прочела, и спонтанно се доверявам на хора, които имат моя начин на мислене. Това, което казваш и ти - гледаш авторите :) Мисля, че това важи за всеки.

Рънър не ги измисля тези неща - той ги преписва отнякъде. И що се отнася до билка, която не познавам, аз лично не бих се доверила нито на Рънър, нито на когото и да било от този форум - нищо лично, просто здравето ми е на първо място :)

Най-абсурдното нещо, което съм видяла тук, бяха някакви ритуали с живак - но там хората в желанието си да вярват изкараха живака едва ли не полезен. Е, аз на аутопсия съм виждала бъбреците, мозъка и сърцето на човек след остро живачно отравяне. Работила съм с живак, познавам го, знам как да се пазя. Има много информация за това - който иска да чете, който иска - да се трови. Всеки решава сам за себе си в какво да вярва. Е, да кажем, че аз лично, от гледна точка на моя опит, към такъв ритуал не бих прибегнала и в случай, че пожелая собствената си смърт, защото има по-бързи и безболезнени начини. Но някой ще си ходи с живака в пазвата, защото е решил да вярва на нещо друго - всеки решава сам за себе си.

Нека Рънър върши това, което му е поверено - останалите ще четат, ще пишат, ще споделят и в крайна сметка всичко ще е наред. Рънър върши малко черна работа, а ако останалите са доброжелателни и споделят опита си с билките, темата ще бъде пълна и полезна. Ако гледат само как да го злепостяват - всяка тема в раздела Билки ще изглежда като тази. Което очевидно няма особен смисъл.

И последно - хубаво е да се пишат дори глупости по форумите, защото те предизвикват спорове, а в споровете се ражда истината :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот ilusia » 20 Дек 2007, 20:46

И последно - хубаво е да се пишат дори глупости по форумите, защото те предизвикват спорове, а в споровете се ражда истината Smile

Аха и проличава културата :mrgreen:
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 20 Дек 2007, 21:08

Не мога да не пиша в тема, в която и Сангвинари е писал, това е просто недопустимо в 95% от случаите.

Викинг - прав си да се възмущаваш. Работата на мода не е да спестява мързела на юзърите да гугълнат някоя билка. Рънър прави това - гугъл/копи/пейст. Той не е виждал повече от 10 билки, които да започват от земята, а не с опаковка. И не може да даде компетентно мнение, най-малкото защото информацията в нета е много, но и противоречива.

Обаче аз не знам човек, който да не е така. Архи и Дамнаменеус се занимават поне по Еньовден когато могат, аз регионите, в които се заседявам за поне месец годишно, си ги познавам на петте пръста, много хора са така, но не се сещам за някой, който да има познанията за страната, камо ли света.

Който и да е сложил Рънър да върши модераторстването, а мен ме съмнява искрено това да е направил Уиз еднолично, той не го е сложил защото е вещ или има хендс-он експириънс, а защото е ентусиаст, на който му се занимава и има времето да го прави. Това си е чисто мениджърско решение, което е неопровержимо добро.

Така, мили мои хора и деца, сапунът е сух, агнето е цяло, а ризата е изпрана и вълкът е сит.

За скандинавската магия подкрепям кандидатурата на Викинга, ако обещае публично да е толерантен и да се отнася с разбиране към хората.

Единственото нещо, което ме дразни в тоя форум на максимум, не може да бъде контролирано от модове или админи. Недопустимо е обаче Мод или Админ да пише с правописни грешки. Не броя запетаи и точки, а чисто правописни грешки. Отвратително е.

Венера, това мнение последното ти в тази тема ти печели червена точка в очите ми. Не ме интересува доколко те вълнува, обаче аз както си казвам лошото, така и хубавото. Просто ме зарадва.

Уиз, имам нещо уговорено и несвършено.

Сангвинари, ще имаш по-голям успех като ми пишеш в кю, когато съм си пред монитора.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 20 Дек 2007, 21:35

Пожелавам си успех тогава! :roll: Явно ще ми е необходим!
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 21 Дек 2007, 12:09

ААаа ми да. рънъра въобще не е за модератор. Архимикус и ти спамиш мой човек. Спамър спамър :mrgreen: Айде спирам да не спамкам и аз. За модератори признавам Уиза, Ели и Дамнем-а. Другите май не биват. Сангуинали и блот що не вземете да кандидатствате за таз работа. пък и този одисей май може идеално да я върши работата. Само да питам за модератори не трябва ли да се избират хора които са много в час с магьосничеството. Инъче кво ще миткрият и поправят като хал хабер си нямат? М?!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 22 Дек 2007, 00:02

Благодаря за преценката ти, Пойс, макар и погрешна. Погрешна, защото съм много далеч от определението "много час в магьосничеството".
Ако има секция шаманизъм, индианистика или вуду, може би и да не е толкова погрешна, но модератора не трябва да е като мен.
Аз просто един ден, ще седна и ще изтрия всичко, след което ще си легна и ще се наспя като къпан, без никакви угризения.
Не съм особено добър избор и добре съм рабрал това. Моите права винаги трябва да са ограничени. Отнася се за всичко. Блот е развиващ се човек в областта, търсещ, вярващ. Няма как да преценя колко той е вчас, от моята позиция на човек, който е във вечно междучасие, но пък смятам, че ще се оправдае очакванията и претенциите на повечето. Съгласете се, че няма как всички да са доволни. От друга страна се съмнявам той да предяви претенции към който и да е пост, различен от този, който вече заема.
И все пак, ако някога се появи секция "ирония" или "сарказъм"... или нещо от рода на "скептици" , то бих бил от особено активните поддръжници на материала там...
Приемам мнения и спорове :wink:
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 23 Дек 2007, 00:22

Пойзън, миличка, може да си спамя, но съм добър в моята област. Знам за какво става дума, и ти си последния човек който може да ми дава наклон на... жезъла... какво да правя. Мисля че тази тема е вече приключена. Викинга може да си даде заявление за скандинавска магия, където напълно го подкрепям да стане модератор. Ако успее да се справи - защо да не е? Ако Рънър се справя с билките - защо не, само да дава компетентни мнения по въпросите. Както каза Галина, това е идеално менъджърско решение. Подкрепям всички, които имат знания в областта си, и имат претенции да стават модератори. Но това, че аз ги подкрепям не означава нищо - Уизард взима решение кой да е и кой да не е. Нали така?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Talic » 23 Дек 2007, 10:12

Arhimikus написа:Пойзън, миличка, може да си спамя, но съм добър в моята област. Знам за какво става дума, и ти си последния човек който може да ми дава наклон на... жезъла... какво да правя. Мисля че тази тема е вече приключена. Викинга може да си даде заявление за скандинавска магия, където напълно го подкрепям да стане модератор. Ако успее да се справи - защо да не е? Ако Рънър се справя с билките - защо не, само да дава компетентни мнения по въпросите. Както каза Галина, това е идеално менъджърско решение. Подкрепям всички, които имат знания в областта си, и имат претенции да стават модератори. Но това, че аз ги подкрепям не означава нищо - Уизард взима решение кой да е и кой да не е. Нали така?

Точно така баце... ;)

icon_eusa_clap icon_eusa_dance icon_eusa_clap
Живей така, че като умреш и дявола да ти запали свещ.
Аватар
Talic
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор