ЗАКРИТА ЧАСТ

Екипът ни очаква всяко ваше предложение, идея или съвет, относно подръжката на форума. Обратна връзка с Вас, потребителите на форума.

да има ли закрита част

Анкетата свършва на 12 Юни 2008, 21:17

за
33
67%
против
16
33%

Общо гласове : 49

Мнениеот galina_dim » 17 Май 2008, 17:54

Те обират любовна магия, да не мислиш, че имат друг приоритет... А любовната магия като заклинания тук е около 90 процента пълен булшит тип "жълти вестници".
Предлагам Архимикус и Немезиус на първо време.
Съгласна съм с:
*FireSun's Viking - Норд магия, вуду
*damnameneus - мисля че няма нужда да обяснявам
За останалите не мога да съдя в по-сериозен план по причина, че или не ги познавам, или ги познавам като биринг партнери, което не е зле, но не е достатъчно.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Neter-Kua » 17 Май 2008, 19:09

Подкрепям идеята за закрита част на форума и мисля че това освен всичко останало е крачка напред без значение кой ще бъде поканен.Ако има хора които смятат че това което искат да споделят е опасно за голяма част от останалите, то редно е да им се предостави място където да коментират идеите си без да се опасяват че ще попаднат в неподходящи ръце.Относно регламента по който ще бъдат канени хората смятам че анонимна лична покана изпратена от Wizard,( когото не познавам но смятам че е тук достатъчно дълго за да определи кой трябва да има достъп до закритата част и кой не) на този най-ранен етап би била достатъчна,като в последствие в закрития форум може да се пускат временни анкети дали някой от останалите членове да бъде поканен.Казвам това с уговорката че не считам себе си за заслужил да бъда поканен защото изискванията за това все още не са съвсем ясни и ако те ще са споделяне на личен опит то може би никога не бива да бъда канен защото имам причини да не говоря в детайли за практиката си като такава.Смятам че имам какво да дам във философско-теоретичен план и бих бил щастлив да го правя и в откритата част на форума. Нищо не пречи на поканените в закритата част да продължават да помагат на останалите като постват и извън нея. Бих искал да завърша с един призив към всички които някога са поствали тук, но са напуснали форума защото не са смятали че останалите са на необходимото ниво, да се завърнат и продължат да помагат на останалите с каквото могат било то и в затворената част която предстои да бъде отворена.От учителя на майка ми(изключителен човек по моите стандарти за изключителност, които са доста високи) знам че има просветени майстори които са преминали в по-високи светове но са избрали да не се прераждат и да не помагат на човечеството което всъщност им се пише на сметката и от което голяма част от членовете на божествената йерархия не са доволни.Извинявам се за лиричното отклонение но смятам че е особено подходящо по няколко причини.

Zarathustra's Prologue

When Zarathustra was thirty years old, he left his home and the lake of his home, and went into the mountains. There he enjoyed his spirit and his solitude, and for ten years did not weary of it. But at last his heart changed, and rising one morning with the rosy dawn, he went before the sun, and spake thus unto it:

Thou great star! What would be thy happiness if thou hadst not those for whom thou shinest!

For ten years hast thou climbed hither unto my cave: thou wouldst have wearied of thy light and of the journey, had it not been for me, mine eagle and my serpent.

But we awaited thee every morning, took from thee thine overflow, and blessed thee for it.

Lo! I am weary of my wisdom, like the bee that hath gathered too much honey; I need hands outstretched to take it.

I would fain bestow and distribute, until the wise have once more become joyous in their folly, and the poor happy in their riches.

Therefore must I descend into the deep: as thou doest in the evening, when thou goest behind the sea, and givest light also to the nether-world, thou exuberant star!

Like thee must I go down, as men say, to whom I shall descend.

Bless me, then, thou tranquil eyes that canst behold even the greatest happiness without envy!

Bless the cup that is about to overflow, that the water may flow golden out of it, and carry everywhere the reflection of thy bliss.

Lo! This cup is again going to empty itself, and Zarathustra is again going to be a man.

Thus began Zarathustra’s down-going

Из Thus Spoke Zarathustra на Фридрих Ницше
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 17 Май 2008, 21:04

Мога да кажа, че съм за Хнома, Ник, Нак, Уолф Кохен (въпреки че невлиза напоследък), Ели Карим, Дамнаменеус, Архимикус и Галина...
Над тях имам лични наблюдения. За другите нямам мнение. Отнсоно всеки истински окултист или мистик е вещ в много "системи" не само една, затова да не се разграничаваме. Все пак всички системи са една и съща под други ъгли (разбира се - много грубо казано). В затворената група, освен споделяне на практика, може да се помага един на друг за дадени неща. Предлагам тъй като всичкки ще сме сериозни хора и организиране на срещи, не за пиене на бира а практика. Единствена модераторска власт да има Уизи. Всеки с влизането в това затворено пространство да оважава другия и да е безпристрастен - макар понякога и трудно, към всички. И най - важното , (макар звучейки децки), никога да не се използват дадените неща за човек в "групата".
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 17 Май 2008, 21:25

Да допълня тъй като още няма ЕДИТ...
Тази под група ще стимолира много хора да се занимават по обстойно с магия за да влезе.
Други хора ще почнат да влизат и да пишат освен в затворената група, но и в общия форум.
Това е едно стапало за развитие не само на МГ, но и като общо нБългарското окултно съзнание. Все пак подобава на най - големият форум в Бг, да има и затворена практикуваща група - от различен слой хора и системи.

Всеки член, който ще влиза (нов в тази група), предлагам да има одобрението на всички. Ако един не е съгласен членът се отхвърля, все пак трябва да сме като семейство, а не някой да се дразни че човек който неудобрява ще се докосне толкова лично до него.
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот tanarel » 18 Май 2008, 05:41

Няма начин някои да не се разсърди накрая , но важното е
че , групата ще я има , не бих казал , че АЗ самият съм на
ниво за такава група, но Искам да има такава ! В краина
сметка истинско развитие и сериозните Неща се държат
в Ордените , където са и големите окултисти . Което Не
значи , че опитните хора в този Форум незаслужават да
имат секция с неща които не са за всеки . Подкрепям
всички Никове които бяха изброени досега , следя им
постовете на повечето от тях и съм останал със същите
впечатления . Не се бях замислил за т.н Изтичане , но
трябва да признаем , че то е неибежно , всичко зависи
от това и колко стоиносни ще са хората там вътре именно
като хора ! Какво друго бих добавил ,
май е това засега icon_flowerface
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот tanarel » 18 Май 2008, 08:26

FireSun Viking написа:''Всеки член, който ще влиза (нов в тази група), предлагам да има одобрението на всички. Ако един не е съгласен членът се отхвърля, все пак трябва да сме като семейство, а не някой да се дразни че човек който неудобрява ще се докосне толкова лично до него.''

Не бих казал , че съм съгласен с това , така или иначе е невъзможно
всеки да има удобрението на Всички , а и Немисля , че е Правилно !
Според мен стига да е опитен човека , е достатъчно да влезе вътре .
Нека Администратора създаде някакви Правила, иначе така може
да продължаваме до следващият Еон , един ще иска едно , друг
ще иска второ ....

Изображение
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот lilabel » 18 Май 2008, 14:08

Отскоро съм във форума,но мисля че трябва да има закрита част.Това ще е по-добре отколкото непрекъснати съобщения на ЛС.Може би не съм права ,но си е доста неприятно да те интересува нещо по някаква тема, да имаш въпроси или неясноти, да видиш че някой е задал въпроса преди теб....и накрая отговора да е "ще ти отговоря на ЛС".Това веднага те връща на изходна позиция. Начинаеща съм и наистина се надявам/ако направите закрита част/да удържите на думата си и да подавате при нужда ръка на нас Начинаещите....
Аватар
lilabel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот zaek » 19 Май 2008, 09:02

абсолютно съгласна с всичко казано до тук.И аз като tanarel
не смятм че още съм достойна за тази група но създаването на такава определено ще ме стимулира за напред да стана нейн член.А и нека по вещите решат кой е достовн да влезе там.
Всеки член, който ще влиза (нов в тази група), предлагам да има одобрението на всички. Ако един не е съгласен членът се отхвърля, все пак трябва да сме като семейство, а не някой да се дразни че човек който неудобрява ще се докосне толкова лично до него.

Това е наистина добро като идея но трябва да се оценява безпристрасноо.Все пак ако някой реши да кандидатства за член на тази груп и член на групата си има....хмммм.... да го нарека лично отношение към него разбира се че няма да е съгласен и тогава този човек може до живот да си остане извън секцията.
Както каза танарел по скоро да се създадат правила и да се направят критерии и ако дадения кандидат отговаря на тях нека влезе.
Не съм съгласна да се съди по това кой какво е поставал като ритуали тук в МГ защото аз практикувам но все още не съм на ниво за да уча хоратат кой знае колко а част от нещата които съм правила като практика и са си....как да го кажа....моя лична импровизация която работи не мисля че са удачни да ги помествам в общия форум.Така че критериите трявба да се подберат мнго внимателно
За по горе изброените хора гласувам с две ръце да бъдат първите членове на скритата секция.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 19 Май 2008, 10:49

Чакаме окончателното рещени на Г-н Уизи :))
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 22 Май 2008, 15:34

Не чакайте специално решение от мен. Предложени са хора по горе, нека те да си кажат мнението по въпроса по отношение за скритата част на MagicGateBg-форум!
От мен на този етап може да очаквате съдействие и подкрепа по отношение на организирането на такава част, ако се стигне до там. Така или иначе виждам, че няма много интерес към отделяне на определена част от нас и скриването и в отделен форум.

Идеята все пак е да се споделят неща, които са стойностни и неща, които ВСЕКИ САМ си решава КАКВО да предложи на останалите и какво не. Никой не се задъжава с нищо пред никой. Има ритуали, които не са "лъжица за всяка устa", естествено... Не виждам и поради каква причина лично аз бих дал такъв ритуал на някой когото не познавам... например FireSun's Viking.

Ето за това си мисля, че ако не се познаваме един друг, това че бихме си обменяли информация в скрита част на форум, е все едно да ми поискате такава информация на ЛС - ефекта ще си е все същия.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот MoonGirl » 22 Май 2008, 18:20

Аз също не съм много съгласна със закритата част,но напълно споделям мнението на fenix.Почти във всички форуми има много тъпи теми като "скарах се с мъжа ми може ли да ми дадете магия за сдобряване" и т.н.Особенно в раздел любовна магия е пълно с такива бисери.Ако може малко да се селектира информацията няма да е зле.
Аватар
MoonGirl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот galina_dim » 22 Май 2008, 19:22

Аз поразмишлявах няколко дни. И стигнах до следните заключения, които бих искала да са валидни, в случай, че се създаде скрита част. Опитах се да се поставя на мястото на човек във скритата част, както и на човек вън от скритата част.

1. За да се избегне изолирането на скритата част от откритата, смятам, че членовете на скритата трябва да пишат и в общия форум поне 40% от постовете си.
2. За високомерие (грубо отношение към потребител, който не е член на скритата част), повторено три пъти, се гони. Това от позицията на човек "извън" - на мен би ми било неприятно ако някой, който смятам за авторитет, се отнесе с мен високомерно или ми се присмее. Не казвам, че няма и потребители, които си го заслужават, но в тези моменти мисля, че членовете "вътре" трябва просто да се въздържат от мнение.
Това беше по отношение на потребител "извън"

1. Никога не бих си позволила да постна каквото и да е от личната ми практика без да познавам хората, за които го поствам лично и без те да са се доказали като качествени в някаква степен. Аз поне бих била страхотно резервирана да споделям. Познавам се с доста хора от форума, но освен да къркаме до окултно състояние, не съм говорила за нищо сериозно с 80% от тях. Това е защото не мисля, че му е дошъл моментът.
Във връзка с това мое убеждение предлагам членовете на скритата част да се виждат сравнително често, макар и не всички накуп. Аз например бих пътувала до някой град, за да се видя с някого. Познавам хора, които са го правили за мен.
2. Изнесен пост, ритуал, думичка навън от скритата част и ме бройте директен аут. Във връзка с това бих искала да имам опцията да си трия мненията и да се забрани цитирането. Съмнението е висша форма на доверие.
3. Съгласна съм за пълното мнозинство при избирането на нови членове. Стига разбира се изборът дали да се приеме някой или не да не е базирам на цвета на косата му, ако ме разбирате.
4. Доброволно напускане - аз бих разчитала на това членовете на скритата част да не разтръбяват наученото вътре щом я напуснат. Но това освен със сериозен подбор на хората не виждам как ще се постигне.
5. Уважение и изслушване, както и споделяне. Надуша ли, че някой (независимо дали в група, във форум или където и да е другаде) слухти и попива без да допринася с нищо, изчезвам яко дим. Възприемам го като живо ограбване и неуважение.

За начало е това. Пиша поста си, понеже Уиз каза, че хората, споменати по-горе, трябва да се изкажат. Това е моето становище на първо четене. Очаквам с нетърпение и становището на хората, упоменати по-горе.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 22 Май 2008, 22:00

Моето мнение е по горе....
А ако има всеки мисленето на Г-н Уизи, то тогава да продължаваме да се срещаме лично и да общуваме на привайт. Опитваме се да развием форума, очакваме отзичивост. Все пак плявата в общия форум ръсте, и ми писна на ден да гледам по 30 теми - "как да върна мъжа на живота ми''.

Към модераторите чистете тези теми.

Досега всеки каза мнението си по горе. На всеки му е ясно какво трябва и как ще се направи.

Въпроса е ше се прави ли или само е игра на думи?
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 23 Май 2008, 07:47

Като цяло, Галина вече е изразила мнението ми, влкючително и за приемане на новите членове на скритата секция- да не е с абсолютно съгласие на всички, а с мнозинство, имайки предвид евентуалната преценка на база лично отношение на някого към предложения. Когато се предлага някого- да се прегледат постовете му, ако някой е общувал с него лично- да се даде мнение защо да бъде приет и т.н.
Изнасянето на материали от секцията трябва да е строго забранено, освен при много специални случаи, но такива са рядкост.
Всеки сам решава какво да сподели в секцията, но все пак това трябва да са сериозни неща, които не могат да бъдат постнати в общата част на форума. Все пак, да не забравяме, че някои от нас са обвързани с определени общества и клетвите им могат да включват и непредоставяне на дадени материали- да не очакваме да се даде всичко, което другите знаят- имате право и/или задължение какво не можем да предоставим на хора извън ордените си.

Препоръка: Никой от членовете вътре да не се опитва да налага вярванията си на останалите и това да води до безсмислени спорове "кой прав-кой крив", каквито се водеха до преди няколко дни в общата част.

От мен това са идеите, като всяка от тях може да търпи развитие във времето.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Abathor » 23 Май 2008, 08:33

Хубаво сте го замислили.
Но за съжаление доверие нямам на много хорица.
Едно членство в скритата част ще ме дръпне напред,но от къде да знам че някой вътре няма да ми забие нож в гърба.А спорове които завършват с разни мирезийки и от двете страни не са изключение.През последните години наблюдавах тези неща и не ми направиха добро впечатление.
Изкушавам се от възможноста да се включа но вероятно ще пропусна.
Непознавам повечето от хората а и да ги познавам това неозначава че им имам доверие.
Давам прост пример ако загазите жестоко колко човека от групата биха се хвърлили в битка която е сигурно че ще загубите.Тоест биха поели ударите с вас и знаят че няма да спечелят.
Доверието е доказване понякога свързано със саможертва.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 23 Май 2008, 08:56

Преди време самата аз предложих тази идея, но ако се направи смятам, че нещата трябва да са изпипани и прецизни. Такава секция би могла да донесе освен положителни неща, така и отрицателни. Смятам, че всичко трябва много прецизно да се обмисли.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 23 Май 2008, 10:38

Абатор, повдигаш много интересна тема и ти благодаря за което. Да, колко от хората, с които споделяш ще скочат, когато има нужда? Малко, но със сигурност ще има такива, които ще използват случая да ти забият нож в гърба.
Съгласна съм и с Илюзия, че такова нещо може да има лоши последици и трябва да се изпипа прецизно.
Подбирането на група, с която искаш да работиш става по други принципи.
Така или иначе с хората, на които имаш доверие или цениш, си пишеш на лични и може да споделяш и извън форума. Това няма да се промени. Какъв е смисълът тогава от такава секция?
Не на последно място, такава сбирка не се прави публично. Като сте искали да се отделяте на скрито, е трябвало първо да говорите на лични помежду си и ако всички, с които искате да се съберете са съгласни, да пишете пак на лична до администратора и ако той има желание, да ви отпусне място от форума. С това нещо в момента са обидени много хора, които не са в списъка. Не става дума само за модератори. Никъде не е казано, че ние сме най-вещите. Става дума за всички потребители, които малко или много имат познания, а са окачествени като някакви невежи.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот МагНаско » 24 Май 2008, 00:18

Като малко спорна личност в този сайт ще си позволя да дам мнение по темата от гледна точна практика с подобни форуми. Честно казано времето и "модата" на такива скрити форуми мина преди доста време :) не заради друго а това че техниката доста напредна и комуникациите на форумно ниво намаляха доста Факт който не можете да отречете. Обмена на информация става на друго ниво например скайп . Лично аз имам участие в подобни форуми единия от който е под моя юрездикция но пак казвам отживелица е вече и там нещата и комуникациите са свалени до минимум.

п.с. Не забравяйте че винаги някой може да хакне сайта и да прочете и види това което е скрито. Но все пак ви пожелавам успех в начинанието ако бъде осъществено.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 24 Май 2008, 07:21

Това е единственият начин да се раздели форума на теоритици и практици ... За да информацията бъде по филтрирана.
АХАХАХАААА... абе, делете се колокото щете - архимикуса както винаги е брутално точен във изказването си:

Arhimikus написа: ‹ Избери ›
Лично аз съм против създаването на закрита част. Тези, които доказват че имат опит и практикуват не се нуждаят от закрита част на форума. Те се срещат лично или чрез съвсем други подходи и обменят информация.

колкото ида да делите къде ще пишете и четете - това е само форум и нв него боравим с думи... ако толкова искате да се разделите на опитни практикуващи и т.н. ПРАКТИКУВАЙТЕ! измислете една практика и я предложете, ние с Венус започнахме едни "Диалози", ма на... интерес няма, но нищо де, ще предложим друго... а може би някой ще ни изпревари!? Но да делим форума на форум за смотани и на скрита част за мноо яки пичеве, "доказали се" и т.н. за щкакво ни е? ЗА какво ни е да четкаме егото си със поредното ненужно "самодоказване" - още повече че всеки има различни разбирания и идеи как да се докаже...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот nick » 24 Май 2008, 12:16

Abathor и Lunohod
Целта не е да съзаваме бойна група и да се бием с някого.
Повечето от изброените можем да се защити сами и то много добре.
Ако не можем значи нямаме мястото в тази затворена част.

МагНаско точно заради хора като теб, които влизат тук за да крадат магии е тая затворена част. Нямам намерение да давам нещо, а ти да използваш нещастието на човека и да му прибереш 500лв.Никога не си постнал една магия или ритуал.
На човек от форума само искали 300лв. за нещо което съм постнал тук свободно.
Твоята колежка доста се смутила като и казали че това го знаят и от къде го е взела.
За това не давам вече нищо свободно, а минава през ЛС.

Lunohod и ultramarin
Замислете се, защо никой не ви иска в затворена част.
Вместо да си изливате злобата в постове тук.

Уйзи създай затворената част и хората в нея сами ще създадат правилата в нея.

----------------------------------
IA ZI DINGIR ENKI KANPA!
IA ZI DINGIR MARDUK KANPA!
IA ZI DINGIR INANNA KANPA!
IA ZI DINGIR ENLIL KANPA!
IA ZI DINGIR ANU KANPA!
IA ZI DINGIR NANNA KANPA!
IA ZI DINGIR NEBO KANPA!
IA ZI DINGIR SHAMMASH KANPA!
IA ZI DINGIR NERGAL KANPA!
IA ZI DINGIR NINIB KANPA!
Аватар