Кундалини

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Мнениеот BAAL » 14 Апр 2005, 15:29

Имаше една хубава книга,която се казваше "кристалите" на
Ума Силби.В нея имаше 11 крия упражнения за "отваряне на
всички чакри и ПОДГОТОВКА за издигане на кундалини".
Упражненията не издигат кундалини per se,те само отварят
чакрите и подготвят организма за този процес,иначе самото
издигане се осъществява по време на другите практики за
работа с кристали,магия и пр.Тоест,самия магически път,който
си поел се заема с процеса на издигане.А веднъж започне ли се
няма спиране.След това разните техники за издигане не са
толкова опасни.

Има един въпрос,който бих се радвал да изясним.Има две
становища за кундалини,относно това как трябва да бъде
усещана.Едните вярват,че тя е гореща и се усеща като наплам
или разтопено олово,което се надига в гръбнака ти.

Има и второ становище-че тя трябва да е студена,а ако я усещаш
като гореща,значи имаш енергийни блокажи.Аз съм я усещал
по първия начин и макар че усещането е болезнено на моменти,
винаги (психически) съм се чувствал гот.Като разбрах за второто
становище,рекох да търся блокажи по себе си,но...

...попаднах на техниките на Сахаджа Йога.Там се твърдеше именно
това.Рекох да опитам техните техники.И разбрах какво точно зна
чи студена кундалини.

След това опитах старите си техники и кундалини отново беше
гореща.

Струва ми се,че Кундалини има две проявления.Едната енергия
беше някак си жива,тя действаше в тоя свят,беше ориентирана
отвътре навън.Откриваше психическите способности и даваше
сила-както сила на духа и характера,така и сила да променяш
света около теб(магиите свързани с кундалини са едни от люби
мите ми).Тази кундалини е някак си-не знам дали не греша,защо
то кундалини се получава,както казват йогите от съюза между
Шива и Шакти-мъжка.

Другата,"студената", е обратната на тази.Тя е женска,води до
обръщане към самия теб,не променя онова,което е навън,а
твоя вътрешен свят.Именно нея изпитах като работих със
Сахаджа Йога.Изпитвал съм я и по време на други медитации.
Тази кундалини не носи сила.Носи мир,самопознание,някак си
е откъсната от света...

Едно разбрах:"гореща" или "студена"-това не зависи по никакъв
начин от енергийните блокажи и др.проблеми.

Вие изпитали ли сте тези проявления на Кундалини?Повтарям:
и на мен ми звучи неправилно "мъжка"/"гореща","женска"/"студена".
Кундалини не е свързана с някаква полярност,тя е сливане на
Мъжкото и Женското начало,на Шакти и Шива.И как да ги
дефинираме тези две "проявления"?
Аватар
BAAL
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот raja » 14 Апр 2005, 16:39

хахаха за последователите на Сахаджа Йога няма шото те не вдихт Кундалини само така си мислят, поговорете с истинските йоги като тезио от Сай баба, Сатиянанда а и имам бая познати които за съжаление са в лудницата заради Кундалини, но оставям на вас вие решете кое е истинаи кое не е аз сложих тази статия за да ви дам истината а не глупостите които казват, черпил съм информация от най добрата книга за кундалини на Шивананда сарасфати
но вече вие преценете немисля да споря няма смисал винагище има хора като тези от Сахаджа които цял животще викат че наден вдигали кундалини по няколко пъти направо ми се плаче то такива crybaby2 ;)
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 15 Апр 2005, 22:11

Тренирах известно време Сахджа Йога:) Никак не е зле:) В системата ЙОС, на която принадлежа Кундалини е основна градивна еденица на съзнанието:) и това е много добре...Практкувайте, но внимавайте..ако сте с черни помисли, може да ви запари прекалено...Когато Кундалини чести от нисши вибрации, тя гори...
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Marta » 17 Апр 2005, 00:27

BAAL (или Vall? :smile: ), усещанията , които предизвиква издигането на Кундалини, са много индивидуални - може да бъде гоеща вълна или конвулсивни разтърсвания, или нещо друго. Зависи на какво ниво в развитието си е човекът и доколко е подготвен за това издигане. Колкото до блокажите, когато Кундалини достигне до блокаж, това обикновено се усеща като физическа болка.
Това, което описваш, е много интересно, но не знам дали е точно издигане на Кундалини. Описанието много точно съответсва на природата на двата странични енергийни канала. Ида е лунният канал, женската полярност, спокойствие, интровертност. Пингала е слънчевият канал, мъжката полярност, активност. Практиките, които използваш, вероятно работят с двата канала. Което е много добре, защото тяхното прочистване е важна част от подготовката за издигане на Кундалини. Другото, което е важно, е те да бъдат балансирани, т.е. енергията в единия канал да не е по-силна, отколкото в другия. Това лесно можеш да провериш с помощта на някоя балансираща поза. Ако на единия крак ти е по-лесно да пазиш равновесие за известно време отколкото на другия, значи трябва да обърнеш повече внимание на по-слабия канал.
Не знам дали това, което усещаш, е издигане на Кундалини, но според мен няма значение. Щом се чувстваш добре с тези практики, щом имаш положителен резултат, си струва да продължиш с тях. Издигането на Кундалини е важно, но пътя към това е не по-малко важен и също носи много положителни резултати.
Всяко едно търсене винаги започва с Късмета на начинаещия и винаги завършва с Изпитание на завоевателя.
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 17 Апр 2005, 23:39

BAAL, усещах кундалини още преди да знам какво е и защо го усещам... Значи ако трябва да определя вида, мисля че е повече първият. Нямам идея дали има блокажи или няма, но визуализирам кундалини като огнена змия. Незнам как изглеждат "студени Кундалини" и как да обясна на практика усещането.
Всъщност то не е толкова парещо, колкото затопляне. Връзката между гръбнакът и визуализираната оггнена змия е нещо като магнит, нещо като второ тяло, което не може да се откъсне напълно от първото тяло/ това е моето тяло/ и после се връща. Гръбнакът леко се схваща, леко се изпъва, топлинно усещане се появява по върхът на пръстите на ръкцете и центъра на главата. Всичко това е последвано от адска и внезапна жажда, както и от глад.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот AZA » 26 Апр 2005, 20:07

raja написа:... а и имам бая познати които за съжаление са в лудницата заради Кундалини, но оставям на вас вие решете кое е истинаи кое не е аз сложих тази статия за да ви дам истината а не глупостите които казват, черпил съм информация от най добрата книга за кундалини на Шивананда сарасфати

Не, че нещо , ама от тва изказване оставам с впечетление, че се осланяш само на книгата ... която е писал някой друг.Което ме навежда на мисълта, че не си работил със чакрите и с кундалини, поради страх от нараняване. Или си работил и си успял от първият път ... без да се спунсе надолу грам ?! .. Не врвам
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Fire_And_Steel » 03 Май 2005, 15:35

ами нз колко е опасно аз си работя от доста време и още нищо лощо не ми се е случило но че трябва да се изпълнява само с "чисти" мисли - така си е
преди да започна работа с чакрите и качване на Кундалин правя друго упражнение наречено "зареждане на зодиака". Представям си че с краката съм стъпил в гореща лава а с ръцете си съм подпрял небето. Започвам да визуализирам как енергия от горещите недра започва да "пълзи" по вътрешната част на краката като се движи не по-пързо от 1-2 сантиметра за секунда . След като се изкачи по вътрешната част на бедрата тя продължава по корема и гърдите като ги обгръща целите и продължава през вътрешната част на ръцете( бицепса и предмишницата) докато излезе от ръцете . След това започвам да визуализирам как по външната страна на ръцете започва да се спуска пак същатата енергия която след като мине през трицепса и раменете започва да пълзи по гърба докато слезе до кръста от там по външната част на бедрата докато слезе в "земята" отново.
След тоза започвам да затоплям опашката като се стремя да си предста че е колкото се може по горещо когато реша че достатърно съм я затоплил започвам да визуализирам как една златана белстяща река тръгва на горе по гръбнака като пълни чакрите. Нз защо всички описвате как енергията трябва да се качва до горе( 7-мата чакра) а аз си представям че тя след това започва да слиза надоло по линия успоредна на гръбнака, която отново пълни чакрите но в обратен ред докато стигне до изходната си точка един вид затваряне на "кръга".
До колкто знам със затварянето на кръга се подобрява мн здравето и един вид по този начи чакрите се подготвят за "работа". Мисля че това прочистване на каналите става с практиката и че по един начин служи като "продухване" на каналите
искам само да попитам нужно ли е да визуализираме различните чакри в различни цветове понеже аз визуализирам само бяля светлина а до колкото знам от нея идват всички цветове( на дъгата) icon_color
Аватар
Fire_And_Steel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 10 Май 2005, 01:31

Fire_and_Steel, много ме кефят твоите мнения. страшно са изчерпателни icon_eusa_clap
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот raja » 10 Май 2005, 07:11

зна4и тука започнахте да говорите за издигане на отделнинишки на кундалини не на цялостно издигане защото когато издигнеш кундалини ти разбираш какво стои зад всичко виждашп неговата непотребност и никога няма да я използваш ти ще искаш да живееш като отшелник няма д аискаш да ходиш по никакви клубове или по подобни места.
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 10 Май 2005, 18:33

znachi ti ne si izdigal kundalini, do kolkoto razbiram?
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот jeto » 11 Юни 2005, 17:19

raja, братчед, доста работи сам изчел за тоя кундалин ама като твоите щуротии за пръв път виждам-:) направо ме разсмя! Не смея да давам акъл каква техника трябва да се използва щото лично аз при медитация осещам само загряване, което може да е в следствие на това че си държа гръбначния стълб дълго изправен, не съм сигурен, но започва от доло нагоре. Защо не напишете някои от техниките от книгите които споменавате или не пуснете някое линкче?
Аватар
jeto

Мнениеот Fire_And_Steel » 15 Юни 2005, 09:06

нещо новичко научих за начина на медитация при кундалин.
Трябва чакрите да се визоализират със следните цветов:
1. чакра- в червено=> и змията която излиза трябва да е яркочервена.
2-рата трябва да е оранжева
3-тата жълта
4-тата зелена
5-тата синя
6-тата лилава
7-мата цвета който е м/у синиото и червеното но с преобладаващо червено(не го знам как се казва цвета точно)
А когато се свърши работата с тях трябва да се затворят в обратен ред като се визуализира светлина идваща от неберо.

иначе това за отшелничеството е изкривяване на источните школи според които трябва да се отиде някаде в дивото да се усамотиш и да постигнеш просветление. Тва е по-скоро по-погрешното и неистинско виждане по въпроса защото само когато си сред обществото може да се изпита наистина волята за промяна .
Аватар
Fire_And_Steel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 17 Юни 2005, 12:45

Ам това ся с цветовете задължително ли е. Добре, искам да попитам как трябва да предизвикам кундалини?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 17 Юни 2005, 13:08

При положение, че не си опитна, това занимание си е направо самоубийствено! Ако не си наясно с естеството на енергията, която трябва да събудиш, дори и да ти го опише някой, пак нищо няма да излезе, защото просто си трябва - опит!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот EliKarim » 17 Юни 2005, 15:52

Сега, това може да бъде опасно до самоубийство. За цветовете и аз не мога да дам конкретен отговор, защото при мен 1 2 и 3 са смесени...преливащи, като горящ пламък и рядко мога да разгранича цветовете като самостоятелни.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 22 Юни 2005, 12:34

Ми добре де. Ама как да се науча? Някой ще ми напише ли все пак как да ги образувам тия кундалини?!!!!!!!!
Не мога да разбера как става появата на цвят в цялата работа. Това пак ли визуализиране?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 22 Юни 2005, 15:02

Определено от книги и приказките на други хора няма да можеш да се научиш! Първо ти трябва инфо, а след това ти трябва, да кажем маг, който да те научи да събуждаш тази енергия.
За съжаление има много самозванци, но малцина са призваните, такава е нашата действителност, но и на запад е същата работа, видял съм го с очите си...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Poison » 23 Юни 2005, 10:05

Всички ли тук са се научили от книги и маг? това ми звучи като условие - намери си инфо, намери и маг и си готова! колко време е нужно за цялата хава и обучение?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Barak » 23 Юни 2005, 15:19

хехехе
харесваш ми поизън
ами достатъчно време ти трябва за тази хава за да се откажеш или наистина да го направиш
сама си реши
има и онлайн курсове може с тях да започнеш icon_eusa_clap
Аватар
Barak
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 23 Юни 2005, 15:37

Абе ще ти кажа как аз го направих.Ти реши сама дали ще
постъпиш така.

Имаше една много яка книжка на Ума Силби-"Кристалите".
Вътре се говореше за работа със Силата на Камъните и
Кристалите,а те са тясно свързани с кундалини.

Потърси я,имаше 11 крия упражнения за отваряне на чакри
те и подготовказа издигане на кундалини,не самото
издигане,per se.След това с течение на времето,с магическата работа,занимания с кристали,йога и пр тя сама ми се събуди.Не
съм я насилвал.И доста добри неща дойдоха от това.Ако намериш книгата и решиш да правиш това,съветвам те да направиш лечебно гладуване 3 дена поне,пречистващи упражнения,МППР,МПХР и пр.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор