от Cath » 07 Ное 2008, 18:53
Блоте, честно казано тогава нямаше нито един човек способен да накара Кат да настръхне. или по-право казано - способните (във всяко едно отношение) се направиха на скромни.
иначе - да, бях настръхнала - от отвращение. искрено се надявам никога повече да не ми се наложи да изживея още една такава абсурдно безсмислена среща. все съм си мислела, че някога ще се случи да отида на т.нар. окултна среща и ще говоря за това, за което съм отишла. дълги години се надявах, че това ще се случи. мисля, че просто убихте всичко детско в мен. честно, имала съм интелектуално по-плодотворни алкохолни делириуми отколкото последната среща.
мислех да не ви занимавам с глупости, или поне не в публичното пространство. с част от вас, която част има потенциал и желание да ме разбере, съм споделила искрените си впечатления. от друга гледна точка - цялата идея на тези "мистични" срещи е да споделяме впечатления, опит и знания. защо пък да не ги споделя с вас? в крайна сметка цяла година ви чета глупостите, може поне веднъж и вие да си направите труда да прочетете моите.
няма нищо лошо в това, че си вярвате, но хубаво би било поне да знаете в защо вярвате, в какво вярвате и действително да вярвате. в булшинството от вас ВЯРА няма.
няма нищо лошо в това да се пие и да се търсят сексуални контакти, само дето за всяко нещо си има място и време. както и няколко хубави сайтове и форуми със също толкова цветни картинки (че и по-хубави) като нашия. аз лично не съм тръгнала по този път, за да мога да си намирам бройки, съвсем сносно си се справям и без магия в тази си дейност. колкото до алкохола - както заявих на срещата - аз съм пияница, обичам да пия, харесва ми - но повярвайте ми, това ми е първият път, в който пиех от скука - установих, че нещо не ми върви така, определено няма да повторя.
не открих почти никакви заченки на сакралност. в крайна сметка, това, което правим е свързано с една духовна страна на нещата. май обаче сме обърнали поговорката и тя е станала - не е важно да водим духовен живот, важното е да духаме/да ни духат. всеки с вкуса си, не мога да ви съдя.
и най-тъжното - всичко това не само, че не го критикуваме - ние го толерираме!
реших да напиша всичко това, именно за тези, които знаят в какво вярват, знаят кои са и не страдат от излишни комплекси. за тези, които имат собствен живот, който не започва и не свършва с форумът за магия и симулирането на магическа дейност като вид хоби.
хора, не мисля, че трябва да продължим да си затваряме очите пред подобни неща! не мисля, че трябва, както досега да махваме с ръка и да клатим глави неодобрително. не предлагам революция (от друга страна не е лошо като идея). просто искам да кажа, действително малко многословно, че от тук нататък имам доброто желание да ходя само и единствено на срещи, от които ще имам някаква духовна полза. срещи, на които ще коментирам магията, ритуала, обредът и Божествата, а не кой какво и кога. доста успешно мога да пия и да коментирам глупости, когато съм с другите си познати.
всеки един от вас, който не се притеснява да говори за верските си разбирания НА ЖИВО, нека се чувства свободен да ми пише съобщение на лични или по скайп.
всеки един от вас, който се е почувствал засегнат от глупостите на една алкохолизирана червенокоса вещица да си задържи мнението за себе си, то за мен е без значение.
тези от вас, които уважавам го знаят и няма причина, поради която да се засегнат, но ако искат да ме подкрепят -
нека го направят.
Alea facta est.
Evil is a point of view.