от Nemezius » 11 Юни 2008, 14:15
Darky, всеки начин на практикуване е "истински"- това вече е момент на гледна точка.
По същия начин стои въпросът и със "способностите"- всеки от нас ги има, но важното е дали ги развиваме или закърняват.
Не искам да се заяждам, но "чиста душа" е термин, който не е приложим тук- ако убиеш някого с магия, душата ти престава да бъде "чиста" според приетото разделение на "чисти" и"опетнени" души... Нима обаче това би ми попречило да се занимавам с магия- че аз вече съм го направил, нали съм обил човек с магия в този предполагаем случай?!
Относно Уика: това е земна религия, свързана с т.нар. "приложна" или "нисша" магия(това определено не означава, че не е силна система- определянето на нисша и висша засягат основно методите/нивата на работа, а не силата). Тя, както всяка друга, е свързана с окултизма по един или друг начин. Но да класифицираш хората по това, което четат, си е... да не съм груб, но е глупаво, особено като си противоречиш:
казваш че "Повекето од тие луге медитираат, читаат и учат! " и това е грешно, а за "правилно", според думите ти, ти трябва "добро знание"- как да го натрупаш, освен като четеш. В днешно време рядко се срещат общества, в които да те приемат без никаква тероретична основа, да не говорим, че ти трябва и практическа такава.