Победа над смъртта

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот Lord Voldemor » 05 Май 2009, 16:17

Здр.на всички.Както личи още от заглавието,темата която разглеждам е повече от сериозна.?-ът дали смъртта може да се избегне наистина,ме е занимавал цял живот.Отговорът за мен е ДА,възможно е.Под смърт визирам всяко нейно проявление-старост,злополука,болести и пр.(но най-страшната смърт постига тези,които са родени с мъртви души,хора,нямащи нищо общо с останалото човечество,които бродят като сенки и причиняват нечувани зверства-но тези хора са обект на друга тема)Първо трябва да се осъзнае(енергийно)че смъртта се загнездва там,където отсъства живота.Тя не може да те повали,ако имаш съзнание.Вторият етап е абсолютнотп отсъствие на страх при среща с нея-страхът води до колебание,а от там до съмнение в собствените сили-това е краят.Имал съм не един случай,когато съм срещал костеливата старица,но тя знае,че не може да ме повали-което все някога ще стане,когато АЗ го реша.Н.пр. чрез енергията Рейки ,когато бях в казармата,спасих от сигурна смърт(от отравяне) любимото ми куче.Спасявал съм и други животни-естествено,човекът е друг случай,не претендирам,че енергийно мога да спася човек,освен себе си.Това, което препоръчвам,е повече упражняване във виждането(в смисъла на Дон Хуан),отколкото човъркането из окултното(евокации и пр.)Моля за мнения и коментари.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот potomaka » 05 Май 2009, 16:40

Ем.......съгласен съм до някаде:Смъта на физическото тяло може да се избегне ако си достатъчно силен и нямаш страх,но само ако е породена от неестествени причини и не ти е до6ло времето :mrgreen: .Но ако тва времв е до6ло няма как да я победи6,може да я измамим временно ,но не и да я победим,тъй като тялото рано или късно не можве да обслужва потребностите на на6ия дух :?
Колкото до болестите и злополуки, не всички може да се избегнат.А староста:ДА Я ЗАБАВИМ -ДА,ДА Я СПРЕМ И ИЗБЕГНЕМ -НЕ :mrgreen:
Аватар
potomaka

Мнениеот rain » 05 Май 2009, 16:46

Lord Voldemor, ако беше по-млад бих те оправдал, че си прекалил с Хари Потър, но смъртта е естествена
част от нас, от битието на всичко живо, независимо дали ни харесва или не. Освен това старостта не е
проявление на смъртта, а на живота, в някои култури тя дори е свързана с мъдростта.

Не знам каква е тази съвременна тенденция за ментални супермени, феномени и чудесии...но се опасявам,
че не се отразява особено добре на много хора. А което е по-лошото, някои търсят спасение в тях за да
оправдаят неспособността си да се справят с отговорностите на живота и с цялата му трудност. Но какво пък,
всеки е свободен да вярва в каквото пожелае.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 05 Май 2009, 17:50

Благодаря за коментарите.Все пак виждам,че някои неща не са разбрани-нормално е засегнах огромна тема само върху няколко реда,затова ще поясня.Аз съм от хората,които не избягват от смъртта заради страх от нея,а защото съм против дълбоко насаденото мнение,че смъртта е неизбежна-не казвам за живот от 1000 год. а за толкова,калкото желае адепта(ако контролираш този процес,сам ще желаеш да живееш точно толкова,колкото да си свърши работата на този свят-НЕ по-рано).По ?-а за тенденцията за която говори модератора,не виждам нищо неестествено в това,да решаваш проблемите си до такава степен,че дори на практика да отправиш предизвикателство към традиционно неизбежен фактор като смъртта.За мен това е праг,предизвикателство преди всичко към мен самия.Причината да засегна тази тема е,практическият оптимизъм и вдъхновение които изпитвам по принцип.Как може да се постулира из форума,че всичко е възможно,че за истински силния няма ограничения,а смъртта трябва да се явява точно такова ограничение?
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот м Лъчезар » 05 Май 2009, 18:10

След като мислиш че е възможно срещал ли си се с някой направил го ? Физичното тяло има срок на годност до този момент . За коя смърт говориш - на душата или на физичното тяло ? Няма смисъл физичното тяло да съществува до безкрай защото душата ще умре (ще се модифицира и изроди и на края няма да е това което е) . За смърт на душата не мога да говоря защото не съм активирал глобалната си памет да се върна на зад и да видим както става с душата преди и да предположа какво става след .
Голям проблем идва от това че се разделя рязко и притовоположно по значение "Смърт" и "Живот" . Смърт значи край за живота но и самият край е част от живота . А какво става след това според мен не знаеш че да смяташ за правилно да искаш да няма край на живота .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Redyan » 05 Май 2009, 19:19

Lord Voldemor написа:Как може да се постулира из форума,че всичко е възможно,че за истински силния няма ограничения,а смъртта трябва да се явява точно такова ограничение?

Нямах време да чета всички мнения по темата но това изречение ме озадачи...
Лорд Волдемор ... нима смърта е ограничение ? Ако за тебе е ограничение за други е "Освобождение"...
Аз други неща считам за ограничения... социалното общество и "наложените от него мнения". Те са най голямото ни наложено ограничение в този свят... Когато четох постовете ти по другата тема си казах " Я още един по осъзнат човек"... но като видях тази тема... няма да коментирам... Може ли да ми обесниш на кратко какво мислиш за Жовота ? Какво е Животът според Теб ? Защо според тебе смърта е негатовно явление защо трябва да се опитваме да я избегнеме/победим ? Какво става според тебе след смърта ? Нима свършва "Животът" и всичко се превръща в пепел и това е Нашия Край? Ще ми е мн интересно да посъбеседвам с тебе над тези въпроси :)

Благодаря предварително на отговорите ти.

п.с. Забравих да дам моя отговор на темата ти. И според мене смъртта е нормално биологично явление. И бих казала че при една "нормална смърт" ние сме Победили... защото сме научили урока, за който сме били пратени тука. "Победа над смърта" ми прилича доста на "Търсенето на безсмъртие ", което е тема, която се е заселила в съзнанието на доста "занимаващи се"(бих казала неосъзнати - защото това е доста чсто срещано при начинаещите...). Някъде из форума имаше някаква некроманска тема за Безсмъртието, но когато я четох наистина ме напуши на голям смях. Хора спрете се с това Безсмъртие ... Защо трябва да го търсите извън нас... то се намира вътре в самите нас само трябва да го осъзнаете и ще го видите.....
Der Klügere gibt nach !
Аватар
Redyan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот virtual_panacea » 05 Май 2009, 23:36

Смъртта е единственото сигурно нещо в живота. Всеки огън догаря и това е неминуемо.
Материята се износва, разпада се.
Lord Voldemor, със сигурност не можеш да заобиколиш смъртта. Разбирай го както искаш. Това, което се е родило, ще умре. Колкото по-скоро го проумее човек, толкова по-леко ще му е на финалната права.
Аватар
virtual_panacea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот paparosko » 06 Май 2009, 07:47

Човек може да постигне онова, което иска и в каквото вярва.
Стига да е осъзнал, че може всичко!

Въпросът е: На кого е нужно безсмъртието?
За да достигнеш до безсмъртието, сигурно е, че ще си извървял пътя си до мъдростта и нещо друго...
В такъв случай самото безсмъртие, дали ще стои на дневен ред при теб или обратното...?

Важен е пътя, а не целта!

Всеки сам ще извърви трънливия път до своята Голгота!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 06 Май 2009, 09:06

Виждам,че темата ми доста е поразбунила духовете,но има някои неща,които явно трябва да поясня.Никъде не съм говорил за вечен живот във физическото тяло-дори поясних по-рано,че не става ? за 1000 год.,а за толкова,колкото е необходимо на адепта да завърши задачата си със сигурност(а не да умре преди това да се случи).В личен план,моята цел да приключа в този ми живот безконечният цикъл живот-смърт.Това е вътрешно осъзната потребност,и няма нищо общо с вечния живот на тялото(сумати-нетленност).За мен победата над смъртта се явява в способността ми да гарантирам на себе си(не разчитам на помощта на ангели хранители и пр.а само на личната си сила)необходимия за изпълнението на задачата ми срок.Например,ако някъде ме очаква опасност,аз няма да съм там.Съгласен съм,че смъртта е част от живота,но към тази част трябва да има разбиране,а именно че смъртта идва тогава,когато ти го позволиш(съзнателно или не).От друга страна,като че ли приветствате идеята за смъртта-не вярвам,че който и да било от вас скъпи приятели,би срещнал краят си без възражения-както казах,срещал съм костеливата старица,и само адекватнота ми поведение ме е съхранило.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот paparosko » 06 Май 2009, 11:42

Е, трябва да се отдаде дължимото.
Тук съм съгласен - не да живееш вечно, а достатъчно.

Най-добре е да умреш много стар, но много здрав.
Например Пол Брег е умрял на 94 години мисля (да не се лъжа), като карал сърф и една по-голяма вълна го повалила лошо под водата (може би си е ударил главата някъде там...).

Винаги съм се питал: Какво ще правя като след време измрат всичките ми близки и приятели и аз остана сам?
Говоря за близки и приятели, които са на моите години и с които имам наистина какво да говоря.
Наистина животът няма край, но същото ли е със смисъла на живота?

Помислете върху това!

Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Redyan » 06 Май 2009, 13:42

А аз отново не съм съгласна... Лорд Валдомор. Твоята "цел" в този живот е да приключиш този цикъл живот - смърт. Но пак повтарям това е Твоята цел. А какво става ако целта с която си пратен тук не съвпада с твоята ? Ако ти си изпратен да научиш даден урок и след това има още едно две прераждания за да научиш др уроци в савсем различни ситуации... и чак след това там в далечното бъдеще имаш Живот, с които трябва да научиш "последния урок" и да прекъзнеш този цикъл. Мислиш ли че ако ти е писано да изкупиш едно нещо и ти си го изкупил и срешаш смъртта и ти все я побеждаваш... че винаги ше успяваш да я отбягваш докат постигнеш Твоята цел? Според мене няма да ти бъде позволено да постигнеш целта си, ако тя не е включена в всеобщия план на вселената.
Има една поговорка " Всичко с времето си".... а и Щайнер пише, че човек който не е готов за дадено знание... той не може да го получи...

Според мене не стават така нещата.... мн хора искат мн неща. Да ти казваш че каквото искаш си го получавал, ок радвам се за теб и ти пожелавам съшия успех и занапред, но целта която си си избрал дали ще ти бъде позволено да я постигнеш ?

п.с. не приемай постовете ми като заяждане... но нещата които чета ми се струват малко странни. Не всичко е толкоз лесно и просто.
Der Klügere gibt nach !
Аватар
Redyan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Redyan » 06 Май 2009, 13:45

paparosko написа:Винаги съм се питал: Какво ще правя като след време измрат всичките ми близки и приятели и аз остана сам?
Говоря за близки и приятели, които са на моите години и с които имам наистина какво да говоря.
Наистина животът няма край, но същото ли е със смисъла на живота?

Помислете върху това!

Смисъла на животът се намира и губи независимо от възраста. Относно приятелите и роднините... няма да си сам защото ще си се запознал с по млади приятели които ще са живи :) се пак не говорим да живееш 1000 години...
Der Klügere gibt nach !
Аватар
Redyan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 06 Май 2009, 17:54

Редуан,в никакъв случай не възприемам мненията ти като заяждане-напротив,когато човек ясно изразява становището си е още по-добре.Ти спомена,че може би моята цел,не е действителната цел на съществуването ми,и тива донякаъде е така.Искам да кажа,че основната ми цел е да постигна високи цели в името на Общото Благо,заложил съм всичко на това.Но в индивидуален план приключването на цикъла живот-смърт за мен е реално ,достигната цел,и по-точно това е мое Намерение.И знам,че мога да го осъществя.Само с едно не съм съгласен с теб-това за ПОЗВОЛЕНОТО.Без да се хваля,но съм достатъчно осъзнат,за да знам какво ми диктува сърцето-няма как да сбъркам в това отношение.Единственото,което не ми дава мира,е дали ще бъде достатъчна силата ми да бъда от полза за Благото-защото често пъти се оказвам единствен,сам насред "полесражението",а сам не можеш надделя над злото(неосъзнатото)
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот neCriS2 » 06 Май 2009, 18:56

Като остаряваш или си тежко болен тялото започва да привлича и да се трупа с ммм.. нека го нарека "мъртва енергия", която по мои виждания въздейства като прекъсва връзките между физическото тяло и душата, като по този начин спомага за пълното й отделяне. За да ме разбереш по-подробно за какво приказвам отиди до някое болнично отделение или морга и се опитай да усетиш атмосферата... Самото и въздействие е доста специфично и именно това я прави трудна за разпознаване на време. Самата тя е изградена от 2 слоя единият мога да го сравня с наелектризиран хлад а другото представлява нещо като тежка слузеста утайка. Първоначално като се запълниш с нея се чувстваш много добре (това най-много се забелязва при хората умиращи на легло или страците, които малко преди да им дойде времето изведнъж започват да се чувстват добре и да показват положителни симптоми и малко след това умират, когато най-малко се очаква) докато не се резорбира и не остане само утайката, която създава усещане за тежест и ленивост там където се е насъбрала. Ако успееш да я доловиш от самото начало преди енергетиката ти да я резорбира можеш да се изчистиш от нея, но ако позволиш да се усвои и остави утайка от там нататъка чистенето е много трудно, защото ти трябва външен източник на "жива енергия" от който да приемеш за да я изместиш и отхвърлиш, а както казах ако си тежко болен или прекалено стар организма постоянно се трупа с нея и не виждам как ще смогнеш да е предпазиш. Освен това, колкото повече се трупа в теб, толкова повече започваш да привличаш, като паралелно с това пада жизененият ти потенциал и възможностите ти да я спреш. Най-лошото й въздействие не е толкова физическото , колкото психическото... Предизвиква меланхолия, ленивост, чувство за обреченост, смирение и тн. Ако тялото е младо има шанс да я блокира, но ако е с изтичащ срок на годност става много трудно. Ако смъртта е предизвикана бързо примерно от катастрофа кръвоизлив инфаркт и така нататък душата или остава вътре за известен период от време или излиза с ненапълно прекъснати връзки, което дава възможност за връщане към живота ако жизнените функции на тялото се възобновят и са способни да го поддържат.
До колкото знам във вуду традициите има ритуали за пренасяне на душата в чуждо тяло, но като гледам няма да си много "ти" след процедурата.
"Живот" след "смъртта" има бе. Не е ли малко скучно и геймърско да живееш вечно ? Постави си някаква по-висока цел. Имаш оооще достатъчно време преди да ти боднат карамфил в з*дника icon_angel
Аватар
neCriS2

Мнениеот Redyan » 06 Май 2009, 19:37

Лорд Волдемор, не те познавам лично може и да си прав... може да е последното ти прибиваване в материалното...

А относно силите ти... спомни си думите на папароско... няма невъзможни неща, човек просто трябва да осъзнае, че може всичко и ще го постигне. Ти сам си казвал същото в по горните си постове. Така че не се келебай и не мисли " Ма дали ще се справя, ама сам съм... ама тва . ама онова.." Нещото което може да те провали е колебанието и НЕвярата в това, че имаш достатъчно сили и воля да материализираш Намерението си( намерението да се бориш за общото Благо дори когато си сам на бойното поле)
Der Klügere gibt nach !
Аватар
Redyan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 06 Май 2009, 22:39

Аз винаги се боря,а за съмнение време няма :).
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот sanguinary » 07 Май 2009, 00:56

Lord Voldemor написа:Единственото,което не ми дава мира,е дали ще бъде достатъчна силата ми да бъда от полза за Благото-защото често пъти се оказвам единствен,сам насред "полесражението",а сам не можеш надделя над злото(неосъзнатото)

:mrgreen:
Здраво стискай меча и напред, момче :mrgreen:
Чак не е за вярване какви значителни и сериозни роли си самопридавате понякога. Не разбирам от къде тази увереност в неизбежността на вашата правота. Това може би отговаря донякъде на въпроса - защо няма безсмъртие.
На всеки е нужен ъпгрейд, но някои са направо демо версии.
Аз не зная къде стоя в цялата картинка, може би някъде в масата... но определено не се имам за Батман. icon_angel
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот м Лъчезар » 07 Май 2009, 06:25

И остава да разберем как ще стане номера да живеем хиляда години да кажем . Ти като изказваш мнение че можело да стане това дай аргументация , дай примери , дай начин , дай нещо .
Колкото до това дали си "разбунил духовете" недей да се самоласкаеш .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Redyan » 07 Май 2009, 10:11

м Лъчезар написа:И остава да разберем как ще стане номера да живеем хиляда години да кажем . Ти като изказваш мнение че можело да стане това дай аргументация , дай примери , дай начин , дай нещо .
Колкото до това дали си "разбунил духовете" недей да се самоласкаеш .

Ей за това говорех... Лорде навярно ме разбираш защо те нападнах в първите си постове по таз тема... .
Лъчезар и като ти дадат пример начин нещо ? Какво после ? Ще го направиш и ще живееш 1000 години?
А мислил ли си че в този форум влизат хиляди хора и ако те видят таз тема и направят нещото и те живеят 1000 години какво ще стане? Абе хора за какво ви е да живеете 1000 години ? М ? Айде стига глупости... четете по добре темите(признавам че и аз не вникнах в нея и с парвите мнения говорих неща които въобще не бяха по Истинската тема- но това заради такива като теб, които търсят 1000 години живот.)

За неразбралите още смисъла на темата той е - Да се избегне/предотврати "случайната смърт". Тази смърт, когато все още не ти е дошло времето. А не да срещнеш клиощавата старица и да кажеш че искаш да живееш 1000 години и да я отпратиш...

п.с. Лъчезар заради такива като Тебе мн неща не се споделят в този форум от Знаещите участници и беше повдигнат въпрос за затворена част, където да се споделят важни и опасни(за неосъзнатите хора) знания. Дори да има начин за безсмъртие или да живееш 1000 години... мислиш ли че някой би го пуснал в форума ? М ?
Der Klügere gibt nach !
Аватар
Redyan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот м Лъчезар » 07 Май 2009, 11:17

Цял роман изписан само защото не си разбрала какво съм написал .
Тия които са повдигнали темата за затворен кръг да си се затварят . Познавам ги и няма какво да науча от тях .
Няма опасни знания има опасни деяния .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор