Астрална проекция/Астрално пътуване

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот puntina » 30 Авг 2008, 05:32

FINCI написа:Е тук те хванах че лажеж..............не може да се намесиш в саня на друг доста се изписа по темата за съня.......................аз някога попитах може ли да се прати сън на някой беше ми обяснено че не може пак камоли ти лично да се намесиш в съня............
Еми не знам ... той разказа съня ми от до....така ,че не знам какво е станало. Освен това това не ми е за първи път,преди години с една приятелка бяхме сънували един и същ,освен това с най-добрата ми приятелка сънищата ни се преплитат и се допълват,как ще обясниш това? Не знам какво са ти казвали,но на мен са ми казвали,че човек, с когото в миналият си живот си бил близък или ти е бил роднина ,в сегашният можеш да сънуваш едно и също. Има едно нещо,може да съм си въобразила ,че е ОВЕ преживяване,а да е било просто сън.
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 31 Авг 2008, 15:50

puntina: В мн религий казват следното: "Сънят е брат на Смъртта". Колкото до ОВЕ - ами сънят си е точно това - само дето помнещите и управляващите сънищата си си мислят за това като за сън...
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 31 Авг 2008, 20:11

Dorian. написа:Чел съм няколко книги и знам,че в астрала немогат да ти "сритат задника"(Райна Минкова)освен ако не искаш този антисвят да е Ада но пак неможе да стане защото всичко става с разрешение на Господ и в придружение на твоя ангел-пазител.Знам молитва за връзка с астрала и действа.

Да, Dorian., всеки така казва- докато не срещне някого, който да му "срита задника" до степен това да се прехвърли и на физическо ниво ;)

FINCI, намесите в сънищата са си съвсем реални, както и възможноста да изградиш даден "сън"(т.е. да изградиш фино ниво) и да го "пратиш" на някого.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот forsluken » 16 Сеп 2008, 13:00

puntina написа:
B-L-O-T написа:Какво ти е правила баба ти ? confused2
Ми караше ме да си затварям очите и да си представям как се обвивам в разни светлини,как ставам лека като перце,как се качвам по някакви стълби и ме питаше какво виждам там,а аз ест там виждах някоя страна,в която вероятно съм била някога. Или пък ме караше да си представям предмет от миналото.Да приближавам спектъра на представяне и да се вглеждам в детайлите му и после да създам случка от миналото с този предмет и тогава пред очите ми изплуваше картина от момента,в който е бил предмета до мен. Ест виждах случката,сцената и си давах сметка ,че примерно там съм сгрешила или не.. и така :)
ha ha ot malka te e vkarala v astrala i da vazmojno e
Аватар
forsluken

Мнениеот Dorian. » 16 Сеп 2008, 17:55

Чудили ли сте се дали дори в най-ниското небе (нямам предвит ада),че е възможно да цари хаос и заядливи духове или злобни ще са там...Те са в Ада докато не се премахне черната украса от аурата им.Така,че там неможе да ти сритат задника а затова дали ще ти сритат задника тук си зависи от теб :).Правя астрални пътувания не само по моя воля и просто ангела ти пазител неможе да допусне да правиш каквото си искаш :):)
Аватар
Dorian.
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Neltharion » 06 Окт 2008, 22:51

нещо не схванах смисъла от заръките на бабата,
на въпроса да пътуването и виждането на любимите ти хора е астрално пътуване всъщност дори това да си лежиш и да си представяш как се разхождаш из парка си е астрална разходка (стига да си поне на алфа) много често когато си много уморена и вече заспиваш седеики на дивана (при положение че трябва да стигнеш до леглото) може да се унесеш и да го направиш в просъница
много често ми се е случвало като малък та това си е разходка с финото тяло icon_sleeping
Аватар
Neltharion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Али » 03 Яну 2009, 12:14

Това всичко,което казвате е много хубаво и страшно полезно..Обаче не отговорихте на главния въпрос:как точно се влиза там???Честно казано или не съм прочела мнението,в което точно се обяснява или сте забравили..Имам предвид много хора даваха идеи,но образно..А на нас начинаещите ти трябва подробно обяснение..или поне на мен
Аватар
Али

Мнениеот Arhimikus » 03 Яну 2009, 13:19

Книга - можеш да прочетеш много полезни съвети :)
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот degagement » 03 Яну 2009, 16:18

Али написа:Това всичко,което казвате е много хубаво и страшно полезно..Обаче не отговорихте на главния въпрос:как точно се влиза там???Честно казано или не съм прочела мнението,в което точно се обяснява или сте забравили..Имам предвид много хора даваха идеи,но образно..А на нас начинаещите ти трябва подробно обяснение..или поне на мен

Али, първо мерси за точно зададения въпрос. Че иначе щях и аз да се обяснявам със спорещите, без 2 полезни изречения в цялата работа.

Онова, което имам като личен опит (че книжки- бол):
Работата със сънищата помага на развиването на контрола при астралните излизания.
В началото, докато няма почти опит оператора, се започва с прогонващ ритуал (визуализиран целия), след като си се настанил много удобно и си се погрижил да не те притесняват разни звуци и подобни. Понякога правя и по 2-3 прогонващи ритуала - ГПР, ИАО, МПРП, ПРХ... все от този род (има и един на Тор, ако човек в този период работи с рунна магия). Докато намаля мислите до минимум или поне се успокои на 80-90% потока им. Понякога после правя още едно упражнение - 3 слънца, които минават едно след друго от главата и излизат през ходилата, като докато минават - стоплят и отпускат тялото. Първото слънце има числото 3 в себе си, второто - 2 и последното - числото 1 (от книгата "Развиване на психичните сили" на У.Хюит - има и още няколко много полезни техники за навлизане в по-дълбоко ниво и за отпускане в нея).
След това отпускам тялото част по част. Това вече със сигурност ще блокира окончателно мислите, отделно успокоява съвсем кръвообращението и доизчиства каквото и да е останало напрежение по тялото. Друг вариант е да усетиш и да визуализираш как те засипват с пясък (тва от другаде някъде беше, но е изключително добро) - както когато се заравяме в пясъка на плажа.
Това вече трябва да е достатъчно дори и за най-начинаещия.

Не подценявайте подготовката, колкото и да ви се струва досадна и дълга. Без воля, никаква работа няма да свършите. След това започва същинската работа. Открих няколко начина. Ще опиша някои от тях. Понякога използвам само един, понякога 2 в комбинация като ги редувам.

Първи начин: Завъртане. Легнала съм удобно. Опитвам се да си се представя легнала по същия начин, но завъртяна на 10 градуса. След това започвам да се усещам там, сякаш съм там физически - светлите петна, които пробягват по затворените клепачи, звуците, усещанията - все едно съм физически завъртяна на 10 градуса. Изисква минутка или повече - според концентрацията. Когато се усетя на 100% завъртяна, от новата позиция завъртам още малко и така примерно докато се усетя завъртяна на 90-180% или пък съм на друго място в стаята примерно.

След известно време практика завъртането ми вече не е постепенно, малко по малко, а е директно въртене, с усещането, че се въртя физически.

Едно случайно откритие е музиката на щурците (буболечките, не групата) - по някакъв начин като че ли разблокира здраво заземената връзка тяло-астрално тяло. Винаги, когато чуя щурец, оставам да го слушам колкото успея. Разблокирането не става само по време на самата работа по астрална проекция, а във всеки един момент. Просто помага някак.

Друг вариант: След цялата подготовка, започвам да се усещам как ходя някъде или правя нещо. Единственото условие е да е нещо, което правя подсъзнателно често. Примерно като ходя на работа, част от маршрута, където минавам винаги. Там се осъзнавам адски лесно. Само като си го спомня и все едно съм там. Или примерно беля картофи, или танцувам на определено място, където редовно се кълча - изобщо каквото и да е, стига да се усещаш на 100% осъзнат, все едно го вършиш наистина. Подбирам няколко места и дейности и ги редувам.

Друг начин: Изключително силно желание.
Когато много искаш да видиш нещо, да си спомниш някое място с подробности, да си спомниш определен момент (при мен първото успешно излизане беше, защото се опитах да си спомя сън отпреди 2-3 дни, трябваше да сънуваме определено място, нищо не помнех - директно се пренесох на мястото и си спомних всичко. само дето като се усетиш какво точно става в началото, от превъзбуда се връщаш обратно - не се притеснявайте, отшумява с времето и практиката).

Не подценявайте желанието за секс с определен човек (или дори просто желание да докоснеш някой, който не можеш да имаш, особено поради прстранствен проблем. аз одъртях и вече си мисля за секс, не за целувки и допир, ама това е от ЕГН-то). Когато пречката е физическа и почти непреодолима, а желанието вече ви тормози сериозно - сядайте да астралствате! Използвайте тези желания да видите нещо/някой, да пипнете нещо/някой или пък да узнаете нещо. Все тая. Важното е да е почти обсесивно желание. Тогава успехите като че ли идват от самосебе си. В тези ситуации сядате да медитирате/астралствате/работите ЗАВИНАГИ. Тогава имате волята и вярата да СТАНЕ онова, което желаете и да сте там докато стане и няма да мръднете, докато не стане, ако ще и 48 часа да отнеме. Но тази решителност, ако нямате години практика зад гърба си се получава само когато желанието във вас е от космическа важност (може и да трае 2 дни, важното е да го разпознаете и да го използвате. независимо колко е мимолетно, успехите получени благодарение на него са трайни :wink: )

За това се сещам сега. Не ми се пише повече. Взимайте си нижки, питайте за съвети вече работилите с това и почвайте. Защото ако само четем и мислим, нищо няма да направим. Сядайте си на задника (онези, които искат да го развият това) и започвайте работа. Още тази вечер и всяка следваща вечер (или сутрин, или когато ви е кеф изобщо).
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот degagement » 03 Яну 2009, 16:29

FINCI написа:Някой вообще може ли със сигорност да каже(да докаже) че е успял да направи астрална проекция..................интересно въпросче нали...........

Всъщност много от тук подвизаващите се са го правили, но трудно ще тръгнат да отговарят на подобни въпроси. Да не говорим, че следващият въпрос, който изниква естествено е "как можеш да ми докажеш, че е вярно?" и ако седнем да се правим на кой е по-по-най, ще имаме месеци дискусии за глупости. Е, аз успях. Но пък грам не ми дреме дали някой ще вярва или ще пита глупости. От този момент нататк просто работя за доразвиване на вече постигнатите успехи. Ако успееш поне веднъж и разбереш, че всичко това не са бабини деветини.... тогава можеш да зададеш пак този въпрос. До тогава винаги ще имаш съмения. Ако имаш вече личен успех, ако не друго, то поне веднага ще разпознаеш кой лъже и кой говори за лично прецивян опит. Но пък тогава въпроса ти ще изгуби всякакъв смисъл.... омагьосан кръг
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот sanguinary » 04 Яну 2009, 03:56

puntina написа:
B-L-O-T написа:Какво ти е правила баба ти ? confused2
Ми караше ме да си затварям очите и да си представям как се обвивам в разни светлини,как ставам лека като перце,как се качвам по някакви стълби и ме питаше какво виждам там,а аз ест там виждах някоя страна,в която вероятно съм била някога. Или пък ме караше да си представям предмет от миналото.Да приближавам спектъра на представяне и да се вглеждам в детайлите му и после да създам случка от миналото с този предмет и тогава пред очите ми изплуваше картина от момента,в който е бил предмета до мен. Ест виждах случката,сцената и си давах сметка ,че примерно там съм сгрешила или не.. и така :)

Хм...
Това в някои държави го таксуват като домашно насилие :roll:
А това, че някои от вас не са в реалността, не означава, че са в астрала или както там си го наричате.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот degagement » 08 Яну 2009, 18:06

sanguinary написа:А това, че някои от вас не са в реалността, не означава, че са в астрала или както там си го наричате.

Тези мнения много ги обичам. Не че не си прав, ама такива мнения кой прав кой крив - бол. Много по-ценна е обмяната на личен опит. Много от нас са успявали в много неща, ама си ги пазят за себе си. Обикновено се оправдават с това, че това не е знание за всеки и че някой може да си навреди... както и да е. Не ми е работа това да давам акъл кой какво да споделя. Но все пак единственото ценно нещо в тези форуми е лично преживяният опит на другите "колеги от занаята". Книжките всички можем да си ги прочетем. И все пак, защо някой преди да даде поредната оценка, не се замисли с какво от личния си опит би могъл да помогне на другите, вместо само да каже "тфа е готино, а онова - не".

Защо никой не опита да даде малко от онова, което му е помогнало да постигне какъвто и да било успех в астралната проекция? Няма значение колко напред или колко назад е в това, винаги има такива, на които опита му би помогнал.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот Oleaster » 16 Яну 2009, 17:35

Техниката със завъртането е описана и в една от книгите на Robert Monroe. Това е начинът, който той използва в първите си опити. Впоследствие е разработил подробна методика, която използва комбинация от звукови вълни (да, слагаш си слушалки за да слушаш запис), инструкции на оператор (в записа) за нещо като самохипноза. Всичко това, както и опитността му извън тялото, са описани в трилогията "Пътуване извън тялото", издадена и на български преди доста години. На който му се чете:
http://www.spiralata.net/kn_bul/monro.zip
Който се е заинтересувал от методиката, може да потърси в интернет - има достатъчно информация за изследванията на Монро. В щатите работи цял институт, който разпространява освен литература, и дискове, които може да се поръчат онлайн. Има някои дискове, качени като MP3 по торентите, но не съм сигурен дали при компресирането не са орязани онези звукови вълни, които въздействат на подсъзнанието без да са в слушаемия диапазон.
Аватар
Oleaster

Мнениеот Mason » 16 Яну 2009, 17:49

Абе тез астрални пътувания, дето ти трябват слушалки, музика, команди на оператор (?!) не ми ги хвалете.
А благословия от папата трябва ли :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Macabre » 17 Яну 2009, 08:12

Абе какво ли не пробвам, и това със завъртането пробвам и всичко каквото съм прочела пробвам, напът съм да успея и изведнъж нещо ме дърпа назад. Като пружина е, почти успявам да се измъкна от тялото си, започвам да вижда от друга точка и веднага ме дърпа обраратно....всеки път когато се опитам става така! ЗАЩО??!!!
Tea party with zombies
Аватар
Macabre
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 17 Яну 2009, 13:12

Това минава от времето- просто продължавай без да се отказваш.
Друг момент е това да не си го и мислиш- забрави че има пружина и с времето тя отслабва- докато е в съзнанието ти- ще я има.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот degagement » 18 Яну 2009, 17:53

Това дърпане наобратно доколкото знам е от връзката тяло-астр.тяло. Виждала съм го и друг път писано къде ли не като проблем. Едно от решенията беше някакво движение от Тенсегрити. Решението изобщо не е мое. Една мацка от Инкаос преди време го откри. Не съм чувала за друго решение на проблема. Имаше и някакво обяснение, че връзката е прекалено къса и не им дава да мръднат. Ето за това ще е добре да поговорим.

При мен такъв проблем просто нямаше, но онези, които са минали през това, могат да споделят опит.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот Mason » 18 Яну 2009, 18:00

не мога да пътувам астрално, но мислено мога да изляза от тялото си и да се гледма отстрани. Голем кеф е да стана така, че вратата между холя и спалнята да минава по средата ми. Така с едното око гледам хола, а с другото спалнята. Друг кеф е да се опиташ като се изправиш в стаята еното ти око да гледа напред, а другото да обърнеш да гледа назад, т.е. да възприемаш всичко около теб като видимо
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 18 Яну 2009, 22:33

degagement написа:Това дърпане наобратно доколкото знам е от връзката тяло-астр.тяло. Виждала съм го и друг път писано къде ли не като проблем. Едно от решенията беше някакво движение от Тенсегрити. Решението изобщо не е мое. Една мацка от Инкаос преди време го откри. Не съм чувала за друго решение на проблема. Имаше и някакво обяснение, че връзката е прекалено къса и не им дава да мръднат. Ето за това ще е добре да поговорим.

При мен такъв проблем просто нямаше, но онези, които са минали през това, могат да споделят опит.

degagement, има и други 2 варианта:
1. Ако връзката е достатъчна поне за отделяне- с повечко тренировки в стил "на час по лъжичка", т.е. с времето се отдалечаваш все по-надалеч. Например отначало само на метър, сетне на няколко и така нататък;
2. Ако връзката не е достатъчна дори за отделяне на астралното тяло- в този случай се започва с етерна проекция, и едва след това с астрална. Етерното тяо е по-близко до физическото и се "командва" относително по-лесно(Масон, ти точно това правиш- което си описал като "мислено излизане от тялото"). Така с времето се учим да изграждаме по-"стабилни", по-"дълги" връзки м/у физическото и останалите тела.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Elvira » 25 Яну 2009, 20:03

На който му се чете доста по темата, има книга на Робърт Монро, която е интересна и полезна понеже има дадена техника. Може да си я изтеглите от тук:

http://www.spiralata.net/booklist.php?f ... Letter=%CC
Аватар
Elvira
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор