прераждания и минали животи

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот alana_lire » 08 Фев 2008, 12:43

докато се ровех из книгите в книжарницата в несполучлив опит да намеря книга за магии с ангели попаднах на едно много интересно книжле от дениз лин,която специализирала в прераждания и минали животи..бла бла бла...та взех си,прочетох я,пробвах тактиките за откриване на това какъв си бил в миналия си живот и...хмммм,абе нещо стана и.....не знам какво точно бе,но има ли някой който да е пробвал да види какъв е бил в миналия си живот????
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот ultramarin » 08 Фев 2008, 13:00

да, има :) ти, аз и много други... с различен успех всеки, и с различно удовлетворение от получения опит icon_flowerface ще споделиш ли нещо повече с нас!?
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот mandragorko » 08 Фев 2008, 13:40

Едгар Кейси- авторът е адски добър в тази област,книгите му са интересни,увлекателни,добре написани,със случки,действителна информация,разкази и прочее.........набави си някои и чети....успех...и се пази...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 08 Фев 2008, 13:44

Съжалявам ако обиждам някой но това с прераждането са пълни глупости! Няма прераждания :roll:
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alana_lire » 08 Фев 2008, 15:26

splinter,ще си позволя да цитирам един много уважаван от мене човек:"Науката не е успяла да докажа наличието на "другия свят",но е успяла и да го отрече!"....да,не вярваш в такива неща,но това не пречи на "другия свят" да съществува и други да вярват в него,нали???
що се отнася до моите опити за пътуване към "миналото ми"....бая страшничко си беше.разбрах донякъде кава съм била.потвърдиха се резултатите от друг опит за надникване в миналия ми живот- разбрах защо все ми е студено и защо толкова много недолюбвам русия!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 08 Фев 2008, 15:51

Не целя да обиждам абсолютно никой в този форум!
Просто с горе казаното си изказвам мнението. Просто ми е трудно да повярвам в такива неща, а ми се иска сигорно поне малко може да се успокоя :) Не искам да правя реклама ама за тая книга ли говориш -> http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=2730&pt=0&cat=
Това ми хареса
да работите със своите духовни водачи и ангели.

Ще се радвам ако е вярно и човек найстина има такива водачи ама както казах не ми се вярва.Някой да е чел "Кулата на Алхимията" да кажете горе долу за какво се разправя дали да си я взема?Аз съм от Варна и един път ми се наложи да ходя на БЧК заради шофьорската книжка та ако някой има от Варна и е ходил в БЧК сигорно знаят за Доктор Богдан Иванов. Та човека доста неща каза с що горе-долу смислени доказателства та имам предвид от ония ден започнах да се замислям за шибания живот . И Библията както каза той е писана 300 години след като се е случило това с Христос та вътре доста неща не са вярни!
За последно пиша в темата на друг просто не ми се отваря нова да пълня форума с мойте си "глупости" та се извинявам на alana_lire и повече няма се повтори :wink:
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alana_lire » 10 Фев 2008, 19:21

о ,не се извинявай за нищо.всеки има различна гледна точка по въпроса-един вярва,друг -не.просто исках да знам дали има други ,които са пробвали да преоткрият себе си в миналото.
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот ultramarin » 10 Фев 2008, 20:05

сплинтер, честно казано не знам за преражданията, може и да си права, обаче знам какво казваше един суфи-ски шейх: <<трябва да се живее!>> или иначе казано, полза няма и да знаеш и да не знаеш, най-много да си даеш обяснение за нещо, ама това обяснение може да е вярно, но може и да е скалъпено от подсъзнанието ти, за да ти предаде някакво послание :roll:

аз експериментирах доста по едно време дали помня нещо от минали животи, получих доста сведения, но нито едно не е напълно достоверно, за жалост, така ме още нямам оформено мнение...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот avanabil » 10 Фев 2008, 22:39

alana_lire написа:о ,не се извинявай за нищо.всеки има различна гледна точка по въпроса-един вярва,друг -не.просто исках да знам дали има други ,които са пробвали да преоткрият себе си в миналото.

Да преоткриеш себе си в миналото! Но не на всяка цена и не заради самата идея да извършиш нещо по-различно, само защото си го прочела някъде. Мисля, че това е твърде "хлъзгава и полирана" територия, за да си позволиш да минеш по нея неподготвена. Освен ако отчаяно не търсиш част от себе си, загубена в миналото.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 11 Фев 2008, 06:36

Единствените "доказателства" за съществуването на минали животи са тези, получени при регресивна хипноза, и сънищата. Имам приятелка, която в поредица от сънища е "изживяла" живота на една историческа личност - достатъчно неизвестна, за да не е имала информация за нея преди тези сънища и достатъчно известна, за да намери исторически данни за живота й след като се е поинтересувала. Изживяла е цялата й драма в поредица от сънища с продължение, а след това потърсила информация и се удивила от съвпаденията.

За регресивната хипноза може да намерите малко информация тук. Прочетете постовете на hip, интересни са и показателни. Имам познати, които се занимават с хипноза от много години и споделят същите неща.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Nemezius » 11 Фев 2008, 09:35

venus, не само хипнозата може да се използва за регресии- същото може да се направи чрез всеки метод за навлизане в тета обхват, предвид че алфа е по-повърхностен, дори и дълбока алфа рядко дава резултати в тези случаи.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ilusia » 11 Фев 2008, 10:52

Не само това.
На мен лично ми се е случвало да седна да пиша. Разказ например, в момента в който го пиша пред мен изскачат сцени, действия, обстановка - виждам всичко. Понякога се случвало да разказвам някои неща на моя много близка, с която сякаш сме едно цяло. Обикнах я от момента, в който я видях и в даден момент тя ме прекъсва и почва да ми разказва с подробности точно онова, което съм видяла... Сигурна съм, че с нея сме били заедно много преди да се срещнем тук и сега. Тя знаеше например на коя страна си държа главата като пиша, как изглеждам без да ме беше видяла, и аз знаех за нея :) Просто носи усещането, че цял живот, че и преди това сме били заедно :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 11 Фев 2008, 12:40

venus,много интересна размисли..... icon_eusa_clap не знам дали е правилно или не да се опитваме да надникнем зад завесата,нозащо пък да не хвърлим един поглед.не е забранено нали???може би наистина има неща,които е по-добре да си останат неразкрити,но нима е толкова лошо да научиш нещо повече,пък било и то до колко ти е развинтена фантазията..... аз лично не съм пробвала с регресивна хипноза,въпреки че много ми се иска,но това което направих имаше ефект... на добро или зло не съм била някаква известна личност в миналото,но все пак съм изиграла важна роля в историята на една съседна на България страна.
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 11 Фев 2008, 12:52

Правилно е всичко, за което човек е станал готов :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот zaek » 11 Фев 2008, 15:28

Мога да кажа само едно име по темата: Д-р Майкъл Нютон - психолог, учен и лекар.Ако прочетете неговата трилогия по темата ще ви се изпари всичкия атеизъм.И аз бях много скептично настроена по отношение на прераждането докато не попаднах на тези книжлета.Там всичко е описано много подробно и с научни факти.Книгите са "Следите на душите",Пътят на душите и...третата изключих коя беше или по скоро как се казваше.В тези книги има всичко по така наболялата тема"друг свят" "задгробен живот" и прераждане.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 11 Фев 2008, 16:12

Благодаря, Заек
Оттук могат да бъдат свалени книгите на Майкъл Нютон
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Nemezius » 12 Фев 2008, 07:29

Благодаря за линка, venus.

zaek, не е било нужно да четеш, а да се замислиш: Душата е енергия, а енергия не се губи, а преобразува... ако след смърта няма прераждане, това би означавало душата, т.е. енергията, да се загуби... но енергия не се губи- значи се трасформира за нов живот.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот zaek » 12 Фев 2008, 09:22

Прав си Немезиус така е.Енергията никога не се губи в природата.Просто не бях се замисляла над въпроса.Знаех това което са ме учили родителите ми-след смърта отиваш или в така наречения Рай или Ад, въобще всичко онова което проповядва християнството като учение...и към което аз съм малко скептично настроена.Не че не съм донякъде вярваща християнка просто когато започнеш да се интересуваш по темата почетеш повече за различните религии виждаш че християнството е просто поредната такава проповядваща свойте догми и промиваща мозъците на хората.Та от там ми идваше така да ссе нарече атеизма ми по някой въпроси.След това започнах да чета и да се интересувам особено след загубата на много близък за мен човек и така попаднах на тези книги и на много други по темата.
Венус благдаря че допълни информацията ми с този линк.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 12 Фев 2008, 10:18

Заек, нещо в мнението ти ми направи впечатление. С течение на времето човек израства, почва сам да се замисля над хилядите религии и догматиката им. Аз уча като предмет и "Етнология на религиите " наистина интересен предмет. Но много преди да стана студент сама съм се интересувала за себе си - различни статии, книги, притчи и прочие. За мен е безспорен факта, че християнството е една компилация от множество по-древни религии, както и множеството манипулации и фанатични привързаности от страна на църквата и все пак... Нещо винаги ме тласка към нея. Не като институция и не като " божи дом ". Усещането за защитеност когато погледна иконата не е плод на въображение. Познавам култове към много божества, но в сърцето си винаги се моля на Майката. Не знам защо, при положение,че съм наясно със всичките му глупости... просто усещане...път :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 12 Фев 2008, 12:01

При мен също се получава едно усещане за спокойствие и защитеност поглеждайки икона но дали това усещане идва от самата икона или просто от една по висша сила която винаги действа но я усещаме едва когато погледнем някакъв такъв символ защото в нашето съзнание тези видове символи са олицитворение на тази по висша сила?В смисъл такъв че когато сме на работа училище в забързаното ежедневие ние не се сещаме за тази сила но това не значи че тя не действа и не съществува.И когато погледнем или застанем пред някой символ за който в съзнанието ни е насадено че олицетворява тази Сила Свише както я наричат ние сещайки се за нея :oops: усещаме спокойствието и защитата която тя ни дава.Не знам дали успях да се изразя много добре но се надявам да сте ме разбрали какво искам да кажа.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор