от degagement » 26 Авг 2009, 19:58
Ами обмислях подобен вариант, дух-пазител за кутия.
Много време го мислих това. Даже някой на шега пусна мухата да сложа нещо живо в кутията. Замислих се за хлебарка (не се шегувам). Мислех да гепна една и да си я охранвам, първо за да се науча как да оцелее една хлебарка под моите грижи, и после да и направя нещо като клетка от метал (защото познати ме светнаха, че няма да пропусне да си похапне от грижливо преписваните ми практики, ако забравя да и дам да хапне), и тази клетка да бъде поставена в кутията най-отгоре (естествено закрепена на няколко парченца метал, за да не пада). Изглеждаше ми сложничко, но би свършило работа. Мислех да си инкрустирам хлебарката с едни дребни цветни лъскави работи дето женките си лепим като декорация по ноктите, може би във формата на сигил. Мислех и да хвана още куп хлебарки, които да убивам ритуално, за да влея душите им в душата на хлебарката-пазител.
Това беше първоначалната идея. Обаче онзи ден намерих един разкошен синьозелен бръмбар, мъртъв, добре запазен, на място където не летят такива бръмбари. Та се замислих дали да не използвам него, макар че много ми се искаше да е жива буболечка. Но пък ако е жива рискувам да забравя да я нахраня и целия труд около грижливо избитите други стотици насекоми, за да влея сила на вече избраното, да идат по дяволите.
Та така с пазителя - още е в процес на обмисляне. В крайна сметка ще седна да помедитирам час-два и всичко ще изплува ясно като ден, но ме намързява нещо. Та ако някой помогне с идеи ще съм благодарна.