Да се забрани spell-begging-a

Екипът ни очаква всяко ваше предложение, идея или съвет, относно подръжката на форума. Обратна връзка с Вас, потребителите на форума.

Мнениеот Neter-Kua » 14 Фев 2008, 22:01

Преди да отправя своето предложение е може би редно да кажа нещо за себе си.Преди няколко години окончателно отхвърлих българските окултни форуми като място от което мога да черпя информация и където да дискутирам наученото.Причината за това беш че там имаше нищожно малък брой хора които имат достатъчно практически опит.Попадайки на този форум случайно ,мога да констатирам че нещата са се променили до известна степен, но не достатъчно.В този форум има хора които очевидно са сериозни окултисти,но техния брой е доста малък в сравнение с този на хормонално-неуравновесените тинейджъри просещи магии за любов и какво ли още не,хората търсещи внимание,дилетантите и шарлатаните претендиращи че изобщо знаят нещо за магията както и други дегенерати които просто искат да впечатлят някого и най-вече себе си.С този си постинг искам да се обърна към тези хора.Зa мен магията е нещо повече от правене на видени в интернет заклинания.Това е процес на самоусъвършенстване,който изисква познания по редица други науки като Психология,Философия, и Астрология,процес които изисква интелигентност,грамотност и уравновесеност.Не ми е нужно да прочета повече от две или три мнения за да разбера дали знаете нещо за окултизма.Така както професионалистът във всяка една област разпознава аматъoра,така и всеки добър окултист може да разпознае dabbler-а.Това е изключително лесно , тъй като текстът говори по много начини и окултната неграмотност не може да бъде скрита зад смисъла или безсмислието на написаното.От скоро сам тук а вече видях толкова безумни неща-инвокации на същества докарали до лудост хора с дългогодишен опит,молби за ритуали за призоваване на демони от хора без нито грам знание за процеса на магичесата евокация,теми започващи със заклинания за нещо си.От всичко най-ме изумяват постингите от рода на"Ето един ритуал(заклинание).Вчера го видях в нета но не знам за какво служи".Не разбирам защо някои би направил това.Колко етично би било спрямо останалите посетители на една зоологическа градина ако аз вляза и дам на всяка маймуна по едно огнестрелно оръжие и след това просто си изляза,оставяики другите да се оправят с това. Прави впечатление огромната празнина която съществува в този форум.Липсва каквото и да било тълкуване или опита за такова на т. нар."underlying cause of things".Ритуалите и заклинанията се приемат за даденост и единствения опит да бъдат разбрани е като просто се изпълнят(последнствията от нещо такова не заслужават коментар)Не съм тук за да критикувам създателите на този чудесен форум .Много съм щастлив от факта че най-после намерих място където да споделя идеите си и да ги коментирам с хора които знаят за какво говорят.Целта ми е единствено да допринеса за подобряване на качеството на форума и смятам че затова е необходима радикална промяна.Смятам че по западен модел трябва да бъде забранено просенето на магии и ритуали-"spell-begging" в крайния им вид,за каквото и да било,под какъвто и да било претекст.Това е основно и най-строго правило на най-известните западни окултни форуми.Мисля че това ще накара повече хора да вземат окултната наука по насериозно,ще привлече по опитни окултисти и ще отблъсне търсещите внимание деца.Съзнавам че това е минавало през ума на създателите на форума,но тъй-като съм отскоро тук не ми е известно на какво се дължи сегашното положение.Още веднъж искам да благодаря за създаването и поддържането на този чудесен форум.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 15 Фев 2008, 06:08

Добре дошъл тук :)
Радвам се да прочета мнението ти. На какво се дължи положението във форума е ясно - някои хора попадат тук в търсене на силни изживявания, други - в търсене на бързи рецепти за решение на проблемите си. Съгласна съм напълно с теб, че ключовата дума е самоусъвършенстване. Но тъй като това е дълъг (да на кажа безкрайно дълъг) път и изисква много воля и труд, голяма част от хората изобщо и не помислят за него.

Грубо казано, към магията се насочват хора, които искат да контролират света - събития или други хора. Някои си мислят, че е достатъчно да запалят свещ и да кажат неразбираеми думи и скоро разбират, че не е така. Други започват да работят върху себе си и, когато уцелят правилния път, в един момент разбират, че единственото, което трябва да контролират, са собствените си недостатъци. И че хармонията със самия себе си и с Вселената отваря всички врати пред човека. Тогава човек получава всичко, от което се нуждае, без да изявява претенции и да насилва обстоятелствата.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот heress » 15 Фев 2008, 09:16

За съжаление, без спам не става. И аз мислех като теб преди, но вече се убедих че спаменето е необходимост. Без него темите умират. Писъл съм и в друг форум, в който имаше доста по-строги мерки против молбите за помощ и всякакъв друг вид спам, за съжаление обаче с времето хората в него значително намаляваха, докато в един момент вече той нямаше смисъл за мен.
Ако се забрани спам-а тук ще стане същото. Наскоро направих на една тема във форума малка магийка против спам. Темата си струваше, но беше ужасно успамена.
Спам-а престана, темата умря.
В секция демонология се намира темата можеш да я видиш.

Въпреки че вече се убедих че е необходимост, не съм спрял да се дразня от спамаджии и неадекватните изказвания. Така че ще ви помоля спамете, с мярка.
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 15 Фев 2008, 10:36

Здравей!
Много правилно си изказал това, което отдавна се опитваме да направим с форума. С хора като теб форумът ни става едно по-добро място!
Чудесно е, когато мислещи хора, занимаващи се хора, пишат смислени мнения. Ще се радвам с твоя помощ да подобрим качеството на форумът и сайта!
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот FlagrantSemper » 15 Фев 2008, 20:22

Можем да направим някакъв вид вхпден тест! icon_eusa_clap
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Neter-Kua » 15 Фев 2008, 21:49

На какво се дължи положението във форума е ясно - някои хора попадат тук в търсене на силни изживявания, други - в търсене на бързи рецепти за решение на проблемите си.Грубо казано, към магията се насочват хора, които искат да контролират света - събития или други хора. Някои си мислят, че е достатъчно да запалят свещ и да кажат неразбираеми думи и скоро разбират, че не е така.

Съгласен съм с това което казваш.Погрешната мотивация на хората да са тук и да вършат всичко това е причината за сегашното положение.Казвам че е погрешна не защото аз мисля така,а защото е всеизвестен факт че много хора не осъзнават слабата си информираност когато става въпрос за окултизма.Недоумението ми беше предизвикано по-скоро от това че много би могло да се направи от по информираните в този форум да канализират и обособят подаването и търсенето на информация от тези знаещи по-малко но поради някаква причина неосъзнаващи това.Забраната за просене на магически ритуали и заклинания е ключов момент и жизнено важно за това.Пример ако някои започене тема със следното:"Моля кажете ми заклинание за..." или "Вчера направих този ритуал..... надявам се да ви помогне".Даването и просенето на ритуали и заклинания в готов вид отнема възможността на практикуващия сам да достигне до това, което е наистина подходящо за неговите нужди,има абсолютно непредвидими странични ефекти и не на последно място осакатява способността на индивида да търси и да се развива.

За съжаление, без спам не става. И аз мислех като теб преди, но вече се убедих че спаменето е необходимост. Без него темите умират. Писъл съм и в друг форум, в който имаше доста по-строги мерки против молбите за помощ и всякакъв друг вид спам, за съжаление обаче с времето хората в него значително намаляваха, докато в един момент вече той нямаше смисъл за мен.
Ако се забрани спам-а тук ще стане същото. Наскоро направих на една тема във форума малка магийка против спам. Темата си струваше, но беше ужасно успамена.
Спам-а престана, темата умря.

Разбирам какво имаш предвид и въпреки че това което предлагам е малко встрани като замисъл,все пак е свързано с това което казваш.Дефиницията за спам е доста широка и строгостта при определянето на това кое е спам и кое не зависи от индивидуалното и тълкуване.Ако нещо е спам за един то в много от случаите за друг е просто единствения начин да участва в интресна за него тема.Това е което предлагам е доста конкретно и лесно за съблюдаване и прилагане като правило.Напълно съм съгласен че крайното ограничаване на спама и spell begging-a би могло да отблъсне доста учасници от дадена тема,но кому са нужни теми от по 47 страници 2/3-ти от които са без всякаква стойност.Колкото по малко и по качествени са мненията в една тема толкова по добре за всички дори и за тези чиито мнения са били изтрити.

Здравей!
Много правилно си изказал това, което отдавна се опитваме да направим с форума. С хора като теб форумът ни става едно по-добро място! Чудесно е, когато мислещи хора, занимаващи се хора, пишат смислени мнения. Ще се радвам с твоя помощ да подобрим качеството на форумът и сайта!

Thanks for the warm welcome Arhimikus

Можем да направим някакъв вид вхпден тест!

Такъв тест би бил неуместен.Да се дискриминира даден участник защото не знае достатъчно е несправедливо и само по себе си не би могло да е градивен подход при създаването на отношение към тематиката на форума което да помага на всички да вървят напред.(Опита за шега ако има такъв е duly noted)
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 15 Фев 2008, 23:13

Оставете хората да си чупят главите. Първо се мисли и
после се действа. Който не го прави - "страда". Това не е само за окултизма , отнася се за всичко житейско.

Относно спама - форум е - неможе без него, но трябва да се намали.

Нека, който иска да си поства ритуалите - и без това окултизма е една общоизвестна тайна - в по - голямата си част.
Всеки се спасява по единично :)
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот FlagrantSemper » 16 Фев 2008, 07:48

Имах предвид тестче от 10-15 ЕЛЕМЕНТАРНИ въпроса!Нещо от рода на:
1.Има ли разлика м/у уика и вещерстео?
2.Енергията е:(и изброени няколко отговора)
3.Може ли наистина да се призове ангел/демон
Е такива въпросчета!И да речем всички които изкарат над 6 точки могат да ползват форума!Друга мярка е да не могат да пишат нерегистрирани потребители!Ако пък сте отворени към идеята-може да се обединим с форума на Уанда!Намирам го за много добре структориран и отчасти поддържан!
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот magic_man » 16 Фев 2008, 07:53

това за теста е интересно аз съм за това
Аватар
magic_man
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 16 Фев 2008, 08:13

FlagrantSemper написа:Имах предвид тестче от 10-15 ЕЛЕМЕНТАРНИ въпроса!Нещо от рода на:
1.Има ли разлика м/у уика и вещерстео?
2.Енергията е:(и изброени няколко отговора)
3.Може ли наистина да се призове ангел/демон
Е такива въпросчета!И да речем всички които изкарат над 6 точки могат да ползват форума!Друга мярка е да не могат да пишат нерегистрирани потребители!Ако пък сте отворени към идеята-може да се обединим с форума на Уанда!Намирам го за много добре структориран и отчасти поддържан!

Това са пълни глупости, за мен.

Ти как би отговорил на въпрос номер 3 ?

Всеки има правото да чете и пише затова е форум.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот sasho 142 » 16 Фев 2008, 09:56

И аз съм за лек входен тест.Хората могат да научат това, което им трябва и от други места, а така ще е сигурно, че към форума се присъединяват хора с поне малко знания, осъзнаващи последствията от магиите, които правят.
Също няма да е зле да се забрани достъпа на гости в любовната магия, защото от всеки 8 госта поне един е там, намирайки начини да всява неблагоприятен хаос.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 16 Фев 2008, 10:18

Първо си смири егото и превъзходството.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Neter-Kua » 16 Фев 2008, 10:57

Може би е редно да приема че постинга ти се отнася за мен.Не мисля че собственото ти тълкуване на отделните аспекти от психологическия ми профил имат нещо общо с направеното от мен предложение.Ако не харесваш стила ми на писане или нещо друго свързано с мен винаги можеш да ми пратиш съобщение.Човек който няма его проблеми би постъпил именно така,защото публикуването на лични нападки в публичното пространство говори за нуждата те да бъдат видени,споделени, или одобрени от някой друг.

P.S Stay on topic pls.
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KaFFe^ » 16 Фев 2008, 12:57

Гледайте малко по земно на нещата :) като почнете да се обеснявате философски някой по малко човече ще блее с кравешки поглед по постовете. Изразявайте се по просто - това няма да ви направи по прости :)
Аватар
KaFFe^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 16 Фев 2008, 13:20

Нямам необходимост да ти пиша лични.
Не харесвам начина ти на говорене и авторитарният ти тон, както и снизхождението с което се опитваш да общуваш. Не харесвам факта, че човек 3 мнения, би могъл да дава тон на една общност. Човек се интегрира в дадено общество и чак след това си позволява да го променя или да прави подобни опити.
Не харесвам префърцунените ти обяснения нито пък снизхождението с което гледаш на хората.
И ще се придържам към темата, ако смятам, че темата си струва или уважавам авторът й. В момента отсъстват и двете
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Neter-Kua » 16 Фев 2008, 15:10

ilusia написа:Нямам необходимост да ти пиша лични.
Не харесвам начина ти на говорене и авторитарният ти тон, както и снизхождението с което се опитваш да общуваш. Не харесвам факта, че човек 3 мнения, би могъл да дава тон на една общност. Човек се интегрира в дадено общество и чак след това си позволява да го променя или да прави подобни опити.
Не харесвам префърцунените ти обяснения нито пък снизхождението с което гледаш на хората.
И ще се придържам към темата, ако смятам, че темата си струва или уважавам авторът й. В момента отсъстват и двете

Липсата на необходимист да ми пишеш съобщение е продиктувана от желанието ти всички да видят личното ти мнение за мен,т.е тук виждам поне един човек с по-големи его проблеми от мен.За предното твърдение говори и липсата на уважение към хора с не достатъчното според теб голям брой постинги(сигурен съм че си горд/а с 995-те си поста).Да забравим за мен и теб за момент.Ако Дайън Форчън примерно би могла още днес да се регистрира във форума,то тя със сигурност не би имал нужда от няколко хиляди постнати мнения за да бъде Дайън Форчън.Верността на казаното от мен не зависи от броя на предишните ми мнения относно модните тенденции,готварските рецепти и аранжирането подчемиширен райграс,за съжаление виждам че някои хора смятат че това все пак е критерии за компетентност по окултните въпроси.Не знам защо смяташ че имам снизходително отношение в общуването си.Бях изключително добробамерен с всеки писал по темата и продължавам да съм такъв.Определена част от казаното от мен в началото се отнася за хора с които още не съм имал възможността да общувам, така че не знаеш нищо за начина ми на общуване с тях.Виждам че личнта ти неприязън към мен диктува и отношението ти към темата.Предполагам че тълкуваш погрешно драматизма в определени части от постингите ми,уверявам те че той е добре премерен тъй като по принцип не съм емоционален човек, и просто има за цел да акцентира върху написаното,следователно трябва да се приема единствено като литературен похват и нищо повече.Аз на свои ред също бих могъл да напиша всичко това в лична бележка,но смятам да се възползвам от факта че темата пое такъв ход,защото би било полезно за всеки да осъзнае че определен тип поведение не допринся за подобряване на качеството на форума,не води до нищо добро и always rebounds upon iself.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 16 Фев 2008, 15:12

пич, вместо да даваш съвети, пиши по течмите смислени неща - първо ДАЙ, после изисквай :)

пъ то така... идваш и почваш да даваш ъкъл...

присъединявам се към мнението ти, Илюзия - напълно права си!
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот sasho 142 » 16 Фев 2008, 15:28

Илюзия, наистина не можеш да съдиш човека по броя на мненията, а за интеграцията си права..А за човека-не говори толкова арогантно и се изразявай по-просто, защото това затруднява "задоволителното комуникиране между участниците във форума".
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 16 Фев 2008, 16:05

Всъщност, всички са прави и всеки има право на мнението си. Където има действие, има и противодействие :) Аз съм тук отскоро, не съм толкова привързана към форума, колкото може би е Илюзия и някои други хора, и затова не приемам мнението на Neter-Kua толкова навътре. Истината е, че нещата винаги могат да се променят към добро. Обичайте се, а не се карайте - няма какво да се дели тук, има място за всички :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот mandragorko » 16 Фев 2008, 16:11

..имам усещането,че си резервирах място и наблюдавам невероятен филм...всъсщност не разбрах,кой е прав и кой крив в цялата ситуация...мнение по моя въпрос ще получа ли....нека сме по-креативни...проблем ще има ли?
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Предложения

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор