от galina_dim » 12 Авг 2007, 15:07
Мили хора, ако така ще си говорим, ще проверя хижите в околностите на София, ще резервирам известен брои стаи, за потвърдилите по телефона, персоналния ми, ще емна един мъж подручка и айде по горите (мъжът е там за да ме пази от диви зверове и такива разни архетипни работи). Знам, че е повече от мечтателно да отидем някъде мистично романтични и да правим ритуали "по небесата", които да завършат с масова оргия и призоваване на духове и мъртъвци или и двете, но нека все пак се съобразим с времето от годината, което не обещава да е приветливо (все пак краят на септември), както и с наличните два дни, от които не виждам смисъл да прекарам 20 часа в път, независимо дали пеша или инак.
Нямам нищо против черноморието, Камен бряг, горички, лисченца, храсталачки и планини със забутани селца. Но за мен се обезсмисля всяко място, до което ще ми трябват повече от три часа път. Че даже и това е много. Просто искам да изляза от дома и след три часа максимум да се пънем вече с Викинга около огъня. Туйто, ако ще и егоистично да стои. За някои може да е безмерно мистично и прочие, за мен освен празник и хубава среща, тези два дни ще са и вид почивка. Последния път, когато предприех нещо такова, цяла вечер успокоявах едни свежи ентусиасти, че на Витоша глигани няма. Моля, спестете ми такива преживявания.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!