Да възпитаме потребителя

Екипът ни очаква всяко ваше предложение, идея или съвет, относно подръжката на форума. Обратна връзка с Вас, потребителите на форума.

Уместно ли е 1 седмица след регистрация, новорегистрираните потребители да имат достъп САМО до секцията За начинаещи и Молба за помощ.

Да.
29
67%
Не.
14
33%

Общо гласове : 43

Мнениеот galina_dim » 11 Сеп 2008, 12:50

Моля ви, дайте мнение по темата. Анкетата ми е провокирана от това, че 98% от новорегистрираните потребители се насочват с чисти спам намерения към любовната секция и към Заклинания и Ритуали без да си дадат труда да погледнат дали някой не е питал същото преди това...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lord Njarlathotep » 11 Сеп 2008, 12:54

Аз съм сагласен
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 11 Сеп 2008, 13:27

Абсолютно "За"
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ekaya » 11 Сеп 2008, 13:42

Бих се радвала на някакво ограничение, дори и по строго. Въпросът е, че тази превенция няма да окаже голям резултат, защото нито ще промени нагласата на хората, нито ще им размърда сивото вещество.
Дори трити и банвани те отново ще се завръщат, набирайки злоба и хъс. Това, което меже да направи е да ограничи потока на наглите искащи любовни магии и т.н., но ще ограничи и потока на хората, които наистина имат проблеми и нужда да им се помогне.

Ограничение обаче трябва.
Днес станах свидетел, на това как новорегистриран потребител си беше написал мнението в тема, на практика дословно повтаряйки предходните мнения, като да е ново нещо, ненаписано, с което ще ни "светне" понеже сме заблудени. Причината - не беше си направил труда да прочете нищо повече в темата освен заглавието й, просто беше действал с идеята: "аз съм нов, но и аз знам рани неща" :?

На мен цялото това нещо с "печеленето" на хорскто внимание не ми е понятно или искаш и се занимаш с магия, или - не.
На вскички, които смятат, че хванат ли един спелбук и светът е техен, ще кажа, че това не е начина.
МАГИЯТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ И ПРИЗВАНИЕ. Магията е много труд, практика, четене, учене и собствено развитие. Това е нещо, което не един и двама съфорумници са тръбяли и опитвали да обяснат, резултати - няма особени.
Наслушали сме се и сме се нагледали на капризи, като: "ама трябва ли да е червена свещта", "не може ли да пиша с молив", "защо да е по пълнолуние аз искам още довечера да го направя", "какво е това", "какво е онова". Сетил се някой, че нещо му се приискало и хайде магия. С магията не се дава лесно, дори често обикновените житейски методи ще дадът по-бърз резултат, защто не сте обучени, защто имате още много да разберете, защото най-много да си създадете по-голям проблем.
Никой нищо не получава на готово и няма да получи. Докажете, че имате потенциял за развитие и ще ви се помогне с насоки, с книги, с източници, с обяснения; колкото почвече се развивате, толкова и помощта ще е повече и тя ще идва най-вече от вас самите.

Добре, че модераторите трият.
Все пак напоследък има хора, които са начинаещи и разумни и имат голямо желание да се учат, подхождат с мисъл и не очакват нищо на готово. На такива хора да ти е кеф да подадеш ръка.

Аз имам друго предложение - да се ограничи количеството на постовете, т.е. даден потребител да има право на опредлен брой постове за ден или седмица. Така повечко ще се замислят какво и колко да пишат. Броя на постовете да се определя сплямо спамерското поведение на потребителя. Защото тук има господа и госпожици, които от 200 поста нямат едно смислено мнение, независимо от колко дълго са тук.
Съзнавам напълно неприложимостта на предложението си за ограничения брой постове. Съзнавам трудностите за модераторите и потребителите, които не са тук, за да спамят.

Темата е добра. Дано идеите за контрол на малоумието се множат, пък можем да стигнем и до някаква приемлива превенция, без да намалява потока на новорегистриращите се, посещаващите и пишещите във форума.

Галина, докато изтрещя тоя ферман в постбокса съм сигурна, че първият, който ти е отгворил е виден спамер, съгласен с теб на 100%, защото това него няма да го засегне.
Няма да има много противници на идеята като цяло - нали пишещите ще са от прескочилите трапа.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 11 Сеп 2008, 13:54

освен, че напълно подкрепям Екая - съм на 300% съгласна с това:

ekaya написа:Докажете, че имате потенциял за развитие и ще ви се помогне с насоки, с книги, с източници, с обяснения; колкото почвече се развивате, толкова и помощта ще е повече и тя ще идва най-вече от вас самите.

Все пак напоследък има хора, които са начинаещи и разумни и имат голямо желание да се учат, подхождат с мисъл и не очакват нищо на готово. На такива хора да ти е кеф да подадеш ръка.

идеята е добра. Галина icon_eusa_clap а колкото до осъществяването - до нас си зависи, само че нали знаете - една птичка пролет не прави!
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Arian Star » 11 Сеп 2008, 13:54

Галина,

И аз съм "за". От много време гледам сайта и форума и от време на време
се включвам, защото не винаги имам какво да кажа. Зная и да мълча, когато не съм достигнала до идеята какво да споделя с останалите. Но действително тук бъка от такива, които искат да кажат с постовете си какво? Всъщност едно "Нищо"! Форума се превърна в истинска клюкарница и нищо стойностно не се вижда на хоризонта. Има чат, пат някоя тема, която е разумна и интересна, но вместо да се пишат смислени постове след пусната идея и тема, се започва луд спам и това обърква тотално темата. Казах достатъчно! icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avalance » 11 Сеп 2008, 18:40

гале и ас се присаединявам :)
Аватар
avalance
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mason » 11 Сеп 2008, 18:46

аз лично, въпреки че не пиша такива теми, съм готовм да ме възпитават и дори да ми се определи персонална възпитателка :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 11 Сеп 2008, 20:00

Мисълта ми беше точно хората, които наистина искат помощ, да могат да го направят в съответната тема. И респективно всички тези ненужни "начинаещ съм" да са в съответния отдел. Съдя по себе си - ако имам интерес към нещо, той е гарантирано над една седмица, това е просто абсолютен жизнен минимум... А ако им е интересно една седмица и четат това, до което имат достъп, после поне не би трябвало чак в такава стапан да трещят безсмислените въпроси, нацвъкани навсякъде...
Категорично не става дума за възпитателки, Масон, терминът съм ползвала в друг контекст :) Това не е конкретно към теб, а към онези, които биха се заловили за твоята реплика, за да оспамят и тази тема.
На останалите благодаря.
Уиз, кажи, моля те, как става това технически и дали одобряваш.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kaina » 11 Сеп 2008, 20:50

Абсолютно съм за ограничението. Темите еднодневки станаха твърде много. Пиша много рядко, но следя форума редовно. Някога тук се поместваше наистина ценна информация, която помагаше на тези, които знаят какво да правят с нея. Сега, предполагам благодарение на спама който се лее, на тези които помагаха просто им писна. И как да ги виниш, като темите пускани в последно време звучат като подигравка.
Аз съм за по-крайна мярка, нека срокът да е месец. Така като не могат да пускат мнения, ще си уплатнят времето в ровене из архива и току виж открили това което ги интересува, преди да са пуснали поредната "начинаещ съм".
Аватар
Kaina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот archangel_metatron » 11 Сеп 2008, 21:08

Напълно ЗА
Cogito ergo summe
Аватар
archangel_metatron
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 11 Сеп 2008, 23:42

Много неприятно наистина...безразборно цвъкане из разделите.
Но знаете ли какво си мисля, че някои от тези "невинни" новопоявили се са спамери под прикритието на поредния си ник.

Но определено новодошлите трябва да се научат как и къде да пишат, иначе става празна говорилня.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Марио » 12 Сеп 2008, 05:55

Отчасти съм съгласен с предложеното, но ще се изкуша и да ви напомня нещо(включително и на себе си:) )

1во - Не се взимай на сериозно. Изтъркано, но вярно. Ако не се взимаме прекалено на сериозно просто няма да ни пука особено много за хората, които неудобряваме.

2ро - Не взимай на сериозно и този форум, в крайна сметка не това е нашият дом, че да се ядосваме излишно за глупости. Нещата няма да се променят, единствено могат да ескалират.

3то - Ето го и изходът от ситуацията - следващия път, когато прочетете нещо, което сметнете за глупаво или безмислено просто не му обръщайте внимание и не отговарайте. Игнорирането е най-доброто лекарство.

Но виждате ли, дори и аз май се взех доста на сериозно след като си направих труда да напиша последното(а се имах за несериозен laughing9 ).

Това е сигурено, защото съм малко по-комуникативен сутрин, което ми напомня ----> ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ! :P

В крайна сметка обаче, ако фокусът ни е повече насочен към самите нас си нещата ще се подобрят.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот magic_man » 12 Сеп 2008, 06:45

galina_dim
Аз съм напълно за.Все пак този спам все някога трябва да спре!
Това е от мен
Аватар
magic_man
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот galina_dim » 12 Сеп 2008, 06:55

Марио написа:Отчасти съм съгласен с предложеното, но ще се изкуша и да ви напомня нещо(включително и на себе си:) )

1во - Не се взимай на сериозно. Изтъркано, но вярно. Ако не се взимаме прекалено на сериозно просто няма да ни пука особено много за хората, които неудобряваме.

2ро - Не взимай на сериозно и този форум, в крайна сметка не това е нашият дом, че да се ядосваме излишно за глупости. Нещата няма да се променят, единствено могат да ескалират.

3то - Ето го и изходът от ситуацията - следващия път, когато прочетете нещо, което сметнете за глупаво или безмислено просто не му обръщайте внимание и не отговарайте. Игнорирането е най-доброто лекарство.

Но виждате ли, дори и аз май се взех доста на сериозно след като си направих труда да напиша последното(а се имах за несериозен laughing9 ).

Това е сигурено, защото съм малко по-комуникативен сутрин, което ми напомня ----> ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ! :P

В крайна сметка обаче, ако фокусът ни е повече насочен към самите нас си нещата ще се подобрят.

Марио, не става дума за вземане на сериозно или не... Това не коства нищо, а би трябвало да е ефективно. Там е разковничето. Игнорираш, игнорираш, игнорираш... и така до безкрай. Ефект - никакъв. Не е това решението.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 12 Сеп 2008, 07:09

Всъщност мисля, че не си изразих достатъчно разбираемо. Това, което имах из предвид е, че всъщност проблем няма. Има просто отношение към сега създалата се ситуация и някои от това си създават проблеми. Няма смисъл просто :) Ти се ядосваш за глупости, а просто няма смисъл, това е мазохизъм по дяволите. Разрешението не е в това потребителите, които не ни харесват да се ограничат, а в това да не им се ядосваме.
Все едно че отиваш на кино и целият кино салон е пълен с "олигофренчета", които не спират да се смеят идиотски - какво ще направиш? Ще им викаш да престанат, ще ги изгониш или просто ще забравиш за тях и ще си гледаш с кеф филма? :) :) :)

Пък и ако помислим, не смятам че е възможно да се наложат такива ограничения, въпреки че изобщо не съм запознат с админските опции на форумите.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 12 Сеп 2008, 07:32

Марио, не ме разбирай погрешно, не се ядосвам от нелепите теми. Дразнят ме. Когато нещо ме дразни и мога да го променя, аз се опитвам да го променя. Ти си една идея по-горе и се опитваш да промениш себе си, за да не те дразни нещото. Аз не знам кое е правилното в случая и дали изобщо има такова.

По въпроса за админските опции - аз изобщо не ги мисля тях, питам :) Почти съм уверена, че има начин, но все пак, не ми е работа да го откривам :)
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот tanarel » 12 Сеп 2008, 07:35

Марио написа:Всъщност мисля, че не си изразих достатъчно разбираемо. Това, което имах из предвид е, че всъщност проблем няма. Има просто отношение към сега създалата се ситуация и някои от това си създават проблеми. Няма смисъл просто :) Ти се ядосваш за глупости, а просто няма смисъл, това е мазохизъм по дяволите. Разрешението не е в това потребителите, които не ни харесват да се ограничат, а в това да не им се ядосваме.
Все едно че отиваш на кино и целият кино салон е пълен с "олигофренчета", които не спират да се смеят идиотски - какво ще направиш? Ще им викаш да престанат, ще ги изгониш или просто ще забравиш за тях и ще си гледаш с кеф филма? :) :) :)

Пък и ако помислим, не смятам че е възможно да се наложат такива ограничения, въпреки че изобщо не съм запознат с админските опции на форумите.

Абе остави ги да си трошат главите колкото щат по въпросаИзображение
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 12 Сеп 2008, 09:27

По принцип предпочитам да си мълча, ама явно днеска ме е хванала музата да дрънкам излишно. icon_occasion
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Tribal~Pig_74 » 12 Сеп 2008, 16:36

От цялата работа нищо няма да стане :mrgreen:
Според мен тази тема е с потенциала на една от онези "начинаещ съм"
Галинке, бищо лично
Успех все пак... И аз съм за, колкото и да обичам да спамя :)
Akhkharu
Аватар
Tribal~Pig_74
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Предложения

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор