Като за начало, четенето на книжки е добре, но това е изживяване и като такова не може да бъде описано съвсем точно- трябва да се преживее.
Сега по въпросите:
Дори да умрете там, ще се върнете в тялото си и ще излезете от състоянието. Да, това е преживяване и може да остави следи в съзнанието като стрес, като емоции, но нима наличието на мечки ни спира да ходим по планините- не. И са ме убивали, и са ме колили, и са ме замеряли с мълнии в "спаринг", но от това не се умира(е, малко ме болеше 2 дни главата след това, но все пак съм жив и здрав

).Е, има си и техники, чрез които астралното тяло да не може да се върне при физическото, но те първо са рядко познати и се предават от уста на уста, и второ са сложни за изпълнение, така че надали на някого ще му се слочи да попадне в такава ситуация.
Опасности? Предвид, че няма да умрете, тогава за какви опасности може да говорим?
Да, това е консенсуално ниво на реалност и като такова можем да упражняваме известен контрол над него(или по-точно, над възприятията си в него), но чак пък всичко да е под наш контрол- не, не е.
Друга "опасност" е да се попадне на енергиен вампир, черпещ енергия от случайни срещнати там, но и това е рядкост, а и нима такива ги няма и по улиците?!- Има ги и това не ни спира да излизаме от домовете си, нали?!
Така че, просто действайте- успех!