Как да се освободят нежелани отрицателни емоции и стрес!

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Arian Star » 27 Юли 2005, 16:18

Моят въпрос към Вас е свързан по скоро за това, как да се защитаваме от нежелани отрицателни енергии излъчвани от негативни хора и психическото им обсебване? Ако човек като мен е свръх сензитивен и усеща енергияната аура на хората как може да направи енергийна защита срещу евентуални нежелателни влияния? Как да се отърва от негативната енергия и да я трансформирам в позитивна?

Очаквам да ми помогнете с някои съвети, защото сам безпомощна и не зная как да си помогна!
Предварително ви благодаря!
С уважение: Ралица
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 27 Юли 2005, 16:29

елементарно скъпа обърни всичко в омраза и после я излей в/у тоя който те дразни :)
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 27 Юли 2005, 17:01

Първо - Добре дошла сред нас :wink:
Усещам някаква голяма тревога у теб и не ми се струва, че само защита от "нежелателни влияния" ти трябва.
Първо те съветвам добре да прочетеш инфото на сайта и във форума. Има доста неща за това как да се бориш с негативните влияния. Определено можеш да използваш - амулите, талисмани, защитни руни, кодирани предмети за предпазване от негативни въздействия.... Много са, това за което питаш е много общо.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Poison » 29 Юли 2005, 13:23

Или си изгради защитена стена на принципа на визуализацията. Нещо като щит.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arian Star » 29 Юли 2005, 13:35

Здравейте приятели,
Пойзан какво имаш предвид с това да направя защитна стена с визуализация? Моля те бъди по подробен! Или ми дай заглавие на някоя книга или пък друг вид информация! :roll: icon_thanks
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 29 Юли 2005, 13:38

Ми значи аз съм "Тя". За визуализацията някъде тук четох за такива щитове за защита. Ми визуализираш си такава стена или балон в който си ти самата. Решаваш как да изглежда и дори в какъв цвят да е и започваш да го осъществяваш. Обаче май другите трябва да ти обяснят как трябва този щит да бъде по-здрав и непробиваем. Някъде имаше писано за това ма незнам къде беше из форума.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 29 Юли 2005, 15:40

http://spiralata.net/kn_bul/en_vampiri.zip
доста добре е представен механизма на действие. колкото до това как да се предпазиш-не му позволявай нито да те ядоса, изнерви, натъжи или предизвика каквато и да е било емоция-защото емоциите са неговата храна. когато се виждате бъди абсолютно спокойна отвътре и недей да опитваш какъвто и да е било контакт на фино ниво. това, което каза Пойзън също ще помогне, но само ако предните две условия са изпълнени.
след подобна среща можеш да разбереш, че си успяла да се предпазиш като го наблюдаваш-ако стане раздразнителен депресиран или злобен, значи не е успял да си вземе поредната дозичка енергия, а ти си на прав път :wink:
и като последно:това си е лично мое мнение-за да се въртиш в този порочен кръг определено има някаква причина-колкото у него, толкова и у теб. не знам дали имаш желание да продължаваш всичко това, но така като гледам май нямате намерение да се разделяте. както и да е-в такъв случай, за да промениш него ще се наложи да промениш и себе си, защото неговото отношение към теб на по-фино ниво бива предизвиквано от твоето душевно състояние.(така е при всички хора). за това пак ти казвам опитай просто временно да поставиш егото си на по-заден план и да загърбиш всичко, което е ценно за теб и което смяташ за плюс. отдай се на медитации и т.н. определено с останалите сме на едно мнение по този въпрос-така, че нищо не пречи да го пробваш. и...успех :wink:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arian Star » 29 Юли 2005, 19:35

Приятели, аз ще направя точно това! Вече реших и си купих книга за това как да се излекуваме от хронична умора и стрес, която е направена на базата на йога и диск с упражнения за медитация и релаксиране! Дано помогне малко за моето състояние и да ме уравновеси ! Ако имате интересни съвети или книги във връзка медитацията - моля пишете ми! 8) icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lubopitko » 30 Авг 2005, 21:13

Ако не успееш с йогата, може да опиташ с МПРП (Малък Прогонващ Ритуал на Пентаграма). Ако го практикуваш всеки ден, това ще те предпазва от негативната енергия на недоброжелатели. Като намерия повечко време ще ти го обясня как става номерът.
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lubopitko » 30 Авг 2005, 23:27

то във форума за ритуали го има публикуван:

Ритуал на Пентаграмата

Предварителна медитация: Представете си себе си в цял ръст, как растете все повече и повече докато главата Ви е стигне облаците, а краката ви са здраво стъпили на Земята. Визуализирайте бяла светлина,която слиза към Вас.
Започнете с лице на Изток,с нож в дясната ръка. Направете Кабалистичния кръг както следва:
Докоснете челото си и кажете- АТА
Докоснете гръдите си и кажете - МАЛКУТ
Докоснете дясното си рамо и кажете - ВЕ ГЕБОРАХ
Докоснете лявото си рамо и кажете- ВЕ ГЕДУЛАХ
Сключете ръце пред себе си и кажете- ЛЕ ОЛАМ
С ножа между пръстите Ви посочете пространството пред вас и кажете - АМИН
Направете във въздуха на Изток the banishing invoking пентаграма и посочете с ножа в центъра й,вибрирайки Божественото име- ИОД ХЕ ВАУ ХЕ -предсавяйки си как вашият глас се носи надалеч на Изток през Вселената.Държейки ножа пред себе си се обърнете на Юг, направете пентаграма във въздуха и вибрирайте името - АДОНАЙ. След това на Запад, направете пентаграмата и вибрирайте името - ЕХЕИЕ. Обърнете се на Север направете пентаграма и вибрирайте - АТЕХ ГЕБУР ЛЕХ-ОЛАХАМ АДОНАИ. Обърнете се на Изток завършвайки вашия кръг с поставянето на атамаея в центъра на първата визуализираната пентаграма. Представайте си кръга от пентагами, който нарисувахте във въздуха направен от пламтяща синя светлина.Застанете в пентаграмна позиция(тоест с разперени ръце и разкрачени крака) и кажете:
Пред мен е застанал Рафаел,
зад мен е Габриел.
От дясната ми страна е Михаил
От лявата ми старана е Ауриел.
Пред мен пламти Пентаграмата
Зад мен блести шест лъчната звезда
Повторен Кабалистичен гръб над мен.
Нека бъде!

от witch88
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 31 Авг 2005, 08:17

Може би правилен вариант е този,на когото учат повечето хора,
а именно да рационализираш нещата,"да не ти пука",но не всеки
го може,включително и аз.

Измислил съм,обаче свои и ги практикувам още от ученик...просто
ми дойдоха отвътре.Предупреждавам,че ще прозвучат несериоз
но,откачено,но...лично мен ме освобождават.Макар и временно,
защото аз съм от този тип хора,които непрекъснато си "измислят"
нови и нови проблеми,все нещо липсва,все към нещо повече ще се
стремя,все ще гледам какво не е направено...някак си не мога
да намеря покой.

Та така.Всичкият стрес,гняв,болка,обида ако се явяват болестни
състояния на едно ниво,на по-долно такова може и да не бъдат
такива.Идеята е да се трансформират в енергия на по-долно ниво,
в случая да станат инстинткти.

Защо не призовете на помощ животното вътре във вас?Спомнете
си хората от какво са произлезли.Върнете се в онези етапи от
съществуването си.Нашето човешко съзнание е толкова сложно,
на животните е по-опростено.Имаме толкова много проблеми поради
сложността на нашата психика.Затова,МАКАР И ЗА МАЛКО,МАКАР И
ВРЕМЕННО,МИНЕТЕ НА ПО-НИСКО НИВО.

Аз лично го правя така.Завивам се с някакво вълнено одеало,
започвам да ходя на 4 крака,издавам ръмжащи,лаещи звуци,
животински рев и се наслаждавам на моята диващина.

Всъщност защо мислите,че чалгата така се разпространява в
нашата страна.Аз лично съм много голям неин противник.Не знам
дали при всички тя води до системно затъпяване,но прави психика
та уязвима за енергийни вмешателства-поради това,че съзнанието
пропада до супер ниски нива.Но все пак тя опитва да играе роля
на канал за изчистване на "енергийния боклук".Донякъде успява,
защото съм виждал доста чалгари,които са готини хора и изглеж
дат изчистени от някои работи,които ги имат интелигентните,изис
кани,но доста невротизирани хора.Но все пак е факт,че тя води
в много случаи до прогресивно затъпяване,ЗАЩОТО СЕ СМЯТА
за прострашка,идиотска и че слушайки я,те правят нещо анти
обществено едва ли не.

Не би било зле ако имаше фестивална седмица на диващината,
идиотщината,време,когато хората да бъдат окуражавани,кара
ни да изливат всичките щуротии,които държат във себе си
чрез отвхърляне на всички задръжки,морал,благоприличие.
Всичко това може да варира от всякаква идиотщина,детинщина,
от замерване с торти,домати,яйца,всякакво лигавене,отдаване
на явен и неприличен секс-абе въобще всичкото приличие да оти
де по дяволите за една седмица.Това нещо може да се прави някъ
де извън града.

Това може да изглежда привлекателно на доста хора,само че
не знам как ще се ограничи възможността да се причини вреда
и то умишлена на някой друг.Защото това не е целта на меропри
ятието...

Това е единият вариант!Другият вариант е да се трансформира
мъката,тъгата отчаянието в творчество.Винаги ми е било интерес
но как става това,защото съм говорил с психоаналитици и те
мълчат по въпроса.А е също всеизвестен факт,че може да стане.
Има окултен механизъм-нали доста от великите творци са се зани
мавали с мистика!Другото по всяка вероятност е било сексуална
трансформация.Но това няма да помогне да се освободиш от мъка
та и стреса.Ще ги превърне в творчество,а проблема ще остане.
Поради което не е желателно да се прибягва до него(ако ви е
ясно как става!).Има хиляди други начини да активираш творчес
ките,артистичните и гениалните способности-все пак западната
магия цели именно това:да те свърже с Висшия ти аз,който е
източник на свръхестествени способности,гениални заложби и пр.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 31 Авг 2005, 11:22

Мисля си ,че тъгата всъщност е необходима.Ако не се превърне в гняв или нещо друго разрушително е необходима за творчеството.Тя е нещо като сянката, която подчертава светлите тонове ,дълбочината в нещата...иначе се получава прекалено повърхностна и бледа "картина"
Да минеш на по -ниско ниво е много интересна идея...и аз амятам ,че понякога е необходимо(за малко) .
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Arian Star » 01 Сеп 2005, 11:35

Отново ви благодаря за съпричастието и съветите, скъпи приятели. По отношение на съвета ти Слънчев Ариец, да интересен е. Може би като човек свали всички "ако" или "трябва" той за малко минава на по-ниското ниво и това го свързва по-здраво до природата и природното му състояние. На няколко пъти съм си позволявала да сляза на ниското ниво - и това е ставало чрез танците в някоя дива нощ сред тълпата. Поне на мен, винаги ми действа освобождаващо. Разбира се и купона като цяло упражнява такова въздействие - стига да имаш подходящата компания :) ! Но понякога и това не става, поради отчуждението и самотата на хората. Тогава е трудно, защото хората вече не се събират толкова много, както преди. Изчезнаха усмивките и щастието от лицата им. За това има един единствен начин и то е любовта. Поне за мен, това е най-ефикасното средство, както и изобщо общуването, дори на сексуално ниво. icon_flowerface :mrgreen:
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Fire_And_Steel » 01 Сеп 2005, 14:50

тука не съм съгласен. По едно време медитирах над няколко животни с цел асоциацията да ми помогне да зареда чакрите с повече енергия. Медитацията се отнасяше до агресивни животни и това чесно казано ми създаде проблеми. При този вид медитация се зареждах с "агресивна" енергия т.е. започнах понякога макар и рядко да реагирам твърде остро и насъбрах мн вътрешна агресия. Доста се самоизолирах, капсоловах се във вътрешния си свят хората доста взеха да ме отбягват (пък и аз не се държах особенно добре с тях).
Разбирам какъв е смисъла Слънчев Ариецо дето залагаш във всичко това но няма да помогне защото ни доближава до животинските ни инстинкти които започват да се пробуждат и започваме да се зареждаме с такъв тип енергия. Поне така мисля аз. Все пак може да има разлика в медитацията и метода който опитваш ... и въпреки това не мисля че е най-удачния варианд. sad11
Все си мисля че проблемът с отрицателното настроение и емоции може да се предодврати с повечко движение и спорт така че да се изразходват максимално добре енергийните натрупвания в организма. Понеже когато човек се обездвижи натрупва "лоша" енергия. Която в даден момент избива в отрицателни емоции. Всъщност такова понятия като лоша и добра енергия няма но тя се превръща в "лоша" когато не циркулира нормално по енергийните меридиани.
А иначе за чуждото енергийно влияние аз си имам малко по-различно мнение от това което както гледам се е наложило.
Аватар
Fire_And_Steel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 01 Сеп 2005, 16:53

Fire_And_Steel написа:

тука не съм съгласен. По едно време медитирах над няколко животни с цел асоциацията да ми помогне да зареда чакрите с повече енергия. Медитацията се отнасяше до агресивни животни и това чесно казано ми създаде проблеми. При този вид медитация се зареждах с "агресивна" енергия т.е. започнах понякога макар и рядко да реагирам твърде остро и насъбрах мн вътрешна агресия. Доста се самоизолирах, капсоловах се във вътрешния си свят хората доста взеха да ме отбягват (пък и аз не се държах особенно добре с тях).
Разбирам какъв е смисъла Слънчев Ариецо дето залагаш във всичко това но няма да помогне защото ни доближава до животинските ни инстинкти които започват да се пробуждат и започваме да се зареждаме с такъв тип енергия. Поне така мисля аз. Все пак може да има разлика в медитацията и метода който опитваш ... и въпреки това не мисля че е най-удачния варианд. sad11
Все си мисля че проблемът с отрицателното настроение и емоции може да се предодврати с повечко движение и спорт така че да се изразходват максимално добре енергийните натрупвания в организма. Понеже когато човек се обездвижи натрупва "лоша" енергия. Която в даден момент избива в отрицателни емоции. Всъщност такова понятия като лоша и добра енергия няма но тя се превръща в "лоша" когато не циркулира нормално по енергийните меридиани.
А иначе за чуждото енергийно влияние аз си имам малко по-различно мнение от това което както гледам се е наложило.

Идеята беше да "пуснеш" животните на свобода и да ги гледаш
някак отгоре.Не знам как точно да го опиша,но... гневът,депресията,отчаянието,неврозите представляват недостиг
на енергията на дадено ниво,но ако този проблем се пренесе на
някое по-нисше,нещата биха могли да се оправят,защото там биха
могли да се уравновесят.На мен ми помага за някои неща.Не каз
вам в никакъв случай,че е панацея,но има временен ефект.

Колкото до спорта това е още по-добра идея.Особено тези,които
се занимават с вдигане на тежести-фитнес,културизъм,бодибил
динг.Борбата срещу стоманата наистина има много позитивен
ефект върху тези проблеми.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Sol niger * » 01 Сеп 2005, 17:04

Това което предлагаш е подобно на учението на ОШО, за това и мисля ,че си на прав път относно произхода на неврозите и депресиите .В книгата "Изкуството на екстаза" има подобни техники за динамична медитация, които съм пробвала и дават наистина добри резултати ,но се иска постояннство. blob8
Аватар
Sol niger *
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор