махало

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот magic_man » 18 Май 2008, 11:13

Както пожечето малки деца,и аз вярвах в магията.Светът беше бдъхновявящо място,пълно с необяснени загатки.Вярвах
в природни духове,феи и гиганти,и знаех ,че съм способен да общувам с тях.Можех да говоря със скалите и дърветата.
Вяржах,че мога да стана невидим и да изпълнявам всякакви други магически подвизи.Всеки ден откривах нови и възбуждащи
неща.Никога не знаех какво може да ме очаква зад ъгъла.Това беше специален,магически пероод от живота ми.
Постепенно обаче разбрах,че повечето хора не одобряваха,не приемаха и дори не вярваха в идеята за магията.От мен се
очакваше да захвърля фантастичните си идеи и да живея в реалният свят.Не съществуваше такова нещо като вълшебство.Това
бе тъжно и разочароващо време.
Независимо от усилията на добронамерени хора обаче,за мен магията не е изчезвала напълно.От време на време преживявам
или чувствам нещо,което не може да се обясни рационално.Магията си съществуваше!Реалнамагия!Криеше се ,точно както и
преди,но имаше начини тя да бъде пусната на свобода.Един от наи добрите е да използвате махало.
Махалото е прост инструмент-закачена на верижка или връв тежест.Може да се твърди,четова е най недооценената вещ от
арсенала на магът,тъи като е в състояние да разкрива информация,която не може да да се научи по друг начин.Махалото
"разчита"енергийни модели.То е способно да извлича информация от дълбините на подсъзнанието ни.
Трудно е да разберем защо не се използва по-често,защото при правилна употреба с него могат да се постигат чудеса.
Това е съвършения инструмент за разкриване на таините на подсъзнанието.С махалото информация лесно и без усилия може
да се прехвърля от подсъзнанието в съзнанието.То може да действа и по обратния начин:да използваме махалото,за да
въвеждаме информация пренамерено в подсъзнанието си.Потенциалът на махалото е почти безкраен.Независимо от това
много хора го смятат за играчка и не осъзнаватневероятната магия,която може да се прави с него,когато се използва
правилно.Махалото е измамно просто.Само с няколко минути практика всеки може да го използва.Тази простота е чудесна,
но вероятно е накараламнозина да експериментират за кратко и след това да преминат към нещо по-сложно.Махалото е
като всичко друго,което е ценно и си струва усилията.Нужна е практика,за да станете маистори.
Не е изненадващо,че тези,които са си играли с махало и са получили мъгляви или неточни отговори,са се разочаровали.
Срещал съм много хора, които са си играли с импровизирани махала като тийнейджъри.Обикновено са задавали въпроси
за пола на неродени деца или шансовете да си уредят среща в събота вечер.Тъй като не са знаели как да използват
махалото ,отговорите, които са получавали,често са били погрешни.Не е изненадващо,че са започнали да го разглеждат
просто като детска играчка.
През годините съм запознавал много хора с махалото.В понеедин случай познаниятаза махалото са предотвратили посещения
в болницата.Една от ученичките ми беше болна от MSG(МОНОНАТРИЕВ ГЛУТАНАТ),който се добавя в много храниза засилване на
вкуса.Независимо,че непрекъснатоследеше да няма добавен MSG,от време на времетова ставаше и жената се озоваваше в болница.
Днес тя носи махалото със себе си навсякаде,където ходи,и го използва,за да проверявахраната за признаци на MSG,преди да
я опита.
В работата си като хипнотерапевт хората редовно ме молят да им помогна да открият изгубени или сложени на погрешно място
предмети.Често-без да използвам хипноза-им давам махало и го използваме,за да локализираме липсващата вещ.Преди няколко
години при мен доиде човек, които искаше да намеря паспорта му.Негова роднина в чужбина се разболяла и той трябваше да
я посети колкото се може по-бързо.За нещастие се страхувал,че паспортът му ще бъде откраднат и за това го криел в дома
си в продължение на няколко седмици,преди да реши,че скривалището не било достатачно сигурно.След товаго скрил на
друго място за месец или два,преди да избере трето скривалище.Правил го толкова много пъти,че вече нямал представа
каде бил скрит неговият паспорт.Претърсил къщата без успех и доиде при мен в пълно отчаяние.Дадох му едно махало да обиколи
всички стаив дома му.В краина сметка махалото ни разкри каде точно е скрит.След няколко часа се обади да каже,че го
е токрил.Паспортът се плъзнал още по-назат,отколкото си мислел,и затова не го открил.
Това са най-обикновени примери какво може да се направи с махалото.Когато децата ми растяха,непрекъснато ме молиха да
използвам махалото,за да им помогна да намерят изгубени вещи.Освен за това го използвах за да открия места на които да
ходим от време на време през ваканциите,за да определяме здравословните си састояния и др.
Махалото не е ново изобретение,защото се използва от хиляда години.В древен Китай се е използвало за отблъскванеи
прогонване на зли духовеи за определяне от каде са дошли.Древните египтяниса го използвали да определят най-добрите
места за отглеждане на реколтата си.Бъзможно е древноегипетския символ "анх" да изобразява или лескова пръчка или махало.
Римският писател Марцелин през 1 век описва триножник,който сложно украсен с змии и други животни, символизиращи
ясновидството.От центъра на триножника е провесен пръстен,койтоотговаря на въпроси.В римско време хората са били осъждани
на смърт за използване на махало вероятно защото се е използвало за заговори срещу императора.

Взето е от: Махало за начинаещи
Това е от мен
Аватар
magic_man
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор