прераждания и минали животи

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот ilusia » 12 Фев 2008, 17:55

Напълно те разбирам. Но формата на предмета не изразява неговата идея. Всички древни народи с изключение на гърците са създавали боговете си по свои физически облик. Гръцките богове са били високи и руси, а самите гърци - ниски и черни, но малко се отклонявам от темата. Ние въплъщаваме свои разбирания и идеи в дадена форма, която съзерцавайки я у нас изниква усещането за нея. А когато емоцията ни се засили, съответно се засилва и нашата увереност и някак вътрешното ни спокойствие. Всички постнати ритуали лично за мен не са нищо повече от начин за засилване на собственото ни внушение и сигурност. Автонавиване ако щеш. Ако носиш нещо у себе си и си уверен в него не е нужно да засилваш връзката си ... Просто казваш от сърце благодаря или моля и толкова. Останалото е проява на страх, че без ритуал и специално обръщение няма да те чуят. Всичко се чува. " Бог забавя но не забравя" за всичко си има време и място. Ако не получиш, не значи, че не си чут, а най-вероятно,че не е редно
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 12 Фев 2008, 19:06

всеки път като влезна в църква иамам чувството че съм си у дома-толкова спокойна се чувствам.......не знам дали молитвите ми биват чути,но самовнушението че са чути върши голяма работа....ад и рай?- за мен по-скоро адът е ан земята и затова всички се надяват след смъртта си да отидат в рая! icon_angel аз лично вярвам в прераждането и тайно се надявам наистина да съществува като процес иначе сме си отишли един вид напразно!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 13 Фев 2008, 06:51

alana_lire написа:самовнушението че са чути върши голяма работа....

и най-накрая някой да се сети да го напише...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ilusia » 13 Фев 2008, 07:24

:mrgreen: същото де, само дето аз съм по-многословна, както обикновено... :oops:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 13 Фев 2008, 08:49

По въпроса със самовнушението съм напълно съгласна, освен това помага и то много.Както казва моя личен лекар 90%даже от болестите са въз основа на самовнушение.Почва леко да те боли глава и си казваш че имаш мигрена и лошото е че наистина ти се появава такава.Колкото до Ада и Рая...бе кво да ви кажа като гледам живота на земята си мисля че и в Ада ще приказно :mrgreen: Малко се отклонихме от темата за което админите ще ни простят надявам се.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 13 Фев 2008, 09:50

Аз пък мисля, че Адът си е точно на земята - нашите чувства и желания сътворяват прекрасен малък ад за всеки от нас :)

А що се отнася до църквата и молитвите - не мисля, че е само самовнушение. Поне при мен усещането си е съвсем реално и много силно. Когато вляза в църква, когато се моля (независимо къде) и когато съм влюбена - усещането е едно и също. При мен специално тези моменти имат и чисто физическо проявление, нещо, което ми потвърждава връзката и което кара хората около мен да се подсмихват в началото, докато се убедят, че не става въпрос за случайност.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот alana_lire » 13 Фев 2008, 19:07

ах Ад,мой сладък Ад,затова се надявам да попадна някой ден в Рая!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот mandragorko » 13 Фев 2008, 19:26

...и двете мила са на земята,или по-точно казано във всеки от нас....всеки сам избира(съзнателно или не) къде,кога и как да върви...тук..или някъде в небитието....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 13 Фев 2008, 19:30

ми хубаво,дано си ги открил.....аз лично намирам Ада само...
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 13 Фев 2008, 19:38

Промени нагласата си :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 14 Фев 2008, 06:00

Да, адът означава, че нещо някъде грешим. Трябва да направиш остър завой. Контролът на лошите мисли и заместването им с позитивни е винаги едно добро начало :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот alana_lire » 14 Фев 2008, 07:36

опитвам се ,но все не става....може би пак трябва да се върна на кръстопътя от който тръгнах и да хвана другия път?
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот mandragorko » 14 Фев 2008, 20:03

.....оп..остър завой...не обратен...!
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 14 Фев 2008, 20:13

Понякога, за да се засилиш трябва да минеш малко назад :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот mandragorko » 14 Фев 2008, 20:36

...с почти цялото си тяло...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 15 Фев 2008, 06:37

Ако обясниш по-точно проблемите си, ще можем да дадем по-конкретни съвети :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот alana_lire » 16 Фев 2008, 16:03

ох,проблеми много...всеки си има проблеми,а моите в момента са свързани с образованието и какво искам да работя в бъдеще...опитвам се едновременно с това да огрея половината земя,за спра безразборното изсичане на горите,избиването на някой животински видове....опитвам се за спася една част от света,защото е жалко човек да гледа отстрани как се унищожава земята,как сами си забиваме нож в гърба!!!...... кой ще ми помогне????
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 16 Фев 2008, 16:10

За момента мисля, че трябва да се концентрираш върху образованието си. Ако стъпиш на правилния път, утре може да имаш наистина възможността да направиш много за животните и растенията, което днес не е по силите ти вероятно. Мисли така и действай :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот alana_lire » 17 Фев 2008, 17:19

опитвам се уж!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Abraksos » 21 Мар 2008, 00:10

alana_lire написа:.опитвам се едновременно с това да огрея половината земя,за спра безразборното изсичане на горите,избиването на някой животински видове....опитвам се за спася една част от света,защото е жалко човек да гледа отстрани как се унищожава земята,как сами си забиваме нож в гърба!!!...... кой ще ми помогне????

Хаха, това мнение ме изкефи, та почти се припознах в него от преди 6 години.
Та, ако в търсене на това кой ще ти помогне, решиш да си правиш Организация, да знаеш, че си изпреварена... Навремето бях се така надъхал, че си напраих сайт.
http://sastradanie.hit.bg
Са погледнах, още си функционира в една от последните му редакции.
А на времето беше още по-хард, бях сложил дълги есета защо аджеба тряяя се спасява света.
Още съм навит на такива неща, но има една мисъл:
"човек пораства, когато разбере, че преди да промени света, трябва да промени себе си."
В тоя смисъл съвета дето ти дадоха за образованието е много уместен.

Ама все си мисля, че въпросните промени трябва да са едновременни, тъй че още набирам членове :).
Аватар
Abraksos
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор