Въпрос

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот magic_love » 31 Юли 2007, 21:35

Здравейте. :roll:
Аз съм нова във форума и това е първото ми мнение.Но съм нова и във още едно нещо-в изучаването на магията.Искам да попитам нещо:Мога ли да изучавам магията без да имам дарба,или поне още да не съм я открила,без да съм по-специална от другите или трябва да ми е вродено,трябва задължително да имам дарбата да правя магии?Споделих с най-добрата ми приятелка,сякаш между другото какво мисли,и тя ми отговори така:Естествено,че трябва да имаш дарба,ако всеки искаше така,в света нямаше да има и един обикновен човек,всички щяха да са магьосници".И се страхувам,че може би е права.Знам,че в този форум има много подобни теми,като"Начинаещ съм" и т.н.,затова,моля ви,не ме критикувайте много,просто исках да ви попитам това :roll:
Аватар
magic_love

Мнениеот Lanukio » 31 Юли 2007, 21:47

Какво означава да имаш дарба да правиш магии? И кое различава 'обикновения' човек от магьосника? Знание, практика, дисциплина, може би малко по-абстрактно мислене? В интерес на истината голямо количество хора са се поинтересували от магия, но тези, които я практикуват са с пъти по-малко, най-вече защото да четеш за някакви неща е много лесно, но да имаш желанието и търпението да опитваш докато категорично си докажеш, че можеш или не можеш да ги направиш е доста по-сложно.Темата какво значи за теб магия и към каква точно сфера искаш да се насочиш няма да я засягам, защото я има в доста постове. И мнението на твоя приятелка способно ли е да ти повлияе дотолкова, че да решиш че е абсолютна истина и да те накара да правиш или не нещо?
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magic_love » 01 Авг 2007, 08:31

Не,не ми е повлияло толкова мнението на приятелката ми.Исках да се допитам и до хората в този форум,понеже вие знаете доооста повече от нея по този въпрос.Какво означава да имаш дарба да правиш магии?-Искам да започна да се занимавам сериозно сериозно с магия-не само да се интересувам от нея но и да я практикувам.Но преди да започна откъдето и да било исках първо да разбера дали например е възможно след като изуча основите на магията и т.н. ще успея да я приложа на практика,има ли някаква надежда...да,мисля,че това е въпросът ми-има ли някаква надежда че е възможно да се науча да я прилагам,защото някои хора се раждат с дарба от малки и само започват да я усъвършенстват щом пораснат,а досега не виждам да притежавам никакви паранормални способности.
И кое различава 'обикновения' човек от магьосника? Знание, практика, дисциплина, може би малко по-абстрактно мислене?
-Незнам,може би.
Аватар
magic_love

Мнениеот demonic » 01 Авг 2007, 08:36

винаги има надежда,има ли причина да не се научиш,разбира се че в началото ще ти е трудно и не винаги резултата ще е такъв какъвто очакваш,но човек се учи от грешките си,точно с практика ще се учиш и усъваршенстваш,но не очаквай много още от самото начало и не се отчайвай при неуспех а продължавай на пред това е моя съвет към теб :wink:
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 01 Авг 2007, 09:35

Това за дарбата е много спорна тема. Аз не вярвам в такива неща. Има хора с повишена интуиция в следствие на някои преживявания, но това, че някой разправя, че на 10 е можел астрално пътуване или телекинеза, а след това не знаел как става...не мисля. Така наречените способности се проявяват обикновено в екстремни ситуации, спонтанно и хората ги тълкуват като сън или случайност, което е добре защото ако се пускаше пост за всяко 'странно' нещо, то форума щеше да е препълнен. Практика му е майката, започваш от нещо и дерзаеш докато не стигнеш момент, в който можеш без ритуали, жезли или стихчета да канализираш енергията и да 'наместваш' нещата. Съмнението винаги е налице-ако го забравиш има опастност да се вземеш твърде насериозно, да се самонавиеш за прекалено много неща или да се помислиш за нещо, което не си. Дори когато виждаш резултата има доза съмнение. Скептицизма е задължителен, въпреки че някои хора не го използват или не го желаят. Започни с каквото решиш, пробвай, научи още, виж кое е за теб, така да се каже-има много начини и всеки се отнася към различен тип хора, някои могат да стоят с часове в транс, други не могат да укротят мислите си за повече от 10 мин. Понятието 'невъзможно' за мен не е приемливо, само по себе си желанието не е достатъчно, критерии за оценка няма, това е като да знаеш дали си влюбен или се самонавиваш-никой не може да ти каже със сигурност дори ти, или го знаеш с цялото си същество или го допускаш като идея, ако си убеден, че си влюбен то най-вероятно не си, ако се съмняваш също може да не си. След време просто ще видиш разликата.
Разбира се това е чисто субективно мнение базирано на нищо повече от някои случки и съждения. В крайна сметка-реалността е въпрос на гледна точка.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magic_love » 01 Авг 2007, 09:36

Благодаря мн за съветите :roll:.Първо ще прочета всичко което ми е необходимо,а също и това което сте препоръчали на другите форумци,след това ще опитам на практика с нещо по-безобидно,пък ще видим какво ще стане.Само да не объркам някъде и следващата сутрин да не се събудя с опашка или с рога... :)
Аватар
magic_love

Мнениеот B-L-O-T » 01 Авг 2007, 09:43

Приятелката ти не е права . У всеки го има . Поради ред причини хората се спират и не го развиват . Естествено е че едни ще се справят по-добре . Едно от най-важните неща без които не може е нужното съзнание . То се постига/гради не за един живот . . . Не се впускай в търсене на знания . Както казва Wolf_Kohen здрав е не този който яде много а този който дъвче добре .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот EvilOne » 01 Авг 2007, 20:19

Дарба...има дарба да рисуваш,да пееш,да имаш постижения в дадена област...но дарба за магия?Май само в Хари Потър...
Това си е лично мое мнение и не очаквам някой да го подкрепи но..
Има го във всеки един от нас.Не мисля че има човек който да не е заобиколен от "ежедневната" магия.Замисли се за случайте когато си знаела какво ще каже някой малко преди да го каже,когато си посегнала към телефона малко преди да звънне,или си си помисляла за някой и той се е обаждал.За преживените "дежа ву"-та,за моментите в които нещо е ставало точно както си искала...или както си се страхувала че ще стане.
Всичко това са сигналчета че нещо някъде действа,дори и да не го искаме.
От тук нататък въпросът е какво ще направиш ТИ за да поемеш контрола на магията в живота си.
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот paparosko » 07 Авг 2007, 19:22

Според мен, за истинския магьосник е много важно да притежава хладнокръвие, самодисциплина и най-вече отговорност.
Да може да владее мислите и емоциите си и да спазва известни морални принципи.

Не е лесно да си магьосник!

icon_color
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magic_love » 13 Яну 2008, 09:15

Здравейте. :roll:

Първо искам да ви честитя Новата Година-пожелавам на всички ви много успехи,много късмет и здраве.Дано тази година да е по-успешна от предишната,изпълнена с весели мигове и много емоции.icon_flowerface
Съжалявам,че закъснях да пиша толкова време,но пътя на начинаещия никак не е лесен.Още малко мога да кажа,че си представях Уичкрафт и Уика стил Хари Потър. :mrgreen: Но благодарение на написаното в този форум и мааалко странична литература мнението ми се промени.Има много хора,които само за момент им е щукнало да се занимават с това и след месец,най-много два,им омръзва.Радвам се,че не станах една от тях.Разбира се не съм всезнаеща,но след като основата я има пътят нататък е по-лесен.Благодаря,за помощта. :wink:
Аватар
magic_love

Мнениеот EvilOne » 27 Яну 2008, 11:44

Дарби наистина има,но повечето от вас ги тълкуват крайно погрешно :)

Всеки от нас може да си надраска нещо,но само някой имат дарбата да рисуват красиви неща,нали ?
Всеки може да си тананика нещо,но единици имат ангелски гласове.
Всеки може да рита топка,но не всеки ще стигне до шампионската лига.

И разбира се,това че не можеш да рисуваш, не значи че не можеш да пееш,това че не можеш да плуваш- не значи че не можеш да изкачваш планини.

По същия начин,всеки,ако иска и се старае,може да прави магии.Но някой ще има големи успехи в гаданията,втори в лечителството, трети в, да кажем - любовните магии.Един ще може по-лесно да разгадава мислите на околните,друг просто ще има много по-силен късмет.
В такъв смисъл,да дарбата съществува - като нещо,към което сме по предразположени и ни се отдава по-лесно,по-добре.
Забравете Хари Потър.Няма мъгъли.Има просто хора с прекалено сиво и практично мислене,за да приемат магията
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор