Нибиру

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот soul_keeper » 16 Юли 2008, 17:07

Нибиру, календарът на Маите… и идва ли краят на света?
от Lirex
Всеки е чувал поне 3 различни сценария за края на света, но както всички виждаме - още сме тук! Стана изтъркано сякаш - глабално затопляне, нов ледников период, антихриста и какво ли още..

Съответно, когато прочетем за поредния ‘край’, даже не му обръщаме внимание. И може би така трябва, защото каква полза има да се мисли за края, независимо дали наистина ще дойде или не?

Нека погледнем въпроса по друг начин и с други думи, ситуацията може да се измени. Ами ако не идва края, а ново начало? Доказано е, че човек ползва няколко процента от мозъка си (различни цифри съм виждал, но все под 10%), а останалата част остава ‘заключена’. Тъй като за всяко нещо, което все още остава мистерия за нас, изникват хиляди спекулации какво би могло да е, нека прибегна към една, която ми допада…

Ако това ново начало, представлява ‘отключването’ на част от мозъка ни? Ако това е някакъв вид еволюция от ………… произход (земен, неземен, кой знае)? Ако придобиваме нови способности, усещания и т.н.?

Съответно бихте ме питали “защо ще го наричат край на света?”. Не знам, може би хората обичат да преувеличават, да плашат, да привличат повече внимание. А може например, това ново начало да не понесе на всички, да има хора неспособни да се пригодят, да не са готови за това. Разбира се, всичко това са чисти предположения, няма ‘и аз бях там, и аз видях’.

Преди време (2002-2003) се интересувах живо от Нибиру (планетета Х) - предполагаема 10-та планета в слънчевата ни система, която извършва своя цикъл по дълга елипсовидна орбита около две слънца – своето и нашето. Периодът на нейното завъртане по орбитата е 3 657 години. По нечии пресмятания тя трябваше бъде на траверса (направлението, перпендикулярно на курса) на Земята приблизително на 15 май 2003 г…

** По стар календар Слънцето и Луната са смятани за планети **

Излязоха много и различни статии по този повод. НАСА отричаше всичко. Чесно казано аз вярвах, че планетата ще дойде. Даже направих сайт за нея, в който сложих някои от статиите, предупреждения какво може да стане, кои са предполагаемите безопасни места и т.н. Но… планетата не дойде ;)

Днес влязох в някой от сайтовете, към които бях сложил линкове в моя. Датата е променена - 2012 г. Имаше обяснения (извинения?!) за това ‘забавяне’, но вероятно част от вярващите тогава хора не са толкова убедени вече. И с право! Толкова тръбене за ‘идването’ от много страни и накрая - НИЩО!

Все пак аз все още мисля, че планетата съществува. Не съм убеден 100%, защото само заблудени хора биха вярвали безрезервно в нещо (освен в любовта, според мен). Не знам кога ще дойде, какво ще стане, ще умрем ли всички, има ли извънземни на тази планета и т.н, но знам, че бих искал да я има.

Искам нещо да стане! Живота в момента върви толкова праволинейно, че направо да ти се отживее… Говоря в общ план, не личен. Технологиите се развиват полека полека, в духовен план - постепенна деградация, ценностната система окапва, пълна злоупотреба с ‘демокрацията’ и свободията…

Не искам край на света! Та кой иска да види наранени (или по-лошо) ближните си, приятелите, обичаните..? Не, аз искам промяна, искам еволюция, искам едно по-интересно и добро бъдеще.

В името на темата съм споменал и календарът на Маите, защото ми се стори подходящ към нея. Няма да се задълбочавам, даже напротив. Само ще цитирам част от коментар на наш читател - gamar. Надявам се да няма нищо против.

автор: gamar
дата: 04-06-05 16:56

…маите си измислили един много хубав точен и универсален “вечен” календар. Ама има един голям проблем с тоя календар, а именно че е краен.

Сиреч, на споменатата дата е последното “квадратче” в тоя календар.

От тук глобалния въпрос: щом мистичната цивилизация на маите е била толкова напред с материала и е създала едни такива неща - хубави, чудати и необясними, и календарът им е познал много работи (даже Нострадамус би им завидял), то защо са спрели до въпросната дата и какво ще се случи тогава?

И отговорът е логичен - след това няма да има нужда от календар, т.е. времето ще свърши. Гатанката е за кого ще свърши времето?

За човечеството, за Земята, за Слънчевата система, галактиката, за самото време….?

Тази част от коментара е иззета от *bpm.

А Вие какъв ‘край’ бихте желали?
Аватар
soul_keeper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Alucard » 16 Юли 2008, 19:06

Мда много правилен въпрос. За съжаление на скоро разбрах какъв ще е края и коя година ще настъпи. Разбира се човечеството го нарича "края на света" а науката "началото на нова епоха".
Аватар
Alucard
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ivo333 » 17 Юли 2008, 09:28

Преди много време се интересувах от тази планета. Според някой точно тя е предизвикала катаклизъм, който е потопил Атлантида. А да не забравяме, че Нибиру може да се види от северния полюс на Земята (не съм сигурен дали не беше южния.), но не съм ходил до там да кажа, че е истина.
Аватар
ivo333
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот paparosko » 17 Юли 2008, 19:42

Много се пише за края на живота през 2012 г.

Да направим много кратко разсъждение:

Има ли хора, които биха желали прекратяването на жизнения им път през 2012 г.? Не, или почти Не!
Може да говорят, че те са готови за това, но вътрешно никой почти не е убеден в правотата на такова изказване.

Тогава според великия Принцип на Менталността (отново се позовавам на него, защото е наистина велик) каквото Мислиш това и става, може да се предположи следното:

Щом болшинството от хората не са вътрешно убедени в Истината за Края на Света през 2012 г., то с Мислите си, които според Принципа на Менталността са творчески, реалността която ще създават до 2012 г. би изключила този тъй дългоочакван Край!

Това е моето мнение.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 17 Юли 2008, 20:38

съсредотомаванетго над собствената смърт е класическа техника в магията... било да си представиш че ще умреш след един час, било че всякя минута може да ти е последна, било че животът е предначертан и часат на смърта е някъде там като следват разновидности на времето и мястото на смъртта, също и на броя "възможни моменти на умиране"... счита се, че подобни медитации развиват магическата сила...

един начин да се стимулира човечеството като цяло да обърне внимание на НЕИЗБЕЖНАТА СМЪРТ е като му се "пусне" Древно Пророчестов за Края на Света... или нещо подобно в тоя дух...
Аватар
ultramarin
Модератор

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор