Бог, Луцифер, Ангелите и Кармата

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот Anuel » 16 Апр 2008, 12:05

Бог (съзадател) има навика редовно да поизбива я човешкия род, я част от своите Ангели, които са Му неугодни.
От друга страна като голям самогъзник Бог създател иска да става на неговото.
Бил любов, бил хармония, бил справедливост... бил не знам си още какво си (все хубави работи).
А на съвестта му ако има такава лежат смъртите на десетки милиони душици създадени от него Лично.
Та щом Бог е създал този вселенски закон за Кармата, то той явно е само за балъци като нас, щото явно той не важи за Него и Неговите Ангели.
Ами Луцифер, който вероятно си живурка като Владко Живков по Татово време ?
Уж бил паднал Ангел, уж бил победен във "Войните Господни" (книга невключена нарочно в библията, за която имаме само откъслечни данни) - нима за неговите "деяния" има Кармични последствия ?
Нима за един Ангел има Карма ?
Воден от такива помисли преди години си избрах сивия спектър на хаос маги за религия и нейния протест срещу действителността: "Нищо не е верно, всичко е позволено"
Аватар
Anuel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот MrFaust » 16 Апр 2008, 13:15

Ануел , а да си чувал това определение : " Боговете са ревниви " ?... А и какво е бог ?... И разбира се , защо именно бог да е създал " тозивселенски закон за Кармата " ? ...

Не са ли всъщност боговете един вид проекция създадена от хората , която се храни , диша , съществува изобщо ... благодарение на вярата самите хора в тях ...

Много хубаво , че си си избрал , как го нарече - "сивия спектър на хаос маги " ... Но защо се изравяш сам срещу правото на избор на другите хора , нима те нямат правото да вярват в каквото си поискат ... А и какво е това "нищо не е вярно" - все пак има нещо вярно , пък било и това че "нищо не е вярно" , може за самия теб "всичко да е позволено" , но тъй като се стремиш да си част от общност ( което м/удругото е естествения път за всеки човек,защото последния може да съществува само в общество и никога извън него ) , та след като си част от общност - то ако искаш да си пълноценна част , трябва да е съобразяваш пак с някакви норми ... Протеста ти с/у действителността прилича повече на вик за свобода , а последната е само един ограничител всъщност , своеобразна утопия .

MrFaust
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Anuel » 16 Апр 2008, 13:33

МrFaust,
надявам се, че тонът ми не Ви е подразнил.
Част от хаос магьосниците сме единаци и в този смисъл трудно се вписваме в стандарти, като се надявам това да ни ни третира от другите като асоциални психопати.
Девиза на хаос маги е именно повик за свобода, защото оковите на социума трудно могат да обвържат мозъци, които не искат да се подчиняват или да коленичат пред когото и да е било.
Това не означава, че сме оперирани от чуството за уважение към другите и техните избори, но как да не ти стане малко смешно когато го виждаш как се колебае между москвич и трабанче, а може да се качи на ферари.
Преди 7 години избрах магията точно за това, защото ти позволява да полетиш на крилете на съдбата си, а не да лазиш на другите в краката. icon_flowerface
Аватар
Anuel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Neter-Kua » 16 Апр 2008, 18:29

Anuel написа:Бог (съзадател) има навика редовно да поизбива я човешкия род, я част от своите Ангели, които са Му неугодни.
От друга страна като голям самогъзник Бог създател иска да става на неговото.
Бил любов, бил хармония, бил справедливост... бил не знам си още какво си (все хубави работи).
А на съвестта му ако има такава лежат смъртите на десетки милиони душици създадени от него Лично.
Та щом Бог е създал този вселенски закон за Кармата, то той явно е само за балъци като нас, щото явно той не важи за Него и Неговите Ангели.
Ами Луцифер, който вероятно си живурка като Владко Живков по Татово време ?
Уж бил паднал Ангел, уж бил победен във "Войните Господни" (книга невключена нарочно в библията, за която имаме само откъслечни данни) - нима за неговите "деяния" има Кармични последствия ?
Нима за един Ангел има Карма ?
Воден от такива помисли преди години си избрах сивия спектър на хаос маги за религия и нейния протест срещу действителността: "Нищо не е верно, всичко е позволено"

Лично за мен няма никакво значение дали има карма или не.По-важно е какво да направим за да сме неподвластни на ефектите от нея ако я имаше.Не би могло да има по-сигурен начин от това да бъдем уверени че кармата не ни засяга.Вярването че тя просто не съществува лично за мен не е достатъчно добро.Много хора са твърдо убедени че не съществуват определени неща които въпреки това тяхно вярване кнтролират живота им всеки ден.Такъв скептицизъм обикновенно се основава на липсата на доказателства и е редно да признаем че за съществуването на кармата няма доказателства.

"Нищо не е истина всичко е позволено",oт чия гледна точка обаче животинска,човешка,ангелска божия? Причината и следствието са просто закон,закон които без дори да се замислям сериозно се сещам за поне три начина по който може да бъде избянат.Не съм срещал обаче никoй които да може да го направи.Казват че истинската свобода се изразява в това да можеш да убиеш хиляда Буди без да да привлечеш никакви негативни и кармични последици за себе си.Това обаче предполага определено състояние на съшествуване,означава ли обаче че ако нищо не беше вярно и всичко бе позволено то човек се ражда именно в такова състояние или трябва да го достигне. "Нищо не е истина всичко е позволено"-твърде вярно наистина но бих допълнил "Нищо не истина, всичко е позволено, но не за всеки" което превръща първоначалната максима в един сериозен капан.Лично за мен е загуба на време дори да размишлявам върху това дали има ли карма или не.Ако имам всички средства да се махна оттук кармата няма значение.
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Neter-Kua » 16 Апр 2008, 18:59

Не са ли всъщност боговете един вид проекция създадена от хората , която се храни , диша , съществува изобщо ... благодарение на вярата самите хора в тях ...

Не, те са създаден от човека образ на и без това божествени аспекти от недостъпния източник с цел по добра асимилация,което не ги прави по малко реални или божествени.Това което се храни диша и съществува е единствено формата която е израз на съдържание съществуващо очевидно преди човека

...но тъй като се стремиш да си част от общност ( което м/удругото е естествения път за всеки човек,защото последния може да съществува само в общество и никога извън него ) , та след като си част от общност - то ако искаш да си пълноценна част , трябва да е съобразяваш пак с някакви норми ...

Няколко хиляди мистици и философи биха се разграничили категорично от това мнение(от които най-вече Ницше) Бягай от хората Мр.Фауст,бягай като от чума.Вживотинени кожени торби пълни с месо кръв и кокали които искат да притежават неща направени от атоми чиято функция е да задоволи животинските им потребности(което не значи че заслужават спасение по-малко) Това представлява обществото. Живей в самота, стани мъдрец и се върни да споделиш с хората своята мъдрост.Защото там където има хора няма разбиране а без разбиране няма мъдрост.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Anuel » 17 Апр 2008, 03:59

Neter-Kua,
аз знам 3 начина по които можеш да скъсаш с кармата си: (1) да си създадеш сервитори (астрални пазители), които да пазят душата ти и след смъртта; (2) да осъзнаеш истинската си същтност и (3) да пречистиш организма си: чрез гладуване или хранителни добавки - аз избрах втория начин (жен шен, саменто и здравец)
Аватар
Anuel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот MrFaust » 17 Апр 2008, 07:10

Нетер-куа , няма начин човек да живее без обществото - дори и да се откъсне от него като отшелник , той ще замъкне със себе си една камара неща - продукти на това общество , което отново го връща в изходна точка ... Освен това човек носи в себе си опита натрупан от предишните поколения - опит формиран в общество ... А и Отшелник , не означава мъдрец , мъдростта е процес на себеосъвършенстване и е едиствения път по който човек може да върви , затова всчки го следваме , а това себеосъвършенстване се осъщесвя когато човек е в контакт с други хора , за да общува с тях и да обменя опит ... И разбира се ... там където има хора , може и да няма разбиране . но там където има общество съществува ЛИБЕРАЛНОСТ ( поне м/у членовете на това общество ) , а именно ЛИБЕРАЛНИЯ подход , осигурява на човек най-голям потенциал за себеосъвършенстване ...

П.С. Ницше не се разграничава или противопоставя на мнението за обществото и конструктивно - консолидативния му характер , напротив , той доразвива идеята , разкривайки множество нови аспекти , които са останали скрити за З.Ф. и ко ,... което не значи че го отхвърля , още повече след като в повечето си трудове се опира косвено или не на точно тази теза ;) ... За хилядите мистици ... Хм , ако имаш предвид периода от време , класифициран като ДРЕВНОСТ , да ... Тогава е било възможно откъсването на човек от обществото , тъй като последното не е било толкова развито , а и оита на поколенията е бил НЕОСЪЗНАТО бреме ... Но осъзнатоста променя нещата и накланя везните в полза на социум-а в наши дни ...

П.С.(2) Не е откъсване от обществото това да се забиеш на някое необитаемо , откъснато местенце и да си палиш вечер огън с продукт наравен от обществото от което бягаш или пък да си приготвяш храната по рецепта , знанието за което имаш от обществото , което отричаш - това е ИЛЮЗИЯ , а възможността за откъсване от обшеството - УТОПИЯ ;)
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Neter-Kua » 17 Апр 2008, 07:37

Anuel написа:Neter-Kua,
аз знам 3 начина по които можеш да скъсаш с кармата си: (1) да си създадеш сервитори (астрални пазители), които да пазят душата ти и след смъртта; (2) да осъзнаеш истинската си същтност и (3) да пречистиш организма си: чрез гладуване или хранителни добавки - аз избрах втория начин (жен шен, саменто и здравец)

Мога само да адмирирам подобен изследователски подход и съвсем искрено да ти пожелая успех.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 17 Апр 2008, 07:53

Основополагаща идея на танра-йога(и не само): Ако един "бог" има поне едно човешко качество, или притежва поне едно конкретно материално описуемо качество, това не е истинският Бог.

...в този случай имаме само човешка измислица, човешка проекция на човешка ограниченост...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Neter-Kua » 17 Апр 2008, 08:01

MrFaust написа:Нетер-куа , няма начин човек да живее без обществото - дори и да се откъсне от него като отшелник , той ще замъкне със себе си една камара неща - продукти на това общество , което отново го връща в изходна точка ... Освен това човек носи в себе си опита натрупан от предишните поколения - опит формиран в общество ... А и Отшелник , не означава мъдрец , мъдростта е процес на себеосъвършенстване и е едиствения път по който човек може да върви , затова всчки го следваме , а това себеосъвършенстване се осъщесвя когато човек е в контакт с други хора , за да общува с тях и да обменя опит ... И разбира се ... там където има хора , може и да няма разбиране . но там където има общество съществува ЛИБЕРАЛНОСТ ( поне м/у членовете на това общество ) , а именно ЛИБЕРАЛНИЯ подход , осигурява на човек най-голям потенциал за себеосъвършенстване ...

П.С. Ницше не се разграничава или противопоставя на мнението за обществото и конструктивно - консолидативния му характер , напротив , той доразвива идеята , разкривайки множество нови аспекти , които са останали скрити за З.Ф. и ко ,... което не значи че го отхвърля , още повече след като в повечето си трудове се опира косвено или не на точно тази теза ;) ... За хилядите мистици ... Хм , ако имаш предвид периода от време , класифициран като ДРЕВНОСТ , да ... Тогава е било възможно откъсването на човек от обществото , тъй като последното не е било толкова развито , а и оита на поколенията е бил НЕОСЪЗНАТО бреме ... Но осъзнатоста променя нещата и накланя везните в полза на социум-а в наши дни ...

П.С.(2) Не е откъсване от обществото това да се забиеш на някое необитаемо , откъснато местенце и да си палиш вечер огън с продукт наравен от обществото от което бягаш или пък да си приготвяш храната по рецепта , знанието за което имаш от обществото , което отричаш - това е ИЛЮЗИЯ , а възможността за откъсване от обшеството - УТОПИЯ ;)

Интересно,кажи ми само кога достигна до тези изводи преди или след като живя без обществото? Би ли ми казал в коя от творбите си точно Ницше
не се разграничава или противопоставя на мнението за обществото и конструктивно - консолидативния му характер , напротив , той доразвива идеята , разкривайки множество нови аспекти , които са останали скрити за З.Ф.

след като в най-известните му творби "Thus Spoke Zarathustra" и "Beoynd Good and Evil" той отрича моралните норми на обществото като основна пречка по пътя на духовния прогрес по един доста категоричен начин.

А и Отшелник , не означава мъдрец , мъдростта е процес на себеосъвършенстване и е едиствения път по който човек може да върви , затова всчки го следваме , а това себеосъвършенстване се осъщесвя когато човек е в контакт с други хора , за да общува с тях и да обменя опит

Въпрос на лична интерпретация и личен опит.Разбирам това което казваш,но за мен обществото е нещо като начално училище,основен курс по оцеляване, затова цялото знание придобито от обществото за което говориш и което по презумпция е необходимо за да оцелееш като отшелник е нужно единствено ако си зависим от енергийните източници в този свят.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот morigana » 17 Апр 2008, 08:10

Бягай от хората Мр.Фауст,бягай като от чума.Вживотинени кожени торби пълни с месо кръв и кокали които искат да притежават неща направени от атоми чиято функция е да задоволи животинските им потребности(което не значи че заслужават спасение по-малко) Това представлява обществото. Живей в самота, стани мъдрец и се върни да споделиш с хората своята мъдрост.Защото там където има хора няма разбиране а без разбиране няма мъдрост.

Уви, според мен доста точно определение за обществото...Участниците в играта, в която всички ние събуждаме всяка сутрин, имат огромното желание да вярват, че всичко, което правят е правилно, че вървят на някъде, че живота им има смисъл....и толкова много желаят това,че започват да го вярват,успокояват се, спират да търсят истината и започват да живеят по инерция.И тези участници са готови да изгонят всеки, който не спазва правилата на играта, който им показва, умишлено или не, какви биха могли да бъдат, който е ...различен.
Обаче това е обществото, което аз, ти, родителите и приятелите ни и т.н. сме създали....Дори и чисто хиптетично да имахме възможност да се отделим от него, за да открием нещо много по-велико и истинско от мизерната, подла и безумна игра, дали имаме това морално право....Не трябва ли да се научим да черпим мъдрост от "тук" и "сега" и да не спираме да се опитваме да променим правилата....дори и да не успеем, все някой след нас ще го направи....

П.С.Съжалявам, че се отклоних от темата и се хванах за едно изречение, но то е било в главата ми доста време и все още не съм успяла да го изгоня напълно от там, колкото и да ми се иска....
Аватар
morigana

Мнениеот Anuel » 17 Апр 2008, 08:40

ultramarin написа:Основополагаща идея на танра-йога(и не само): Ако един "бог" има поне едно човешко качество, или притежва поне едно конкретно материално описуемо качество, това не е истинският Бог.

...в този случай имаме само човешка измислица, човешка проекция на човешка ограниченост...

Двете основни известни ми характеристики на Бога са: (1) всеприсъствие и (2) всемогъщие icon_occasion
Аватар
Anuel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот n0angel0s » 17 Апр 2008, 09:06

Добре, когато ни нападне демон(което е рядко, но не и невъзможно), или някое друго тъмно създание, защо Бог не ни прати група ангелчета да ни отърват кожичката? .. Този въпрос ми го зададе едно тъмно създание, което според Библията и Бога би ми навредил. Еми, чесно да си призная от него получих много ценни съвети за развитието ми.

Тук става въпрос за разбиранията на хората за Боговете и отворенията им. Добре Бог си има ангели, Луцифер - демони..
Подкрепям мнението, че не трябва да се робува, на някого си там. Лошото на тази трилогия м/у Добро и Зло е, че ние хората не знаем цялата истина. Според мен Боговете не са отлкова ревниви както казва MrFaust, а просто знаете много добре, че когато спре някой да вярва в даден Бог, това създание изчезва. И те се борят като нас.
Аз лично не съм против Христянството, аз самата се имам за такава, оважавам религията, и съм обадена, че в нея има истина. Но не е цялата и съм сигурна, че зад тази истина стои едно много тъмно дело на Бога. Както и да е, ние може никога да не го разберем, но това са си негови мисления и принципи и колкото и да изразяваме противоречивите си мнения, няма да намерим светлината в тунела.
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Anuel » 17 Апр 2008, 11:47

n0angel0s написа:Тук става въпрос за разбиранията на хората за Боговете и отворенията им. Добре Бог си има ангели, Луцифер - демони..

При все, че се счита че създаването на сервитори е страшен грях, аз стимулирам всеки да се ориентира към създаване на собствени сервитори за защита.
Създайте си своя армия и се изправете спокойно срещу каквото дойде icon_flowerface
Аватар
Anuel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 17 Апр 2008, 18:57

Добре, когато ни нападне демон(което е рядко, но не и невъзможно), или някое друго тъмно създание, защо Бог не ни прати група ангелчета да ни отърват кожичката?
1.нападението от демони не е рядко, а ежедневно нещо.
2.безмислено е де ти се праща помощ за да си нарежеш хляба, и сама можеш
3.смисъла на пречките, проблемите и демонските атаки е да заякнем за по-сериозни неща
4.всъщност пращат ни се ангелчета и ангелища, в предостатъчно количество, и те си вършат работата

Еми, чесно да си призная от него получих много ценни съвети за развитието ми.
1.не всеки който те слага в **** е твой враг
2.не всеки който те вади от тях е твой другар
3.ако среването на твоята къща за благодарност изглежда зло, то най-вероятно не знаеш какво е скрито в руините

...ние хората не знаем цялата истина... Както и да е, ние може никога да не го разберем, но това са си негови мисления и принципи и колкото и да изразяваме противоречивите си мнения, няма да намерим светлината в тунела
notworthy
както е казал един мъдър Учител: стига сте си плямпали, ходете медитирайте.

Анюел, предизвикваш хората да съгрешават ли? Много интересно. И откъде дойде това, че сервиторите са грях, любопитно ми е от кого "се счита" за грешно???
Какно ще правим ако се появи Чудовище-сервитороядец!? е, не истиснско чудовище, просто обитател на реалност, където сервиторите са нещо като марулите в нашата!? Или ако смъртта дойде(в персонифицирания си вид) и ти каже, сори, но отиваме в недостъпната-за-сервитори реалност...

ъъъъ... и абе за какво всъщност ни е да си създаваме сервитори (астрални пазители), които да пазят душата ни и след смъртта? от какво точно да ни пязат... след смъртта?
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Nemezius » 18 Апр 2008, 06:41

ултрамарин, и аз за последното още се чудя- с какво аджеба би помогнало това... е, разни хора- разни....

Относно нападенията на демони над хора: Да, това нещо нормално... някой бе казал "Не кълни Бога- той изпитва верните си чада" и това си е така. Основното в такива случаи е да няма къде да се "хванат" демоните- за да успеят, трябва да има слабо място, през което да "минат"- слаба воля, настройка и т.н.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Назад към Самоусъвършенстване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор