Анемия ?

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот ilusia » 14 Май 2007, 07:28

Здравейте ,
някой има ли подходяща рецепта за Анемия ?
Зная , че трябва да се приема много витамин Б 12 , желязо .
Препоръчват се коприва , киселец и всякакви зеленчуци в които има желязо.
Открих из форума и това

"АНЕМИЯ
1. При анемия се препоръчва, по всякакво време, да се излиза сутрин рано преди изгрев слънце за половин час, да се възприемат ранните слънчеви лъчи.
2. Анемичния да отглежда червени цветя в дома си и да ги наблюдава, да се облича в червено.
3. Да пие по една чаша червено вино на ден.
4. да се ядат червени плодеше: череши, вишни, ягоди, малини, дини и т.н.
5. Да се пие гореща вода на глътки.
6. Всяка вечер да се измиват краката с топла вода до над коленете. Дръжте краката си във вода 4-5 мин.
7. Препоръчват се разходки в планината придружени с дълбоко дишане. Да се задържа въздуха колкото се може повече.
8. Лятото да се прекара на палатка на билото на Стара планина. "

Но аз се питах някаква отвара ? Или нещо подобно което може да се приготви и да се приема периодично ?
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 14 Май 2007, 11:42

Не мога да се стърпя.

"2. Анемичния да отглежда червени цветя в дома си и да ги наблюдава, да се облича в червено. "

това се прави за да може психиката на човека да вижда около себе си червен цвят и неща в червени за да възбуди на психично ниво в мозъка си възпроизводството си на кръв и дори да се излекува.Народен фолклор в действие. Пълни глупости.

"3. Да пие по една чаша червено вино на ден. "
преди 7-8 месеца кръводарявах кръв и всички само това ми викаха после, пий много червено вино за да ти се възстанови по-бързо кръвта. Това че виното е червено и наподобява малко на истинска кръв изобщо не значи че ще помогне за по-бързото й възстановяване. Това твърдение просто така се носи сред хорските маси. Или по-добре да се замести с това яжте много черно грозде или такова червеникакво има много разновидности и пак трябва да има същия ефект. Да ама не, гроздето си е грозде а пък червеното вино гледай как го наливаш в устата си, директно отива във вените ти и спомага да ти се оправи кръвта ти.

"5. Да се пие гореща вода на глътки. "
забележете много е важно да се пие на глътки защото като се пие на глътки се активизира един много сложен биологичен процес в нашия организъм и той много спомага за бързото оздравяване. Или в най-лошия случай за да не си изгорите хранопровода защото водата може доста да е загрята.

"8. Лятото да се прекара на палатка на билото на Стара планина. "
не го препоръчвам на никого, нали знаете какво е билото и какво е временцето там, най-много да хванете някоя настинка дори и през лятото.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 14 Май 2007, 13:53

Не съм казала , че вярвам в това. Просто уточнявам , че преди да питам съм разгледала форума , но тези неща не ми вършат работа
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 14 Май 2007, 13:58

ами и аз никъде не съм написал нещо по твой адрес. Писал съм по въпроса на начините за лекуване на анемия.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 14 Май 2007, 14:46

Виж искам да помогна на скъп за мен човек , последното нещо което ме вълнува е безсмислен спорт. Моля , които има да каже нещо смислено по темата - да заповяда. Който не , нека уважи сериозността на проблема и просто да не казва нищо !
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 14 Май 2007, 15:14

Да отиде на лекар, какво по-сериозно от това? laughing9
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 14 Май 2007, 16:38

icon_eusa_clap
Много логично ей направо ще ме скъсате от смях.
Дали ако поставям темата във форум за магия и окултизъм бих искала да чуя отговор от сорта на " да иде на лекар"
Стига бе хора , искам да направя нещо добро , за добър човек. Всички знаем , че всъщност повечето болести на организма идват от запушване на чакрите или някоя определена чакра и енергията не преминава свободно през нея.
Искам да разбера , коя отговаря за това. Грубо казано разбира се.
И освен , че трябва да се тъпче със коприва , спанак и кисело мляко , има ли някаква отвара , която мога да приготвя съдържаща всички необходими вещества.
Момичето се интересува от окултизъм и вероятно би било склонно да я взима , ама едва ли на нейната възраст , когато и работи и учи ще и е най-забавно да седне и да ръфа копривак....
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 14 Май 2007, 17:15

Намираш се във форум за магия, да. Тези, които го могат - го правят, не очаквай някой нещо да ти каже, ти да го направиш и да очакваш някъв резултат. :) Няма да стане.

Всички знаем , че всъщност повечето болести на организма идват от запушване на чакрите или някоя определена чакра и енергията не преминава свободно през нея.

Еми, явно не всички сме го знаели това laughing9 Интересно ми е само, къде си го чула това, ясно е, че не си стигнала сама до този извод. Това са пълни глупости.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 14 Май 2007, 17:22

Марио - ами тя донякъде е права, някои болести именно така стават, енергийното поле на човешкия организъм се поврежда в някой участък и след това се уврежда примерно черния дроб, но не всички болести се получават вследствие на това.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 14 Май 2007, 18:11

Марио написа:Намираш се във форум за магия, да. Тези, които го могат - го правят, не очаквай някой нещо да ти каже, ти да го направиш и да очакваш някъв резултат. :) Няма да стане.

Всички знаем , че всъщност повечето болести на организма идват от запушване на чакрите или някоя определена чакра и енергията не преминава свободно през нея.

Еми, явно не всички сме го знаели това laughing9 Интересно ми е само, къде си го чула това, ясно е, че не си стигнала сама до този извод. Това са пълни глупости.

глупости или не има го на доста места. Почти във всяка статия за чакрите
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 14 Май 2007, 18:29

Марио - ами тя донякъде е права, някои болести именно така стават, енергийното поле на човешкия организъм се поврежда в някой участък и след това се уврежда примерно черния дроб, но не всички болести се получават вследствие на това.

Точно това имах в предвид. :)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 14 Май 2007, 18:42

"Всички знаем , че всъщност повечето болести на организма идват от запушване на чакрите или някоя определена чакра и енергията не преминава свободно през нея. "

да бе.... не по врат , а по шия... все тая :roll:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Abathor » 19 Май 2007, 01:40

Това да излизаш на слънце е добра идея.Това е източника на живот за всички нас.Не случайно много от древните народи почитат слънцето.
Емоции на щастие и безгрижие радост(макар да е трудно в наши дни)

Иначе отиди в гората или някъде на разходка вземи едни ръкавици и набери коприва.Супата е превъзходна.До края на лятото (до септември) се употребяват листата и стръковете ако са по меки.Есента се ядът корените на копривата.
Това растение помога предимно за кръвосъсирване но и за производство на кръв вярвам все пак има доста желязо което е по лесно усвоимо.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот debika » 19 Май 2007, 08:15

За лечение на анемия:
Чай от обикновена коприва-Една препълнена чаена лъжица коприва се запарва в гореща вода, оставя се 1/2 мин.да престои и се прецежда. Пие се на глъдки до 4 чаши дневно. (по същия начин се прави и обикновеното шапиче-3 чаши дневно, и лечебен камшик-2 чаши дневно, Енйовче-2-3 чаши дневно, бял равнец-4 чаши, змийско мляко-2 чаши,цикория-1 чаша само сутрин, на глъдки))

Миризлив аир-Една равна чаена лъжичка корени от миризлив аир се накисва в 250 гр. вода в продължение на 12 часа (пропорция за една чаша).Полученото се затопля леко и се прецежда. Пие се по една глъдка преди и след всяко хранене (6 глъдки за ден). Не бива да се приема по-голямо от това количество и задължително да се приема топло.
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот ilusia » 19 Май 2007, 18:42

Дебика - много много ти благодаря
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 22 Май 2007, 10:07

Сигурна ли е диагнозата? Питам защото на мен толкова много пъти са ми я слагали за добро утро щом ме види лекар, че вече не обръщам внимание. Изследвала ли си е желязото? Защото постоянно чувам яж коприва и черен дроб /нищо, че не са ми по сърце/ без да са ми проверили нивата на желязото, които са перфектни. Дори в родилно бях свидетел на куриоза главния лекар да забрани на всяка визитация да ми предписват изследване на желязото, защото в крайна сметка 5 пъти няма как да се сбърка и явно това си ми е естествения вид.

Иначе червеното вино от бабите се знае - "омага за кръв", ама при ниско кръвно - да не припадаш в жегите, много по-добре отколкото кафето. Естествено говорим за истинско червено вино, все по-рядко се намира по магазините и цената си му я бива.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 05 Юни 2007, 18:26

Аз препоръчвам да пиеш кръв или ядеш сурово месо . В суровото месо има много кръв 1кг/200мл . В кръвта има всички вещества а месото се препоръчва от лекари при анемия . Аз като малък съм се оправил с месо (не помня) .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 15 Юни 2007, 21:47

Зелена ябълка -по нея се набиват нови пирони.Престоява цяла нощ и сутринта се изяжда .Лесно и приято.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор