На какво се дължи положението във форума е ясно - някои хора попадат тук в търсене на силни изживявания, други - в търсене на бързи рецепти за решение на проблемите си.Грубо казано, към магията се насочват хора, които искат да контролират света - събития или други хора. Някои си мислят, че е достатъчно да запалят свещ и да кажат неразбираеми думи и скоро разбират, че не е така.
Съгласен съм с това което казваш.Погрешната мотивация на хората да са тук и да вършат всичко това е причината за сегашното положение.Казвам че е погрешна не защото аз мисля така,а защото е всеизвестен факт че много хора не осъзнават слабата си информираност когато става въпрос за окултизма.Недоумението ми беше предизвикано по-скоро от това че много би могло да се направи от по информираните в този форум да канализират и обособят подаването и търсенето на информация от тези знаещи по-малко но поради някаква причина неосъзнаващи това.Забраната за просене на магически ритуали и заклинания е ключов момент и жизнено важно за това.Пример ако някои започене тема със следното:"Моля кажете ми заклинание за..." или "Вчера направих този ритуал..... надявам се да ви помогне".Даването и просенето на ритуали и заклинания в готов вид отнема възможността на практикуващия сам да достигне до това, което е наистина подходящо за неговите нужди,има абсолютно непредвидими странични ефекти и не на последно място осакатява способността на индивида да търси и да се развива.
За съжаление, без спам не става. И аз мислех като теб преди, но вече се убедих че спаменето е необходимост. Без него темите умират. Писъл съм и в друг форум, в който имаше доста по-строги мерки против молбите за помощ и всякакъв друг вид спам, за съжаление обаче с времето хората в него значително намаляваха, докато в един момент вече той нямаше смисъл за мен.
Ако се забрани спам-а тук ще стане същото. Наскоро направих на една тема във форума малка магийка против спам. Темата си струваше, но беше ужасно успамена.
Спам-а престана, темата умря.
Разбирам какво имаш предвид и въпреки че това което предлагам е малко встрани като замисъл,все пак е свързано с това което казваш.Дефиницията за спам е доста широка и строгостта при определянето на това кое е спам и кое не зависи от индивидуалното и тълкуване.Ако нещо е спам за един то в много от случаите за друг е просто единствения начин да участва в интресна за него тема.Това е което предлагам е доста конкретно и лесно за съблюдаване и прилагане като правило.Напълно съм съгласен че крайното ограничаване на спама и spell begging-a би могло да отблъсне доста учасници от дадена тема,но кому са нужни теми от по 47 страници 2/3-ти от които са без всякаква стойност.Колкото по малко и по качествени са мненията в една тема толкова по добре за всички дори и за тези чиито мнения са били изтрити.
Здравей!
Много правилно си изказал това, което отдавна се опитваме да направим с форума. С хора като теб форумът ни става едно по-добро място! Чудесно е, когато мислещи хора, занимаващи се хора, пишат смислени мнения. Ще се радвам с твоя помощ да подобрим качеството на форумът и сайта!
Thanks for the warm welcome Arhimikus
Можем да направим някакъв вид вхпден тест!
Такъв тест би бил неуместен.Да се дискриминира даден участник защото не знае достатъчно е несправедливо и само по себе си не би могло да е градивен подход при създаването на отношение към тематиката на форума което да помага на всички да вървят напред.(Опита за шега ако има такъв е duly noted)