Али написа:Това всичко,което казвате е много хубаво и страшно полезно..Обаче не отговорихте на главния въпрос:как точно се влиза там???Честно казано или не съм прочела мнението,в което точно се обяснява или сте забравили..Имам предвид много хора даваха идеи,но образно..А на нас начинаещите ти трябва подробно обяснение..или поне на мен
Али, първо мерси за точно зададения въпрос. Че иначе щях и аз да се обяснявам със спорещите, без 2 полезни изречения в цялата работа.
Онова, което имам като личен опит (че книжки- бол):
Работата със сънищата помага на развиването на контрола при астралните излизания.
В началото, докато няма почти опит оператора, се започва с прогонващ ритуал (визуализиран целия), след като си се настанил много удобно и си се погрижил да не те притесняват разни звуци и подобни. Понякога правя и по 2-3 прогонващи ритуала - ГПР, ИАО, МПРП, ПРХ... все от този род (има и един на Тор, ако човек в този период работи с рунна магия). Докато намаля мислите до минимум или поне се успокои на 80-90% потока им. Понякога после правя още едно упражнение - 3 слънца, които минават едно след друго от главата и излизат през ходилата, като докато минават - стоплят и отпускат тялото. Първото слънце има числото 3 в себе си, второто - 2 и последното - числото 1 (от книгата "Развиване на психичните сили" на У.Хюит - има и още няколко много полезни техники за навлизане в по-дълбоко ниво и за отпускане в нея).
След това отпускам тялото част по част. Това вече със сигурност ще блокира окончателно мислите, отделно успокоява съвсем кръвообращението и доизчиства каквото и да е останало напрежение по тялото. Друг вариант е да усетиш и да визуализираш как те засипват с пясък (тва от другаде някъде беше, но е изключително добро) - както когато се заравяме в пясъка на плажа.
Това вече трябва да е достатъчно дори и за най-начинаещия.
Не подценявайте подготовката, колкото и да ви се струва досадна и дълга. Без воля, никаква работа няма да свършите. След това започва същинската работа. Открих няколко начина. Ще опиша някои от тях. Понякога използвам само един, понякога 2 в комбинация като ги редувам.
Първи начин: Завъртане. Легнала съм удобно. Опитвам се да си се представя легнала по същия начин, но завъртяна на 10 градуса. След това започвам да се усещам там, сякаш съм там физически - светлите петна, които пробягват по затворените клепачи, звуците, усещанията - все едно съм физически завъртяна на 10 градуса. Изисква минутка или повече - според концентрацията. Когато се усетя на 100% завъртяна, от новата позиция завъртам още малко и така примерно докато се усетя завъртяна на 90-180% или пък съм на друго място в стаята примерно.
След известно време практика завъртането ми вече не е постепенно, малко по малко, а е директно въртене, с усещането, че се въртя физически.
Едно случайно откритие е музиката на щурците (буболечките, не групата) - по някакъв начин като че ли разблокира здраво заземената връзка тяло-астрално тяло. Винаги, когато чуя щурец, оставам да го слушам колкото успея. Разблокирането не става само по време на самата работа по астрална проекция, а във всеки един момент. Просто помага някак.
Друг вариант: След цялата подготовка, започвам да се усещам как ходя някъде или правя нещо. Единственото условие е да е нещо, което правя подсъзнателно често. Примерно като ходя на работа, част от маршрута, където минавам винаги. Там се осъзнавам адски лесно. Само като си го спомня и все едно съм там. Или примерно беля картофи, или танцувам на определено място, където редовно се кълча - изобщо каквото и да е, стига да се усещаш на 100% осъзнат, все едно го вършиш наистина. Подбирам няколко места и дейности и ги редувам.
Друг начин: Изключително силно желание.
Когато много искаш да видиш нещо, да си спомниш някое място с подробности, да си спомниш определен момент (при мен първото успешно излизане беше, защото се опитах да си спомя сън отпреди 2-3 дни, трябваше да сънуваме определено място, нищо не помнех - директно се пренесох на мястото и си спомних всичко. само дето като се усетиш какво точно става в началото, от превъзбуда се връщаш обратно - не се притеснявайте, отшумява с времето и практиката).
Не подценявайте желанието за секс с определен човек (или дори просто желание да докоснеш някой, който не можеш да имаш, особено поради прстранствен проблем. аз одъртях и вече си мисля за секс, не за целувки и допир, ама това е от ЕГН-то). Когато пречката е физическа и почти непреодолима, а желанието вече ви тормози сериозно - сядайте да астралствате! Използвайте тези желания да видите нещо/някой, да пипнете нещо/някой или пък да узнаете нещо. Все тая. Важното е да е почти обсесивно желание. Тогава успехите като че ли идват от самосебе си. В тези ситуации сядате да медитирате/астралствате/работите ЗАВИНАГИ. Тогава имате волята и вярата да СТАНЕ онова, което желаете и да сте там докато стане и няма да мръднете, докато не стане, ако ще и 48 часа да отнеме. Но тази решителност, ако нямате години практика зад гърба си се получава само когато желанието във вас е от космическа важност (може и да трае 2 дни, важното е да го разпознаете и да го използвате. независимо колко е мимолетно, успехите получени благодарение на него са трайни

)
За това се сещам сега. Не ми се пише повече. Взимайте си нижки, питайте за съвети вече работилите с това и почвайте. Защото ако само четем и мислим, нищо няма да направим. Сядайте си на задника (онези, които искат да го развият това) и започвайте работа. Още тази вечер и всяка следваща вечер (или сутрин, или когато ви е кеф изобщо).