ЗАКРИТА ЧАСТ

Екипът ни очаква всяко ваше предложение, идея или съвет, относно подръжката на форума. Обратна връзка с Вас, потребителите на форума.

да има ли закрита част

Анкетата свършва на 12 Юни 2008, 21:17

за
33
67%
против
16
33%

Общо гласове : 49

Мнениеот FireSun's Viking » 15 Май 2008, 11:16

Уизка, аре бе котйо, тебе чакаме :)
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 15 Май 2008, 12:11

Лично аз съм против създаването на закрита част. Тези, които доказват че имат опит и практикуват не се нуждаят от закрита част на форума. Те се срещат лично или чрез съвсем други подходи и обменят информация. Така, както бях засякъл из мненията се създава едно изкуствено изолиране на потребители. Тези, които са "за" нека погледнат и от позицията на "неграмотни" в магията и се постовят там, където не са призовани в този кръг. Как бихте се почувствали? Недооценени може би... или? :)
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Nemezius » 15 Май 2008, 13:29

zaek, НЯМА "неработещ" ритуал- има "неработещ оператор". Ако нямаш подходящата настройка, подходящия опит за нивото на ритуала- много ясно, че ще е "неработещ", но ЗА ТЕБ. Защо не мога да изпълнявам множество ритуали от вещерските традиции и трябва да ги преобразувам?- Защото не съм настроен на вълна вещерство и трябва да ги пречупя през собствените си парадигми.

raflo, нищо лично, но като ти гледам псотовете- си в категорията, от която искаме да отделим скритата секция. Само ще те цитирам:
"според мен е гадно да навредиш на някои без пре4ина когато го усетиш на собствен гръб го разбираш"

"на мен ми харесва"

"браво едно мнение което е правилно,браво zaek"

едно в стил "Имам направена магия- какво да правя" и постът ти в тази тема... Без коментар!
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Nemezius » 15 Май 2008, 13:34

Arhimikus написа:Лично аз съм против създаването на закрита част. Тези, които доказват че имат опит и практикуват не се нуждаят от закрита част на форума. Те се срещат лично или чрез съвсем други подходи и обменят информация. Така, както бях засякъл из мненията се създава едно изкуствено изолиране на потребители. Тези, които са "за" нека погледнат и от позицията на "неграмотни" в магията и се постовят там, където не са призовани в този кръг. Как бихте се почувствали? Недооценени може би... или? :)

Архи, сорка за двойния пост, но сме писали по едно и също време явно.
За тези, които искат да се учат: Ами да се учат- когато достигнат до нивото да бъдат оценени от хората в "изолираната" група- ще имат достъп до общата секция. Ако се чувстват недооценени- да се замислят дали пък хората не са прави. Да, ако аз бъда извън тази група точно това бих направил- защо не съм вътре? Какво още имам да усъвършенствам в себе си? Какво не съм показал от знанията и способностите си да бъда сериозен практик? И т.н.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот zaek » 15 Май 2008, 15:02

Nemezius пак разби всички ни.Затова те уважавам и съм съгласна с теб и в двата ти поста.Имено за това говворим има някои елементарни ритуали които не вредят на нико му но има и такива които са доста опасни а това че операторите са начинаещи да но както казах късмета на начинаещия работи здраво понякога.
Архи нямам какво да кажа подкрепям Nemezius изказал е и моето мнение
Ако аз остана извън тази група ще се замисля защо и ще направя всичко възможно да се усъвършенствам и да стана достойна за нея.Това е като ордените - не всеки е бил роден да бъде техен член но всички са се старали.Дано сравнението не прозвучи глупаво.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EXARP » 15 Май 2008, 15:51

Абсолютно подкрепям Викинга... общия форум се е превърнал в една смешна дискусия, няма нищо стойностно отдавна.
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот tanarel » 16 Май 2008, 07:39

Като гледам всички стари членове на Маг . Порта започват
лека полека да се завръщат , Определено е Нужно според
мен да има раздел за опитните хора , защото на Никои не
му е приятно като стартира някаква своя тема и поредният
мухлю да излее на свобода простотията си в нея , с
коментари от които просто от километри си му личи че
явно неразбира за какво става на въпрос , Няма друг начин
да се разбере дали човек наистина е опитен и разбира за
какво говори освен от Постовете му , аз поне не виждам !
За Това Предлагам , като Разширение на Темата , всеки да
посочи няколко човека които смята за сериозни , на мен в
веднага ми хрумват двама човека , на които им следя
писанията и е Очевадно , че знаят за какво говорят , това
са Neter-Kua и Cagliostro , разбира се за да не
бъда голословен веднага прилагам и линк към един от
постовете им като доказателствен материал към тезата ми .
В краина сметка , екипа на Маг. Порта трябва да реши по
каква система ще се допускат хора към Вътрешният Кръг ,
ако има такъв , някои трябва да следи и потребителите
които пишат във Външният Кръг и когато забележи някои
окултист които явно разбира, да му бъде Изпратена Покана
да се присъедини към Дружината . Вероятно има за още
какво да се Помисли , засега това ми идва наум .

Линк
Изображение
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот serafin » 16 Май 2008, 11:09

Добре аз съм ЗА но какво ще стане с хората които не се занимават много сериозно от каде ще черпят те малко не ми стана ясно можеби не съм прочел всичко внимателно
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 16 Май 2008, 11:16

serafin написа:Добре аз съм ЗА но какво ще стане с хората които не се занимават много сериозно от каде ще черпят те малко не ми стана ясно можеби не съм прочел всичко внимателно

Приеми го като стимул да започнеш да работиш по-сериозно и да влезеш в групата, ако има такава.
По-"обикновените" неща така или иначе, мисля, ще се дават в общите раздели, докато закритата секция ще се използва за доста по-..."опасните" неща, които така или иначе не постваме в общите раздели.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот zaek » 16 Май 2008, 13:27

Приеми го като стимул да започнеш да работиш по-сериозно и да влезеш в групата, ако има такава.
По-"обикновените" неща така или иначе, мисля, ще се дават в общите раздели, докато закритата секция ще се използва за доста по-..."опасните" неща, които така или иначе не постваме в общите раздели.

Именно......вместо ЛС и скайп.....
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arian Star » 16 Май 2008, 14:21

Здравейте скъпи магове и вещери,

Ето ме и мен макар и за кратко ще взема отношение по темата! Не се смятам за магьосник, нито велик нито по-малко велик. Но това което сега предлагате, ми заприличва на масонски клуб. Ние ще си работим самостоятелно, а онези външните ряпа да ядат. От дълго време следя тоя форум и се намесвам само ,когато видя тема която си заслужава да бъде разисквана от мен и да имам тази компетенция. Аз съм от онези, които си работят самостоятелно и които искат наистина да следват своя духовен път. Както виждам форума се е напълнил с членове, които са доста млади и са на стадий експеримент или на метода проба и грешка. Някои от тях и книга не са подхванали камо ли да развият мозъка си, други пък са напълно объркани от нещата които им се случват. Обаче аз не видях нито един сериозен окултист да отговори на тези объркани деца. Пазете си тайните за себе си, всеки има право на това. Обаче като погледнеш обективно тогава за какво ви е изобщо тоя форум? Вие вещите гуру защо не помогнете и не ориентирате тези деца или неопитните като им подавате смислени теми и уроци за научаване дори! Не сте ли вие тези които трябва да направлявате, не сте ли вие тези които достигнали до някакъв етап на развитие да помогнете на онези прохождащите и не сте ли вие отново които да следите и да подпомогнете онези които наистина се интересуват! Та, аз смятам че закритата част е разделянето на форума на две и дори бих казала ,че ще ми заприлича на "ония там" и "ние". Та до колкото имам думата, защото някои от вас ще тръгнат да говорят, че аз не правя никакви ритуали или не съм веща, смятам че е погрешно развитие на форума!
Обаче щом смятате че е необходимо направете си го! Преди време когато влязох тук за пръв път имаше хора които действително работеха и се развиваха в окултна насока и тогава когато аз бях объркана ми помогнаха и ориентираха и дори ме накараха сериозно да се замисля над собственото си духовно развитие и какво да чета, на къде да вървя. Сега погледнете наоколо си във форума? Има ли някой който да ориентира хората тук? Има ли някой който да протегне ръка и да помогне действително без да се изтъква като много вещ? Освен двама или трима, които все още държат нивото тук аз не виждам нито един, които да бъде наистина съпричастен към действително нуждаещите се от такъв тип информация!
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 16 Май 2008, 14:39

Звездичке, така и не си разбрала смисъла на подобна секция. Тя е основно за да не попадат "най-силните" неща, които сме способни да споделим в ръцете на хора, които не са готови за тях и само могат да си навредят от това.
Относно подаването на ръка: Това се прави винаги- всеки, който се е интересувал и е имал желанието да попита, включително и на лични, е получавал отговор и/или напътствия, прикачени файлове с книги и т.н. Въпросът обаче е, колко такива с желание да се учат и да работят има на форума? Повярвай ми, не са много- за най-голямо съжаление. Ти лично колко ли пъти си се обръщала за съвет към някого, и дали изобщо си го правила? Предполагам, че да, и си една от малкото такива. В момента форумите са претъпкани с празноглави(не искам да обиждам никого, но това е положението) момченца и девойки, които се регистрират и пишат "ама много си го/я обичкам- дайте магия да го/я взема от еди кой/я си"- хора, които през живота си не са прочели дна книга или занимавали се с каквото и да е в окултна насока. Е, как да постна например как се прави кръвта на венера- може би най-силното в такава насока, което знам, и то да попадне в ръцете на подобна девойка или тийнче, кеото мисли с долната си глава?!
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот fenix » 17 Май 2008, 05:18

С риск никога да не попадна в кръга който ще си сформирате съм съгласна с Arian Star, аз също съм от хората, които предпочитат да намерят из форума отговора на въпроса, преди да питат, и пиша само когато имам какво точно да кажа, и понеже се усещам, че не съм толкова "напред с материала" не съм поствала кой знае какво - т.е. мои постове във форума са доста малко, а и съм питала за неща, които са ме питали мен и не съм успяла да отговоря, но това не зачи, че не искам да се уча, макар и без да съм от най-активните в писането. Такива като мен обаче доста трудно ще могат да минат от външния към вътрешния ви кръг. Действително не може да се отрече рискът някой сериозен силен ритуал да бъде "тестван" от напълно наивно хлапе, опитващо се да накара съседа да го хареса, но като се изключи късмета на начинаещия - какъв е шанса напълно неподготвен и неразбиращ човек да постигне резултат?! Дори в началото някой да следи начинаещите във външния кръг, за да прецени, кой е достоен за закрития - нека си признаем, че до ме4сец - два, никой от закрития кръг няма да се сеща да поглежда "навън" - което пък напълно пресича всеки опит на хора като мен да се усъвършенстват. Не е вариант да се продължава на ЛС или скайп - действително не е - но така да се цепи колектива - по-добре да се помага и на другите - в крайна сметка - ако можещите не помагат - кой? А относно тъпите постове - мисля че има и други варианти. Действително и в това положение сега, пак "мощните" ритуали (не съм сигурна дали думата е точна) пак не се постват във форума а се разменят по друг начин - което пак е помага на околните особено, но пък окончателно да се обособите - може би трябва да се измисли точния начин, по който ще се приобщават хората, иначе идеата да попаднеш на място, на което можеш наистина да получиш качествена информация не е лоша, и мен ме блазни, но колко ощетени ще има по начина, по който за сега е замислено?
enjoy
Аватар
fenix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот zaek » 17 Май 2008, 07:45

Не мисля че темите който остават "отвън" няма да се следят напротив.Нали целта е да се учим.Мнението на Немезиус препокрива моето на 100%.Плаша се само като си помисля как една "мощна" магия би могла да проработи в ръцете на хлапе на което е проработил късмета да я направи успешно.Достатъчно "магове","ходжи" и квото ти дойде на ума има в БГ които за пари са готови да навредят и на майка си дето има една дума та да трябва да се внимава и за разни хлапета дето не знаеш какво могат да сътворят.
Илю беше казала някъде нещо от сорта на "дай на едно дете склапел и му глей сеира ако можеш"същото е може да не се пореже и просто да го остави или нищо да не стане но може и да се нарани жестоко и дори необратимо.
Аз също си работя самостоятелно и рядко давам мение тук, но съм питала доста неща хората тук и до сега винаги са ми отговаряли ама съгласете се че е досадно да се пишат само ЛС и мейли.
Не се смятам за веща по скоро още уча но и мисля с главата си.
Винаги ще се помага на начинаещите затова е създадена и тази секция във форума но на хора които наистина искат да се учат а не на разни пиклеши на които им трябва нещо еднократно и глупаво за да удоволетворят желанието на както каза Немезиус "долната си глава'
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 17 Май 2008, 07:46

Феникс, "точния начин за приобщаване" едва ли е разработен- аз имам само няколко идеи и толкова. Права си, че така или иначе не постваме най-"мощните", както ти се изрази, ритуали и техники. Разменените по месинджъри или ЛС на форума така или иначе не са дадени общо, но с подобна секция ще има възможност след като се влезе в нея- да се видят всички постнати такива от всички в друпата, а не само от лицето, до което е изпратено ЛС или чат-сесия. За мен това е смисъла от тази секция- да съберем знанията си на едно място вместо да е в n-брой чата/съобщения.

Дали някой след месец ще гледа останалите секции на форума? Да, според мен ще се гледат, и то доста по-внимателно дори от гледна точка преценка на потребителите за готовност за постнатото в секцията. Дали ще се отговаря на въпросите? Да, аз лично бих отговаял до колкото познанията ми могат да отговорят на зададения въпрос(да, и аз незнам всичко все пак- не е срамно човек да признае, че има още какво да учи).
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот fenix » 17 Май 2008, 08:50

съгласна съм и със хлапето и скалпела :) и със това, че е по удачно всичко да е на едно място до всички, но идеята ми беше, че аз като имам въпрос и се ровя из форума и интернет и книги или където се сетя още, за да получа отговор, преди да пълня с безмислени теми, също за себе си мисля, че имам глава на раменете, но това си идва от моята собствена съветс и убеждения - не мога да кажа същото за всеки друг. По този начи, обаче ще трябва непременно да се задават все нови и нови въпроси, чиито евентуални отговори са заключени. Все пак съм "за" секцията - по безопасно е
enjoy
Аватар
fenix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 17 Май 2008, 14:34

Сорри, че не влизах във форума няколко дни, но си имах лични ангажименти!

Тази идея за това да има отделно място във форума, където да се пише само от вещи хора, сме го коментирали поне 10000000 пъти... Надявам се сега да стоят нещата по малко по-различен начин, защото MG съществува вече близо 5 години и за това време си мисля, че поне част от потребителите му биха имали желание да се отделят и самоопеределят като Вещи и правещи магия хора.

Най-важното условие обаче е това - MagicGateBg да бъде арена за окултно знание и набиране на информация за правене на магия!
Ако това се запази, това че има хора, които пишат и споделят опита си помежду си, няма да бъде загуба за никой от нас. Ако се стигне то това да бъде създадена такава подгрупа, където да се публикуват неща, които определено няма да бъдат за публична показ, това може да се решава и какво да бъде достъпно и за форума на Начинаещите, за форум Демонология, Дракон, Ритуали и заклинания, ВууДуу и т.н. ...

Главния проблем обаче е следния - КАК ще се набират членовете за тази подгрупа. Всеки си има пристрастия и приоритети. Един предпочита да работи с едни хора, друг с други - това е яасно на всеки. Ако аз модерирам тази секция, то така или иначе това е без значение, защото не мисля, че ако там членуват по-знаещите от нас, ще има смисъл да се модерира чак толкова...

Другото което искам да ви кажа е и това - КОЙ ще започне първи да "подава" информация, колко често, дали ще се хареса това, което се говори на останалите или всеки ще се мисли, че се прецаква, като казва едно, а не може да намери за себе си нищо от това, което примерно споделят останалите в подгрупата.

Аз лично си имам някава представа кой бих искал да видя в един такъв под форум! Въпроса е обаче какво да правим с останалите КОИТО СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ като знаещи, а няма да попаднат в подобен вид форум?!?

Приемам всякакви преложения и информация, която да обсъдим за това как и покакъв начин би се създал един такъв подфорум от по-напредналта част от МГ.

В момента си имаме такава секция - Самоусъвършенстване. Тя лесно може да се превърне в закрита и да се допуснат хората, които имат желание за това да си обменят информация помежду си, но не биха желали тя да бъде достъпна за по широк кръг от хора. Нещо, което напълно подкрепям, защото нашия форум наистина се посещава от огромна аудитория и така или иначе всеки може да ползва това, което чете по страниците му! Да не говоря, че ми казаха преди време, че имало "ясновидки", които от време на време влизали тук и си набирали по някой и друг ритуал, който да дават на клиентите си, за им помагат в съответните житейски премеждия...

....
На nick искам да отговоря по повод на това, че са гласували само 20 човека, а другите нехаят... От психологическа гледна точка е били необходимо да дадеш и трето предложение - неутрално, за хората, които проявяват интерес към твоята анкета, но не смятат, че имат необходимата увереност да дадат своя глас в една или друга насока. Така че според мен виж колко човека ще прочетат тази тема и тогава ще съдим за интереса и желанието на хората да разберат до къде са стигнали нещата с въпроса който си повдигнал.

Аз съм склонен на всичко, което би било добре за MagicGateBg и неговите потребители!!!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот valan » 17 Май 2008, 15:22

Уизард, моите уважения, аз съм тук от скоро. Не бих казал, че съм направил каквото и да е за форума, но пък много го ценя!!!! Все още не съм се доказал като компетентен, практикуващ и способен да даде полезна информация магъосник. Много бих искал да разбера под какъв критерий ще бъдат приемани членове в тази закрита част(ако бъде създадена) и как бих могъл да си заслужа достъпа до нея!

Благодаря предварително!!
Аватар
valan

Мнениеот Wizard » 17 Май 2008, 15:32

ВИЕ ще давате предложения за това КАК и КАКВО да се случва с тази подгрупа. Аз също ще си кажа мнението, но на този етап е още рано.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот nick » 17 Май 2008, 17:44

КАК ще се набират членовете за тази подгрупа. Всеки си има пристрастия и приоритети. Един предпочита да работи с едни хора, друг с други - това е яасно на всеки.

неможе да има пристрастия и кой какво обича във вкъщи. тука не е кръчма.
това са за мен хората с които трябва да стартира тази част от форума.
EliKarim - безспорен опит, практика и знания.
rain или Nac - източна религия и магии, вуду и др.
FireSun's Viking - Норд магия, вуду
Хнома - демони, Хаос, вампирика
damnameneus - мисля че няма нужда да обяснявам
nick - Нек, дракони
също така имам наблюдения върху няколко човека, но не съм запознат точно и каква практика имат. на следващ етап ще ги предложа и тях.

освен хората членове на тая част никой друг няма право да влиза.
независимо да ли са модератори във форума

в затрорените части в които членувам се процедира така.
при неуважение към други членове си вън.
постването на практика и ритуали е задължително иначе си вън
инфо не се изнася или предоставя на други без изричното съгласие на автора.
опасни ритуали и магии/бойни, черни, проклятия/ не излизат във общия форум.
хората желаещи да влязат в затворената част, трябва да постват практиката си в общия,
за да може да се придобие предства до къде са в развитието си и да бъдат поканени в тая част

мен ме поканиха, не съм се натискал или плакъл че искам,
хората ме забелязаха и ми пратиха покана.

Да не говоря, че ми казаха преди време, че имало "ясновидки", които от време на време влизали тук и си набирали по някой и друг ритуал, който да дават на клиентите си, за им помагат в съответните житейски премеждия...

уйзи това го знам от месеци, ти чак сега ли се осъзна.
защо искам затворена част и не само аз?!
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Предложения

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор