прераждания и минали животи

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот sanguinary » 09 Яну 2009, 05:04

Попаднах на интересен материал, късаещ темата с прераждането.
Някакво дете, живеещо в Шотландия, на 5 годинки, заявява най-отговорно, че всъщност живее в Ирландия, в някакво малко градче, в къщата на семейство... Райли да речем (не помня подробностите). В близост до тази къща излитали самолети. Освен това имал куче, бяло, на черни петна.
Родителите му го завеждат там и след дълго търсене, не установяват такава, бяла къща, нито такова семейство, нито летище.
След време обаче, получават обаждане от кмета на това градче, който установил, че по времето на първата световна война, съществувала такава къща. Отиват, даже намират снимки, където детето се разпознава и дори виждат кучето, някаква мн. рядка порода. Всичко съвпада. От там започна разследване на случая. Интересно стана, когато някакъв учен, неврофизиолог от Уелс, съвсем без колебание заяви, че децата до 6 годишна възраст, могат да си спомнят предишните прераждания. След това информацията, която ги залива, измества и дори изтрива тези спомени.
Кое ми направи впечатление, освен самата история.
Учен признава прераждането и дори говори за него, като нещо нормално и съществуващо!
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот puntina » 09 Яну 2009, 06:27

Хайде и аз да пусна едно мнениенце. Значи ,според мен си съществува прераждането искаме или не искаме да вярваме в него. Мисля че някъде бях чела,че именно душа има и учени са забелязали как тя се изпарява от тялото под формата на течности,тялото олеква ,някои приемат ,че енергията е душата,в крайна сметка и двете "теории" са достатъчно вярни и вече доказани,за да си мислим ,че всъщност няма душа. За прераждането,да,би трябвало да има прераждане,но също така би трябвало душата на покойника да минава през някакъв вид изпитание,за да се издигне нависоко в астрала.
Всички достигнали до момента на разхождане из вселената,знаят ,че там могат да срещнат различни същества. Защо да не могат и душите да ги срещнат?! Може би това са "демоните" и "ангелите" описани в Библията например... Може пък да са някои други същества,които просто да превеждат душите нагоре в астрала?! Кой знае,в крайна сметка никой не се е върнал да каже или информацията ,която ние сме получили е твърде малка,за да обясним всичко случващо се "горе".
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 09 Яну 2009, 07:25

Ще ми се, ако е възможно да не се усложняват толкова нещата. Астрали, издигане, ангели, демони... и т.н.
Науката е онова нещо, което първо доказва, а след това изважда заключение, а останалото са теории, догадки и поверия. Разбира се, това не означава, че някои от тези догадки не са достоверни. Просто не са доказани.
Прераждането не бих казал, че е от очевидните, доказани процеси, но определено има не един и два случая, в които науката мълчи или заеква. Някога хората са гледали на тези неща, като на нещо нормално, сякаш за тях не е имало мистика! Прераждане, духове, пътуване в отвъдното... за тях са били напълно реални и нормални неща, случващи се на човек, както сега за нас са съзряването и стареенето. Разликата е там, че ние, съвременните, слагаме точката, при настъпване на смъртта.
А такива, от сорта на "още никой не се е върнал за да каже", ме разсмиват, защото това е много глупаво обяснение на каквото и да е от невидимите неща. А за тези, които чакат някой да им казва, имам един виц.
Две бебета, в корема на майката си говорят:
- Ей, брат, ти как мислиш... дали има живот след раждането?
- Ами не знам... още никой не се е върнал от там!
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот paparosko » 09 Яну 2009, 21:02

Нещо като не може да се докаже, това не означава, че не трябва да се вярва че съществува.
Вярата е вътрешна необходимост, така творим своята вътрешна виртуална реалност.
За мен съществува не това, което съществува, а това, в което вярвам, че съществува.
Всъщност заобикалящият ни свят не е около нас, а е в нашето съзнание.
Това, в което вярваме, влияе върху онова, което се случва.
И т.н. и т.н.

За мен, прераждането съществува, т.е. то действително се случва.
А щом аз смятам, че съществува, за мен то наистина съществува.

В тази насока ми допада съдържанието на книгите на Майкъл Нютън.
Не ангажирам никой с моето мнение по въпроса.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 09 Яну 2009, 23:38

Известен ми е този принцип, според който всеки отива там, където вярва, че ще отиде и при този господ, в който вярва. Теория, с която нито съм съгласен, нито несъгласен. И да, ако вярваш в дядо Коледа, той наистина ще съществува за теб, но определено ще си в разрив с действителността.
Нямах предвид да се захванем за старият спор, дали доказаните неща са верни, а останалите -не. Дали науката или поверията са на по-прав път. Далеч съм от мисълта да се предоверявам на науката, както и на някое религиозно схващане, но в никакъв случай не отричам напълно достоверността на нито едно от тях.
Очудването ми, по-скоро е свързано с това, че двете, нерядко започват да се допълват и едното да обяснява другото и да се... не знам, като че ли стигат до едни и същи изводи понякога...
Преди време това би прозвучало налудничаво.
Както и да е... :roll:
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот paparosko » 10 Яну 2009, 14:23

sanginary,

Ако знаеш колко си прав (според мен, разбира се).
Наистина, както казваш, все по-често окултните учения и науката се доближават, т.е. стигат до едни и същи изводи.
С малка корекция, че процесът на сближаване е еднопосочен, т.е. науката се доближава, или стига до заключенията на окултните учения и философии, които са стари колкото света, или са много преди зараждането на съвременната наука.
Духовните принципи са прозряни още в древността.
Само въпрос на време е да бъдат преоткрити и доказани от официалната наука.

За действителността - да, в действителност съществува всичко, за което човек би могъл да си помисли, но за да стане негова реалност, то той трябва да го избере (да мисли за него), т.е. да го предизвика в съзнанието си, да го осъзнае като съществуващо, да го преоткрие или да го пресътвори.
Например за едно новородено, светът не е това, което е в действителност, а е това, което преоткрива всеки един ден от раждането си нататък.
По тази логика, реалността за всеки един човек постоянно се допълва и обогатява, т.е. търпи динамично развитие.

Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ludvig » 15 Мар 2009, 00:36

е Папаросско кажи ми за да стана един милиардер как трабва да мисля и разсъждавам или може би да се само убеждавам
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот paparosko » 15 Мар 2009, 10:53

ludvig,

Прочети отново постинга ми и разсъждавай върху написаното.
Не ме карай да описвам подробно моята философия и практика.

Животът си е твой и ти сам трябва да стигнеш до своята истина.
Има достатъчно информация по всички въпроси.
Не бъди скептик. Търси, практикувай (опитвай), развивай се...

Ако нещо е възможно за един ще го могат всички, стига да са готови за реализирането му.
Това е много важен извод.

Лек ден!

Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор