Астрална проекция/Астрално пътуване

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Lubopitko » 02 Май 2005, 15:39

Единственото, което знам за астралното пътуване е,че това е процес на отделяне на астралното тяло от физическото, за да се осъществи пътуване в астралното ниво или света на сънищата. Т.е. то тва си е нещо като определение за понятието. Въпросите ми са следните:
1.Как се осъществява едно такова пътуване?
2.Има ли някакво упражнение за начинаещи, защото предполагам, че няма да ми станат нещата от първия път.
Абе като цяло, как за първи път да подходя към подобно нещо. :roll:
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Fire_And_Steel » 02 Май 2005, 17:37

ето една тема дето съм компетентен. Виждам ,че в най-общо си се запознал с астралния свят кво представлява. Мога само да допълня че това е свят на най-нисшите духове където можеш да срещнеш както мн добри и приятни така и злобари които ще се опитат да те уплашат, стреснат или понякога дори обсебят. Това на какви същества ще попаднеш зависи единствено от теб в смисъл че ще ти се лепят такива духчета които имат сходни с твоите интереси ще имат сходен начин на мислене и т.н. А бре с една дума каквото почукало такова му отворило.
има различни начини за влизане в астралния свят. Някои използват разни методи за да изпаднат в транс други(като мен) използват медитацията като средство за разширяване на сетивните възприятия и навлизане в този свят. Има различни медитативни упражнения които помагат. Преди да ти дам някви съвети и упражнения трябва да знам дали си наясно със медитацията и чакрите. Какво представляват каде се намират и т.н.
колкото до астралната проекция - това е изхвърляне на астрална субстанция и правене на двойник който да изпълнява различни "задачки" и когато се върне го асимилирате така че двойника да стане отново част от теб и тогава да ти предаре цялата информация която е събрал. Лошото при работа с астрални двойници е тази че понякога човек не може да "унищожи" и "изсмучи" нацяло двойника си и той става отделна същност, самостоятелно същество което почва да си живее собствен астрален живот. По този начин астралния свят малко или повече се пълни с никому ненужни непълноценни същества и това мн мн не се харесва на пазителите на тези светове които отговарят за "чистотата" им.
Първите няколко пъти излизах съвсем безцелно. Просто лягах ... отпусках се добре представях си един тунел с различни падащи свеотлини в който влизах и той ме отнасяше на някаде. След извесно време прекарано в този тунел който имаше всевъзможни криви прави завои и какви ли не чупки и разклонения( тук е важно да подчертая че времето е различно и не играе толкова съществена роля... просто се оставяш по течението да те отнесе на някаде) виждаш края на тунела. Той е като светлина и колкото по-се приближаваш толкова по ярка и голяма става тя докато излезеш . Тогава се озоваваш в някакъв странен нов непознат свят. Обикновенно веднага срещаш някой който започва да ти разправя разни ниеща за този непознат свят и за различните аспекти от него. Вече какъв е света и каква е формата на водача ти е вече според личността и на мястото където е попаднала. След извесно време прекарано в този свят, където можеш да се разхождаш да събираш различни впечатления ти можеш да решиш да се върнеш обратно .Просто отново визуализираш тунела и когато той се появи хоп в него и обратно към тялото докато накрая отново се озовеш в него. Не се притесняватй че можеш да се загубиш или да се отделиш 100% от тялото си ако някой те събуди внезапно без да си се върнал обратно .Няма вероятност да изгубиш душата си. Тя е свързана с така наречената сребърна нишка и никога не може да се загуби или откъсне от нея (е поне докато сме живи :grin: ) .
Това е малко пъровбитен начин за астрално пътуване понеже нз каде ще попаднеш и е напълно безцелно размотаване във вселената. Не съм сигурен до колко е безопасен , но предполагам че щом след като съм излизал така и нищо страшно и опасно не съм срещнал. По тая схема грубо казано ми протичаха моите първи астрални пътешествия.Но това съвсем не значи че и твойте трябва да протекат така т.е. зависи си само от теб .
Има доста хубави книги за астралното тяло и как да работим с така наречените духовни водачи и т.н. аз не мога да ти напиша всичко в този форум понеже е доста . Астралното пътуване има мн различни аспекти. Всеки трябва да се запознае добре с "почвата" и след това да реши как ще я обработва.
Lubopitko ако те инересува мога на ЛС да ти пратя ниякое и др заглавие и автор. icon_color
Аватар
Fire_And_Steel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BAAL » 03 Май 2005, 17:16

Една приятелка ме научи на това.Техниката е изумително лесна
и работи за мен.Идеята е да осъзнаеш твоят Аз.Когато успееш
да усетиш себе си добре,да се "почувстваш",просто осъзнай
още един факт:че този Аз ..."може да съществува и на други
места,извън физическото тяло".Просто осъзнай,че Азът може
да бъде и на други места.Опитай го:))
Аватар
BAAL
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AZA » 03 Май 2005, 17:37

Ne , 4e neshto , ama osven nishi duhowe , v astrala moje da sreshtensh i nqkoi drug ... koito da ne ti misli fobroto ... a kakto kazah po gore ... tqloto i dushata sa svyrzani .. t.e. fizi4eskoto tqlo i astralnoto sa svyrzani .. i ako te naranqt na astralno nivo ... towa deistva malko ili mnogo na fizi4esko ....

http://mandragora.hit.bg/astralnibitki.htm
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lubopitko » 03 Май 2005, 20:43

Благодаря ви много за изчерпателността.
А има ли начин да влезна в астралното поле на мой познат и да видя какво се случва с него или да го накарам да усети присъствието ми. Питам това, защото една приятелка го е правила, но не искам да я ангажирам да ме учи.
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BAAL » 04 Май 2005, 08:17

Lubopitko написа:Благодаря ви много за изчерпателността.
А има ли начин да влезна в астралното поле на мой познат и да видя какво се случва с него или да го накарам да усети присъствието ми. Питам това, защото една приятелка го е правила, но не искам да я ангажирам да ме учи.

Първо се научи да излизаш и да ходиш из астрала,след това
ще намериш и начина за това.Ще ти е трудно,особено ако другия
в когото искаш да проникнеш има защити.Успех!
Аватар
BAAL
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 06 Май 2005, 14:23

http://mandragora.hit.bg/astralnibitki.htm

lol, тая статия я чета за втори път и пак ме напушава луд смях. :lol: :lol: :lol:
много cs, diablo и wow надушвам тука :lol:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 07 Май 2005, 18:56

Ммммм till тука не мога да се съглася с тебе. Познавам човека които е писал и малко или много мога да вярвам, че това което е писано там е истина ....
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 07 Май 2005, 19:32

и аз го познавам косвено. покрай теб :lol:
не знам, може и да е така, има врени неща, обаче бая си е поокрасил. и тва самочувствие дето лъха от всяко второ изречение...
и най ме дразни това, че за толкова дълга статия единственото, казано е:внимавайте, щото може да ви сритат задниците, като не проспуска поне 10 пъти да отбелезе лично той колко е сритал. толкова ли стесе да се преумори като обясни как се влиза, какво представлява и т.н. в крайна сметка ако всички си имахме учители-нямше нужда да четем вурпосната статия, нали.
аве като цяло статията ми изглежда доста детински написана-се едно единствения оклутизъм, с които този пич се занимава е да влиза в астрала и да се прави на Рамбо. за това ми става смешно. даже ако трибва да съм точна мнението на Фире_анд_Стеел по-горе дето уж разправя че не е от най-напредналимте много по-изчерпателно и информативно.
и да не си помислиш, че нещо се заяждам с ТЕБ! абе.. просто, дразни ме тая статия! icon_angry
icon_blowkiss
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 07 Май 2005, 21:52

не си мисля, 4е се заяждаш с мене .. спокойно icon_blowkiss. А статията е доста отдавна писана, по времето по което все още не се знаехме с него. Не знам, може и да е имал високо самочувствие тогава. А за мнението на Fire_And_Steel по-горе - адски много харесвам мнения като неговото, защото са изчерпателни и хвърлят представа върху нещата.
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Fire_And_Steel » 08 Май 2005, 10:57

нз обаче тая статия дето я прочетох ми се стори доста нереална така да се каже. Не че не е възможно да срещнеш някой който да не ти мисли доброто макар да се съмнявам че в астрала се "разхождат" хора именно с такава цел. Явно човека си е втълпил че трябва винаги да се бие с някой или нещо и естествено си го получава. Май ще се повторя ама "Каквото почукало такова му отворило" и в астрала това важи в най-голяма степен. Привличаш такива като теб , с тоя начин на мислене с твойте интереси и т.н. Само дето не мога да разбера зашо тази погрешна представа трябва да се втълпява и на др хора по такъв начин icon_bduh . Когато не дай се боже човек срещне някъв такъв злонамерен "тип"( било той човек или дух) просто си представяш че отиваш на по-високо , на по финно или по висше астрално ниво .Понеже повечето гадинки дето ти се лепят са от най-нисшия астрал когато се издигнеш в по-висш такъв те автоматично се откъсват от теб понеже не могат да пребиватват на "разреден въздух".
Аватар
Fire_And_Steel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот puntina » 04 Авг 2008, 17:38

Преди години претърпях кома ... възможно ли е още тогава да се е създало това второ аз,просто защото на мен не ми се налага да си представям тунели и т.н. ,за да излезна.. Всеки път съм на мястото,където искам но се разхождам из настоящето,при хората,които познавам добре и обичам много...Възможно ли и това да е астрално пътуване? Или е нещо друго..
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот puntina » 04 Авг 2008, 17:41

A спомних си ,че преди години баба ми ме караше да медитирам и да се разхождам.. обвиваше ме в разни светлини сини и блестящи и т.н. После ме караше да я се връщам назад във времето и да гледам себе си в живота как съм постъпвала,за да осъзная грешките си...
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 05 Авг 2008, 18:57

Какво ти е правила баба ти ? confused2
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот puntina » 06 Авг 2008, 06:26

B-L-O-T написа:Какво ти е правила баба ти ? confused2
Ми караше ме да си затварям очите и да си представям как се обвивам в разни светлини,как ставам лека като перце,как се качвам по някакви стълби и ме питаше какво виждам там,а аз ест там виждах някоя страна,в която вероятно съм била някога. Или пък ме караше да си представям предмет от миналото.Да приближавам спектъра на представяне и да се вглеждам в детайлите му и после да създам случка от миналото с този предмет и тогава пред очите ми изплуваше картина от момента,в който е бил предмета до мен. Ест виждах случката,сцената и си давах сметка ,че примерно там съм сгрешила или не.. и така :)
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

...

Мнениеот bori » 28 Авг 2008, 10:48

е явно сте доста запознати icon_eusa_clap .Искам само да попитам обаче защо на мен не ми се получава... може би ми трябва повече практика... един приятел ми каза това: представи си,че от физическтото ти тяло излиза духът ти-светещ0, той обикаля стаята като оглежда физическото ти тяло...след като напълно го усетиш,си педстави три врати-едната е на астралното ти животно,втората за свещенният ти храм и третата е бездна...добре аз влизам в храма си,но защо нищо не виждам,може би не оставям на ума ми да се рее? :roll: нз нто хора виждам нито пък с някой мога да говоря нито по нататък отивам...защо според вас е така? Да не би да трябва да сивизуализирам самата аз нещата които да видя? Моля ви кажете ми,и извинявайте ако съм говорела като идиот,но това е защото си нямам напредстава от тези неща за астрала,въпреки че изглеждат много лесни на пръв поглед.Ще ми дадете ли насоки. БЛагодаря предварително icon_thanks
Аватар
bori
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FINCI » 29 Авг 2008, 07:37

Някой вообще може ли със сигорност да каже(да докаже) че е успял да направи астрална проекция..................интересно въпросче нали...........
Аватар
FINCI
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот puntina » 29 Авг 2008, 10:17

FINCI написа:Някой вообще може ли със сигорност да каже(да докаже) че е успял да направи астрална проекция..................интересно въпросче нали...........
Аз мога да ти докажа. Интересно ти е как? Телепортирам се в сънища на познати. Как го правя? Излизам от тялото си,обикалям си около него,отварям вратата и ходя по улиците,представям си ги като тунели от дървета. Стигам до обекта и го викам. Викам докато не ме чуе,когато спят чуват.
Преди месец последно се телепортирах мисловно до приятелят ми,защото сънуваше кошмари. На яве му бях казала,че каквото и да стане в съня му,да си мисли за мен. Стигнах до него и видях кошмара му,беше ужасен имаше някакви фигури,които се разкарваха около него,започна да става тъмно,аз започнах да го викам,казах му да не забравя какво съм му казала на яве ,да ме види,че съм зад него,че това е кошмар. Той се обърна ,усмихна се и всичко се промени,стана си нормално. След това започна сънят ни. На другият ден ,когато се събудих,му се обадих и го попитах дали помни какво е сънувал.Разкази ми всичко това,което написах по-горе. Най-смешното беше,че аз знаех за какво иде реч. Опитах се да му обясня ,че това е астрална проекция,че е малко опасна ,но аз му обещах да дойда в съня му. От тогава спря да сънува кошмари,каза,че когато започне нещо лошо да се случва,си мисли за мен и започна да контролира сънищата си. Ето това става ...понякога. Друго като ОВЕ преживяване може да бъде връщането в минал живот.
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Dorian. » 29 Авг 2008, 20:12

Чел съм няколко книги и знам,че в астрала немогат да ти "сритат задника"(Райна Минкова)освен ако не искаш този антисвят да е Ада но пак неможе да стане защото всичко става с разрешение на Господ и в придружение на твоя ангел-пазител.Знам молитва за връзка с астрала и действа.
Аватар
Dorian.
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FINCI » 29 Авг 2008, 23:06

Е тук те хванах че лажеж..............не може да се намесиш в саня на друг доста се изписа по темата за съня.......................аз някога попитах може ли да се прати сън на някой беше ми обяснено че не може пак камоли ти лично да се намесиш в съня............
Аватар
FINCI
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор