от ultramarin » 13 Юни 2008, 16:37
чудесни идеи! ритъмът куца доста, но пък поне римите са на ниво, а и изреченията са "пълноценни" :D не анализирам литературното качество, а оценявам според вкуса си и разбиранияета си... мисля че единствееното което трябва да усъвършенстваш е ритъмът... браво! продължавай все така!
ИДЕИ:
- опитай да използваш тавтологииге целенасочено, ето тази във последния куплет на последното стихотворение сугурно може да се засили и подреди, така че да е по-епично звучаща
- цел... нека стихотворенията ти са ЦЕЛенасочени - примерно нека да лекуват, нека да убеждават в нещо положително, а не да повтарят стари болки и да припомчнят рани... изкуството е живо и въздействащо... използвай го за магически трансформации - имаш потенциал за таива ефекти със усета си за стихотворна реч, мисля аз!
- също времето... "Ето ме ! Цяла в блясък и разкош ! До теб полагам морно тяло. " А можеш ли по-подробни описания, разни там епитети или символи... в случая малко не ми се връзва разкош и морност... е, става ясно в контекста каква е идеята, но стихът ще е по-жив ако разтеглиш времето, нека то сякаш замре, нека четящия стиховете ти е почуства все едно е извън време и постранство - това може да стане като задълбочиш епичните описания и отлагаш действията, със дълги вметнати части, прегърнати рими или нещо друго...
браво, още веднъж, прекрасно! надъха ме да споделя няколко неща... ще се чуем в Другата тема ;)