ТЕЛЕКИНЕЗА

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Мнениеот B-L-O-T » 09 Ное 2006, 20:47

Телекинезата се обяснява с ЧИ . Използва се вакум енергия за отблускване или привличане . . . Това казват някои азиатци които се занимават с бойниизкуства . Те поразяват противника от растояние . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mee » 20 Май 2007, 18:02

Аз много съм се мъчила,но никога нищо не става...
Не знам за концентрацията,или какво липсва,просто ми е прекалено трудно,въпреки че съм се опитвала да мърдам разни хартийки много пъти.
То е въпрос също и на талант,някои си го имат като дарба,други-не.
Аватар
Mee

Мнениеот Dark_17 » 26 Юни 2007, 12:26

Аз много искам да практикувам телекинеза,усещам я но не иска да излезе.Усещам моя друга сила не знам как се нарича но понякога когато кажа нещо и то се случва.Имали такаяа сила ??? Това сас застудяването и аз го мога.
Аватар
Dark_17

Мнениеот bori » 30 Окт 2007, 08:32

снощи аз както си гледах една снимка на един лубим човек както си стоях и гледах аз тази снимка тя започна да се мърда(но имайте предвид,че тази снимка е на компутъра)нагоре,наляво,надясно...и се чудя дали съм постигнала нещо или просто това е зрителна измама?вие как мислите :oops:
Аватар
bori
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Pa'u Zotoh Zhaan » 05 Яну 2008, 00:24

Хммм говорейки за развити и недоразвити сили мен ме съмнява едно нещо случващо се в мен....Значи слуха ми не е от най-добрите и често се налага някой да ми повтори нещо докато водим диалог.Обаче на далечно разстояние(говорим за през 1-2 стаи)чувам идеално разговора само ако аз съм замесена по някакъв начин(ако някой ме споменава)или чувам всички заобикалящи ме звуци и ги разделям, също така обръщам внимание на някакви незначителни подробности, които се оказва, че после по някакъв начин са ми полезни.Сега отивам да пробвам това с конуса =)
You'll find it's nice to feel the sun on ya face....
Аватар
Pa'u Zotoh Zhaan

Мнениеот Alucard » 05 Яну 2008, 09:31

Много интересни мнения има в тази тема, някой ме разкъртват просто. Но да не забравяме че мозъкът ни работи само на 3% от пълния си капацитет, за това неможе да не изключваме че някой способности си ги имаме вродени но закърнели от неизползване.
Пример за една способност която всеки може да я придобие или по точно да се научи, но е вече малко трудно. Това го могат руските спецназ и някой български военни това е да осещаш че те наблюдават през някъкъв вид оптика (бинокъл или оптически прицел) от разстояние 2 километра и повече или по малко.
Аватар
Alucard
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sasho 142 » 17 Фев 2008, 12:00

Вижте ето това!
http://youtube.com/watch?v=7CBMWbP0hiE
Не виждам как може да е фалшиво, мисля, че е реална телекинеза, а накрая е левитация.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот wiesmann » 17 Фев 2008, 12:56

sasho 142 написа:Вижте ето това!
http://youtube.com/watch?v=7CBMWbP0hiE
Не виждам как може да е фалшиво, мисля, че е реална телекинеза, а накрая е левитация.

Този човек си е професионален "илюзионист".sasho 142 предлагам ти да потърсиш за триковете на илюзионисти като Крис Ейнджъл и Дейвид Копърфилд из интернет,даже има и обяснение на някои.
При истинската телекинеза,човек е изложен на нечовешко психическо и физическо натоварване.Да го кажа по-просто,равнява се на опита на няколко обикновенни човека,които се опитват да извършат изключително трудно действие,например да преместат някакъв тежък товар.Случаят с рускинята Нина Кулагина е един от най-известните изследвани в тази област в затворени условия от учени от цял свят.На практика телекинезата се свързва с мобилизиране на скритите възможности на организма,за генериране на толкова мощни електромагнитни вълни,които са способни да влиаят не само върху солидна материя,но и върху други вълни.Разбира се е много по лесно да се контролират други електромагнитни полета,отколкото самата материя.Човек,който контролира материята,трябва да е в състояние да управлява т.н. "гравитони",чрез своето собствено биополе.Затова различаваме Микро и Макро кинези.Микрото е на атомарно ниво,което е невидимо за окото,тук влиза електрокинезата.Макро нивото е вече по сложното,което е на видимо ниво.Искам да добавя,че "гравитоните" са по-малки от електроните,така,че чисто електромагнитно поле не въздейства върху гравитацията като цяло,вярно може да премести предмети,но не изкривява гравитацията.Тайната на "биомагнитното поле" на човек са т.н. "семиони" които са в състояние да променят самата гравитация.Затова повечето кинези са доста изолирани до материята,която контролират.Металите са най-често срещани,заради лесното им манипулиране от електромагнитното поле.В езотериката този феномен се обяснява със свързването на собственото "ki" с това на желания предмет.
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ~Talyn~ » 18 Фев 2008, 17:59

ето това си е телекинеза http://youtube.com/watch?v=9nhFYADc9qQ
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот tanarel » 21 Фев 2008, 09:02

~Talyn~ написа:ето това си е телекинеза http://youtube.com/watch?v=9nhFYADc9qQ

Много слабо ниво на концентрация , още
по-некадърно ниво на владение на енергията,
за мен това са пълни глупости , целта на Великото
Изкуство не е тази , въпреки , че трябва да призная ,
че и аз бях запленен първо от физическите ефекти , но
те са само върха на аисберга !
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 21 Фев 2008, 11:36

умения бол, способности безброй - който наистина иска, ще ги развие в себе си, и тогава съм убеден че няма да приказва за това по форуми, ще се пази мноооооого внимателно, изворът на такива Дарби е прекалено ценен, но ние с вас не го осъзнаваме, докато не почерпим от него...

всъщност въпросът за мен е: за какво аджеба са ни тия способности? да си начешем крастата, да станем по-яки от другите или за нещо?

в зависимост от това Силите ги разделям на три вида:
ВРОДЕНИ - проявяват се само при нужда, ама Нужда, контролират се слабо или никак от имащия ги, доста гъвкави са. стои въпроса, толкова ли ни трябват, след като в 99,99999% от времето се оправяме и без тях?
ПРИДОБИТИ - нещо като програми, които "учителя" или друг ти е вложил, контролът е 100%, но са ограничени до това за което са предназначени, понякога(почти винаги) имат страничен ефект или изискване към нас(например: лекувай или пак ще се разболееш). стои въпроса, готови ли сме за тях?
НАУЧЕНИ - след тренирорвки, уроци от други хора, мислене, медитация и пак тренировки се развива този вид Сили, които са някъде по средата :) стои въпроса - трябвали да си отделяме време от живота си за тях?(щото обикновено се изискват стотици часове в упражняването им само за да ги подобриш с ~1%)
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот tanarel » 21 Фев 2008, 12:39

ultramarin написа:умения бол, способности безброй - който наистина иска, ще ги развие в себе си, и тогава съм убеден че няма да приказва за това по форуми, ще се пази мноооооого внимателно, изворът на такива Дарби е прекалено ценен, но ние с вас не го осъзнаваме, докато не почерпим от него...

всъщност въпросът за мен е: за какво аджеба са ни тия способности? да си начешем крастата, да станем по-яки от другите или за нещо?

в зависимост от това Силите ги разделям на три вида:
ВРОДЕНИ - проявяват се само при нужда, ама Нужда, контролират се слабо или никак от имащия ги, доста гъвкави са. стои въпроса, толкова ли ни трябват, след като в 99,99999% от времето се оправяме и без тях?
ПРИДОБИТИ - нещо като програми, които "учителя" или друг ти е вложил, контролът е 100%, но са ограничени до това за което са предназначени, понякога(почти винаги) имат страничен ефект или изискване към нас(например: лекувай или пак ще се разболееш). стои въпроса, готови ли сме за тях?
НАУЧЕНИ - след тренирорвки, уроци от други хора, мислене, медитация и пак тренировки се развива този вид Сили, които са някъде по средата :) стои въпроса - трябвали да си отделяме време от живота си за тях?(щото обикновено се изискват стотици часове в упражняването им само за да ги подобриш с ~1%)

Абе и аз това им разправям ама кои ли ме слуша....офф нещо
ме е налегнала следобедна дрямка от тия резки промени във
времето , само дето немога да заспя и се разтоварвам с писане
из форуми......

Изображение
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 23 Мар 2008, 22:19

Слънчев сплит:
симпатиков сплит, съставен от двата ganglia celiaca, а понякога и ganglion mesentericum superius. Намира се от предната страна на коремната аорта и зад задстомашната жлеза на равнището на първи поясен прешлен. Инервира коремните органи.
*на латински език: plexus celiacus, plexus solaris.
*на английски език: celiac plexus, solar plexus.

Чакрите:

1. МУЛАДХАРА: в долния край на гръбначния стълб; съответства на plexus sacralis
2. СВАДХИЩАНА: в областта на гениталиите; съответства на plexus prostaticus.
3. МАНИПУРА: в пъпа; съответства на plexus solaris.
4. АНАХАТА: в сърцето; съответства на plexus cardiacus.
5. ВИШУДХА: в областта на гърлото; съответства на plexus
laryngealis.
6. АДЖНА: в междувеждието - ТРИКУТА; съответства на plexus cavernosus.
7. САХАСРАРА: на върха на главата; съответства на епифизата.

...относно емотиконата в края на последия пост:
изпотяване, втрисане, зачервяване, пребледняване, сърцебиене, заекване, недостиг на въздух и пр. страх от околните; страх от това, как ни възприемат другите; страх от самотата; страх от теснотията, от пространствата, от високото, от ниското, от многото, от малкото, от болката, от насилието, от безразличието, от тиранията, от предизвикателствата на живота, от самия живот...

из цитати от Интернет
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот black_soul_666 » 12 Сеп 2008, 12:16

бихте ли ми препоръчали някои книги отностно как да развиеш телекинеза! icon_flowerface
Аватар
black_soul_666

Мнениеот ultramarin » 12 Сеп 2008, 13:57

няма такива... поне не и заслужаващи сериозно отношение... поне според мен...

и да имаше... не бих ти препоръчал... защото къв си, що си, отде си, закъде си, кво целиш, де отиваш, кво носиш и т.н. въпроси стоят открити... а дори и да бяха известни отговорите, пак не бих, защото имна прекалено много други "по-близки" и по-полезни неща с които да се занимае човек, вместо с разни заниманийца дето са в категорията "трошене на орехи с електронен микроскоп"

сетих се запритчата, която ще приведа тука с широки и произволни промени:

...медитирал един йога 10, 20, тааа 30 години, върнал се и вика на брато си - глей ма къв як станах, за 30 год изучих секви чудеса... а брато му го пита - покажи некое... йогът застанал на брега на реката, съсредоточил се и хоп минал на другия бряг по водата(водохене нещо май)... после пак, затворил очи, съсредоточил се и хоп една ягода долетяла(телекинеза, брях) при него.... брат му се засмял, качил се на сала на един лодкар и за 70 стинки(цената на едно билетче на Компания за Речен транспорт) се прехвърлил отсреща, после се навел и си откъснал една ягодка, па рекъл: брато, брато, затуй ли 30 години се труди, дето аз мога да направя без усилия срещу 70 стинки... или затуй че те мързи да се наведеш ягодка да си откъснеш!? Ай ела сега да прекопаме лозето с твоята тиликинеза.... или без нея...
Аватар
ultramarin
Модератор

Предишна

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор